Sukob ili suživot kultura u BiH?

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Šerijatska policija zavodi red u Sarajevu

Post by laganini » 23 Jul 2013, 18:21

zašto bi morali u džamiju to je pitanje uvjerenja...a moda je danas toliko fleksibilna da nema smisla raspravljat
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Ruana

Post by Ruana » 23 Jul 2013, 18:27

Lagani oko moje eno ti pasa uprska temu o Medjugorju.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 23 Jul 2013, 18:29

branio sam moje susjede..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 23 Jul 2013, 18:32

Ruana ja se isto slažem da je ovo glupost (malo je reci) da bi se o tome pisalo. Meni bode samo oci sto svi skoro graknuse na djevojke kao zaboga kako mogu takve hodati, a ramazan a muslimanke. Mi Bošnjaci se dicimo kako smo tolerantni, multi onakvi-ovakvi, a onda ovakvi komentari. Na kraju one su po pojedinim krive.
Na kraju nikome na čelu ne stoji ni mjesec i zvjezda, ni krst kao znak prepoznavanja.
Tutun ovo o čemu ti pišeš, sve ja to shvaćam ali ono sto pišem je da je to stvar njihovih roditelja koji ih hrane, i niko nema pravo mjesati se u to. Jer na kraju krajeva za sve eventualne poslijedice takvog oblacenja i ponašanja roditelje će puknuti po glavi. Ni komsiju, ni IZ, vehabiju. Uglavnom želim reci da trebamo gledati svoja posla i svoju djecu. A demokracija je čudo...
Kako bi reagirali na vjest kako u Francuskoj je neki kršćanin iz auta verbalno napao pokriveno muslimanku govoreći da skine maramu jer nije joj ovo Saudija? Jel i u ovom slučaju opet ona kriva jer je običaja drugačije?
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 23 Jul 2013, 18:59

butterfly wrote: Na kraju nikome na čelu ne stoji ni mjesec i zvjezda, ni krst kao znak prepoznavanja.
Tutun ovo o čemu ti pišeš, sve ja to shvaćam ali ono sto pišem je da je to stvar njihovih roditelja koji ih hrane, i niko nema pravo mjesati se u to. Jer na kraju krajeva za sve eventualne poslijedice takvog oblacenja i ponašanja roditelje će puknuti po glavi.
Znak raspoznavanja nije ni potreban , vjeru ne mijesati eto uopste hajd , ja mislim da uopste niti jedna ne bi trebala polugola da hoda ces tom , stvar opste kulture i odgoja . U pojedinacnim slucajevima , da , roditeljima se obije o glavu , ali sta kad curica koja se fino i kulturno oblaci i ponasa vidi da nije tako cool kao gola drugarica , kad vidi da nije prihvacena u drustvu kao one koje golotinjom to postizu , kad vidi na pinku kako se obuku ove kurvesine . E onda imamo problem . Jer teze ce biti i meni i tebi i svima nama da odgojimo svoje zensko dijete i naucimo ga kulturi i finom ponasanju . Vehabija im nije nista lose mislio i treba im reci da su nekulturne , kad to bas i jesu . Jer dok ne dobiju osjecaj stida nekog i dok ne skontaju da je to sve fufasto , droljasto i kurvanjski , nece valjat . Ode svijet u kurac ba .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7893 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 23 Jul 2013, 19:31

Djevojke, odnosno djevojčice koje su napadnute u naselju Breka već žive u Njemačkoj, i pitanje je koliko će one, i drugi mladi njihove generacije nakon ovakvih slučajeva biti željni da se nekad vrate u Sarajevo koje je sve bliže slici "Teherana" o kojem govori Milorad Dodik. "Odliv mozaka" se nastavlja...
:rol

Hajd da uporedimo nešto.. Prolaze cure u suknjicama / dekolteu...nebitno, a u blizini stoje dvije starije žene i pričaju. Nakon što cure prođu kraj njih, žene se okreću za njima i komentarišu...vidi ku.va..ove današnje omladine, sve golo hoda...imaju li oni roditelje ikako... Neko će im odbrusiti, neko im neće ni zamjeriti jer eto, one su ogorčene i ljubomorne babetine i ko ih šiša.

Prolaze kraj momaka a ovi im zvižde, dobaciju, viču neke proste stvari...one ili ne reaguju ili im je drago ili kažu npr mrš prostak jedan i prođu. Gotovo.

Musliman / vehabija... ko god..im u prolazu dobaci nešto na račun njihove odjeće i to odmah dođe u Slobodnu Bosnu :lup

Što se mene tiče da neko prođe u toplesu zaboli me jedna stvar. Nikad nikom u životu nisam rekla što si to obukao, što će ti minić, što će ti marama na glavi, što postiš, što ne postiš. Ali mi idu na živce ovi dupli standardi kao u primjerima koje sam gore navela.

Nije se trebao miješati taj "vehabija" ali u njegovoj glavi on nije ništa pogrešno uradio, nego je htio da ih okrene na pravi put. Ali trebao je skontati da nakon toga kod cura može proraditi samo inat, a ne stid.

