Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3873 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Laser » 10 Mar 2025, 21:24

HAVANA wrote: 10 Mar 2025, 21:09 Haj ko ce otici to i uraditi ,i kako? A da ne zapuca.A ako zapuca ode sve u pm.Preklace kake nane po selima.Ovde ce masakr bit po lukavici,prehodat ih mozemo…Ide dalje jad,krv i pokolj…Sta se rijesilo,nista.Pola ce zdusit,pola ce ostat da ga pusi i da im klicu i tapsu ih po ledjima a na radiu svira ne daj se bosno znam rane te bole…
Tužilac će izdati nalog za hapšenje, a specijalci će ga uhapsit. Tako to ide i NIKAKO drugačije.

Pružit će otpor, biće mrtvih glava? Pa šta, posao tužilaca i specijalaca je da hapse, kako sarajevske klošare, narko dilere, razne pichkine dimove, tako i Dodika. Yebaji ga, takav su posao izabrali i primaju platu za to. Jesi li tužilac ili švercer, jesi li specijalac ili maneken.

Uostalo, sa svih strana svijeta, pogotovo iz Amerike i NATO pakta, imamo poruke da će sigurno svaki sukob biti spriječen. Pored toga svi relevantni stranci govore: "Ima da se poštuju odluke suda". A to u prevodu na tvoj i moj jezik znači: "Hapsite govedo".

Svaki krimos, pa tako i Dodik, hrani se strahom suprotne strane, toliko si sigurno naučio na sarajevskim ulicama. Bude li se stalno ponavljala mantra da ga niko ne može uhapsit, onda smo gotovi.

Ima da se hapsi, pa makar poginulo nekoliko ljudi u toj akciji. To im je posao.

I na kraju, dva ključna pitanja: "Šta je alternativa NEhapšenju i NE izvođenju pred sud?"
Drugo pitanje: "Ko će ga uhapsit ako neće država BiH?"
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 23269 times

Post by HAVANA » 10 Mar 2025, 21:26

Ne kazem ja da ne treba nego da jos treba da se krcka.Postaje kapetan potonulog broda svakim danom sve vise.Onda.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 10 Mar 2025, 21:28

HAVANA wrote: 10 Mar 2025, 21:26 Ne kazem ja da ne treba nego da jos treba da se krcka.Postaje kapetan potonulog broda svakim danom sve vise.Onda.
OK, možda je tako bolje, ali na kraju balade, država ga mora uhapsit.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25646 times
Been thanked: 26188 times

Post by ironman » 10 Mar 2025, 21:28

Laser,fenomenalan post.
Tjt.
Mislim da ce svi odahnuti. Kad kazem svi mislim na sve ljude u BiH u oba entiteta. Jer svima ga je pun q.
Nek drzava odradi svoj posao ..
Ovaj medjed sto otiso u BL i sef mu iz Hercegovine mozda se jos nadaju da se stvari vrate na prijasnje .iskreno se nadam da ce Sud i Tuzilastvo ovo odradit onako kako zakon kaze.
I da se vrata pricama o secesiji jednom zauvijek zatvore. Zbog svih nas.
dream of spring...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2237 times
Been thanked: 1062 times

Post by amidza idriz » 10 Mar 2025, 21:30

HAVANA wrote: 10 Mar 2025, 21:20 Upitaj prvo bosnjacko selo i kucu u rs-u cime ce.Tri automata silu zla naprave a ne sta drugo.Lako je nama pricati,valja to sprovesti bez sukoba i mrtvih.
Sta bi sa tobom? Da ti neko nije profil hakovao? :hihi

Znas da smo dosli do toga da je ubistvo ubistvo i za to treba odgovarati.
Nema vise sile JNA pa sta god uradi oni ce ih stititi. Danas ih SIPA jos uvijek hapsi a da ne smiju pisnuti.
Isto bi bilo da Dodika pokusaju privesti. Mozda bi stali ispred ali znaju da bi pocinili dosta krivicnih i da bi za to odgovarali a kamo li da bi neki tamo policajac smio da puca na SIPU.

Zivi bili pa cemo vidjeti da drzavni organi funkcionisu. Jos su reditivi dodikovaca po agencijama a kada dodje opozicija sve ce se promijeniti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2666 times
Been thanked: 4658 times

Post by Nora Ibsenova » 10 Mar 2025, 21:31

amidza idriz wrote: 10 Mar 2025, 21:24
Nora Ibsenova wrote: 10 Mar 2025, 20:52

Mozda ne zele izazvat sukob i paniku medju stanovistom i tamo i vamo, i mozda igraju igru prividnog popustanja da ovaj fkt ne bi zdipio odmah.

