Saudijska Arabija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: U S. Arabiji pogubljeni dileri droge odsjecanjem glave

Post by blento59 » 14 Jun 2012, 23:45

stoka je samo za klanje
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 14 Jun 2012, 23:54

blento59 wrote:stoka je samo za klanje
:D. :cool :ruke

ovaj snimak sto je Nurudin postavio nisam smio pogledati, jer bi mi se zeludac prevrnuo i mucilo bi me to danima - kao onda davno kad sam ga pogledao. kako bi mu se slatko krvi napio :zao
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 15 Jun 2012, 12:32

Nisam ni ja gledala snimak ali da imam a da mi neko ukrade(ne dao Bog nikome)kcerku tinejdzerku,pa je prodaje da je siluju i izivljavaju se na njoj,ne dao mu Bog da se sretne sa mnom....
Lako je nama pricati,ne treba ubijati,pitajte te roditelje....
(jos da je drogiraju i ostalo)

(isto ko u filnu leama neesona bi isla,samo sretnes li ga pucaj,ne pitaj ga nijedne)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 15 Jun 2012, 15:44

na ovom mjestu bi vam preporucio film "zakon osvete". glavni lik je onaj tip iz 300. :ok
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 15 Jun 2012, 16:49

Zar je osveta u Islamu dozvoljena??
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 20:34

Dust wrote:Zar je osveta u Islamu dozvoljena??
Opet se vrtimo i nastojimo da Islam sto vise ocrnimo,nema veze Islam je to :D ,zasticen od Gospodara svih svjetova.
U Islamu je osveta Dozvoljena(naravno dokazana krivica) Allah kaze dozvoljava vam se Osveta ali vam je bolje da se ne svetite,ko se na to odluci ima pravo uzeti krvarinu(krvnarinu)znaci materijalnu odstetu.

Zao mi je sto juce ne ponesoh Bibliju iz Podruma,gdje Jesus kaze,samo primjer navodim,Moses vam je govorio ne gledajte tudje zene,tj one koje nisu vase,a ja vam Kazem(Isus) da vam je bolje iscupati sami sebi oci nego tudju zenu "gledati".

Zasto ovaj primjer o Krscanstvu;pa zato sestre casne i necasne da bi vam se predocilo da se kriscani ne drze one:ko tebe u lijevi ti mu okreni i desni obraz da te zvizne.
Ja nisam jos nijednog Krscanina sreo il on njemu citao da bi ovako poszupio.

Cemu ovo nabrajanje,pa zato sto se krscanska vjera kao vazi za miroljubivu vjeru gdje vlada moto gore navedeni i voli svog bljiznjeg.

A Islam prikazujete kao ratobornu huskacku netolerantnu religiju gdje god stignete iako istoriski podaci govore sasvim drugo.
8 ? krstaskih pohoda,inkvizicija i da ne nabrajam
U Islamu se kaze ne cinite nered na zemlji ,prastajte jedni drugima kao sto Bog prasta robovima svojim.
Allah nepravdu ne voli dal prema muminu ili kjafiru,sva su Allahova stvorenja.

Dalje,znamo da Ljudi ratuju jos otkad su sisli sa drveta ,Krscanski stav o ratovanju opisasmo,cista suprotnost njihove teologije i pravila,drz mu i drugi obraz a ovi u krstaske pohode .....
Islamski stav,ne napadajte ako ne budete napadnuti ,pridrzavajte se ugovora,zabranjuje vam se ubijanje zena djece i staraca,zabranjuje vam se materijalne stete,zabranjuje se da prirodu stetite u tim ratovima,prema zatvorenicima se ponasajte pravedno........

Eschhadu an la ilaha illa llah ve Eschhadu anna Muhammadan rasulu allah

Da ga nema trebalo bi ga izmislit

Elhamdulilah i Hvala Gospodaru svih svjetova sto me pocastio Islamom.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 15 Jun 2012, 20:43

Mic-Sokoli wrote:
Nista ne moze opravdati da se na ovakav nacin nekom oduzme zivot!
Na koji bi ti nacin ako bi bila zagovornik SK,ako nisi imali sta da bi se tebi il tvojim bljiznjima desi pa da bi promjenila misljenje,il je i to nemoguce ?

