PALESTINA - Od rijeke do mora
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: PALESTINA
Međunarodni dan solidarnosti sa borbom palestinskog naroda za povratak, samoupravu i uspostavu nezavisne države obilježava se svakog 29. novembra od 1977. godine u skladu s Odlukom nadležnih UN-ovih tijela i organa.
Re: PALESTINA
[media]i7h2KvWCBa0[/media]
Obicno je tako neljudi podrzavaju neljude.Sloboda Palestine je neupitna.
Obicno je tako neljudi podrzavaju neljude.Sloboda Palestine je neupitna.
Bosna zauvjek
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11459 times
- Status: Online
Izraelska vojna policija tuče palestinskog dječaka (VIDEO)

Britanski list The Guardian objavio je na svojim stranicama video snimku na kojoj se vidi kako pripadnik izraelske vojne policije udara malog palestinkog dječaka za kojeg izvori tvrde da ima svega 9 godina. Video materijal je ustupila izraelska organizacija za ljudska prava B’Tselem. Prvi vojnik dijete hvata i čvrsto ga drži, zatim prilazi drugi vojnik i udara ga nogom. Prvi vojnik ga zatim pušta i dijete bježi.
Snimku je napravio Raed Abu Rimle koji je rekao za izraelski list Yedioth Ahronoth: "Čuo sam viku i vidio vojnika kako dječaka udara nogom u stomak. Nakon što su vojnici otišli, prišao sam dječaku. Bio je tako uplašen da se pomokrio po hlačama".
Izraelska granična vojna policija se očitala o incidentu, izražavaju žaljenje, osuđuju čin i pritom ističu "bitno je znati da se radi o izvanrednom slučaju koji ne predstavlja aktivnosti granične policije niti odražava principe sigurnosnih snaga države Izrael".
Incident dolazi svega nekoliko dana nakon što je skupina istaknutih britanskih advokata zaključila kako je Izrael prekršio međunarodna prava zbog tretmana palestinske djece u zarobljeništvu.
Aktuelni incident je samo zadnji u nizu snimljenih incidenata koji su dospjeli u javnost posljednjih mjeseci. U snimci koja je objavljena u maju vide se izraelski doseljenici kako pucaju po palestinskim seljacima dok vojska stoji i promatra. U aprilu je objavljena snimka u kojoj pripadnik vojne policije udara danskog aktivista puškom u glavu.
[ytube][/ytube]
Re: Izraelska vojna policija tuče palestinskog dječaka (VID
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8892 times
- Been thanked: 5650 times
- Status: Offline
Eno i Arafata su im roknuli plutonijumom, tek sad skontali.
Jebe ih saka zidova dole jos im usi zavrce, a njima problem Iran
Majmuncine, zamisli neki od njih 1000 auta sebi nabavio, a narod mu umire od gladi...
Jebe ih saka zidova dole jos im usi zavrce, a njima problem Iran
Majmuncine, zamisli neki od njih 1000 auta sebi nabavio, a narod mu umire od gladi...
The Dark Side Of The Forum...
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Pitanje:
Da li i kod vas na dijelu snimka 0:17 ima prekid kada se onaj drugi vojnik priblizi?
Vratio sam 10 puta i uvijek na istom dijelu preskoci.
Da li i kod vas na dijelu snimka 0:17 ima prekid kada se onaj drugi vojnik priblizi?
Vratio sam 10 puta i uvijek na istom dijelu preskoci.

- Mister No

Nisam primijetio prekid...
- Mister No

Govno sutira dijete nogom a zatim odlazi...
noga mu se osusila, da Bog da, kojom ga je sutnuo. kako bijedno........
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Palestina postala država nečlanica UN!

