Možda Bayern malo odskače, bili su prvaci, među tri najbolja tima svijeta su Borusija tu i tamo.. sposobni nadigrati svakoga pogotovo svom terenu al isto tako i izgubiti u gostima.
Everton - Wolfsburg 3:0
Ubijaju Švabe.

MogućeLebowski wrote:Krokodil Behko wrote:Bilans englesko-njemačkih duela u LP 2-1-0 za Nijemce.
Pobjede Borussie i Bayerna, te vrijedan bod Schalkea u Londonu, koji mu vjerovatno donosi drugi krug.Gledao sam jučer baš tabelu neku sa međusobnim omjerima engleskih i njemačkih klubova u zadnjih ne-znam-koliko-godina. Potpuna dominacija Engleza.storm wrote:Ovo je prestrasno, koliko su Englezi loši u europskim natjecanjima s obzirom na ulaganja i jačinu lige.. Španjolci i Nijemci ih metu bez problema

Kako ne uspijeva?Amarildo wrote:ali ipak Dortmund ne uspijeva parirati Realu, sigurno nisu jači od Barce, Citya, Chelsea. I Arsenal što su pobjedili, razlog je loša taktika Wengera i dosta loše odigan meč Arsenala, kakav dugo nisam vidio. Kod Engleza, uvijek je neizvjesno, kako borba za titulu, kako za europska takmičenja, kako za opstanak.

Obrnuto. Wenger je za bilo kog fudbalskog radnika genije. Wenger je Steve Jobs fudbala. Trofej ili pobjeda nije mjerilo kvaliteta nečijeg rada. Fudbal je kompleksniji od toga.Krokodil Behko wrote:Klopp je za Wengera genije i nema tu šta.
Mladiću dočaraj mi ovo boldano makar smajlijimaRockefeller wrote:Ma i Atletiko i Dortmund su baloni. Igraju iznad svojih mogućnosti i prije ili kasnije će njihova igra i njihov kvalitet pasti.
Najjača liga je engleska liga. Novac koji klubovi troše na transfere dovoljno govori. I liga nije dva ili tri kluba nego njih 18 ili 20. Kad pogledaš koliko realno svaki klub u španskoj, njemačkoj ili engleskoj ligi potroši postane jasnije. U Španiji 2 kluba potroše 70% od ukupno potrošenog novca na transfere. U engleskoj ih 4 ne potroše više od 50%.
Obrnuto. Wenger je za bilo kog fudbalskog radnika genije. Wenger je Steve Jobs fudbala. Trofej ili pobjeda nije mjerilo kvaliteta nečijeg rada. Fudbal je kompleksniji od toga.Krokodil Behko wrote:Klopp je za Wengera genije i nema tu šta.

Da, ovako gledajući izgleda da igraju iznad svojih mogućnosti. No, ne mora da znači da će ispuhati, bar ne dok imaju stručne ljude u svom timu, prije svega tu mislim na sjajne trenere.Rockefeller wrote:Ma i Atletiko i Dortmund su baloni. Igraju iznad svojih mogućnosti i prije ili kasnije će njihova igra i njihov kvalitet pasti.
Najjača liga je engleska liga. Novac koji klubovi troše na transfere dovoljno govori. I liga nije dva ili tri kluba nego njih 18 ili 20. Kad pogledaš koliko realno svaki klub u španskoj, njemačkoj ili engleskoj ligi potroši postane jasnije. U Španiji 2 kluba potroše 70% od ukupno potrošenog novca na transfere. U engleskoj ih 4 ne potroše više od 50%.

Prva rečenica ti ne stoji sa drugom i trećom.Rockefeller wrote:Ma i Atletiko i Dortmund su baloni. Igraju iznad svojih mogućnosti i prije ili kasnije će njihova igra i njihov kvalitet pasti.
Najjača liga je engleska liga. Novac koji klubovi troše na transfere dovoljno govori. I liga nije dva ili tri kluba nego njih 18 ili 20

Ja navijam za Sarajevo. Sa Arsenalom, Arsenom i Wengerom (storm wrote:
Mladiću dočaraj mi ovo boldano makar smajlijima
Wenger je odličan manager, e sad neko podizanje na piedestal poput steve jobs nogometa u najmanju ruku je smiješno..... sad ću ti ja ispričati da je alcatel zapravo najgenijalniji mobitel, al ne kuži to raja... nije bitna prodaja i kvaliteta iphonea... kompleksnije je to od toga![]()
Poštujem da navijaš za arsenal, al narodski rečeno....nemoj kakiti![]()
i ja sam dinamovac, pa savršeno znam gdje im je mjesto na karti europe

Krokodil Behko wrote: 30 Dec 2013, 13:10 Sva sreća pa je Atletico Madrid ove sezone dobar. Bar malo da nam bude zanimljivija ta Primera. Ovu francusku kao i talijansku ligu koju prikazuju na Areni, ja to i ne gledam. Čist gubitak vremena. Ogromna je razlika između njih i Bundes lige, odnosno Premiershipa.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

La liga je prva, potom premiership, pa čak i Serie A i tek onda bundesliga.Krokodil Behko wrote: 18 Feb 2012, 11:53 Premiership definitivno. Tu svako svakog mlati.
Bundesliga na visokoj drugoj poziciji.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 6 guests