Ravnopravnost za punije manekenke
Re: Ravnopravnost za punije manekenke
..baš sam neki dan gleda prilog s jedne revije u londonu..bez uvrede ali smišno su mi izgledale..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
- Status: Offline
Pobogu, manekenka je manekenka. Kome će pasti na pamet da kupi 38 metara materijala da napravi neku dobru minicu. Aj sad zamislite da se traži ravnopravnost i manekena, i izlazi neki debeljuca u kombinezonu (pošto nema hlača skrojenih za njega). Ako takve mogu biti manekenke onda bi i Bob Sapp mogao biti maneken.
-
Ruana
Upravo tako, nego mi zene smo nekad ljubomorne nekad zlobne, nekad nesigurne a vazda cangrizave.POSAVLJAK wrote:Pobogu, manekenka je manekenka. Kome će pasti na pamet da kupi 38 metara materijala da napravi neku dobru minicu. Aj sad zamislite da se traži ravnopravnost i manekena, i izlazi neki debeljuca u kombinezonu (pošto nema hlača skrojenih za njega). Ako takve mogu biti manekenke onda bi i Bob Sapp mogao biti maneken.
Nijedna nece da kaze kako bi radije mrsavijeg muskarca nego onoga sa trbuhom do zuba, sa teorijom "pod brdom rastu najbolji krastavci"
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7892 times
- Been thanked: 18656 times
A ko uopšte priča o tome ko je zgodniji i koga bi žene?
Stvar je u tome da se dizajnira odjeća samo sa žene kakvih je 10-15 posto a ostale treba da izgledaju ko tetke ili da se uvlače u farmerke i košulje. Meni nije jasno kako i ta modna industrija ne skonta koliko bi profitirali kad bi dizajnirali odjeću i za malo punije i deblje osobe jer svi se vole lijepo srediti.
Niko ne kaže da ove današnje manekenke treba ukloniti nego da kako postoje revije s njima, da uporedo postoje i revije za punije žene i muškarce.
Stvar je u tome da se dizajnira odjeća samo sa žene kakvih je 10-15 posto a ostale treba da izgledaju ko tetke ili da se uvlače u farmerke i košulje. Meni nije jasno kako i ta modna industrija ne skonta koliko bi profitirali kad bi dizajnirali odjeću i za malo punije i deblje osobe jer svi se vole lijepo srediti.
Niko ne kaže da ove današnje manekenke treba ukloniti nego da kako postoje revije s njima, da uporedo postoje i revije za punije žene i muškarce.
...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7892 times
- Been thanked: 18656 times
Ne bih rekla. Ono što dobro stoji manekenkama neće dobro stajati punijoj ženi ako ga napravimo par brojeva većim.laganini wrote:...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..
-
Ruana
Ja ne kontam tu pricu da nema dizajnirane odjece za krupnije, pa vidjela sam milion puta Dranela haljinu xl, Armani, versaci, pulz, dg, itd.(sto odgovara zenskom broju otprilike 44) po ovim ovdje brojevima. A sad sto nema xxxxxxl, e ta vec treba da se lijeci a ne da joj se sije dizajnirana roba.
..nisam debel ali mi ne pada obuć majicu pripijenu uz tijelo..ali modni trendovi nisu isključivi i uz malo ukusa možeš sebe sriktat da dobro izgledaš i da si u trendu..ili ako ne znaš nađi stilistu..ne mora bit profesionalac..Maja wrote:Ne bih rekla. Ono što dobro stoji manekenkama neće dobro stajati punijoj ženi ako ga napravimo par brojeva većim.laganini wrote:...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..
-
Blackhawk
Pa postoje i trgovine iskljucivo i samo sa extra large odjecom. Znaci samo veliki brojevi..
Ako zena ima 150 kg, tesko je naci odjecu u kojoj ce ona izgledati fino.. Dzaba i dizajneri i sve ostalo..
Ako zena ima 150 kg, tesko je naci odjecu u kojoj ce ona izgledati fino.. Dzaba i dizajneri i sve ostalo..
-
Ruana
Pa naravno, to sam i na pocetku rekla.Blackhawk wrote:Pa postoje i trgovine iskljucivo i samo sa extra large odjecom. Znaci samo veliki brojevi..
I ovo sto lagani kaze, nemogu ja nositi isto kao i djevojka od 18 godina pa makar i mrsavija od nje bila.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Ako tebe boli ona stvar i ne držiš do sebe, nisam ti ja kriv što imaš 90 kilograma, neću ni čut da ne možeš imati pristojnih 70-tak kilograma, a bogami za ženu od 70 kilograma postoje i minice i kojekakve tršljutice.Maja wrote:A ko uopšte priča o tome ko je zgodniji i koga bi žene?
Druga stvar, sad i tvoj post sadrži zrno ljubomore, kao da ti moraš nositi ono što manekenke nose da bi super izgledala. Meni iskreno je ono veliko sranje što one nose, pogotovo kad izlete sa nekim fuck jebenim proljetnim bojama a izgledaju poput papagaja. Više volim žene od 70 kg vidjet u košuljici sa otkopčana 2-3 dugmeta
-
Ciklama
Pojam punije, svi doživljavamo na svoj način. Meni su ove tete punije:

- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

Koliko li ti onda imaš kilaCiklama wrote:![]()
Pojam punije, svi doživljavamo na svoj način. Meni su ove tete punije:
![]()
-
Ciklama
-
Blackhawk
storm wrote:Meni su ove tete odlične
I eto i imaju i modnu reviju sto se zale onda
Mada ovo nije vidjelo puniju zenu...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9721 times
- Been thanked: 11462 times
Sad si garantovano zgodnija. Ne žaliCiklama wrote:![]()
Punija teta u zadnjih godinu dana, 176 cm - 73-75 kg, prije toga cijelu vječnost sam nosila 65-67 kg.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

Deder ti meni hitni sliku, mora to Poske da procjeniCiklama wrote:![]()
Punija teta u zadnjih godinu dana, 176 cm - 73-75 kg, prije toga cijelu vječnost sam nosila 65-67 kg.
-
Ciklama
Nismo fora mi, obične žene, nego punije manekenke koje žele biti ravnopravne.POSAVLJAK wrote:Deder ti meni hitni sliku, mora to Poske da procjeniCiklama wrote:![]()