Šta da im je neki pedofil rekao da su lijepe i ponudio da ih provoza? Kladim se da to ne bi završilo u novinama.

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Toruk Makto » 23 Jul 2013, 19:35

Inat zato sto je taj vehabija jedini koji im je tako nesto rekao ,
da im se cesto govori i vise nas da to uradi mozda bi preslo i u stid , ne ?

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 23 Jul 2013, 19:50

Ta policija mora imat svoju uniformu da bi bila respektovana i da bi se njihove sugestije uvazavale.
Sad u ljetnom periodu,to bi morala biti duga haljina sa tri munare na njoj.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 23 Jul 2013, 20:06

One su se trebale obratiti ministru sigurnosti.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 875 times

Post by Sibila » 23 Jul 2013, 20:25

jbt. maltene iza ponoci treba paziti .....ja obicno dodjem do 12 jedan navece..........nozeva budala nikad ne znas..... alkohlizirano...........ubistva............otisla na policiju sto joj se neko izdero ajde bio seljak.......sta god..........policija .......slucajevi kradjexxxxxxx po kucama ljudi ostanu preko noci bez auta novaca zlata svega ali clanak sta god .....seriatska policija.... :plavi pateticno.......i ne bitno je vise bilo ko kome da sudi i osudjue zna se ko je jedini pravedan sudac..........i postio ti ne postio .....kitio se laznom finocom postenjem..........bla bla.............namazom bilo cime drugim u bilo cemu drugom On zna vidi cuje sve ...........od najmanje misli.........namjere djela i stanja tvoga srca i uma............

a znam odlicno komentare na polugole : meni ne smeta zena sta hoce da nosi nek nosi ................ali jojjjjjjjjjjjjjjj dobra je za deranja..................dobra je za u guzu itd.......znam te iste jadnike koji su ozenjeni al bale za tim djevojkama djevojcicama itd. itd.....a one su tako cooool tako zgodne tako dobro iskvarcane......izblajhane...........tita mi vise volim vidjeti dobru rokerku ili pankerku nego ove male ceca jana djevojke.....

nek ide u njemacku policiju da prijavi da je terorisana u bosni :plavi :plavi :ok

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila » 23 Jul 2013, 20:29

tutnplock wrote:Inat zato sto je taj vehabija jedini koji im je tako nesto rekao ,
da im se cesto govori i vise nas da to uradi mozda bi preslo i u stid , ne ?

ima takav da budes i poslije ramazana :pusa :ooo i donese mi kreke ..............ja ce uvjek fno objacim :o :ooo :pusa

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 23 Jul 2013, 20:34

Ode tema u drugom smjeru.....to da je pink uzor,i da su cure malo zalutale u načinu odijevanja je odavno jasno,ali mi smo zalutali u svemu i to je opet do roditelja,nije do cura,ali to je drugi par cipela....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 23 Jul 2013, 21:03

Nela wrote:slazem se sa Ruanom, kako bi reagovale da im je dobacio i rekao da su dobre.
Ni jedno niti drugo nije u redu jer je patronizirajuci stav i zabadanje nosa tamo gdje mu nije mjesto.

O laznom moralu ovakvih koji ili vaze ili dobacuju ne treba ni pocinjati.

Image

Da li bi mi neko od prisutnih mogao pojasniti koja je od njih dvije bolja kao osoba. Ili su mozda obje ok (ocigledno im je prijatno biti u drustvu jedna s drugom), a samo se razlicito odijevaju.

Cini li odjeca osobu? Da li se covjek procjenjuje prema 'pakovanju'?
Zagorka wrote:Nema mi šta ni fine,ni ruzne,nijedne,niko....nikakve....kad hodam ulicom,necu da cujem ni seljacko zvizdanje ni kretenske ulete,ni vehabijsko "savjetovanje"......sikter svi redom.....boli vas ćošak za mnom....
Naravno. Dozvoljeno je pogledati ili okrenuti glavu. Ni nas niko ne pita sta mislimo o prolaznicima, pa im ne dobacujemo. Sve ostalo je primitivizam i tacka.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9722 times
Been thanked: 11465 times

Post by Krokodil Behko » 23 Jul 2013, 21:18

Maja wrote: Musliman / vehabija... ko god..im u prolazu dobaci nešto na račun njihove odjeće i to odmah dođe u Slobodnu Bosnu :lup
Ne bi to Slobodna Bosna ni objavljivala da nisu imali pretpostavku da će tu vijest preuzeti svi portali kao što i jesu. Depo je preuzeo od njih kao i Klix a ja opet preuzeo od njih. Ako su oni to preuzeli, to znači da je bar 20 portala iza njih preuzimalo jer to su portali koji se inače slijede. Ovi papci sa "Doznajemo.com" u tome su vidjeli i veći potencijal pa su izmislili vijest na osnovu toga a to izgleda ovako:

Image

Međutim, način odijevanja je opšta društvena pojava i on prati način življenja kao i interesovanja ljudi u životu i o tome i treba polemisati. Tu su u pravu.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Sibila » 23 Jul 2013, 21:27

najvise me zanimao behkov post :ok

svak zna sa sobom nasamo kakav je prema sebi i drugom a kako rekoh........jedni druge......za ove banalnosti a daleko nas vece stvari more .....osudjivati je smjesno.

