Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times
Status: Offline

Re: Hrvatska - aktuelnosti

Post by Mohr » 12 Feb 2016, 20:12

Koga će ba on, jadan, ubit' :D.

'vaki su samo za Bleiburga :valja

:pusa

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 12 Feb 2016, 20:23

Mohr wrote:Koga će ba on, jadan, ubit' :D.

:tjesi
Prijedsjednik Sabora je najavio pokroviteljtvo Bleiburga...
Je pa moze beg s Idrizom :naklon
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Feb 2016, 21:27

rodio se :djed

:ha
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9714 times
Been thanked: 11455 times

Post by Krokodil Behko » 12 Feb 2016, 21:55

Mohr wrote:Image
i fašistički okupatator Karl Gustav Sauberzweig koji svojom fizionomijom neodoljivo podsjeća na aktualnog ministra ustaške nekulture u Hrvatskoj Zlatka Handžarbegovića .............

Baš fino od njega, što nas je poštovao, pa čak i fes nosio :D

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 12 Feb 2016, 21:58

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1538 times
Been thanked: 1422 times

Post by Tokmak » 16 Feb 2016, 23:48

:hihi

IVICA ĐIKIĆ, GLAVNI UREDNIK HOBOCTI :“Trebamo se držati riječi velikog vojskovođe Maksa Luburića za hrvatsku neovisnu državu”

Na ministra kulture Republike Hrvatske Zlatka Hasanbegovića digla se neviđena hajka gotovo prije nego je što je postao ministar. Sliku s navodnim ustaškim grbom i starim člancima izvukao je list Novosti, list Srpskog narodnog vijeća u kojem je glavni urednik Ivica Đikić. Za vrijeme ratnih Devedesetih taj isti novinar (Đikić) je komentirajući ratno stanje, kao HOS-ov dopisnik za Tomislavgradske ratne novine (TRN) napisao kako svi “moramo zbiti redove držeći se one rečenice velikog hrvatskog vojskovođe Maksa Luburića da sinovi hrvatskih ustaša i partizana moraju stati rame uz rame u svetoj borbi za hrvatsku neovisnu državu”.

Nameće se pitanje kako će vrli antifašisti iz Feral krugova reagirati? Hoće li Kožo zovnuti Borisa Dežulovića i šapnuti mu da odustane od pisanja za fašističke Novosti? Ili je taj fašizam vrijedniji? Hoće li Zlajo Dizdarević mirno spavati? Ili će pokrenut to pitanje preko kultnih antifa portala? Možda organizirati dva-tri autobusa od Sarajeva i krenuti prema oslobođenom Mostaru kako bi protestirao? Kune čuda čine.

I dok se od ministra Hasanbegovića traži ostavka rečenice Ivice Đikića shvaćene su kao faza bubuljica. Bivšem predsjedniku RH Stjepanu Mesiću se isto oprostilo kad je pjevao ustaške pjesme u Australiji. Ipak je i on u to vrijeme bio još mlađahan. Pokazalo se kako u ljevičarskom krugu vrijedi ona latinska: Quod licet Iovi non licet Bovi.

Napominjemo, Ivica Đikić je potpisao peticiju za smjenu ministra Hasanbegovića. Hoće li nakon ovoga napraviti i korak dalje, pa potpisati i svoju smjenu ostaje za vidjeti. Vjerujemo kako je Milorad Pupovac dosljedan čovjek i da će smijeniti glavnog urednika Novosti zbog veličanja fašizma.

Poskok.info
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 16 Feb 2016, 23:54

Jel to taj Đikan se potpisao pozdravom Za dom spremni! Aman jest..sunac mu j.. poljubim...ne damo bega i tocka..
..a ne da se ni beg...samo nesto mi beg Pupovca žali... ama poplasili decka sunac im ... :pusi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 18 Feb 2016, 11:53

:valja

Image
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 18 Feb 2016, 12:38

Pupovac vazda dreci kako su Srbi i sada ugrozeni..... http://www.maxportal.hr/srbi-su-pucali- ... vako-sute/

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 18 Feb 2016, 20:09

storm wrote::valja

Image
Storm, pretpostavljam da ti nemas nista protiv Hasanbegovica..

I maloprije Stazic izjavio da je beg sramota
Sramota su nasi mediji koji ga puste da laje...dok hrvatskoj djeci u Vukovaru pistolje naslanjaju na celo i tuku metalnim sipkama...
A đe je sad rankec..a i Mohr kojemu ustase vazda u mislima...pa đe su kad nam smradovi sjede u Saboru vise nego ikad...
Jedan napadac je optuzen a dvojica pustena..neka i dalje mlate ustase...pa ja...
Mozda ce sudac biti Teofilovic :perezube ....taj je iz sela dje sam rodjena...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 24 Feb 2016, 17:48

Handžarbegović :obrve

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 24 Feb 2016, 18:04

Biba wrote:
Storm, pretpostavljam da ti nemas nista protiv Hasanbegovica..

