Valentinovo
Moderator: spacebound
- lisko
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
- Status: Offline
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Re: Valentinovo
Obradujte je večerom za dvoje: Pripremite joj obrok koji će pamtiti

Svaki muškarac može pokazati ljubav voljenoj osobi tako što će joj kupiti cvijeće i bombonjere u obliku srca za Valentinovo no zašto ovoga puta ne biste probali nešto drugačije. Kažu da je najbrži put do srca voljene osobe kroz želudac pa joj zbog toga pripremite obrok za pamćenje.
I da, još jedan savjet, pobrinite se da to ne bude samo jednom u godini.
Da ne bi proveli sate pretraživanjem web-a i starih kuharica Men's Health našao je sjajne recepte koji će vašu partnerku oduševiti. Osim toga priprema ovih jela nije zahtjevna pa će vam ostati energije i za neke druge aktivnosti.
Predjelo
Za predjelo pripremite paprike punjene fetom. Crvena je boja ljubavi, zbog toga su ove punjene paprike pravi izbor za vas. Paprike u obliku paradajza imaju pikantan ukus, a njihovu savršeno oblikovanu šupljinu možete filovati čim god poželite. Mi preporučujemo feta sir koji ćete prethodno začiniti sastojcima koji najviše volite.
Glavno jelo
Hrpa posuđa može uništiti raspoloženje na Valentinovo. Zato nemojte koristiti više posuđa nego što trebate. Napravite glavno jelo u jednoj tavi. Konkretno pripremite odrezak u sosu od gljiva i špinata. Odrezak ispržite, a potom na istom ulju pripremite sos od gljiva i špinata.
Prilog
Za prilog joj poslužite ukusne prokulice koje su prepune vitamina C, vitamina K i zdravih masti. U samo malo propržene prokule dodajte orahe i začinite javorovim sirupom. Također za prilog možete pripremiti i supu od cvekle s grčkim jogurtom, pistacijama i korom od narandže.
Desert
Nemojte se pretjerano truditi oko deserta. Bitno je da imate nešto slatko. Zbog toga napravite biskvit s borovnicama. Ispecite ju i pospite šećerom u prahu. Ovo je odličan kolač i prejednostavan za napraviti.
klix.ba
- Hahik
- Osvježenje foruma

Kad se samo sjetim Valentinova prije tri godine. Tadašnjoj djevojci sam već prije stavio do znanja da ne obilježavam gluposti kao što Valentinovo i Osmi mart. Nije joj bilo pravo, mislim da me čak nije u potpunosti ozbiljno shvatila. Spletom okolnosti sam naručio za sebe naočale za koje me je prodavačica obavijestila da ih nakon višemjesečnog čekanja konačno mogu podići baš na Valentinovo. Kako sam već rekao da ga ne obilježavam, 14. februar me nije ni na šta podsjetio. Isplanirao sam da prvo preuzmem naočale pa tek onda da se nađem s njom. Tako je i bilo. Hodam gradom i srećem masu ljudi sa crvenim kesama, poklonima umotanim u ukrasni papir, plišanim medvjedima, ali ni dalje ne kontam šta je u pitanju. I tako se nađem sa djevojkom i počnem se hvaliti kako sam kupio naočale koje sam dugo čekao. I tu se dešava ono najbolje. Poludila je. Kako sam mogao sebi kupiti skupocjen poklon a njoj ni čokoladu, vidim li da svi nose nešto nekome ili su dobili do nekoga, da nije stvar u materiji nego u pažnji i ostale kritike na moj račun. I ja se u svemu tome odvalim smijati, jer mi nije bilo jasno kako nisam povezao da je Valentinovo. Ne bih joj ništa uzeo ni da sam znao, ali kako da me toliki ljudi ne asociraju. Kada sam se počeo smijati tu je bio kraj. Počela je plakati i otišla. Šteta, bila je dobra maca.
Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Ako je nakupljeni poklon razlog njenog odlaska ...neka je otišla ... koja drama od ženeHahik wrote: 08 Feb 2019, 12:15 Kad se samo sjetim Valentinova prije tri godine. Tadašnjoj djevojci sam već prije stavio do znanja da ne obilježavam gluposti kao što Valentinovo i Osmi mart. Nije joj bilo pravo, mislim da me čak nije u potpunosti ozbiljno shvatila. Spletom okolnosti sam naručio za sebe naočale za koje me je prodavačica obavijestila da ih nakon višemjesečnog čekanja konačno mogu podići baš na Valentinovo. Kako sam već rekao da ga ne obilježavam, 14. februar me nije ni na šta podsjetio. Isplanirao sam da prvo preuzmem naočale pa tek onda da se nađem s njom. Tako je i bilo. Hodam gradom i srećem masu ljudi sa crvenim kesama, poklonima umotanim u ukrasni papir, plišanim medvjedima, ali ni dalje ne kontam šta je u pitanju. I tako se nađem sa djevojkom i počnem se hvaliti kako sam kupio naočale koje sam dugo čekao. I tu se dešava ono najbolje. Poludila je. Kako sam mogao sebi kupiti skupocjen poklon a njoj ni čokoladu, vidim li da svi nose nešto nekome ili su dobili do nekoga, da nije stvar u materiji nego u pažnji i ostale kritike na moj račun. I ja se u svemu tome odvalim smijati, jer mi nije bilo jasno kako nisam povezao da je Valentinovo. Ne bih joj ništa uzeo ni da sam znao, ali kako da me toliki ljudi ne asociraju. Kada sam se počeo smijati tu je bio kraj. Počela je plakati i otišla. Šteta, bila je dobra maca.
.
- Hahik
- Osvježenje foruma