Nemoguce, ostajem pri svom misljenju!

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 20:51

mailed wrote:
Mic-Sokoli wrote:
Nista ne moze opravdati da se na ovakav nacin nekom oduzme zivot!
Na koji bi ti nacin ako bi bila zagovornik SK,ako nisi imali sta da bi se tebi il tvojim bljiznjima desi pa da bi promjenila misljenje,il je i to nemoguce ?

Nemoguce, ostajem pri svom misljenju!
Ne vjerujem da je Inat u pitanju,prije ce bit da se radi o Idealima,ne zelim ti da dodjes u tu kusnju.

Prije par godina Turcin bio sam Poljakinjom koja je imala djete,on je to dijete istukao toliko da je ona na slikama izgledala kao marsovac,u visegradu je na mostu izvjesni srbin uzeo zeni bebu iz narucja bacio u vazduh i docekao na Bajonet.
To nisu moja djeca bila,al bi ih ja zaklao ne kao sto su pogubljeni ovi dileri u S.Arabiji zubima bi ih jeo ko ker ogladnjeli.
Sad ces ti reci po cemu sam ja bolji od ovih navedenih ubica i to cu ti reci oni su ubili neduzna stvorenja,nema nista neduznije od djeteta.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8880 times
Been thanked: 5641 times

Post by Mister No » 15 Jun 2012, 20:59

Ne slazem se sa fikarenjem glava i vozdra.
Pogotovo se ne slazem sa tumacenjem islama koje je dominantno za vecinu arapskih zemalja i gdje im se sva pamet svela oko toga da zenama zabrane voziti auta i slicne gluposti (doduse kako se pojedine parkiraju i ja bi im zabranio da voze blio sta na 4 tocka :ooo).
Arapske zemlje nema da valja, nema je a da nije pod vlascu nekakvih seika, generala, princeva i sl. qraca, ili da tim zemljama ne upravljaju Amerikanci, Englezi ili Francuzi.

Sve tamo je jad i cemer.
Generalno su gomila neradnika (mislim na sve Arape), zatucani i nisu ni zasta.
Izrael ih suta ko malu djecu (nemojte samo sad da neko kaze eto Amerika ga drzi).
Arapske zemlje se ubise da se Iranu nametnu sankcije ili da ga Ameri napadnu i razvale, to im je veci problem od raseljenih Palestinaca i to im je u duhu sa islamom.

Izdali su osnovne zapovijedi islama (prodali vlastitu zemlju amerikancima, vodje vecine arapskih drzava, sa uzom familijom, imaju nevjerovatna bogatstva po tudjim bankama, kockaju, ljencare, nabavljaju po 50 auta i rasipnistvo promovisu...) a ovamo isti ti sijeku glave nekakvim dilercicima.

Ma nek se gone u sto picki materina.
The Dark Side Of The Forum...

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 15 Jun 2012, 21:04

I nije inat u pitanju, ja biram drugi nacin kaznjavanja, za moj mozak ova njihova kazna je nezamisliva.
Ubiti dijete namjerno i dilovati drogu su dvije razlicite stvari!

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 21:10

mailed wrote:I nije inat u pitanju, ja biram drugi nacin kaznjavanja, za moj mozak ova njihova kazna je nezamisliva.
Ubiti dijete namjerno i dilovati drogu su dvije razlicite stvari!
Naravno da jesu dvije razlicite stvari,al te je upitah pod kojim uslovima bi ti promjenila misljenja rekla si ni po kojim,a ja kazem dal moje il tudje djete da se ubije(ne do Bog Nikome) ja bi kad bih bio u mogucnosti isto postupio kao sto navedoh.
Drago mi je da uvazavamo jedno drugom misljenje.
:mah