I maloprije Stazic izjavio da je beg sramota
Sramota su nasi mediji koji ga puste da laje...dok hrvatskoj djeci u Vukovaru pistolje naslanjaju na celo i tuku metalnim sipkama...
A đe je sad rankec..a i Mohr kojemu ustase vazda u mislima...pa đe su kad nam smradovi sjede u Saboru vise nego ikad...
Jedan napadac je optuzen a dvojica pustena..neka i dalje mlate ustase...pa ja...
Mozda ce sudac biti Teofilovic :perezube ....taj je iz sela dje sam rodjena...
Pa iskreno, ne sviđa mi se to veličanje ustašluka...sad- nekad, nebitno....a sa druge strane, da je titoist i komunjara, sve bi bilo u najboljem redu s njim....štoviše, ljubili bi ga u pak
Zapravo su svima puna usta nekih ustaša ( ima devijacija, da se ne lažemo) čime brane još (nemjerljivo) gore stanje u svojim državama, po pitanju ekstremističkih pokreta, uvaženi govornici iz susjednih rbih i rsrbija....dakako, prilično filistarski :o

Ne mogu reći protiv ni za....to je meni biranje između dva zla i ne idem u kompromise više....
ali siguran sam da nije baš tako, kako bi neki željeli nacrtati malog Hasana :oo

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 24 Feb 2016, 18:15

Ne glupirajte se i ne trućajte koješta :o Ako je nekome '45. najveći nacionalni poraz onda je jasno da se radi o govnaru ;) Nitko Handžarbega ne crta nikakvim, on sam o sebi sve govori tj. rekao je.

Povijesna činjenica ostaje da su "Titoisti & komunjare" dohakali ustašetinama i ostalom šljamu, prema tome je svaka usporedba glupavština prve klase.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 24 Feb 2016, 18:16

Mohr wrote:Ne glupirajte se i ne trućajte koješta :o Ako je nekome '45. najveći nacionalni poraz onda je jasno da se radi o govnaru ;) Nitko Handžarbega ne crta nikakvim, on sam o sebi sve govori tj. rekao je.

Povijesna činjenica ostaje da su "Titoisti & komunjare" dohakali ustašetinama i ostalom šljamu, prema tome je svaka usporedba glupavština prve klase.
:rol

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila » 24 Feb 2016, 18:16

Tko je za blajburga?
Pripazi der malcicu sa izjavama
Da te ne bi ova vila safatala
:ooo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 24 Feb 2016, 18:31

Mohr wrote:Ne glupirajte se i ne trućajte koješta :o Ako je nekome '45. najveći nacionalni poraz onda je jasno da se radi o govnaru ;) Nitko Handžarbega ne crta nikakvim, on sam o sebi sve govori tj. rekao je.
Bila su dva poraza....prvi kad je dijelom hrvatski narod potpao pod ustašluk ....ideja nezavisnosti je u redu, no izvedba u sprezi sa tadašnjim nacizmom (2ww) užasna..... drugi se zbio, kad se potpalo pod (opet) jugoslaviju i u tu ideju upakiran srpski hegemonizam....
no uslijedio je i treći, nizbježni sraz, kad se napokon sve postavilo na svoje mjesto......jedino je šteta desetljeća zaostajanja u razvoju ( što i sad osjećamo) neka društva koja nisu imala nesreću tih režima, dobar su pokazatelj ...
Pa čak i ona koja su bila debelo u nacizmu, danas su što? Toliko o trućanju :kafa
I ovo je povijesna činjenica:
Image

Ajde se bavi tamo paradžematima...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9714 times
Been thanked: 11455 times

Post by Krokodil Behko » 24 Feb 2016, 18:50

Hajde Filistre, đido loma do domaćih tema, pusti jadnu Hrvatsku.
E maksuzija za tebe jedan članak.

http://bosanski-forum.com/viewtopic.php ... 17#p864417

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 24 Feb 2016, 19:09

Da usporedba je glupavstina...ustasetine su pobijene i vazda ih se grdi...pa i sad kad ih nema..
Titoiste ni sad ne smijes taknuti....a smradovi poput Pupovca i dalje iz srca domovine filuju ljude da Hrvati ugrozavaju Srbe...stavto znaci..kamo to vodi...zabu nije tesko u vodu naterati...
Znas ti sta su titoisti pocinili..ak si pametan...znam da jesi..eli.. :pusi

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 Feb 2016, 07:22

KARINO HROMIN STURM O FARSI OKO 'PRORAČUNA ZAOKRETA'

Nobelovci Stiglitz i Krugman tvrde: KREDITI koje uzima Hrvatska, PLJAČKA su NARODA!