Eh, da mi je jedna takva ekonomična. 
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Biraj muakarca po tome da li tersa za Valentinstag 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ma reci iskreno.. Znao si da je Valentinovo ali jednostavno si skrticaaHahik wrote: 08 Feb 2019, 12:15 Kad se samo sjetim Valentinova prije tri godine. Tadašnjoj djevojci sam već prije stavio do znanja da ne obilježavam gluposti kao što Valentinovo i Osmi mart. Nije joj bilo pravo, mislim da me čak nije u potpunosti ozbiljno shvatila. Spletom okolnosti sam naručio za sebe naočale za koje me je prodavačica obavijestila da ih nakon višemjesečnog čekanja konačno mogu podići baš na Valentinovo. Kako sam već rekao da ga ne obilježavam, 14. februar me nije ni na šta podsjetio. Isplanirao sam da prvo preuzmem naočale pa tek onda da se nađem s njom. Tako je i bilo. Hodam gradom i srećem masu ljudi sa crvenim kesama, poklonima umotanim u ukrasni papir, plišanim medvjedima, ali ni dalje ne kontam šta je u pitanju. I tako se nađem sa djevojkom i počnem se hvaliti kako sam kupio naočale koje sam dugo čekao. I tu se dešava ono najbolje. Poludila je. Kako sam mogao sebi kupiti skupocjen poklon a njoj ni čokoladu, vidim li da svi nose nešto nekome ili su dobili do nekoga, da nije stvar u materiji nego u pažnji i ostale kritike na moj račun. I ja se u svemu tome odvalim smijati, jer mi nije bilo jasno kako nisam povezao da je Valentinovo. Ne bih joj ništa uzeo ni da sam znao, ali kako da me toliki ljudi ne asociraju. Kada sam se počeo smijati tu je bio kraj. Počela je plakati i otišla. Šteta, bila je dobra maca.
- Hahik
- Osvježenje foruma

Nisam, ali i da jesam ne bih ništa uzeo. Ne volim praznike (pogotovo ne kapitalističe kao što je Valentinovo) jer se osjećam da mi je čitava procedura slavlja i obilježavanja nametnuta. Volim spontane provode koji su mi uvijek bili bolji od već unaprijed isplaniranih.Merlin246 wrote: 08 Feb 2019, 14:39 Ma reci iskreno.. Znao si da je Valentinovo ali jednostavno si skrticaa![]()
I ja to isto mislim ali bih uvijek radije bila dzentlmen i dosla s poklonom (bilo kakvim) nego pametovala da je to kapitalisticko s*anje i da zbog mene moja partnerica bude tuzna