Vaša priča

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Vaša priča

Post by Biba » 22 May 2015, 20:07

Terasa svjesti wrote:Ljubav, ljubav je smisao života
:ovaj ...evo priča...

Novinar

Prije otprilike godinu dana sam na ulici susrela poznanika iz sela u kojem radim.On je uvijek nasmijan, veseo i zna se baš originalno šaliti.Otprilike kao naš tovar.Voli pričati.A kako i ne bi, pa on piše za novinne.Nekad smo dobivali Gunjanku u školi...Popričali smo.Rekao mi je da stanuje kod prijatelja.To je onaj kojeg sam već malo opisala...sin liječnik je morao zaključavati sobu bolesne majke.Koje ime da izmislim za novinara :ovaj ...Nikola...Pričao je Nikola kako je doživio poplavu.Čekao je zadnji tren...doslovce je plivao u svojoj sobi...Prije toga je sjedio za kompom i pisao.Rekao je da mu je dobro kod prijatelja i da ponekad ode u Brčko.Imao je i tamo prijatelje.-- On ima jako malu mirovinu iz Bosne...sjećam se da je pričao kako su najškrtiji prijatelji koji imaju puno više novca nego on.nekoliko dana prije toga razgovora je bio i u apoteci.I tada me dobro nasmijao...puno je platio lijekove ...ali nije se žalio.Sve to ne bi bilo ništa neobično.Znala sam za njegovu nesreću ali to je bilo davno i znala sam da se oporavio...ali nešto nisam o njemu znala...Toga dana na ulici mi je ispričao da je rano ostao bez oba roditelja...kao mala beba.Othranili su ga deda i baka.Ja ni sada ne znam njegovo zanimanje...Znam da mu je supruga bila učiteljica.Od moje kume sam čula priču...bile su dobre njih dvije.Žena je bila lijepa i zgodna...zaposlena.Nikola je bio suprug za poželjeti ...ali nešto je pošlo po zlu...Žena je bila uvijek dotjerana, jako je pazila da izgleda lijepo...a onda je postala depresivna...pričalo se da je teško podnosila godine koje dolaze...Ne znam koliko je imala godina kad je odlučila na strašan čin...Ma bila je mlada...navodno se nabacivala mlađim dečkima misleći tako sačuvati osjećaj mladosti...Jednom se pokušala ubiti i nije uspjela.Nedugo potom je otišla od kuće...našli su je ali ...nažalost ..u Savi, mrtvu...
Eto tako sam saznala da je Nikola bio baš siroče ...sudbina mu baš nije bila naklona...Sinovi su mu dobro..i dobri...
Ne znam kad ću opet susresti Nikolu ali sigurno će to biti ako bude kakva proslava ili priredba u našoj školi...i sigurna sam da će biti kao i uvijek izuzetno veseo i da će me nasmijati...tak nekak ko naš Tovar...a kolik je i je li sretan..ne znam..Možda i jest...ali ponekad mome oku ipak ne promakne iako ja mislim da uopće nemam dar zapažanja a ni dobru koncentarciju...Zapazila sam kad je izrekao da je siroče ...zapazila sam mrvicu tuge...Ipak mislim da je u dubini svoje duše Nikola sretan...onako kako to samo tužni ljudi znaju biti.Nikola nije imao baš sreće u ljubavi ...ali on voli ljude...i uveseljava...i onda kad mu je jako teško...:pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 27 May 2015, 00:23

Mala iliti kratka priča...

ma nisam ni uvređena ni povređena ni ljuta...al rankovic me nazvo jednom usstaskim unucetom...
Pa evo...Moj djed je umro mlad a moj tata imao manje od 17 ljeta kad je cuo da ustase daju dosta rakije piti i pusiti..i otiso se prijaviti..A njegova mama, e ona za koju meni moja mama govori da sam ista ona..šašava i luda...ma znala je baba matematiku...Pop molio da je školuju al nisu...E moja baba išla tom popu i kumila i kukala i plakala i molila da pop napiše pismo ustasama i da moga tatu poteraju...I tak je komandant pozvo moga tatu ..i dobro ga išamarao..i reko - Marš kući!... a onda je moj tata hodao po izgradnji Juge i puno cura upozno...a mojoj mamai rekli kak je on pobožan i kak je došo pješice iz dalekog sela Gospi na naše svetište...a on je star babe izgrdio i opsovo im i Gospu i grablje koje su ga opalile u glavu...i reko im da šta se nadviruju nad bunar..i da se Gospa ukazuje nevinoj dečici (on je govorio ekavicom)..a ne šokačkim babama kurbetinama :p sve je istina..ma zanimljiv je bio moj tata ...danas sam nešto slušala o Vatikanu i nabasam na informaciju da je Ante bio veliki papučar i da je oženio drugu ženu Židovkinju...nisam znala...a ne znam ni sada je li istina to...nije to informacija iz prve ruke a i taj neki u videu baš svašta nešto zna :cudi ...et :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 27 May 2015, 08:19

jes u ustaše išli da piju i puše... pa oguće, posle kad se nashljokaju aj u dernek jel ?