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 21:24

zagor wrote: Izrael ih suta ko malu djecu (nemojte samo sad da neko kaze eto Amerika ga drzi).
Drzi drzi no sta,al nije problem jacine Izraela (sa ili bez Amerikanaca)nego je problem slabost i izgubljenost Arapa.Sve su onaki kako si ih iznad izbrojao.
Trenutno :D
Arapske zemlje se ubise da se Iranu nametnu sankcije ili da ga Ameri napadnu i razvale, to im je veci problem od raseljenih Palestinaca i to im je u duhu sa islamom.
Jeste im veci problem i jeste u duhu s Islamom,isutace oni Izraelce kad tad,od 1430 i kusur Godina postojanja Islamasu Muslimani nesto oko 100 godina bili donji,Kriscani 100 godina drzali Jerusalim dodje i isuta ih i vojno i moralno Salahudin Ayubi.Sad ga jevreji drze od 1967 istoriski gledano su to sekunde.
A sto se sija tice Iranci,ovi basharovi,hezbollah pa jedna manjina u Afganistanu pa Azerbeijdzan,ili male golf drzavice su veca opasnost po Muslimane Sunite nego Cifuti i Ameri zajedno.
Izdali su osnovne zapovijedi islama (prodali vlastitu zemlju amerikancima, vodje vecine arapskih drzava, sa uzom familijom, imaju nevjerovatna bogatstva po tudjim bankama, kockaju, ljencare, nabavljaju po 50 auta i rasipnistvo promovisu...) a ovamo isti ti sijeku glave nekakvim dilercicima.
Jeste,to je uzrok gore navedenih posljedica,a jedno ne iskljucuje drugo dilere mogu stici i nek postupaju po njima kako serijat kaze i najduzi put se pocinje prvim malim korakom :) .

Ma nek se gone u sto picki materina.
Ne znam dal si Musliman al ako jesi podsjeticu te na Hadis gdje Poslanik s.a.s moli MuslimaneNearape da ne psuju i omalovazavaju Arape radi postovanja prema Poslaniku. :D

Mister No

Post by Mister No » 15 Jun 2012, 21:52

A zasto je Iran prijetnja S. Arabiji veca od Amera i Izraela zajedno, ili neke male golf drzavice (kako ih ti nazva) da su velika prijetnja sunitima?
Ja koliko znam jedini Iran jos uvijek je na neki nacin slobodna drzava, od svih blisko - istocnih (nazovi) drzava, i sa kakvim - takvim normalnim uredjenjem.
A sto je najvaznije, iako je u sto puta vecoj izolaciji i pod sankcijama za razliku od ovih supaka (izvini sto ih vrijedjam), jedini uspijeva ostvariti tehnoloski napredak te nesto proizvesti a da nije samo nafta.

O kulturnom nasljedju koje Persija ima smijesno je bilo sta reci.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 15 Jun 2012, 22:17

Baška je to Zagore što u Saudiji se postupa selektivno sa šerijatom i što ona sama nije istinski šerijatska država ,a baška je ovaj šerijatski zakon sam po sebi. Znači to dvoje razdvoj i naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje ali to je jednostavno šerijatski zakon i može ga neki musliman razumjeti ili ne ,on je i dalje ispravan sa svojim načelima.
Naravno mora se dokazati krivica i po tom pitanju su prakse šerijatskih sudova rigoroznije od naših sekulranih (nevjerskih) sudova. Recimo da bi nekoga osudili za blud treba 4 svjedoka,a neki čak traže da su sva 4 jasno vidjela da je muški ud ušao u ženu ...znači dovede tri svjedoka -ne može biti validna presuda . Zašto je to tako ? Pa to je direktna poruka da ne činiš blud na sred čaršije ,a sad ako ti baš hoćeš to raditi u privtanosti onda je to između tebe i tvoga Gospodara i neće ti niko otfikariti glavu. Da napomenem da u našim sudovima kad recimo žena tuži muža za preljub i na osnovu toga traži razvod braka i dio imovine ,dovoljan je jedan svjedok.

Također ljudi ne razmišljaju o žrtvama silovanja . Koliko samo imamo danas istraumatiziranih žena čiji su životi uništeni u ratu? Maloprije slučajno čitam žena priča kako su je silovali po 50 puta dnevno. Pa to su životinje kojima nije samo cilj utažiti sexualni nagon nego i mučiti i poniziti ženu kao žrtvu. Takvi ne zavijeđuju da žive

Što se tiče osvete za koju je Dust pitala ,treba reći da je odmazda dozvoljena ali ne lično nego putem zakona normalno i nikakva ulična pravda nije dozvoljena
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 15 Jun 2012, 22:22

