Pitanja vezana za informatiku
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: Pitanja vezana za informatiku
Po meni mislim da je moguce vratiti i slike i sve.. jedino sto taj mozda ili nema znanja ili mu se neda raditi oko toga..
Posto pokusava vec podici sistem, znaci da nije hdd potpuno "krepo" nego ima jos zivota, tako da se moze i rijesiti taj problem oko slika..
Ta poruka ti se javlja zbog toga sto se comp sam restartuje i sistem se ne "spakira" kako treba prije iskljucivanja i onda kod podizanja istog se ima problema..
Kod tebe je vjerovatno slucaj do hladjenja, pa se grije procesor i sam se gasi, trebao bi ti pogledati taj ko ce ti raditi unutra gdje ventilator procesora da li ima prasine, ocistiti dobro i staviti termalnu pastu izmedju hladnjaka i procesora..
Mislim da je kupnja hdd bila nepotrebna ali et..
Sto se tice slika, ja da radim, ja bih prikopcao taj tvoj stari hdd na svoj comp da mi bude kao sekundarni hdd, podigao svoj sistem i onda usao u tvoj hdd nasao sve te podatke koji bi sacuvala i prebacio ili na usb ili na dvd/cd rom.
I uvjeren sam 100 % da se mogu sacuvati slike..
Jedino se nadam, da nije prilikom prve opravke prije nego ste zamijenili hdd pokusao reinstalirati sistem i da je formatirao hdd, u tom slucaju je sve otislo sto je bilo na njemu,,
Posto pokusava vec podici sistem, znaci da nije hdd potpuno "krepo" nego ima jos zivota, tako da se moze i rijesiti taj problem oko slika..
Ta poruka ti se javlja zbog toga sto se comp sam restartuje i sistem se ne "spakira" kako treba prije iskljucivanja i onda kod podizanja istog se ima problema..
Kod tebe je vjerovatno slucaj do hladjenja, pa se grije procesor i sam se gasi, trebao bi ti pogledati taj ko ce ti raditi unutra gdje ventilator procesora da li ima prasine, ocistiti dobro i staviti termalnu pastu izmedju hladnjaka i procesora..
Sto se tice slika, ja da radim, ja bih prikopcao taj tvoj stari hdd na svoj comp da mi bude kao sekundarni hdd, podigao svoj sistem i onda usao u tvoj hdd nasao sve te podatke koji bi sacuvala i prebacio ili na usb ili na dvd/cd rom.
Jedino se nadam, da nije prilikom prve opravke prije nego ste zamijenili hdd pokusao reinstalirati sistem i da je formatirao hdd, u tom slucaju je sve otislo sto je bilo na njemu,,
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Blackhawk wrote:Po meni mislim da je moguce vratiti i slike i sve.. jedino sto taj mozda ili nema znanja ili mu se neda raditi oko toga..
I ovaj momak što će poslije petka doći kaže da se nada da HD nije formatiran. Pošto se problem ponovo javlja, jasno je da kupovina novog bila suvišna
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9720 times
- Been thanked: 11459 times
- Status: Online
Koliko sam ja čuo, sadržina sa HD se može vratiti čak i ako je brisana. Bar u nekim situacijama. Ne smije proći puno vremena nakon brisanja i moguće je. S tim da sam to čuo poodavno i ne sjećam se detalja.
- pparadiso™
- Sitna buranija

Svi podatci sa Hard diskova, ostecenih ili neostecenih, formatiranih ili samo obrisanih, mogu se vratiti...to rade specijalizovani servisi koji imaju za to odredjenu tehniku ( da sada ne pricamo o samoj tehnici) Ono sto je jako bitno, takvi zahvati su jako skupi i pre same procedure se treba odluciti da li takvo sto zasluzije odredjenu sumu novca.
Razni programi koje ti neko eventualno predlozi i koji se bave navodno "spasavanjem izgubljenih podataka" su samo gubljenje vremena i oko toga se ne treba baktati.
Razni programi koje ti neko eventualno predlozi i koji se bave navodno "spasavanjem izgubljenih podataka" su samo gubljenje vremena i oko toga se ne treba baktati.
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda ce te dobiti na iskustvo!
Ako je problem mehanicki odnosno elektronicki u HDD tesko da ce ga ko popravljati ali se moze i to odraditi u nekom od servisa.Peggy Sue wrote: Imam dva pitanja..
1. Je li tačno da je nemoguće vratiti slike sa starog HD-a?
2. Šta bi mogao biti problem, s obzirom da se pokazalo da nije HD?
Momak koji će se pozabaviti ovim, doći će mi tek nakon petka, a u međuvremenu možda me utješite i kažete mi da mojim slikama nije doša o kraj...
Hvalaaaa
Ako je problem u losim sectorima na tvrdom disku onda je moguce sve vratiti i cak i particije povratiti koje si zadnje imala na hdd.Ali svakako se moraju bad sectori popraviti pa tek onda to sve odraditi.
Ako je problem u samom operativnom sistemu (Windows) i tu je moguce sve vratiti na staro i ako je formatiran HDD.Ali naravno za to ti trebaju profi alati s kojim treba to sve odraditi.
Evo vidi u ovom mom tutorijalu kako sam ja vratio slike koje su izbrisane sa hdd.
[ytube][/ytube]
Ako vidis svoj HDD sad kad koristis taj stari hdd onda nece biti nikakvih problema za povrat foldera,fileova i slika.