jadni oni... radi poroka klali :lupa
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 27 May 2015, 09:29

drugrankovic wrote:jes u ustaše išli da piju i puše... pa oguće, posle kad se nashljokaju aj u dernek jel ?

jadni oni... radi poroka klali :lupa
Nije rankovicu radi poroka...ja sam baš poročna da pročnija ne mogu biti al nikad ne bih ni u politiku a ni ono drugo...Necu ja o tom kak su ustase postale jer zaista to ne izucavam...a tko u ratu nije ubijao?! ...ali znam da su i bila naređena da neki moraju:Došli bi u selo i rekli da momci moraju braniti selo...i morali su neki i bez svoje volje.Znam da su iz nekih obitelji iz sela ljudi nekoliko dana bili u ustasama i ubrzo poginuli...mislim da nije dobro puno ni pisati o prošlosti ...znaš kak se kaže - Od prošlosti trebamo učiti i ne zaboraviti ali ne smijemo živjeti u prošlosti.Nažalost naši političari prevviše žive u njoj a ne rade za budućnost... :pusi

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 30 May 2015, 09:42

Ujebašte mi temu sa kvislinzima ljudi .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 May 2015, 10:59

Terasa svjesti wrote:Ujebašte mi temu sa kvislinzima ljudi .
Terasa, nemoj se ljutiti ni na drugrankovica...je pa ti se prebacio na chat..pa de malo vise budi tu...pa sta fali...drug barem sudjeluje i pose u tvojoj temi...bitno da ti tema nije napušćana :djed

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 31 May 2015, 15:22

:D Biba opet ti moram ponoviti, bitan je kvalitet a ne kvantitet.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 02 Jun 2015, 09:53

Terasa svjesti wrote::D Biba opet ti moram ponoviti, bitan je kvalitet a ne kvantitet.
Druže, jako mi je žao što ne mogu izbrisati svoje priče da ti ne narušavaju temu. Pisala sam kao sam pisala. Ja nisam za autorske radove sposobna. imamo mi našu inasab, svaka joj čast...Ako je tebi eto bitan kvalitet, onda izvoli pisati sam...Meni nije kvaliteti ni nešto kopirati i zalijepiti kako to neki rade.Neću ti više narušavati ni temu ni kvalitet a ni ugled...Pitao se tu netkoo zašto stalno potenciram to da ja imam jezičinu. Ja sam samo iskrena i ne znam drukčije...A što se tiče i našeg prijateljstva otprije...što je bilo bilo je, mada bi se i o tome dalo raspravljati, i to je pričica ali nije bitno...pozzz :oo

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 02 Jun 2015, 10:12

;) Dobro Bibo . tvoje je da odabereš i biraš prijatelje . Ja sam nepromjenjen i ako te šta žulja reci mi na PP neću biti naporan .

Nego zaboravi te nešto pitati Bibo smatraš li ti mene uopšte za prijatelja. :hm
(Michael de Montaigne).

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 02 Jun 2015, 11:20

Terasa svjesti wrote::D Biba opet ti moram ponoviti, bitan je kvalitet a ne kvantitet.
a u medjuvremenu idesh gledat nozhurde u crnim charapama je li :pusi
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23899 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca » 02 Jun 2015, 16:35

...nedo bogo da ste Bibu ocerali! :djed :oklagija
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 02 Jun 2015, 21:35

:respekt Pričajte vi šta hoćete Biba je meni na srcu . Bibo ako sam te sa nečim uvjedio evo ovako ću javno izvini.
Mislim da niko nije bezgješan .
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 03 Jun 2015, 20:04

Terasa svjesti wrote::respekt Pričajte vi šta hoćete Biba je meni na srcu . Bibo ako sam te sa nečim uvjedio evo ovako ću javno izvini.
Mislim da niko nije bezgješan .
Nemaš se ti zbog čega ispričavati.Ja sam kriva.Pod malo većim stresom sam i nisam trebala ni večeras tipkati...izgleda da mi se omaklo kontroli..počela sam prenositi negativnu energiju iz stvarnosti na forum... istina je da mi škorpije vidimo belaj čak i tamo gdje ga uopće nema... :sram ...ma znaš ti mene...kad mi dune, onda brišem i postove i ....
Ma ti znaš od prije...moje mušice...
Nemam ja ovdje boljeg prijatelja Teraso, ja i dalje samo odgovaram na poruke tko god da ih pošalje... :cvijece

