Airsoft

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Post Reply
Blackhawk
Status: Offline

Airsoft

Post by Blackhawk » 02 May 2012, 13:03

Evo da otvorim temu o ovom, kod nas malo poznatom ali u zadnje vrijeme poprilicno zastupljenom, sportu.
Rijec je o sportu koji je imitacija vojnih vjezbi, taktika i borbe.. Koriste se replike originalnih pusaka, sa plasticnim kuglicama promjera 6 mm i tezine od 20-35 grama..

Teren gdje se moze vjezbati je razlicit, zavisno od taktike i plana koji se razradjuje.. Moze biti suma, polje, neka napustena gradjevina, tvornica, zgrada..
Preferira se bliska borba, sa timovima, od kojih jedan tim ima zadatak da cuva odredjeno podrucje, dok drugi tim napada i pokusava osvojiti ga..
Sport vrlo rasiren u svijetu, a i kod nas se polako siri, tako da se ima vec odredjen broj klubova, u Sarajevu, Jelahu, Derventi, Banja Luci, Cazinu itd.
Osnovna oprema u ovom sportu je replika puske, i zastitne naocale, dok se od ostale opreme koriste razni dodatci, odijela, stitnici za koljena, kacige, zastitne maske, rukavice i svi drugi razni rekviziti koji se koriste i u pravim vojnim dejstvima..

Posto sam i sam clan airsoft kluba, mogu vam odgovoriti na sva pitanja vezana za ovaj sport, pa slobodno ako vas nesto interesuje pitajte ...

Mi vecinom preferiramo borbu u prirodnom okruzenju, vecinom suma. Na nekih km2 sume se raspodijelimo i radimo akcije...
Odlican sport za rekreaciju, malo ode se u prirodu, pobjegnes od gradske svakodnevnice.. Dosta se krece, trci tako da moras biti malo i bolji sa kondicijom.. Posto su tereni vecinom neravni, pa ima dosta uzvisenja, penjanja uzastranu, pa nizastranu, sto iziskuje dodatan napor.. I na kraju dana se vecinom bude premoreno ali je odlicno..

U mom potpisu stoji link do fb stranice naseg kluba, pa mozete razgledati nase aktivnosti.. I nadam se da ce vas biti za diskusiju o ovom sportu...

A evo i sliku... Ja pod punom opremom :) U ruci replika puske Heckler G36.. Odlicna je...

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Re: Airsoft

Post by carobnjak N » 02 May 2012, 17:36

Jedan moj rođak je u tom vašem klubu . Nije to loš sport ali ne vjerujem da je oprema baš jeftina?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 May 2012, 18:40

Da nisam ja tvoj rodjak slucajno :P :P heheheh

A oprema.. pa i nije jeftina..
Najjeftinija replika puske oko 100 eura, naocale 10-20 eura, kombinezon 50 eura, i jos ostalih nekih sitnica pa se toga nakupi..
Al to je za pocetno ulaganje, kasnije jedino sto ti treba jesu kuglice..
One kostaju oko 10 eura paket 4000 kom.. Mi recimo potrosimo za jedan dan, nas 15, 3-4 paketa municije...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 02 May 2012, 23:12

A kakve su kuglice, od čega. Boli li kad te neko pogodi i ostane li ikakav znak na odjeći, tako da poslije ne možeš glumiti da nisi pogođen.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 May 2012, 23:39

Image
E ove koristimo... Samo zavisi kako naletimo.. nekad 0.25, nekad 0.20 nekad ove.. A boli, zavisno sa koje udaljenosti te pogodi i gdje te pogodi.. Ako na goli dio tijela e onda zeznuto, a i ovako kad se kasnije skines i pogledas budes sav saren po tijelu.. .
A nema boje nikakve i nema znaka da si pogodjen, nego ides na fair play... I vecinom svi su fair.. a oni sto nisu.. onda im saspes jos koji rafal i kad zaboli onda vicu iz sveg glasa :D
Last edited by Blackhawk on 02 May 2012, 23:41, edited 1 time in total.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 02 May 2012, 23:41

:D. joj da mi je pustiti forumaše nenaoružane po šumi da ih rafalam :D.

A zanimljivo je ovo. Ja mislim da adrenalin radi samo tako.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 May 2012, 23:51

Adrenalina ne nedostaje... Kad si u sumi, par njih stobom, i pocne puskaranje sa svih strana se cuje.. Zvizdi oko tebe... Milina..

Ja sam jednom dobio po sred lica, i bila mi je fleka 10 dana, jednom uho zakacilo i krvario al nije puno.. Predzadnji put sam dobio po sred zuba, i osjetim nesto u ustima reko otisao zub... srecom kuglica bila a zub ostao citav :).. pa me zezaju da sam ko rambo hvatam ustima metke :)

Ovaj video je od zadnjeg susreta, ne vidi se bas jer snimano mobitelom, a suma slabo svjetlo, al koliko toliko moze docarat kako to izgleda...
[media]QCcdSTN1MrY[/media]

P.S. Nisam ja ovaj sto pao :) Ja snimam

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 03 May 2012, 06:25

BlackHawk wrote:Da nisam ja tvoj rodjak slucajno :P :P heheheh

A oprema.. pa i nije jeftina..
Najjeftinija replika puske oko 100 eura, naocale 10-20 eura, kombinezon 50 eura, i jos ostalih nekih sitnica pa se toga nakupi..
Al to je za pocetno ulaganje, kasnije jedino sto ti treba jesu kuglice..
One kostaju oko 10 eura paket 4000 kom.. Mi recimo potrosimo za jedan dan, nas 15, 3-4 paketa municije...
Nisi ,ne znam te ja ,možda iz viđenja . Nije ni bitno :)
Pa nije to ni preskupo, s obzirom da se recimo baviš biciklizmom treba ti makar 300km za dobar bike
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Blackhawk

Post by Blackhawk » 01 Sep 2012, 20:59

Da malo obnovim temu...
2012. god kroz slike, airsoft klub Crna Munja...

[ytube][/ytube]

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 29 May 2014, 20:53

Novi video Crne Munje :respekt

Blackhawk

Post by Blackhawk » 05 Jun 2014, 12:01

A i ti pratis rad CM.....
Ja sam od augusta bivsi clan, rasprodao sto imao.. i sad onako pratim samo sa strane...

A ev jos jedan klub je osnovan... I odlicno im ide za sad

[ytube][/ytube]

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 08 Jun 2014, 12:49

Dobar video. Ima dosta ovakvih klubova, samo što se slabije zna za njih.
A kakve si replike sve imao?

Blackhawk

Post by Blackhawk » 08 Jun 2014, 13:38

Pa moja licno sto sam ja imao je
Image

Posto one nisu bas jeftine, tako da se i ne moze cesto mjenjati :)

A koristio sam ponekad i kalas ili neke americke verzije.

Image

Image

Image

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”