Charlie Hebdo

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4350 times
Been thanked: 3286 times
Status: Offline

Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba

Post by Melek » 07 Jan 2015, 13:40

Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.

Kod drugih terorista je to neki probem prolazne prirode. Bili su ti bombaški napadi u Sjevernoj Irskoj ali kad se to riješilo, kad su im bili ispunjeni neki zahtjevi oni su stali i nema više terorizma.

Kako riješiti zahtjeve ovih "terorista" koji zbog religija, koja opet nije prolazna kategorija, ubijaju ljude, nameću pravila
Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 07 Jan 2015, 13:41

Alpha wrote:
nijeto samozgob bagdadija ,vec stostalno provociraju ...
sto muslimani ne crtaju te karikature i nerovociraju :hm vec iz cista mira dodju i pucaju iz kalasnjikova , onako dodje im ....
Daj se pročitaj ti malo prije nego klikneš "pošalji!"
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 07 Jan 2015, 13:43

Alpha wrote:
Podrinjac wrote:
storm wrote:
Alpha wrote:a jesu se uzjebali , bas im djavo nije dao mira.... neopravdavam teroriste , al bas postuj ako je nekom nesto sveto...
Rasvijetli me od kad je onaj šupak bagdadi postao svetinja :misli
Pa jeste svetinja. Čovjek postaje nasljednik Muhameda :plavi
nijeto samo zbog bagdadija ,vec sto stalno provociraju ...
sto muslimani ne crtaju te karikature i neprovociraju :hm vec iz cista mira dodju i pucaju iz kalasnjikova , onako dodje im ....
Zato što ne znaju koristi olovku, već kalašnjikov.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 13:44

storm wrote:
Alpha wrote:kad su izbacili karikature poslanika , nije danisu bili zamoljenida to neradi vise, cak su bilii protesti u znak toga , pa nije pilo vode....

a pitas se sto ?

jerje unaprijed bila smisljena provokacija...
karikatura poslanika je nešto drugo i to je bilo prije ohoho godina i slažem se pretjerano i bilo je isprika ako se ne varam

... a pobiti 11 ljudi zbog karikature jednog debosa i kriminalca je žestoka bolest :lud
jel se vi koji onako prešutno odobravate taj potez, upitali kako će izgledati sad život normalnim muslimanima u tom gradu, državi? ... djeci njihovoj, pogotovo ?
haj malo realno pogledaj , sto ne napadaju brazil npr , onnema problema sa muslimanima jer ne provociraju i ne cackaju , svaka zemlja koja to radi dobije sto zasluzi...
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 13:45

storm wrote:
Alpha wrote:kad su izbacili karikature poslanika , nije danisu bili zamoljenida to neradi vise, cak su bilii protesti u znak toga , pa nije pilo vode....

a pitas se sto ?

jerje unaprijed bila smisljena provokacija...
karikatura poslanika je nešto drugo i to je bilo prije ohoho godina i slažem se pretjerano i bilo je isprika ako se ne varam

... a pobiti 11 ljudi zbog karikature jednog debosa i kriminalca je žestoka bolest :lud
jel se vi koji onako prešutno odobravate taj potez, upitali kako će izgledati sad život normalnim muslimanima u tom gradu, državi? ... djeci njihovoj, pogotovo ?
E pa vidis, meni se na primjer jebe za tim karikaturama ali bih licno bio u stanju da te nazovi "novinare" dobro izdegenecim, jer pospjesuju ekstremizam. Zestoka je bolest pobiti ljude, ali je isto taki i zestoka bolest budeci se ujutro i mrziti muslimane, cijeli dan trositi na mrznju prema muslimanima, navece lijegati i sanjati kako mrziti muslimane. Ili neke druge, ili neke trece..
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14472 times
Been thanked: 10008 times

Post by Julia-Klara » 07 Jan 2015, 13:47

svi pripadamo nekoj drugoj religiji pa samim tim nam neke stvari u onoj drugoj izgledaju smijesno ili nerealno, to imamo slucaj vidjeti i ovdje na forumu
to,kako drugi vide nesto nije u nasoj moci da promijenimo, pa tako ne razumijem ni ovoliku hampu radi karikatura
razumijem s druge strane da je to u islamskom svijetu zabranjeno, ali ne daje ti niko za pravo da zarad jedne karikature UBIJES covjeka

islam je na losem glasu i radi ovakvih budaletina ce biti jos gore ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 13:49

podrinjac nije da ne znaju koristiti olovku ,vec vide da to nepali kod njih pored svega oni nastavljaju provocirati jer su takvi i to im je namjera i mrznja prema muslimanima...

a da znas koliko neznas vecina nauke je od arapa potekla , matematika , algebra itd... u siriji damask kad su imali odvod i kanalizaciju , evropljani nisu znali sta je to...
Last edited by Alpha on 07 Jan 2015, 13:50, edited 1 time in total.
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 07 Jan 2015, 13:50

OO kakvoj karikaturi je riječ ??

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 07 Jan 2015, 13:50

Melek wrote:
Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.

Kod drugih terorista je to neki probem prolazne prirode. Bili su ti bombaški napadi u Sjevernoj Irskoj ali kad se to riješilo, kad su im bili ispunjeni neki zahtjevi oni su stali i nema više terorizma.

Kako riješiti zahtjeve ovih "terorista" koji zbog religija, koja opet nije prolazna kategorija, ubijaju ljude, nameću pravila
Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?
To je tvoje ubijeđenje i ono može biti tačno, djelimično tačno a čak i pogrešno...
Kažem da su te provokacije sa karikaturama možda i nepotrebne ali zato i ti trebaš pokazati da nisi takav, da razmiješ demokratiju, druge od sebe..