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, sa 138 glasova podrške, devet glasova protiv i 41 suzdržanim glasom, usvojen je zahtjev Palestine za dobijanje statusa zemlje nečlanice posmatrača, javio je reporter agencije Anadolija.
Palestina je tako, kroz status zemlje nečlanice posmatrača, napravila jedan korak naprijed u sistemu predstavljanja svoje državnosti u Ujedinjenim narodima (UN).
Nakon današnje odluke Generalne skupštine UN-a, Palestini je otvoren put prema korištenju mogućnosti međunarodnog prava, u smislu podnošenja tužbi za izraelske napade i ilegalnu gradnju na okupiranoj terotoriji.
Prošlogodišnji zahtjev Palestine za punopravno članstvo u UN-u, odbijen je u Vijeću sigurnosti, ali ja ta zemlja primljena u UNESCO.
Re: Palestina postala država nečlanica UN!
Da li se zna koje su drzave glasale protiv?
Gledam te nekim drugim ocima
Sretno, Palestina! bas mi je drago
Stid me i jako mi je krivo sto zbog cenzura politike pc entiteta, moja zemlja Bosna i Hercegovina, ne zauzima mjesto na spisku zemalja koje su podrzale Palestinu u ovom vaznom istorijskom dogadjaju.
Tesko da ce ovo priznanje donijeti i sam mir i iole normalan zivot Palestincima, bice tu jos marifetlucenja, stradanja, nepravde, borbe ... ali, ovim priznanjem konacno je i javno "uprto prstom" u one koji duvaju vjetar u krila mrskim teroristima/cionistima Izraelcima - prokleti da su!
Da nista vishe, i to je NESTO.
Stid me i jako mi je krivo sto zbog cenzura politike pc entiteta, moja zemlja Bosna i Hercegovina, ne zauzima mjesto na spisku zemalja koje su podrzale Palestinu u ovom vaznom istorijskom dogadjaju.
Tesko da ce ovo priznanje donijeti i sam mir i iole normalan zivot Palestincima, bice tu jos marifetlucenja, stradanja, nepravde, borbe ... ali, ovim priznanjem konacno je i javno "uprto prstom" u one koji duvaju vjetar u krila mrskim teroristima/cionistima Izraelcima - prokleti da su!
Da nista vishe, i to je NESTO.
Last edited by Maja on 30 Nov 2012, 11:20, edited 1 time in total.
Reason: cenzurisan uvredljiv naziv
Reason: cenzurisan uvredljiv naziv
E sad necu ni kako ja hocu
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Smiješno je da je Srbija glasala ZA ,a mi smo zbog zahtjeva rs-a morali biti suzdržani . To je bio čisto kapric njihov ,ništa time ne postižu osim uobičajene provokacije
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- malakikica1
- Sitna buranija

- carobnjak N
- Forum [Bot]
zato što je jak cionistički lobi u Hrvatskoj ,stalno ih mlate batinom zbog prošlosti NDH koja je progonila židove ,a kad se malo poprave onda im daju mrkve ,recimo prije 10-ak dana su njihovog pokojnog kardinala Stepinca proglasili "pravednikom" .malakikica1 wrote:zasto je hrvatska bila suzdrzana?
recimo može se upitati zašto je Vedrana Rudan ,žena bez dlake na jeziku koja nema kome nije šta rekla isti dan dobila otkaz nakon što je rekla ovo
[ytube][/ytube]
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Moramo isto znati neke stvari . Ljudi često pod Izraelom i Židovima misle da je riječ o nekoj vjerskoj organizaciji.
Izrael se dijeli na dvije skupine
cioniste ,koji su nevjernici oni preziru Toru ,Mojsija a.s. i običaje judaizma kao religije
ortodoxne židove ,koji su vjernici i koji su većinom stradali u holokaustu
Cionisti su dominantni i oni su napravili Izrael ali za njih je Židovstvo nacija i nema veze sa religijom ali iapk posuđuje neke simbole iz religije
Ortodoxi uopće ne žele služiti vojsku ,ne žele ratovati ,a većina ih je u Izrael jednostavno deportovana nakon 2svj rata. U Palestini su i prije Izraela živjeli židovi ortodoxi u miru sa muslimanima ,oni su isto arapi .
Dolaskom cionista počeo je i sukob ,baš ove godine pokuašavju ortodoxe natjerati zakonima da služe vojsku .
Znači to nije rat islam vs judaizam ,kako se misli ,to je prije rat cionizam vs islam ,pa čak i tihi rat cionista protiv judaizma
Izrael se dijeli na dvije skupine
cioniste ,koji su nevjernici oni preziru Toru ,Mojsija a.s. i običaje judaizma kao religije
ortodoxne židove ,koji su vjernici i koji su većinom stradali u holokaustu
Cionisti su dominantni i oni su napravili Izrael ali za njih je Židovstvo nacija i nema veze sa religijom ali iapk posuđuje neke simbole iz religije
Ortodoxi uopće ne žele služiti vojsku ,ne žele ratovati ,a većina ih je u Izrael jednostavno deportovana nakon 2svj rata. U Palestini su i prije Izraela živjeli židovi ortodoxi u miru sa muslimanima ,oni su isto arapi .
Dolaskom cionista počeo je i sukob ,baš ove godine pokuašavju ortodoxe natjerati zakonima da služe vojsku .
Znači to nije rat islam vs judaizam ,kako se misli ,to je prije rat cionizam vs islam ,pa čak i tihi rat cionista protiv judaizma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

IMA PODATAKDust wrote:Da li se zna koje su drzave glasale protiv?
- malakikica1
- Sitna buranija

Protiv su bili: Kanada, Češka, Izrael, Maršalovi Otoci, Mikronezija (Savezne Države), Nauru, Palau, Panama, Sjedinjene Američke Države.
bili protiv, a ja ne mogu reci ni gdje se nalaze.