Rijec je o sportu koji je imitacija vojnih vjezbi, taktika i borbe.. Koriste se replike originalnih pusaka, sa plasticnim kuglicama promjera 6 mm i tezine od 20-35 grama..
Teren gdje se moze vjezbati je razlicit, zavisno od taktike i plana koji se razradjuje.. Moze biti suma, polje, neka napustena gradjevina, tvornica, zgrada..
Preferira se bliska borba, sa timovima, od kojih jedan tim ima zadatak da cuva odredjeno podrucje, dok drugi tim napada i pokusava osvojiti ga..
Sport vrlo rasiren u svijetu, a i kod nas se polako siri, tako da se ima vec odredjen broj klubova, u Sarajevu, Jelahu, Derventi, Banja Luci, Cazinu itd.
Osnovna oprema u ovom sportu je replika puske, i zastitne naocale, dok se od ostale opreme koriste razni dodatci, odijela, stitnici za koljena, kacige, zastitne maske, rukavice i svi drugi razni rekviziti koji se koriste i u pravim vojnim dejstvima..
Posto sam i sam clan airsoft kluba, mogu vam odgovoriti na sva pitanja vezana za ovaj sport, pa slobodno ako vas nesto interesuje pitajte ...
Mi vecinom preferiramo borbu u prirodnom okruzenju, vecinom suma. Na nekih km2 sume se raspodijelimo i radimo akcije...
Odlican sport za rekreaciju, malo ode se u prirodu, pobjegnes od gradske svakodnevnice.. Dosta se krece, trci tako da moras biti malo i bolji sa kondicijom.. Posto su tereni vecinom neravni, pa ima dosta uzvisenja, penjanja uzastranu, pa nizastranu, sto iziskuje dodatan napor.. I na kraju dana se vecinom bude premoreno ali je odlicno..
U mom potpisu stoji link do fb stranice naseg kluba, pa mozete razgledati nase aktivnosti.. I nadam se da ce vas biti za diskusiju o ovom sportu...
A evo i sliku... Ja pod punom opremom
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)