Dodik sad ima posla sa institucijama drzave, ne sa njenom politickom postavkom, sasvim je nebitno jesu li izasli na iftar, ili su se prepali ljudi budale i otisli, bitno da do trzavica nije doslo, a Dodiku to nimalo nece pomoci na sudu. Ja se slazem, da se trebaju i oni koji su icim ucestvovali u citavoj ovoj Dodikovoj farsi pojavit pred tim sudom, ali kad bi ih sad sviju krenuli redom pozivati i otvarat slucajeve to bi izazvalo medju Srbima vise panike, otpora i izgledalo bi kao obracunavanje sa Srbima. Tako da sa njima treba kao sa nasima, sacekat da ovo prodje, da padne trio fabtastico, pa krenut dalje prvo sa detaljnim istrazivanjem porijekla imovine, pare vazda pokazu gdje smrdi.

Barem se ja trudim nadat da ce makar ovo iznjet kako treba, i dat im benefit of the doubt. Najbolji su bili dok su sutjeli i cekali na oglasi Amer.
U ovom slucaju Culum je ponizio drzavnu agenciju.
SIPA objekti imaju obezbjedjenje. Niko nije ni dosao da ih ugrozi a oni su iselili drzavni objekat.
Trebali su sacekati da dodju sa policijom SAJ i Despoti. Ok, ne treba ratovati, napustiti objekat da ne dodje do zrtava ALI napustiti objekat samo zato sto je ''shef'' naredio je ravno ostavci ili smjeni Culuma.
Kazem, ja se nacelno slazem.
Ali igre su u pitanju, ne znam sta se iza kulisa radi i zasto, vidjecemo sta ce bit kad se drugi put ne odazove.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 10 Mar 2025, 21:32

ironman wrote: 10 Mar 2025, 21:28 Laser,fenomenalan post.
Tjt.
Mislim da ce svi odahnuti. Kad kazem svi mislim na sve ljude u BiH u oba entiteta. Jer svima ga je pun q.
Nek drzava odradi svoj posao ..
Ovaj medjed sto otiso u BL i sef mu iz Hercegovine mozda se jos nadaju da se stvari vrate na prijasnje .iskreno se nadam da ce Sud i Tuzilastvo ovo odradit onako kako zakon kaze.
I da se vrata pricama o secesiji jednom zauvijek zatvore. Zbog svih nas.
Imam bolan ljudi koji će otić i uhapsit ga, samo ne vidim tužioca koji će to naložit. Eno ti primjera od neki dan, kad su svi napustili zgardu SIPA-e u BL, samo AMir ALibegović nije.

Lik je hladno rekao, neću napustit zgradu, ko vas yebe i ostao sam samcat, kasnije mu se pridružio i vozač Jovo, a još kasnije i nekolicina inspektora.

Uvijek se nađu mudonje koji će uradit šta god treba.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25646 times
Been thanked: 26188 times

Post by ironman » 10 Mar 2025, 21:36

Tenzijama se hrani i odrzava na vlasti.
Jednostavno mislim da je i narodu u manjem entitetu jasno da Sud radi svoj posao i da je proces protiv pojedinca koji je prekrsio Zakon.
A razumijem i pricu o oklijevanju ili cekanju...ovo sto Havana kaze prvenstveno zbog ljudi tamo..
Do sad je sve odradjeno perfektno,momentum i sve je ok.
Ovaj bazdulj sto je iso tamo u danu kad ti sef NATO dolazi u Sa...o tome ce pricat kad sve ovo prodje..nadam se da ce i on doc na red istrage i svi potezi koje je vuko u ko zna ciju korist ili zna se ciju korist.
dream of spring...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2237 times
Been thanked: 1062 times

Post by amidza idriz » 10 Mar 2025, 21:37

...im po cijem nalogu(Covica).
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 23269 times

Post by HAVANA » 10 Mar 2025, 21:40

Laser wrote: 10 Mar 2025, 21:28
HAVANA wrote: 10 Mar 2025, 21:26 Ne kazem ja da ne treba nego da jos treba da se krcka.Postaje kapetan potonulog broda svakim danom sve vise.Onda.
OK, možda je tako bolje, ali na kraju balade, država ga mora uhapsit.
To svakako.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2718 times
Been thanked: 8470 times

Post by Duminjo » 10 Mar 2025, 22:33

Fuddo wrote: 10 Mar 2025, 19:54
Laser wrote: 10 Mar 2025, 19:52

Dobio ti proljev ili ne, on je dio ekipe koja treba upravljati situacijom i istjerati stvari do kraja.