Na konferenciji održanoj 23.veljače u hotelu Esplanada, premijer Orešković i ministri iz Vlade predstavili su „Proračun zaokreta“ za 2016. godinu. U izlaganju premijera, osim veselog govora i optimizma, Image nismo čuli ništa novo, Image jer nam je sličan virus širio i bivši potpredsjednik vlade Branko Grčić pa je optimistički ostavio u proračunu dug od 17 milijardi kuna, bez ostalih zaduženja!

Premijer Orešković je izjavio da je išao bankarima na sastanke i da su investitori vrlo zadovoljni njegovim nastupima, jer su vidjeli da vrlo dobro govori engleski. Počeli su, kaže, kupovati hrvatske obveznice. Znači, stara pjesma, novi pjevači. ;) Kao i prošla Vlada, uzimaju kredite i zadužuje hrvatski narod. Orešković je spomenuo dug Hrvatskih autocesta od 4,5 milijarde eura zajedno s kamatama. I dodao da još ne zna kako će to riješiti. Nek’ pita bivšeg ministra Čačića. Kazao je da očekuje od HBOR-a 200 milijuna od banaka 200 milijuna i 100 milijuna eura od prodaje naše imovine. Takvi fondovi bi trebali pokrenuti otvaranje tvrtki i pokrenuti proizvodnju. Koju proizvodnju? Možda samo uslužne djelatnosti? Nije precizirao.

Koliki će biti mogući krediti za novootvorenu tvrtku, nije rekao, jer danas možete za firmu dobiti svega 20.000 kuna. Kritički se osvrnuo na birokraciju, na dugotrajnu proceduru otvaranja tvrtki te naglasio da to treba trajati najviše 30 dana. Nije jasno kako će banke odobravati kredit tvrtkama koje nemaju pozitivnu bilancu od najmanje dvije godine i još posjedovati pozamašne nekretnine da se banke mogu osigurati od rizika novostvorenih firmi.

Pokrenut će centre za informiranje o investicijama, :roll ali je naveo da treba smanjiti državnu birokraciju. U razgovorima sa stranim investitorima naglasio je da traže stabilni porezni sustav, jer stranci neće investirati, ako nemaju poreznu sigurnost i stabilnost zakona. Kazao je da će ujednačiti rad u županijama i općinama i smanjiti birokraciju. Kada će početi otpuštati birokraciju, nije rekao jer se nisu dogovorili s (MOST-om) i sindikatom.

Smatram da stabilni porezni sustav prvenstveno treba našim poduzetnicima, a o birokraciji ne treba ni govoriti, jer smo već imali na djelu premijera Sanadera i njegove modele Hitroreza, za koji više nitko ne zna postoji li još uvijek.

Premijer Orešković će ponuditi na prodaju državnu imovinu u DUUDI-u, vrijednu oko 36 milijardi eura. Ponudit’ će građanima dionice autoceste. Tako će, kaže, stvoriti pozitivnu klimu. Dodaje da su mu na to pljeskali u Londonu. Govorili su: ‘Good, good, good.’ :apl

Pa, nismo mi zaboravili da je ministar Radimir Čačić napravio model za autoceste s kojim se još danas hvali. No, tu je manjak – kaže Orešković – od 4,5 milijardi eura (34,2 mlrd kn) koji premijer i ministar Marić ne znaju riješiti. Dobro je to zakuhao Čačić, a već nude novi model, da nas opet preveslaju.

Kaže Orešković da je kao i Clint Eastwood u ‘The Good, Bad & Ugly’, imao posla s dobrima, lošima i zlima. A sa sindikatima treba razgovarati. U braku nije uvijek idealno – nekom više nekom manje. I to se mijenja.

Proračun će ostati na razini prošle godine – isti kao prošle Vlade, pa ne vidimo u čemu je razlika i gdje je pomak. A treba smanjiti manjak u proračunu za tri milijarde kuna. To znači da je 17 milijardi kuna manjka ostavio ministar Lalovac. Minus tri milijarde kuna, da bi manjak 2016. godine pao na 14 milijardi kuna deficita. Da je Victor Hugo živ napisao bi novi roman: ‘Jadni Hrvati‘

O tome kako osigurati novac, neuvjerljivo je govorio ministar financija Zdravko Marić. Kaže, štednjom na materijalnim troškovima, štednjom na subvencijama. Nije naveo na kojim troškovima i kojim subvencijama, ako plaće i mirovine neće dirati.

