neeeee
Top Shop
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
neeeee

Ne
Otkud je to legalna industrija

shooj da vidis, kad mene nazovu iz top shopa, morat cu to jednom snimit

Ovo je aps. tacno, samo ima jos jedan parameter a to je brojnost koja se upravlja. Nije isto upravljati s 100 ljudi samo jedan nadredjeni i 5 x 100 ljudi gdje ima vise nivoa kontrole.lejlamo wrote: 13 Nov 2019, 14:04 kolektivizam je sklon pravljenju parazita koji kasnije svojom potrošnjom bez doprinosa uruše ono na čemu su egzistirali, ekonomski rast je usporen i minimalan.
individualizam zahtijeva veliku odgovornost, predanost i angažovanost, te, u skladu s tim, luči uspjeh.
kolektivizam bi bio socijalizam, a individualizam kapitalizam.

eh to to

Soc pokušava shvatiti otkud sistem. Prihvatljiv sistem se stvara iz tradicije, a tradicija regiona je nazalost nikakva po bilo kakvom pitanju.Konsultant wrote: 13 Nov 2019, 15:58Ima nesto negdje je osnovano, nesto, samo tesko onom ko se na njih osloni.
Odoste vi s teme.
Soc sve vidi iz prizme kako je njemu i kako drugima treba biti tako, bez obzira jesu li u gofnastom sistemu ili nekim drugim uslovima.

Ko kaže da fali nešto baušteli?Beni wrote: 13 Nov 2019, 15:36
Sta fali bausteli, ja sam 5 godina kao tesar radio i imo platu preko milje i po, a to je bilo prije 9 godina

Bravo. Socijalizam je dosta noviji, a demokratija stara jos od Helena uz koju je jos nalijepljen kapitalizam.Socrates wrote: 13 Nov 2019, 17:34 Soc pokušava shvatiti otkud sistem. Prihvatljiv sistem se stvara iz tradicije, a tradicija regiona je nazalost nikakva po bilo kakvom pitanju.
Eto, i to imate zahvaliti socijalizmu na silu. Kad je trebalo stvarati tradiciju demokratskih institucija, oni su stvarali kulu od karata.
Ovo dalje je samo inercija.
Recimo, kada glasači u Čileu izaberu socijalistu Allendea, kapitalisti namjeste generala Pinocheta.Konsultant wrote: 13 Nov 2019, 18:34
Usput kapitalizam se ne drzi neutralnim, cak sta vise intezivno radi na unistenju socijalizma i marxizma.
Rekao sam da ću te ignorisati, ali bezobrazno provociraš.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests