Ravnopravnost za punije manekenke

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Ravnopravnost za punije manekenke

Post by laganini » 19 Feb 2014, 10:58

..baš sam neki dan gleda prilog s jedne revije u londonu..bez uvrede ali smišno su mi izgledale..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 19 Feb 2014, 11:02

Pobogu, manekenka je manekenka. Kome će pasti na pamet da kupi 38 metara materijala da napravi neku dobru minicu. Aj sad zamislite da se traži ravnopravnost i manekena, i izlazi neki debeljuca u kombinezonu (pošto nema hlača skrojenih za njega). Ako takve mogu biti manekenke onda bi i Bob Sapp mogao biti maneken.

Ruana

Post by Ruana » 19 Feb 2014, 11:15

POSAVLJAK wrote:Pobogu, manekenka je manekenka. Kome će pasti na pamet da kupi 38 metara materijala da napravi neku dobru minicu. Aj sad zamislite da se traži ravnopravnost i manekena, i izlazi neki debeljuca u kombinezonu (pošto nema hlača skrojenih za njega). Ako takve mogu biti manekenke onda bi i Bob Sapp mogao biti maneken.
Upravo tako, nego mi zene smo nekad ljubomorne nekad zlobne, nekad nesigurne a vazda cangrizave.
Nijedna nece da kaze kako bi radije mrsavijeg muskarca nego onoga sa trbuhom do zuba, sa teorijom "pod brdom rastu najbolji krastavci"

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 19 Feb 2014, 11:19

A ko uopšte priča o tome ko je zgodniji i koga bi žene?
Stvar je u tome da se dizajnira odjeća samo sa žene kakvih je 10-15 posto a ostale treba da izgledaju ko tetke ili da se uvlače u farmerke i košulje. Meni nije jasno kako i ta modna industrija ne skonta koliko bi profitirali kad bi dizajnirali odjeću i za malo punije i deblje osobe jer svi se vole lijepo srediti.
Niko ne kaže da ove današnje manekenke treba ukloniti nego da kako postoje revije s njima, da uporedo postoje i revije za punije žene i muškarce.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Feb 2014, 11:27

...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 19 Feb 2014, 11:30

laganini wrote:...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..
Ne bih rekla. Ono što dobro stoji manekenkama neće dobro stajati punijoj ženi ako ga napravimo par brojeva većim.

Ruana

Post by Ruana » 19 Feb 2014, 11:32

Ja ne kontam tu pricu da nema dizajnirane odjece za krupnije, pa vidjela sam milion puta Dranela haljinu xl, Armani, versaci, pulz, dg, itd.(sto odgovara zenskom broju otprilike 44) po ovim ovdje brojevima. A sad sto nema xxxxxxl, e ta vec treba da se lijeci a ne da joj se sije dizajnirana roba.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Feb 2014, 11:35

Maja wrote:
laganini wrote:...ono što nose manekenke je prezentiranje modni trendova naravno da u industriji svak može nać sebi prigodan broj i stil.. odnosno da se prilagodi istom..ali živimo u vremenu da je mršavo in a u srednjem vijeku je bilo punašnije..možda bude opet a do toga naomi,claudiju i slične..
Ne bih rekla. Ono što dobro stoji manekenkama neće dobro stajati punijoj ženi ako ga napravimo par brojeva većim.
..nisam debel ali mi ne pada obuć majicu pripijenu uz tijelo..ali modni trendovi nisu isključivi i uz malo ukusa možeš sebe sriktat da dobro izgledaš i da si u trendu..ili ako ne znaš nađi stilistu..ne mora bit profesionalac.. :pusi

Blackhawk

Post by Blackhawk » 19 Feb 2014, 11:36

Pa postoje i trgovine iskljucivo i samo sa extra large odjecom. Znaci samo veliki brojevi..

Ako zena ima 150 kg, tesko je naci odjecu u kojoj ce ona izgledati fino.. Dzaba i dizajneri i sve ostalo..

