Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.
Kod drugih terorista je to neki probem prolazne prirode. Bili su ti bombaški napadi u Sjevernoj Irskoj ali kad se to riješilo, kad su im bili ispunjeni neki zahtjevi oni su stali i nema više terorizma.
Kako riješiti zahtjeve ovih "terorista" koji zbog religija, koja opet nije prolazna kategorija, ubijaju ljude, nameću pravila
Charlie Hebdo
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter 
- Has thanked: 4350 times
- Been thanked: 3286 times
- Status: Offline
Re: Pariz: U napadu na redakciju magazina ubijeno 11 osoba
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
						Strong people forgive.
Daj se pročitaj ti malo prije nego klikneš "pošalji!"Alpha wrote:
nijeto samozgob bagdadija ,vec stostalno provociraju ...
sto muslimani ne crtaju te karikature i nerovocirajuvec iz cista mira dodju i pucaju iz kalasnjikova , onako dodje im ....
Habibti, ya nour el - ain... 

- Podrinjac
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Been thanked: 5 times
Zato što ne znaju koristi olovku, već kalašnjikov.Alpha wrote:nijeto samo zbog bagdadija ,vec sto stalno provociraju ...Podrinjac wrote:Pa jeste svetinja. Čovjek postaje nasljednik Muhamedastorm wrote:Rasvijetli me od kad je onaj šupak bagdadi postao svetinjaAlpha wrote:a jesu se uzjebali , bas im djavo nije dao mira.... neopravdavam teroriste , al bas postuj ako je nekom nesto sveto...
sto muslimani ne crtaju te karikature i neprovocirajuvec iz cista mira dodju i pucaju iz kalasnjikova , onako dodje im ....
- 
				Alpha
- Inventar foruma 
haj malo realno pogledaj , sto ne napadaju brazil npr , onnema problema sa muslimanima jer ne provociraju i ne cackaju , svaka zemlja koja to radi dobije sto zasluzi...storm wrote:karikatura poslanika je nešto drugo i to je bilo prije ohoho godina i slažem se pretjerano i bilo je isprika ako se ne varamAlpha wrote:kad su izbacili karikature poslanika , nije danisu bili zamoljenida to neradi vise, cak su bilii protesti u znak toga , pa nije pilo vode....
a pitas se sto ?
jerje unaprijed bila smisljena provokacija...
... a pobiti 11 ljudi zbog karikature jednog debosa i kriminalca je žestoka bolest
jel se vi koji onako prešutno odobravate taj potez, upitali kako će izgledati sad život normalnim muslimanima u tom gradu, državi? ... djeci njihovoj, pogotovo ?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
						COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- Melek
- Deer Hunter 
E pa vidis, meni se na primjer jebe za tim karikaturama ali bih licno bio u stanju da te nazovi "novinare" dobro izdegenecim, jer pospjesuju ekstremizam. Zestoka je bolest pobiti ljude, ali je isto taki i zestoka bolest budeci se ujutro i mrziti muslimane, cijeli dan trositi na mrznju prema muslimanima, navece lijegati i sanjati kako mrziti muslimane. Ili neke druge, ili neke trece..storm wrote:karikatura poslanika je nešto drugo i to je bilo prije ohoho godina i slažem se pretjerano i bilo je isprika ako se ne varamAlpha wrote:kad su izbacili karikature poslanika , nije danisu bili zamoljenida to neradi vise, cak su bilii protesti u znak toga , pa nije pilo vode....
a pitas se sto ?
jerje unaprijed bila smisljena provokacija...
... a pobiti 11 ljudi zbog karikature jednog debosa i kriminalca je žestoka bolest
jel se vi koji onako prešutno odobravate taj potez, upitali kako će izgledati sad život normalnim muslimanima u tom gradu, državi? ... djeci njihovoj, pogotovo ?
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
- Julia-Klara
- Has thanked: 14472 times
- Been thanked: 10008 times
svi pripadamo nekoj drugoj religiji pa samim tim nam neke stvari u onoj drugoj izgledaju smijesno ili nerealno, to imamo slucaj vidjeti i ovdje na forumu
to,kako drugi vide nesto nije u nasoj moci da promijenimo, pa tako ne razumijem ni ovoliku hampu radi karikatura
razumijem s druge strane da je to u islamskom svijetu zabranjeno, ali ne daje ti niko za pravo da zarad jedne karikature UBIJES covjeka
islam je na losem glasu i radi ovakvih budaletina ce biti jos gore ...