Hoće li to ekipa znati li ne, pokazat će vrijeme.
Nemaju oni blage veze o zivotu
Zafalite se onoj dijasporcadi sto je pozavrsavale columbie i harvarde pa sad svasta znaju.
Da je bilo do njive i kolutova, sad bi ti vec eskiviro granate po Majevici.
Denis Becirovic radi dobar poso.
Koliko god izgledo smotano, ustogljeno, tiho, dosadno ili kako vec, za sada izgleda da Denis dobro radi.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 10 Mar 2025, 22:51

Konaković objavio sliku sa Saudijskim ministrom vnjskih poslova i slagao da je dogovorio podršku Saudijske Arabije.

Zašto Saudijci to nisu objavili i zašto nije bilo press konferencije poslije susreta?
Kako znamo šta je pričao sa Saudijcem i šta su mu rekli? Nikako ne možemo znati. :D.

Govedo iz SDP-a otišlo u BL u ovakvoj situaciji???

Šta rade šupci iz Njihove stranke? Kome su se oni obratili, šta su uradili u ovoj situaciji.

Možemo zafalit Bogu što je Dejton američki proizvod, ma kako idiotski bio, pa odatle i saopštenja Marka Rubia:
...da je Washington odlučan u namjeri da spriječi raspad Bosne i da bi mogao razmotriti dodatne pritiske na lidere bosanskih Srba.
Dodatne pritiske??? Šta to znači, to samo Ameri znaju. Može tamo biti na vlasti ko god hoće, ali Dejton je njihovo postignuće, ma kako glupavo bilo.

Oni će ga branit, pa makar svi mi pocrkali. :D.

Uglavnom, umjesto da se traga za načinom da govedo privedeš sudu, ti odeš u BL, a ovaj drugi izmišlja podršku Saudijaca. :lupa

Ovi treći i ne postoje, samo šute i čekaju rasplet situacije da poslije toga mogu organizovati pederske parade. :D.

A Suljagić, eh to je opet bizon za primjera. On zatvara memorijalni centar, a da prethodno nikog nije konsultovao da li to treba učinit ili ne.

Pored ovih naših uhljupa na vlasti, možemo samo posmatrat šta se dešava.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9711 times
Been thanked: 11448 times

Post by Krokodil Behko » 10 Mar 2025, 23:05

Laser wrote: 10 Mar 2025, 22:51 Konaković objavio sliku sa Saudijskim ministrom vnjskih poslova i slagao da je dogovorio podršku Saudijske Arabije.

Zašto Saudijci to nisu objavili i zašto nije bilo press konferencije poslije susreta?

Nema pres konferencije, nakon telefonskog razgovora

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 10 Mar 2025, 23:43

amidza idriz wrote: 10 Mar 2025, 20:17 Sva Trojka na zadatku da amortizuje udar na Dodika i svitu.

Ovo je bez sumnje ideja Vojinova jer je on dodikov Trojanski konj. Vec juce su poceli da ublazavaju pokusaj drzavnog udara kako Campara tako i nas celavi babo sa sinovima.

Jadni mi. Kada imamo sansu da se rijesimo zla koje nas je snaslo prije 20 god. i svaki dan nam krv na slamcicu pije mi imamo izdajnike koji bi ga spasavali.

...i onda imaju obraza pricati kako je onomad Bakir spasio Dodika od bankrota a oni to rade vec dvije godine dajuci mu pare koje im ne pripadaju.

Mi ako hocemo naprijed mi se moramo naseg zla rijesiti.
Tako je. Samo to zlo ukljucuje i SDA, ne samo Trojku.

Ovo sto se desilo sa Camparom, Culumom, Kostresevicem i onim hodajucim blamom Isakom, je jos jedan od dokaza da igraju istu igru i da ih zivo zaboli za jadni narod i njihove zivote. Narod od kojih su se neki krenuli spremati da bjeze s djecom. Shvatite napokon da su u talu; svi mi koji nismo u talu smo zrtve. Tu se prica zavrsava.

Niko Krmka nece uhapsiti, upravo zbog ovoga. Neki dan mi se svasta nagovorilo kad sam napisala da ovo samo narod moze rijesiti, svako na svojoj strani. Ili ce se agonija nastaviti.

Ovo sto rade (svi zajedno) je sistematsko, dugogodisnje zlostavljanje naroda. Prestat ce kad narod kaze - Sad je dosta j. u zdrav mozak!