posalji mi hd postom i uspjeh je zagarantovan 
80% sam siguran da ti se podaci mogu spasiti.
80% sam siguran da ti se podaci mogu spasiti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pođem da odgledam neki film online i dobijem ovo

Da li je baš rizično kliknuti na "run" pa moraju crvenim slovima
da me upozore ili je to neki red i običaj na sedmici?

-
Blackhawk
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

E pa neće ići. I nakon što kliknem ima problem koji se zove Ilvid. Fino se sjećam sa starog compa da je to sumnjiv software i da je par puta bio zaražen ili mi je Avira bar tako javljala. Eh, jave mi da ne bi bilo loše i da imam bilo šta od Adobe ako želim gledati filmove a ja nisam ni primjetio da nisam instalirao. Ko kad sam ko ćifut kad ja u pitanju smještaj u mom kompjuteru. Ne postoje dovoljno dobri programi da bi zaslužili svoje mjesto :555
-
Blackhawk
Pa za gledanje ti treba flash player i java... Posebno java, al cim ti ovo izbacuje mislim da javu imas.. a ilivid ti nevalja i nemoj dirati..
Eh behko, predji na skidanje filmova i gledanje na racunaru bez tih problema, plus biras kvalitetu koju ces gledati...
A piratsko je i ovako i onako
Eh behko, predji na skidanje filmova i gledanje na racunaru bez tih problema, plus biras kvalitetu koju ces gledati...
A piratsko je i ovako i onako
To ti je normalno sto se pojavljuje kod java aplikacije.Slobodno obiljezi Run.Krokodil Behko wrote:Pođem da odgledam neki film online i dobijem ovo
Online koristim stalno kod gledanja filmova i nisam imao nikakav problem.A ilivid unistalisi iz racunara.

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40922 times
- Been thanked: 27440 times
Ni slucajno to ce ti sprziti ves masinu i vodokotlicKrokodil Behko wrote:Pođem da odgledam neki film online i dobijem ovo
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Zvanično je - naš HD je propao.. Nijedna slika nije sačuvana... Preostaje nam da pokušamo skinuti slike s kartica od fotoaparata...
Joj kad se samo sjetim - putovanja, svadba, trudnoća, izleti, druženja...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
eh draga moja... jednom i ja tako naucila kad sam sve izgubila...od tad imam kopij amali milion, sto u kompu, na externom i na DVDovima
ja samo jednoj masini ne vjerujem ni pod razno, nikad ne znas sta joj moze biti...

ja samo jednoj masini ne vjerujem ni pod razno, nikad ne znas sta joj moze biti...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Hm,da li se pojavljuje taj Hdd kad upalis racunar,odnosno da li ga vidi u biosu ili u Windows sistemu kao Local disk.Peggy Sue wrote:Zvanično je - naš HD je propao.. Nijedna slika nije sačuvana... Preostaje nam da pokušamo skinuti slike s kartica od fotoaparata...