to,kako drugi vide nesto nije u nasoj moci da promijenimo, pa tako ne razumijem ni ovoliku hampu radi karikatura
razumijem s druge strane da je to u islamskom svijetu zabranjeno, ali ne daje ti niko za pravo da zarad jedne karikature UBIJES covjeka
islam je na losem glasu i radi ovakvih budaletina ce biti jos gore ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- 
				Alpha
- Inventar foruma 
podrinjac nije da ne znaju koristiti olovku ,vec vide da to nepali kod njih pored svega  oni nastavljaju provocirati jer su takvi i to im je namjera i mrznja prema muslimanima...
a da znas koliko neznas vecina nauke je od arapa potekla , matematika , algebra itd... u siriji damask kad su imali odvod i kanalizaciju , evropljani nisu znali sta je to...

a da znas koliko neznas vecina nauke je od arapa potekla , matematika , algebra itd... u siriji damask kad su imali odvod i kanalizaciju , evropljani nisu znali sta je to...
					Last edited by Alpha on 07 Jan 2015, 13:50, edited 1 time in total.

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
						COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
To je tvoje ubijeđenje i ono može biti tačno, djelimično tačno a čak i pogrešno...Melek wrote:Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.
Kod drugih terorista je to neki probem prolazne prirode. Bili su ti bombaški napadi u Sjevernoj Irskoj ali kad se to riješilo, kad su im bili ispunjeni neki zahtjevi oni su stali i nema više terorizma.
Kako riješiti zahtjeve ovih "terorista" koji zbog religija, koja opet nije prolazna kategorija, ubijaju ljude, nameću pravila
Kažem da su te provokacije sa karikaturama možda i nepotrebne ali zato i ti trebaš pokazati da nisi takav, da razmiješ demokratiju, druge od sebe..
Po Kur'anu je zabranjeno prikazivati lik Muhamedov ali brate zabranjeno je i X drugih stvari koje se manje-više tolerišu ali pitanje je - dokad? Šta će im sutra naumpasti?
Kroz satiru se decenijama na zapadu kritikuje kršćanstvo a i maltene svaka stvar na svijetu... al samo sa islamom problem.
Možda su one sistemski urađene ali možda su i samo jedan test za muslimane..
Kako pomiriti islam i tekovine Zapada?
Svejedno ubijati zbog toga nije mi OK.

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Melek
- Deer Hunter 
Ama stvar je jasna covjece!!Lebowski wrote:To je tvoje ubijeđenje i ono može biti tačno, djelimično tačno a čak i pogrešno...Melek wrote:Ogroman je zlocin, Lebe, uzeti olovku u ruke i poceti blatiti cijelu jednu konfesiju i to na tako javnom i tako odgovornom mjestu kao sto je takva jedna redakcija. Ja sam UBIJEDJEN da su ti novinari financirani od strane tamo kojekakvih francuskih Seselja a cilj im je - ne samo da ocrne i oblate one fanaticne muslimane nego bas SVE muslimane, tako da ih europska desnica danas-sutra bolje pomlati, kad ti i takvi "novinari" dobro odrade svoj posao - odnosno kad pripreme "moralni" teren za takvo nesto. Ti nadrinovinari stvaraju opasan teren ne samo onim debilnim beduinima tamo dole nego svima nama, sve trpaju u isti kos po sablonu, zar to ne vidis? Zar si vec zaboravio rat kod nas i sve one Riste Djoge i Ilije Guzine ?!?Lebowski wrote:Ma ovo je problem veliki sa islamom... Oni to rade zbog vjere, u njoj nalaze inspiraciju i razloge za svoja dijela.
Kažem da su te provokacije sa karikaturama možda i nepotrebne ali zato i ti trebaš pokazati da nisi takav, da razmiješ demokratiju, druge od sebe..
Po Kur'anu je zabranjeno prikazivati lik Muhamedov ali brate zabranjeno je i X drugih stvari koje se manje-više tolerišu ali pitanje je - dokad? Šta će im sutra naumpasti?
Kroz satiru se decenijama na zapadu kritikuje kršćanstvo a i maltene svaka stvar na svijetu... al samo sa islamom problem.
Možda su one sistemski urađene ali možda su i samo jedan test za muslimane..
Kako pomiriti islam i tekovine Zapada?
Svejedno ubijati zbog toga nije mi OK.
Da nije bilo provokacija ne bi bilo ni ubijanja.
A mi ostali obicni ljudi cemo da trpimo konsekvense.
To da ti objasnim onako matematicki, mozda skontas.
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.