Ne razumijem zasto je tema otisla u ovom pravcu? :cudi
Kakve veze ima u sta vjeruju oni koji nanose zlo drustvu?
Kazna bi trebala biti za sviju ista.
Opet cu reci,kad bi vama neko navukao dijete na drogu ili silovao,vjerujem da biste promijenili stajalista. :kafa
Za strozije sam kazne opcenito u zakonima.
Ovo je fino kod nas da se ubice šeću slobodno i sav ostali šljam...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 22:39

A zasto je Iran prijetnja S. Arabiji veca od Amera i Izraela zajedno, ili neke male golf drzavice (kako ih ti nazva) da su velika prijetnja sunitima?
Sije mrze Sunnite sije proklinju Ashabe i cetiri pravedne Halife,nisam mislio ili neke male golf drzavice nego te sve drzave pod vodstvom irana i nedaj boze da naprave atomsku bombu prvo bi je na saudiju bacili,znaci oni su kroz istoriju uvijek saradjivali sa okupatorima.
Islamska Ulema smatra njihovu ulemu nevjernicima,neki idu dalje pa kazu ne samo njihova ulema nevjernicka nego i obican narod koji ne istrazuje istinu.
Sije su sekta u Islamu.
Poslusaj im ezan,pa se nadam da ces skontat sije.ako ne da zavrsimo tu diskusiju,pitaj Efendiju nekog

[media]krHFI0kEh-k[/media]

Ja koliko znam jedini Iran jos uvijek je na neki nacin slobodna drzava, od svih blisko - istocnih (nazovi) drzava, i sa kakvim - takvim normalnim uredjenjem.
Jah ,samo si jos izrael zaboravio po ameropi je izrael jedina pravna drzava,eto ti dodajes i Iran i Lista puna.
A sto je najvaznije, iako je u sto puta vecoj izolaciji i pod sankcijama za razliku od ovih supaka (izvini sto ih vrijedjam), jedini uspijeva ostvariti tehnoloski napredak te nesto proizvesti a da nije samo nafta.
Ovima su vodje supci i prodane duse,al kakvi su oni nisu nista bolje ni zasluzili.
Allah kaze u Kuranu da nece mjenjat stanje jednog naroda dok se oni ne pocnu mjenjat.
Za tehnicki napredak im skidam sesir
O kulturnom nasljedju koje Persija ima smijesno je bilo sta reci.
[/quote]

Nisam nista reko al cu sad reci,ne zivi se od stare slave potvrda za to su Grci,kakvu su tek oni imali kulturnu bastinu pa ih eno "propali ko grcka " :DD
Nit se perzijancima javlja mithra nit grcima Zeus :haha

Mister No

Post by Mister No » 15 Jun 2012, 22:52

Pa nek Saudija napravi atomsku ako su pametni, ne smiju ni pomisliti, jel de?
A nesto ne vjerujem da Iran bas tako smrtno vidi neprijatelja u Saudiji i sunitima, prije ce biti obratno.

Pa svi su se Iranu na ledja tovarili dok je ratovo sa Irakom pa sic, opet ispade na kraju da Sadam nevalja, cekali da im Buš kaze.

Izvini ali to nije stara slava, to je jedna od najsvjetlijih historija na planeti i uz Kinesku neponovljiva.

Mister No

Post by Mister No » 15 Jun 2012, 22:59

carobnjak Nurudin wrote:Baška je to Zagore što u Saudiji se postupa selektivno sa šerijatom ....
Što se tiče osvete za koju je Dust pitala ,treba reći da je odmazda dozvoljena ali ne lično nego putem zakona normalno i nikakva ulična pravda nije dozvoljena

O tome ja i pricam Nurudine, ko je tako hrabar da kaze ja sve radim po serijatu i slijepo ga se pridrzavam, pa mogu i drugima suditi po njemu.
Izdali su drzavu cafirima (Jel tako? Amerika, Engleska... su cafirske zemlje), kud ces veci grijeh.
Najvise R-Rolsa na svijetu se proda debelim arapskim svinjama, dok muslimani okolo umiru od gladi, i za to kuran nesto nalaze.

A oni, pored svega navedenog, odsijecaju glave jer je neko dilo narkotike...e tu su nasli da sprovode serijat...