kazem ja.............ima neko puno vise iznad nas ko zna najbolje......kako za mene svako zrno mene...............tako i za svakoga................samo se svi danas bavimo jedni drugima u losem kontekstu mahalanju zabadnju nosa.itd.

umjesto meni karmu da dijelite :oo :plavi :plavi :plavi :plavi shalim se :zao :ooo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 23 Jul 2013, 21:47

Krokodil Behko wrote: Međutim, način odijevanja je opšta društvena pojava i on prati način življenja kao i interesovanja ljudi u životu i o tome i treba polemisati. Tu su u pravu.
Nacin odijevanja je individualni izbor svakog pojedinca u sekularnim uredjenjima, i o datoj osobi moze govoriti malo-mnogo-ili-nista.

Zbog cega polemisati o tome?

Ah, znam. Zato sto nema materijala za diskusiju o najnovijim vrhunskim knjizevnim djelima, kulturnim ostvarenjima, ekonomskim dostignucima i naucnim otkricima.

Mahala nam vedri i oblaci, blago nama. Ili jao nama, ovisno o tacki gledista. :mah
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 23 Jul 2013, 23:40

Sto se mene tice nek hodaj gole, mislim i onako haman da su gole, imale su srecu da im je covjek samo prokomentarisao u losem kontekstu. Mogao se naci neki manijak koji ce udijeliti kompliment, pa sloziti finu pricu na koju ce one pasti, pa ih pozvati na pice, pa kod sebe i siluje ih. I onda se svi zgrazamo, jadne cure itd. Ovo nikako ne znaci da podrzavam silovanje, naprotiv treba svakog kastrirati ali hocu reci da golacuse daju mnogima povoda. Na kraju krajeva mrsnuce neku budalu koja joj dobaci ili ce opsovati pa ce je ovaj isprebijati, a onda cemo se opet zgrazavti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Toruk Makto » 23 Jul 2013, 23:43

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote: Međutim, način odijevanja je opšta društvena pojava i on prati način življenja kao i interesovanja ljudi u životu i o tome i treba polemisati. Tu su u pravu.
Nacin odijevanja je individualni izbor svakog pojedinca u sekularnim uredjenjima, i o datoj osobi moze govoriti malo-mnogo-ili-nista.

Zbog cega polemisati o tome?

Ah, znam. Zato sto nema materijala za diskusiju o najnovijim vrhunskim knjizevnim djelima, kulturnim ostvarenjima, ekonomskim dostignucima i naucnim otkricima.

Mahala nam vedri i oblaci, blago nama. Ili jao nama, ovisno o tacki gledista. :mah
Smotas sebi dzoju ba i roknes se . Bude ludilo . :dzoja

RobinZon KrushKo
Na probnom
Na probnom

Post by RobinZon KrushKo » 24 Jul 2013, 02:31

Ma mediji su danas cudo.Pa samo vidi naslova "Šerijatska policija zavodi red u Sarajevu",k'o da je cijela Gornja Maocha+Gornja Bochinja (+Mevlid J.) dosla u Sarajevo i redom napadala sve cure koje imaju odjecu iznad koljena i muskarce koji imaju odjecu ispod ??(koja je vec donja

granica muske nogavice po vehabijskom standardu).

"cuvar reda u vrijeme ramazana"

To moze samo S. Bosna,a ostali,posto nisu duhoviti k'o Senad Avdic,samo prenesu vijest i dodaju nesto malo svoga.
Ovo meni izgleda k'o da gledam nadrealiste-i to one prijeratne.

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar » 24 Jul 2013, 09:49

Nela wrote:Sto se mene tice nek hodaj gole, mislim i onako haman da su gole, imale su srecu da im je covjek samo prokomentarisao u losem kontekstu. Mogao se naci neki manijak koji ce udijeliti kompliment, pa sloziti finu pricu na koju ce one pasti, pa ih pozvati na pice, pa kod sebe i siluje ih. I onda se svi zgrazamo, jadne cure itd. Ovo nikako ne znaci da podrzavam silovanje, naprotiv treba svakog kastrirati ali hocu reci da golacuse daju mnogima povoda. Na kraju krajeva mrsnuce neku budalu koja joj dobaci ili ce opsovati pa ce je ovaj isprebijati, a onda cemo se opet zgrazavti.
zalosno je da od toliko zena na forumu ja moram da komentarisem upis u kojem se prakticki krivi zrtve silovanja da su same krive ( "dale su povoda") sta ih je neki bolesnik silovao.

ma kakogod - i ovo cu da ponovim - kako god se devojka obukla, pa makar sa sorcem na glavi hodala , onai ne sme da bude optuzena da je dala povoda necem tako bolesnom kao sta je silovanje! a ako neko na ulici nemoze da se sudrzi kad vidi devojku u sorcu a da je ne zaskoci i siluje, onda njemu mesto nije na ulici nego u umobolnici ili zatvoru.
tacka.

Post Reply

Return to “BiH”