- Melek
- Deer Hunter 
Pazi, mojne sada da meni pokusas natuknuti da ja sad kao odobravam tamo neka ubistva.Lebowski wrote:Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.
Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Slobodi govora svaka cast ali i Hitler je praktikovao slicne slobode govora i izrazavanja:

Pa sta bide na kraju?
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter 
Kontas li sad malo bolje? Ja ti na te i takve karikature gledam kao na uvertiru za nadolazeca ubistva..

Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
- 
				Alpha
- Inventar foruma 
kakva sloboda govora?Lebowski wrote:Ti ne kontaš... Sloboda govora se ne može kažnjavati smrću, pa kakva god da je provokacija. Ne kažnjava se ni za druge stvari o kojima se piše.
i hitler je pricao..
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
						COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti.Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?

Što se tiče Hitlera i tih sličica, ne znam.. bilo ih je svugdje, USA prema Rusiji i komunistima, ovi prema Americi i Zapadu, itd. al opet ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.
Zašto islam mora biti poseban?
Ne daju nikom da ih kritikuje ni u najmanjoj sitnici, ne daju novinarima da išta pišu, ne daju ni tim satiričarima da rade kao što rade i sa hrišćanstvom..
Da ne spominjem da od samih muslimana nema ni trunke kritike prema sebi.. Sve je uvijek savršeno i to se ne dira.
- Melek
- Deer Hunter 
Evo jos malo tih karikatura proizaslih "slobodom govora":

Dobra kolekcija, zanima me samo koja je redakcija bila u pitanju, ha ?

Dobra kolekcija, zanima me samo koja je redakcija bila u pitanju, ha ?
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
- Podrinjac
- Been thanked: 5 times
Ne mogu da vjerujem koliko vas ima koji podržavate ovakav čin. Pa riječ je bilo o ismijavanje ISIL vođe Bagdadija. I je li potrebno zbog tog ismijavanja ekstremnog budalaša ubijati druge?? Pa šta ako su ga ismijavali, i ja bih ga ismijavao.

- Melek
- Deer Hunter 
Sve je to lijepo i ja i sam znam da su Arapi nakarade, to sam toliko puta prije tvrdio.Lebowski wrote:Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti.Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Što se tiče Hitlera i tih sličica, ne znam.. bilo ih je svugdje, USA prema Rusiji i komunistima, ovi prema Americi i Zapadu, itd. al opet ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.
Ne daju nikom da ih kritikuje ni u najmanjoj sitnici, ne daju novinarima da išta pišu, ne daju ni tim satiričarima da rade kao što rade i sa hrišćanstvom..
Da ne spominjem da od samih muslimana nema ni trunke kritike prema sebi.. Sve je uvijek savršeno i to se ne dira.
Ali posto znam sta se s muslimanima desilo na nasim prostorima, u Evropi - i posto znam kako Evropa reaguje na sve ono sto nije krscansko (historija ne laze) - onda ovako i reagujem. Cak sta vise mislim da Evropsku desnicu boli neka stvar sta su i kakvi su muslimani - njima je noz na pameti, bez obzira kako se ovi uljepsali i reformisali. Kuzis?
Weak people revenge. 
Strong people forgive.
						Strong people forgive.
- 
				Alpha
- Inventar foruma 
islam zato i jeste poseban ,jer da nije nebi bila tolika propaganda protiv njega u svijetu ..Lebowski wrote:Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti.Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
						COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- 
				Alpha
- Inventar foruma 
Melek wrote:Sve je to lijepo i ja i sam znam da su Arapi nakarade, to sam toliko puta prije tvrdio.Lebowski wrote:Nije ništa teško shvatiti samo imamo drugačija razmišljanja.. Ne mogu se sa ovim složiti.Ja ne odobravam ni jedno ni drugo a za mene je i jedno i drugo iste tezine, sta ima tu tesko da se shvati?
Ali posto znam sta se s muslimanima desilo na nasim prostorima, u Evropi - i posto znam kako Evropa reaguje na sve ono sto nije krscansko (historija ne laze) - onda ovako i reagujem. Cak sta vise mislim da Evropsku desnicu boli neka stvar sta su i kakvi su muslimani - njima je noz na pameti, bez obzira kako se ovi uljepsali i reformisali. Kuzis?
nebi da ispadam kao neki okorjeli nacionalista al gledajuci realno najvise je ljudi pobijeno u istorji u ime krstasa..
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
						COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