- pparadiso™
- Sitna buranija

Da...Peggy Sue wrote:Zvanično je - naš HD je propao..
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda ce te dobiti na iskustvo!
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Dvije su particije.. D je oštećena - ne može se pokrenuti nikako, tako da ne postoji mogućnost da se s njom radi. Dakle, ostaje jedna particija, a od nje nemam ništa...
Svi podaci su na C..
Eh sad, malo su ulazi za ovaj HD čudni, tako da nam je zafalilo opreme (kablova) da to sve odradimo kako treba. Ono što me tješi je činjenica da mi je rođak to sve radio, a on je baš baš vrsni znalac kad su te stvari u pitanju. 100% mu vjerujem. Tračak nade je ovo što je Black napisao (a rođak mi potvrdio) da se ovaj HD može pokrenuti kao sekundarni, ali moram odnijeti us ervis u kojem će imati sve te kablove i opremu.. Već znam gdje ću nositi...
Jučer kad sam napisala da je sve propalo - nisma imala detaljno objasnjenje, jer mi je rođak samo rekao da slike nije skinuo. Mislila sam da ne postoji bilo kakva opcija. Kasnije mi je objasnio ovo gore sto vam napisah...
Za sad mi preostaje da odnesem kartice sa aparata da pokusaju skinuti slike sa istih.. A za HD ćemo vidjeti...
Svi podaci su na C..
Eh sad, malo su ulazi za ovaj HD čudni, tako da nam je zafalilo opreme (kablova) da to sve odradimo kako treba. Ono što me tješi je činjenica da mi je rođak to sve radio, a on je baš baš vrsni znalac kad su te stvari u pitanju. 100% mu vjerujem. Tračak nade je ovo što je Black napisao (a rođak mi potvrdio) da se ovaj HD može pokrenuti kao sekundarni, ali moram odnijeti us ervis u kojem će imati sve te kablove i opremu.. Već znam gdje ću nositi...
Jučer kad sam napisala da je sve propalo - nisma imala detaljno objasnjenje, jer mi je rođak samo rekao da slike nije skinuo. Mislila sam da ne postoji bilo kakva opcija. Kasnije mi je objasnio ovo gore sto vam napisah...
Za sad mi preostaje da odnesem kartice sa aparata da pokusaju skinuti slike sa istih.. A za HD ćemo vidjeti...
-
Blackhawk
Najbolje bi ti bilo ako mozes gdje god da nosis, da i rodjak ide stobom posto se razumije vise oko toga.. I da pazi da ti to ne naplate previse i ako urade. Znajuci koliko ti vrijede ti podaci na hdd, vecina majstora to iskoristi pa naplati previse, a skoro nista komplikovano ne rade.
I po svoj toj prici, jos uvijek sam ubijedjen da se sve moze spasiti na taj nacin sto sam vec naveo.
I po svoj toj prici, jos uvijek sam ubijedjen da se sve moze spasiti na taj nacin sto sam vec naveo.
Suvisan je svaki moj komentar jer sam na par racunara vracao izgubljene particije a da ne govorim o fileovima.I samo profi programi mogu to da rade.
Procitaj malo o jednom programu koji je namjenjen za te svrhe.
Auslogics File Recovery 4.1.0.0

Auslogics File Recovery 4.1.0.0 | 5.2 MB
Auslogics File Recovery - An effective and easy to use program that will recover accidentally deleted files and files deleted by virus attacks and software faults.
Auslogics File Recovery Features
Recover Any File
Often we delete a file, then clear the Recycle Bin and the file is lost. Software programs sometimes crash during a transaction with a file and this can accidentally delete the file. Viruses are another common cause of data loss. This is where File Recovery comes to rescue. With this program you can recover deleted documents, music, digital photos, applications and all other files from your hard drive, USB memory sticks or digital camera memory cards.
Flexible Search System
You can take advantage of the flexible search options to minimize file recovery time. The program allows you to select the drives you want to scan for deleted files and specify the types of files you are searching for. If you remember when the deleted files were last modified, you can specify a date range. In addition to that, you can search deleted files by name
Restore Data from Lost Partitions
File Recovery can locate the information about deleted portions of the disk, so that you will be able to recover files from a lost partition. This even applies to deleted portions of the disk that got reallocated for other partitions. File Recovery also detects files that were on the disk before it got formatted. And if it was just a quick format of a partition, the program will be able to recover these files.
Securely Erase Files
File Shredder is a valuable feature that should be used by anyone who wishes to ensure immediate and complete deletion of a confidential file from the current disk drive. Few users realize that files deleted in a usual way can be restored by powerful recovery programs such as Auslogics File Recovery even when the Recycle Bin is emptied. Files deleted with File Shredder cannot be restored by any file recovery software.
Support for Any Types of Drives And Devices
Auslogics File Recovery guarantees professional recovery of all file types from all kinds of media. With the program you can recover files deleted from your PC, external hard drives and USB sticks in a quick and easy way. The program also supports all types of digital cameras' and camcorders' memory cards, so any recently deleted picture or movie from your digital camera can be restored as well.
Create an Image of Your Disk
Take advantage of the program's useful feature that allows you to create a complete disk image. The disk image file is the exact image of the logical drive along with all the information contained on the disk, including deleted files. This option allows you to recover files from the disk image later on while continuing working with the logical drive. Having an image of your drive is also an excellent way to back up all your data.
Preview Files Before Recovering
Another major benefit of Auslogics File Recovery is its advanced preview options. The program allows you to preview photos, videos, documents and PDF files right from the program, while browsing through the list of files found during the scan. This option will help you to quickly find files you are searching for and decide which of them need to be recovered.
Wipe Free Disk Space
Similar to File Shredder, Disk Wiper securely deletes files from your disk drive. The difference is that this wizard will wipe the free space on your drive, so that any traces of deleted files are gone for good. You don’t have to select specific files to delete - the tool only affects files that have already been deleted. Use this feature to be sure that none of your previously deleted files can ever be restored.
Home Page - http://www.auslogics.com
Procitaj malo o jednom programu koji je namjenjen za te svrhe.
Auslogics File Recovery 4.1.0.0