Po Kur'anu je zabranjeno prikazivati lik Muhamedov ali brate zabranjeno je i X drugih stvari koje se manje-više tolerišu ali pitanje je - dokad? Šta će im sutra naumpasti?

Kroz satiru se decenijama na zapadu kritikuje kršćanstvo a i maltene svaka stvar na svijetu... al samo sa islamom problem.

Možda su one sistemski urađene ali možda su i samo jedan test za muslimane..
Kako pomiriti islam i tekovine Zapada?

Svejedno ubijati zbog toga nije mi OK. :cudi
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 13:51

Lebowski wrote:
Melek wrote:

To je tvoje ubijeđenje i ono može biti tačno, djelimično tačno a čak i pogrešno...
Kažem da su te provokacije sa karikaturama možda i nepotrebne ali zato i ti trebaš pokazati da nisi takav, da razmiješ demokratiju, druge od sebe..

Po Kur'anu je zabranjeno prikazivati lik Muhamedov ali brate zabranjeno je i X drugih stvari koje se manje-više tolerišu ali pitanje je - dokad? Šta će im sutra naumpasti?

Kroz satiru se decenijama na zapadu kritikuje kršćanstvo a i maltene svaka stvar na svijetu... al samo sa islamom problem.

Možda su one sistemski urađene ali možda su i samo jedan test za muslimane..
Kako pomiriti islam i tekovine Zapada?

Svejedno ubijati zbog toga nije mi OK. :cudi
Ama stvar je jasna covjece!!
Da nije bilo provokacija ne bi bilo ni ubijanja.

A mi ostali obicni ljudi cemo da trpimo konsekvense.

To da ti objasnim onako matematicki, mozda skontas.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 07 Jan 2015, 13:53

Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 13:58

Lebowski wrote:Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.
Pazi, mojne sada da meni pokusas natuknuti da ja sad kao odobravam tamo neka ubistva.
Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?

Slobodi govora svaka cast ali i Hitler je praktikovao slicne slobode govora i izrazavanja:

Image

Pa sta bide na kraju?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 13:59

Kontas li sad malo bolje? Ja ti na te i takve karikature gledam kao na uvertiru za nadolazeca ubistva..
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 14:05

Lebowski wrote:Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.
kakva sloboda govora?

i hitler je pricao..
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 07 Jan 2015, 14:07

Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti. :cudi

Što se tiče Hitlera i tih sličica, ne znam.. bilo ih je svugdje, USA prema Rusiji i komunistima, ovi prema Americi i Zapadu, itd. al opet ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.

Zašto islam mora biti poseban?
Ne daju nikom da ih kritikuje ni u najmanjoj sitnici, ne daju novinarima da išta pišu, ne daju ni tim satiričarima da rade kao što rade i sa hrišćanstvom..

Da ne spominjem da od samih muslimana nema ni trunke kritike prema sebi.. Sve je uvijek savršeno i to se ne dira.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 14:09

Evo jos malo tih karikatura proizaslih "slobodom govora":

Image

Image

Image

Image

Image
Dobra kolekcija, zanima me samo koja je redakcija bila u pitanju, ha ?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 07 Jan 2015, 14:10

Ne mogu da vjerujem koliko vas ima koji podržavate ovakav čin. Pa riječ je bilo o ismijavanje ISIL vođe Bagdadija. I je li potrebno zbog tog ismijavanja ekstremnog budalaša ubijati druge?? Pa šta ako su ga ismijavali, i ja bih ga ismijavao.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 07 Jan 2015, 14:13

Lebowski wrote:
Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti. :cudi

Što se tiče Hitlera i tih sličica, ne znam.. bilo ih je svugdje, USA prema Rusiji i komunistima, ovi prema Americi i Zapadu, itd. al opet ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.

Ne daju nikom da ih kritikuje ni u najmanjoj sitnici, ne daju novinarima da išta pišu, ne daju ni tim satiričarima da rade kao što rade i sa hrišćanstvom..

Da ne spominjem da od samih muslimana nema ni trunke kritike prema sebi.. Sve je uvijek savršeno i to se ne dira.
Sve je to lijepo i ja i sam znam da su Arapi nakarade, to sam toliko puta prije tvrdio.
Ali posto znam sta se s muslimanima desilo na nasim prostorima, u Evropi - i posto znam kako Evropa reaguje na sve ono sto nije krscansko (historija ne laze) - onda ovako i reagujem. Cak sta vise mislim da Evropsku desnicu boli neka stvar sta su i kakvi su muslimani - njima je noz na pameti, bez obzira kako se ovi uljepsali i reformisali. Kuzis?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 14:14

Lebowski wrote:

islam zato i jeste poseban ,jer da nije nebi bila tolika propaganda protiv njega u svijetu ..
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Alpha » 07 Jan 2015, 14:16

Melek wrote:
Lebowski wrote:

Sve je to lijepo i ja i sam znam da su Arapi nakarade, to sam toliko puta prije tvrdio.
Ali posto znam sta se s muslimanima desilo na nasim prostorima, u Evropi - i posto znam kako Evropa reaguje na sve ono sto nije krscansko (historija ne laze) - onda ovako i reagujem. Cak sta vise mislim da Evropsku desnicu boli neka stvar sta su i kakvi su muslimani - njima je noz na pameti, bez obzira kako se ovi uljepsali i reformisali. Kuzis?

nebi da ispadam kao neki okorjeli nacionalista al gledajuci realno najvise je ljudi pobijeno u istorji u ime krstasa..
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Post Reply

Return to “Mediji”