Sporingt, ja ću ti pokušati, ovaj put, reci nešto razlozno, bez ikakvog zezanja.
Sa bilo kojim nastupom prema bilo kojem drugom ljudskom biću, pojedinac nastoji da izazove neku reakciju. Preferably, svi mi trazimo pozitivnu reakciju, mada ima i trenutaka kada tražimo negativnu reakciju. O tome neću ovdje pisati.
Pozitivna reakcija moze biti intelektualna reakcija, emotivna reakcija, duhovna reakcija, itd. (?), ili, u najboljem slučaju, neka mješavina svih ovih reakcija.
Pjevanje, sviranje, slikanje or whatever se ne razlikuje nimalo. Tražimo reakcije. Pritom, sama tehnička kvaliteta, na kojoj ti insistiras da je poboljšavas i nije najvažnija. Pink Floyd nisu bili pretjerano virtuozni muzičari, nisu bili ni neki pjevači, ali su uspješno izazivali emotivne, intelektualne, duhovne reakcije.
Da ti kažem, ja sam slabo poslušao sta ti imaš da kažeš sa svojim pjevanjem, ali ono što jesam ne izaziva nikakvu emotivnu reakciju kod mene. I da ti odmah kažem, nećeš nikad, ponavljam nikad, svojim pjevanjem izazvati nikakvu posebno emotivnu reakciju kod ljudi, čak i da tehnički usavršis svoj glas. You just don't have it, man.

Da imaš, misliš da bi ljudi ovdje supljirali o čemu već supljiramo, čak i oni koji ti navodno daju podršku?
Da ne govorim o intelektualnoj reakciji, duhovnoj reakciji, or whatever the fuck.
Da li se to može promjeniti? Pa ne kažem da ne može, bilo je slučajeva, ali male su šanse. Neću da govorim kako se može promjeniti, previše bi mi vremena uzelo.
. . . . . . . . .