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 19 Jun 2015, 21:52

Eh vala neka Terasa sad kaže da priča nije kvalitetna. Pa nisam ja u temi autorski radovi. Ja samo pišem stvarne događaje. Ne sjećam se jesam li tu napisala da je moja kolegica prošle godine na nekom portalu proglašena osobom godine. Napala je licem u lice Milanovića a meni bilo žao što to nisaam vidjela i čula. Bila sam u Šibeniku.
Čitala sam sinoć tu malo o lovu i onoj curi što se hvali...Moja kolegica je strastveni lovac ali kod nas nema lavova i ona se nikad ne fotka...Danas sam ju malo pitala o lovu...Pričala je ona kad se smiju srne a kad ostala divljač loviti. Čini mi se da je u veljači pa ...zabranjen lov. Ima tri psa. Lovačka, naravno. Danas nas je nasmijala. Neki ljudi su poznavali i čuli da je njezin djed bio švalerčina i volio popiti. A kad nju vide u kafiću s prijateljima lovcima - kažu - ista djed! Ma nije. Jako pametna i moralna žena. Pravi karakter! A ispričala nam je priču o Ćamilu (Ćamil je imap padavicu a doktor Švabo reko neka Ćamil svako jutro popije čašicu konjaka i neće ga moriti padavica. Je, pio je Ćamil, al čašicu po čašicu pa na kraju prodo i sedam krava koje je žena u miraz donijela i popio...) A moja kolegica navečer sjedne i pijucka...čašu vina.A njezina mam nju leda pa kaže - Pazi kćeri, da ne bude čaša po čaša..pa flaša! ..da ne bude ko s Ćamilom...
Moja kolegica voli pričati ali naravno samo s ljudima koji joj odgovaraju. Kad ona nekome zamjeri, nema pomirbe..kad baš jako zamjeri...Nikad s njom nemam problema. Uvijek se lako dogovorimo.
Kad je bila poplava pitali su je što spašava a ona rekla : Lolu, pušku i mamu...pitali ju je li ih poredala po važnosti ...a i njezina mam se šali da ona više voli kuju nego mamu...Ma ne..
Napriča se ja o kolegici a htjela sam zapravo o tome kako su ljudi nezahvalni i ljubomorni poslije poplave...pa im krivo ako se nekome nešto više ili prije uradilo ... :lupa
Ma danas smo se baš napričali...i moj kolega, bivši đak..puno je pričao o sebi...Počeo je ekonomiju studirati a završio kao učitelj...
E da, sve moje kolege bivši učenici su pušači :ovaj...a jesmo se napušili...Ma šef nam je i terasu uredio :klanja

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 19 Jun 2015, 21:55

:ok

Jel to ona kolegica od četrdeset, što je moj broj Bibo.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 19 Jun 2015, 21:59

Terasa svjesti wrote::ok

Jel to ona kolegica od četrdeset, što je moj broj Bibo.
Da...ona je i jako inteligentna a i ima vrlo široko opće znanje i opću informiranost...s njom možeš o svemu pričati...i zabavna je... :ok

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 19 Jun 2015, 21:59

Onda je dovedi ovdje na forum Bibo .
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 19 Jun 2015, 22:21

Terasa svjesti wrote:Onda je dovedi ovdje na forum Bibo .
De razmisli malo...ona rano ujutro ide u lov..posao...dijabetičar je...navečer vrlo rano ide leći...ponekad se jako brzo umara...visok tlak...ne bih ja nikoga nagovarala..jednom sam se riješila ovisnosti a uvalila u još veću..kontaš...

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 19 Jun 2015, 22:22

Kontam sve ali mi se ne uklapa u priču lov . A da bi joj podizali tlak i šećer , garant bi .
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 19 Jun 2015, 22:35

Terasa svjesti wrote:Kontam sve ali mi se ne uklapa u priču lov . A da bi joj podizali tlak i šećer , garant bi .
Ona nije visoka al je jake tjelesne građe...snažna je i spretna...sposobna, strastveni lovac...odličan govornik..da je ona zainteresirana za forume, davno bi ona to učinila...ja sam pukim slučajem došla na forum...to sam ti objasnila...nisam ni znala da sam na forumu....

Post Reply

Return to “Razno”