Poručio je s pozornice da je iskopčao mobitel, da može na miru raditi. Tako ga šef SOA-e neće moći prisluškivati i doznati gdje traži lovu. :valja Gdje će pronaći 2,5 milijardi kuna (čitaj kome će uzeti), jer su se troškovi kamata znatno povećali, a tu je i indeksacija mirovina i veće uplate u EU?

Ukupna razina rashoda proračuna iz općih izvora poreza i doprinosa biti će kao i prošle godine, ali će drugi rashodni troškovi biti povećani. Premijer Orešković i ministar financija Marić spas vide u povlačenju sredstava iz fondova EU. E baš smo se pomogli: platili smo EU milijardu eura, a iz fondova dobili 350 milijuna eura,Image pa naravno da su troškovi veći za 700 milijuna!

Same negativne nove mjere, ništa pozitivno

E pa narode, ništa osim govora optimizma nismo čuli na konferenciji u Esplanadi, što znači – nastavlja se pljačka naroda, od strane države.

Učinit će to slijedećim mjerama:

1.rasprodajom narodne imovine
2.zaduživanjem, odnosno novim kreditima u inozemstvu i kod domaćih banaka
3.rezanjem troškova i subvencija
4.najavljenim povećanim troškovima države
5.prikupljanje 500 milijuna eura za Fond (trošak )
6.otvaranje Fondova i Centara za Informiranje (trošak ).
7.planira se uštedjeti 3 mlrd kn (rezanje )
8.proračun, planirana negativu od 14 mlrd kuna ( gubitak )

Ove negativne mjere nove Vlade znače smanjenje standarda građana, daljnje zaduživanje i povećanje glavnice duga, što će povećati iznost kamate na iznad 3 milijarde eura… I tako unedogled.

A veselo: good. good, good, u Londonu od strane bankara, znaći da su dečki zadovoljni jer će se Hravtska i dalje zaduživati kod onih bankara koji nas pljačkaju već 25 godina. :sex

Ne znam jeste li gledali film Clinta Eastwooda, ‘Dobar, loš, zao’, koji ponosno spominje premijer Orešković. Ja, jesam i ne sjećam se da je u filmu bilo good. good, good. Ali se dobro sjećam da je glavni lik, kojeg glumi Clint sve preveslao te maznuo lovu i nestao u nepoznatom smjeru. Tako, da mi je potpuno jasno što nam je poručio premijer, :obrve u odnosu na investitore i bankare.

Zanimalo bi me kuda je nestala lova od narodnih zajmova za autocestu, još za vrijeme Hrvatske ruže Savke Dapčević Kučar. :roll Te ceste smo sagradili i platili te preplatili tri puta. A sada optimistički nude prodaju naših cesta – nama vlasnicima tih cesta?! :D. Po koji put će to narod popušiti? :pusi

Tako smo godinama uplaćivali za stanove, onda su nam te stanove prodali, a lova je nestala preko Hypo banke i završila na nečijim privatnim računima. A kažu u Ministarstvu financija – bez računa se ne računa. To je upravo to o čemu oni govore.

Na konferenciji je bila i predstavnica Svjetske Banke, gospođa Mađarević. Rekla je da joj se čini da je to sve sporo :123 i da se treba brzo odvijati. Prema verziji te dame, Hrvatska se treba brzo još zadužiti, jer se ne zna kada će narod prokužiti o čemu se tu radi. :imex

Podsjećam vas na izjavu ekonomskog nobelovca Josepha Stiglitza, koji je bio vice president Svjetske Banke, koji nam je lijepo opisao kao nam MMF i Svjetska banka mažnjavaju lovu. To je nobelovac koji je to radio u toj istoj banci i zna što priča.

(Vidi 4 koraka Josepha Stiglitza: http://sdominko.tripod.com/aktualno_mmf.htm)

Na konferenciji je bio i guverner HNB-a, Boris Vujčić, koji nam je prodao priču kako novca ima koliko hočeš i da on može dati sredstava koliko treba samo kada bi se ta stredstva upotrijebila, ali da su mali poduzetnici rizični. To bankari baš ne vole, pa eto oni ne mogu dati lovu jer nikako ne mogu uskladiti male poduzetnike i bankare. Zašto nas Hrvate uopće zadužuju za silne milijarde eura, a zašto sve to ne financira HNB, o tome ni riječi. :o Pa naš vanjski dug, po riječima ministra Marića, je 47 milijardi eura i tri tri milijarde eura kamata.