U protivnom cemo gledati privremeno smirivanje. Scenario je uvijek isti - Problem - Reakcija (izludjenog naroda) - Solucija (popustanje Krmku). Sta ce mu sad (pro)dati, to je jedino pitanje?

Rijecima je tesko docarati koliko mi se gade.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 11 Mar 2025, 00:32

tuzlak1212 wrote: 10 Mar 2025, 20:22 jos uvijek nema nacina da se ovo rijesi bez rizika sukoba, treba ovo pustit da ga RS istisne ko sto isiskuju Vucica
Ima nacina i vec je isplaniran samo se mora sprovesti procedura iz razloga kako se Dodik ne bi izjednacio sa entitetom i kako bi ovo na kraju ispalo onako cisto protiv Dodika a ne protiv entiteta ili srpskog naroda. A procedura je takva da ne moze preko noci nego imaju neki rokovi.

Dodika nece nikad istisnuti kao Vucica iz dva razloga.
Prvo, velika je mrznja prema drzavi u kojoj se zivi i mnogi ce ipak progutati lakše da ih Dodik krade do kraja zivota nego da ucestvuju u hapšenju ili smjeni Dodika koju je pokrenulo Sarajevo ili drzava BiH. Da je nekim slucajem tuzilastvo manjeg entiteta diglo optuznicu, mnogo drugacije bi reagovali.

Drugo, poredjenje Vucica i Dodika ne ide jer u Srbiji zivi mnogo više ljudi. Kada bi se i pojavila neka grupica sa mudima i zdravim mozgom, razbio bi Dodik to za pola sata. Jeste mnogo onih koji ne vole Dodika ali nije mnogo onih koji manje mrze Bosnu od Dodika i plus koji smiju izaci na ulice protiv Dodika. Dodikova stranka je pruzila korijene u citavom entitetu. Skoro svi ti simpatizeri imaju neke direktne ili indirektne koristi od Dodika. Neka ti se pojavi sada 500 normalnih i mirnih ljudi u Zvorniku da protestuje protiv Dodika, eto ti za pola sata 100 Dodikovih simpatizera koji ce svim sredstvima, uz pomoc milicije, rastjerati ovih 500. Plus, mnogi od ovih 500 ce dobiti ili batine ili masne kazne i oni to znaju.

On je u tom entitetu strah i trepet, bog i batina. On, njegova familija i njegovi najblizi vedre i oblace skoro svakim pedljom tog entiteta. I jedina mogucnost da ga se makne je da ga makne zakon i neko mnogo jaci od njega.
Mislis da je Vucic slucajno otkazo Dodikovo gostovanje u Beogradu? Mislis da je to uradio zbog studenata?
Mislis da su Madjari slucajno udaljeni iz EUFORa i iz drzave? Ovaj prica oko madjara nije ni malo naivna jer Dodik i Orban imaju odavno svoje dogovore. Jedan drugom posudjuje pare a za uzvrat ovaj drugi bi trebao da nešto kopa po entitetu.

Nema Orbanovih specijalaca i aviona, nema zvanicne podrške iz BG. Jedino mogu pokušati nešto ilegalno i na sitno. Pusten je niz vodu, a citav svijet, EU, SAD, NATO, Velika Britanija i drugi bukvalno govore isto.

Ovo koliko se naguzio, nemoguce je da se izvuce. A koliko je sumnjivo da je sve ovo neko jaci organizovo, govori i cinjenica da nam i jebeno tuzilastvo, rak rana drzave, radi poso kako treba.

Pa cak se ni Milanovic nije izjasnjo da odbrani svoga jarana Dodika, kojeg je do sada branio sve ove godine. Sto li šuti? :D.

I nece samo Dodik pasti. Bice njih tu još 😎

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Mar 2025, 01:08

Prijetio je i Vucic Kobrama, pa se ne usudi. Odgovor za nas je isti kao i za Srbiju - studenti. Malo ce teze razbijaci i huligani na studente. I to se pokusalo u Srbiji i nije proslo.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 11 Mar 2025, 01:14

Ja bih više volio da se ti hoces udat nego da se ja ozenim.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Mar 2025, 01:24

Drzi se teme.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 11 Mar 2025, 01:35

Ne mogu. Zeludac mi se okrece kad te citam.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Mar 2025, 01:45

A sta sam ti uradila za tako zestoke reakcije? Nista, dakle samo ne mozes podnijeti razlicito misljenje, a to bi kao moderator morao.

Samo da nisi moderator, nikad to ne bi ni napisao.

Ni-kad.
Memento Mori

Post Reply

Return to “Politika u BiH”