Ruana

Post by Ruana » 19 Feb 2014, 11:39

Blackhawk wrote:Pa postoje i trgovine iskljucivo i samo sa extra large odjecom. Znaci samo veliki brojevi..

Ako zena ima 150 kg, tesko je naci odjecu u kojoj ce ona izgledati fino.. Dzaba i dizajneri i sve ostalo..
Pa naravno, to sam i na pocetku rekla.
I ovo sto lagani kaze, nemogu ja nositi isto kao i djevojka od 18 godina pa makar i mrsavija od nje bila.

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 19 Feb 2014, 14:00

Maja wrote:A ko uopšte priča o tome ko je zgodniji i koga bi žene?
Stvar je u tome da se dizajnira odjeća samo sa žene kakvih je 10-15 posto a ostale treba da izgledaju ko tetke ili da se uvlače u farmerke i košulje. Meni nije jasno kako i ta modna industrija ne skonta koliko bi profitirali kad bi dizajnirali odjeću i za malo punije i deblje osobe jer svi se vole lijepo srediti.
Niko ne kaže da ove današnje manekenke treba ukloniti nego da kako postoje revije s njima, da uporedo postoje i revije za punije žene i muškarce.
Ako tebe boli ona stvar i ne držiš do sebe, nisam ti ja kriv što imaš 90 kilograma, neću ni čut da ne možeš imati pristojnih 70-tak kilograma, a bogami za ženu od 70 kilograma postoje i minice i kojekakve tršljutice.

Druga stvar, sad i tvoj post sadrži zrno ljubomore, kao da ti moraš nositi ono što manekenke nose da bi super izgledala. Meni iskreno je ono veliko sranje što one nose, pogotovo kad izlete sa nekim fuck jebenim proljetnim bojama a izgledaju poput papagaja. Više volim žene od 70 kg vidjet u košuljici sa otkopčana 2-3 dugmeta :zubi , nego ono žgoljavo čudo gdje ni dalekozorom nemreš nać sisu.

Ciklama

Post by Ciklama » 20 Feb 2014, 08:16

:hm
Pojam punije, svi doživljavamo na svoj način. Meni su ove tete punije:

Image

Image

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 20 Feb 2014, 08:33

Ciklama wrote::hm
Pojam punije, svi doživljavamo na svoj način. Meni su ove tete punije:

Image

Image
Koliko li ti onda imaš kila :sram

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Feb 2014, 08:50

Meni su ove tete odlične :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Ciklama

Post by Ciklama » 20 Feb 2014, 08:51

:D. :D. Punija teta u zadnjih godinu dana, 176 cm - 73-75 kg, prije toga cijelu vječnost sam nosila 65-67 kg.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 20 Feb 2014, 09:11

storm wrote:Meni su ove tete odlične :kafa
:cool :cool

I eto i imaju i modnu reviju sto se zale onda :p :p

Mada ovo nije vidjelo puniju zenu...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9721 times
Been thanked: 11462 times

Post by Krokodil Behko » 20 Feb 2014, 09:38

Ciklama wrote::D. :D. Punija teta u zadnjih godinu dana, 176 cm - 73-75 kg, prije toga cijelu vječnost sam nosila 65-67 kg.
Sad si garantovano zgodnija. Ne žali :p

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK » 20 Feb 2014, 10:04

Ciklama wrote::D. :D. Punija teta u zadnjih godinu dana, 176 cm - 73-75 kg, prije toga cijelu vječnost sam nosila 65-67 kg.
Deder ti meni hitni sliku, mora to Poske da procjeni :pusi

Ruana

Post by Ruana » 20 Feb 2014, 11:01

Ja imam 98 kg a visoka sam 160

Ciklama

Post by Ciklama » 20 Feb 2014, 11:33

POSAVLJAK wrote:
Deder ti meni hitni sliku, mora to Poske da procjeni :pusi
Nismo fora mi, obične žene, nego punije manekenke koje žele biti ravnopravne.

Post Reply

Return to “MODA”