Auslogics File Recovery 4.1.0.0 | 5.2 MB
Auslogics File Recovery - An effective and easy to use program that will recover accidentally deleted files and files deleted by virus attacks and software faults.
Auslogics File Recovery Features
Recover Any File
Often we delete a file, then clear the Recycle Bin and the file is lost. Software programs sometimes crash during a transaction with a file and this can accidentally delete the file. Viruses are another common cause of data loss. This is where File Recovery comes to rescue. With this program you can recover deleted documents, music, digital photos, applications and all other files from your hard drive, USB memory sticks or digital camera memory cards.
Flexible Search System
You can take advantage of the flexible search options to minimize file recovery time. The program allows you to select the drives you want to scan for deleted files and specify the types of files you are searching for. If you remember when the deleted files were last modified, you can specify a date range. In addition to that, you can search deleted files by name
Restore Data from Lost Partitions
File Recovery can locate the information about deleted portions of the disk, so that you will be able to recover files from a lost partition. This even applies to deleted portions of the disk that got reallocated for other partitions. File Recovery also detects files that were on the disk before it got formatted. And if it was just a quick format of a partition, the program will be able to recover these files.
Securely Erase Files
File Shredder is a valuable feature that should be used by anyone who wishes to ensure immediate and complete deletion of a confidential file from the current disk drive. Few users realize that files deleted in a usual way can be restored by powerful recovery programs such as Auslogics File Recovery even when the Recycle Bin is emptied. Files deleted with File Shredder cannot be restored by any file recovery software.
Support for Any Types of Drives And Devices
Auslogics File Recovery guarantees professional recovery of all file types from all kinds of media. With the program you can recover files deleted from your PC, external hard drives and USB sticks in a quick and easy way. The program also supports all types of digital cameras' and camcorders' memory cards, so any recently deleted picture or movie from your digital camera can be restored as well.
Create an Image of Your Disk
Take advantage of the program's useful feature that allows you to create a complete disk image. The disk image file is the exact image of the logical drive along with all the information contained on the disk, including deleted files. This option allows you to recover files from the disk image later on while continuing working with the logical drive. Having an image of your drive is also an excellent way to back up all your data.
Preview Files Before Recovering
Another major benefit of Auslogics File Recovery is its advanced preview options. The program allows you to preview photos, videos, documents and PDF files right from the program, while browsing through the list of files found during the scan. This option will help you to quickly find files you are searching for and decide which of them need to be recovered.
Wipe Free Disk Space
Similar to File Shredder, Disk Wiper securely deletes files from your disk drive. The difference is that this wizard will wipe the free space on your drive, so that any traces of deleted files are gone for good. You don’t have to select specific files to delete - the tool only affects files that have already been deleted. Use this feature to be sure that none of your previously deleted files can ever be restored.
Home Page - http://www.auslogics.com

To se desava kad ti je slab signal odnosno slaba konekcija wifi-a.Znaci treba ti dobra konekcija ili dobar signal da bi instalisao taj Viber.Sheval wrote:Imam mobilni internet i manje više sam poskidao sve važnije aplikacije.
Ali onu najvažniju ne mogu,Viber.
Kada dođem do završne faze,izbaci mi-Please make sure that your internet connection is enabled and connected,and try again.