Postavljamo pitanje, kada će HNB preuzeti svoju ustavnu ulogu i plasirati novac u financijske tokove i biti agregat razvoja privrede?

Da rezimiramo: iz izlaganja premijera Oreškovića i ministra financija Marića, jasno je da će Vlada rezati i smanjivati troškove, rasprodavati narodnu imovinu i zaduživati napaćeni narod.

Sve to nije potrebno, jer možemo lagodno živjeti, i biti zemlja blagostanja, ako znamo da je prema Ustavu čl. 53 HNB odgovorna za stabilnost valute, za opću likvidnost u zemlji i u inozemstvu. Ako je tome tako, naša HNB i Hrvatska Vlada zadužuje narod bez njegove dozvole, jer nije proveden referendum o zaduživanju.

Ustavnu ulogu HNB mora obavljati na isti način kao što to rade Njemačka, SAD, Britanija, Švicarska, Norveška, Island, pa čak i Botsvana.

SAMOUPRAVNI SOCIJALIZAM U ŠVICARSKOJ I NORVEŠKOJ

Švicarska će Rerendumom odlučiti o dijeljenju 2.400 eura „temeljnog dohotka”, svakom građaninu svakog mjeseca, Norveška je donijela odluku o dodjeli 800 eura po stanovniku, pa je tako uistinu kod tih zemalja zaživio, na neki način, samoupravni socijalizam, onaj koji smo mi ukinuli, upravo na nagovor tih kapitalističkih zemalja.

Pa što to oni rade? Treba im poslati naš model naših financijskih stručnjaka, Rohatinskog, Čačića, Linića, Vujčića, Lalovca i Marića, pa da vide kako se zadužuje država. Možda oni za to ne znaju?

Naša Vlada nas već 25 godina zadužuje, a navedeni ‘financijski stručnjaci’ svojim idejama pljačkanja hrvatskog naroda, bacili su Hrvatsku u dužničko ropstvo.

Nama su to potvrdili nobelovac Josef Stiglitz, nobelovac Paul Krugman i član MMF-a Michel Kumhof. Izjavili su da su„krediti koje uzima Hrvatska i kojima zadužuje narod čista pljačka, kreiranjem novca "Ex Nihil", piše mr. sci. Karino Hromin Sturm, član Znanstvenog društva ekonomista.

Promise.hr

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 Feb 2016, 07:55

storm wrote:
Bila su dva poraza....prvi kad je dijelom hrvatski narod potpao pod ustašluk ....ideja nezavisnosti je u redu, no izvedba u sprezi sa tadašnjim nacizmom (2ww) užasna..... drugi se zbio, kad se potpalo pod (opet) jugoslaviju i u tu ideju upakiran srpski hegemonizam....
no uslijedio je i treći, nizbježni sraz, kad se napokon sve postavilo na svoje mjesto......jedino je šteta desetljeća zaostajanja u razvoju ( što i sad osjećamo) neka društva koja nisu imala nesreću tih režima, dobar su pokazatelj ...

Pa čak i ona koja su bila debelo u nacizmu, danas su što? Toliko o trućanju :kafa
Ideje nezavisnosti nije uopće ni bilo, niti se radilo o sprezi, nego je Poglavnikov režim bio 100% kvislinški, slug(er)an(j)ski; Duce & Fuhrer su tu bili gospodari i zapovjednici ;)

Glupavštinu o decenijima zaostajanja suvišno je komentirati; to naprosto nema veze s mozgom :o To je vidljivo golim okom svakom laiku, bez da se uopće Ulazi i u najpovršniju analizu (ekonomskih, i svih drugih) pokazatelja.

Što su danas društva koja su bila u nacizmu, daj (o)pričaj nam malo o tome? Mo'š početi upravo od Bundesrepublik Deutschland. Objasni nam njen suverenitet, neovisnost itd. Možeš nam, ako baš budeš raspoložen, rekti ponekaj i o financijama, o javnome dugu, o sigurnosnom aspektu itd. Evo čak ću te i upitati jednu sitnicu: Je li ti poznato recimo npr. koliko (uglavnom mladih ljudi, tinejdžera) godišnje netragom nestaje u toj slavnoj Danke Deutschland? O tome bi ti ponešto mogla ka'sti i jedna naša (meni draga :DD :pusa ) drugarica forumašica s lica mjesta, ali znam da ona o tome neće pričati, bar ne na forumu...

Post Reply

Return to “EX YU”