Ma daj...

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 15 Jun 2012, 23:36

Pa nek Saudija napravi atomsku ako su pametni, ne smiju ni pomisliti, jel de?
Nit su u stanju nit smiju,al Sunije vec imaju atomsku Bombu,Pakistan.
Po nekim ucenjacima je haram napraviti tako mocno i razorno oruzje.
A nesto ne vjerujem da Iran bas tako smrtno vidi neprijatelja u Saudiji i sunitima, prije ce biti obratno.
Obostrano je ,ti ako nisi skontao da su sije Kjafiri slusajuci ezan kojeg su promjenili i dodali nakon Spominjanja Muhameda a.s Aliju radiallahu anhu,ja zavrsavam stobom diskusiju po tom pitanju,nek nas Allah uputi na pravi put.
Pa svi su se Iranu na ledja tovarili dok je ratovo sa Irakom pa sic, opet ispade na kraju da Sadam nevalja, cekali da im Buš kaze.
Jel to personificiras Sunnije u Sadama? :lupa
Ko kaze da je sadam valjao(al je umro sa sehadetom a to u islamu mnogo znaci),a de mi bogati Homenija pohvali :aplauz
To je bio rat sunija protiv sija,irak je imao u zemlji siitsku vecinu kao i danas,to stanje su iskoristili tada najvece sile UDSSR i Usa,to je ujedni i bio stellvertreterKrieg(?) Rat rusije i amerike na ledjima sunija i sija kao npr u koreji gdje ovi cak prije toga nisu bili ni zavadjeni kao sunije i sije,i koreance su uspjeli zavaditi,da bi i kini kao nesto dokazali,kina ih je razbila.
Kratko i jasno divide et impera
Izvini ali to nije stara slava, to je jedna od najsvjetlijih historija na planeti i uz Kinesku neponovljiva.
Jasta je nego stara slava,kakve koristi imaju od toga iranci,imaju li turiste kao egipat pa da mogu unovcit?Amerika(USA) koja postoji ni 300 g je slavnija,trebao bi se malo informisati o perzijskom carstvu,a Kineska nije neponovljiva vidis kako je ponavljaju,postaju sila na skoro svim poljima,ekonomija militarizacija tehnologija drustveno uredjenje itd itd

Mister No

Post by Mister No » 16 Jun 2012, 00:11

Obostrano je ,ti ako nisi skontao da su sije Kjafiri slusajuci ezan kojeg su promjenili i dodali nakon Spominjanja Muhameda a.s Aliju radiallahu anhu,ja zavrsavam stobom diskusiju po tom pitanju,nek nas Allah uputi na pravi put.

Jel to personificiras Sunnije u Sadama? :lupa
Ko kaze da je sadam valjao(al je umro sa sehadetom a to u islamu mnogo znaci),a de mi bogati Homenija pohvali :aplauz

Jasta je nego stara slava,kakve koristi imaju od toga iranci,imaju li turiste kao egipat pa da mogu unovcit?Amerika(USA) koja postoji ni 300 g je slavnija,trebao bi se malo informisati o perzijskom carstvu /quote]
_________________________________________________________________________________

Ma ja ba, ti reci i odredi ko je cafir ili nije, i jesu li ili nisu sije cafiri.

To sto je Sadam umro sa sehadetom na ustima roditeljima djece koju je pobio i potrovo vjerovatno ne znaci nista, a i Allahu
onakvom kakvom ga ja dozivljavam.

Nemaju turiste zato sto su pod sankcijama, a imaju sta svijetu pokazati i to jos kako. Bice da bi se o Iranu ti trebao poprilicno informisati uz promjenu dosadasnje literature.
Takodje, po izjavi Sefera Halilovica, jedina zemlja koja nam je tokom rata slala vojnu pomoc, bez da je icim istu uslovljavala i nesto trazila zauzvrat, je Iran...cafiri dali sunitima tj. necafirima.

I ne mislim da je uredjenje Irana neka sreca za njegovo stanovnistvo, ali su za arapske drzave pojam slobode i uredjenja.

Protiv sam odsijecanja glave nekom zato jer je prodavao narkotike i tacka..da se vratim na temu.

Post Reply

Return to “Svijet”