Šta vas je danas zaibretilo?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Hahik
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Šta vas je danas zaibretilo?

Post by Hahik » 12 Feb 2019, 12:49

spacebound wrote: 12 Feb 2019, 08:00 Sinoc :grana

Sestra i mali legli spavat.Muz i ja pojacali tv, veliki sjedi sa nama, cujem neku buku, ali kontam komsije preko puta, cesto su bucni i imaju goste.
Ulijece sestra u sobu i kaze -Poubijase se ovi dole!
-Ha?
-Vicu, bacaju stvari.
Smanjim tv.Stvarno.U stanu ispod rat.
Kontamo da li zvati policiju.Sta znas sta se desava, sta se moze desit.Otvorili ulazna vrata i razmisljamo.U tome ide komsinica sa posla i pricamo tako.Dodje i kucepazitelj.Kucao im na vrata, ne otvaraju.
Kaze jos malo da sacekamo pa da zovemo policiju ako se ne smire.
Usli u stan, opet pojacali tv, kad nakon par minuta kuca komsinica.Kaze tuku se, istjerao je iz stana bio, pa je vratio.I nazovemo mi policiju.Dosli su nakon 20 minuta.A dole svadja i lupanje nisu prestali za to vrijeme.

Policajci pokucali, oni rekli da su bili malo bucniji, ona kaze da ima los dan, izvinjava se, smirit ce se, sve je uredu.Nema nasilja.I odose policajci.Dole zavlada tisina, a ja sam jos 10 minuta tjesila dijete koje se treslo od straha :grana

Pa kaze reaguj kad primijetis porodicno nasilje :123
Negdje oko 60-ih godina u sjevernoj Bosni je bio jedan par koji se konstantno tukao. Obično je muž bio jači, ali nije ni žena ostajala dužna. Komšije su se pokušavale više puta umiješati u njihove sukobe, ali bi se oni na kraju udružili protiv komšija. I svaki put kada bi bitka prestala muž bi je odveo na ćevape da se pomire. Bili su glavna atrakcija sela. :D.
Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 12 Feb 2019, 17:29

Moja komsinica je patila s muzem 20 godina.
Nije je tukao ali se kurvao i nije uopste drzao do nje. Nigdje je nije vodio, nije joj davao novac. Zavrsila na apaurinima. Navece 1 da moze zaspat, ujutro drugi da moze izdrzati dan.
Nakon 20 godina dosla je pameti pa ga je pocela progoniti. Omiljena joj je prijetnja "allaha mi otkinucu ti glavu sjekirom kad budes spavao". Ne smije joj nista sad.

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5061 times
Been thanked: 6563 times

Post by Vanilla » 12 Feb 2019, 17:33

Maja wrote: 12 Feb 2019, 17:29 Moja komsinica je patila s muzem 20 godina.
Nije je tukao ali se kurvao i nije uopste drzao do nje. Nigdje je nije vodio, nije joj davao novac. Zavrsila na apaurinima. Navece 1 da moze zaspat, ujutro drugi da moze izdrzati dan.
Nakon 20 godina dosla je pameti pa ga je pocela progoniti. Omiljena joj je prijetnja "allaha mi otkinucu ti glavu sjekirom kad budes spavao". Ne smije joj nista sad.
Elem, doslo doba one ko bi gore-sad je dole :hihi
E nek je dosla pameti :ok
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 12 Feb 2019, 17:36

Nije morala vala ni tad da čovjek rahat umre.
. . . . . . . . .

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4352 times
Been thanked: 3287 times

Post by Melek » 12 Feb 2019, 18:17

Koju glavu?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9899 times
Been thanked: 16677 times

Post by spacebound » 12 Feb 2019, 19:11

Ne znam vala ni sta bih rekla na to, tih 20 godina nista vratit ne moze, a eto i zdravlje je izgubila.Znam i ja jednu takvu, znala sam, nalezala se ona dosad u zemlji.
Cijenim da ima i mazohista i da je za njih dusfunkcionalna funkcionalna veza i obrnuto.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Feb 2019, 19:13

I sad su oboje nesretni umjesto samo jedno.
. . . . . . . . .

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 13 Feb 2019, 00:55

Ma spejs to je jako komplikovana i tuzna prica. Vjencali ih roditelji kad je njoj bilo 15, njemu 18. On kasnije poceo sprovoditi ono sto je trebao u mladosti a nju ostatak porodice gazio. Moglo bi se o njima pisati do sutra al necemo.
Uglavnom, sad im je bolje nego prije. Kao da imaju sporazum da oboje zive po svom. Samo ne znam jel sad kasno al et.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4575 times
Been thanked: 4242 times

Post by uvijek_kontra » 13 Feb 2019, 13:48

Poremetilo mi se sve na telefonu. Promjene se app i pomakle, nestala imena u imeniku, pobrkali se brojevi.. nista meni jasno nije. :sok
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 13 Feb 2019, 13:50

Maja wrote: 13 Feb 2019, 00:55 Ma spejs to je jako komplikovana i tuzna prica. Vjencali ih roditelji kad je njoj bilo 15, njemu 18. On kasnije poceo sprovoditi ono sto je trebao u mladosti a nju ostatak porodice gazio. Moglo bi se o njima pisati do sutra al necemo.
Uglavnom, sad im je bolje nego prije. Kao da imaju sporazum da oboje zive po svom. Samo ne znam jel sad kasno al et.
Svasta. Maloprije me zvala komsinica na kafu kad tamo i ova sto sam pisala o njon i bas joj komsinica rece "boze bas kako si se ti mlada udala". Kaze ona, eeee da mi je tad ova pamet bila.

Nekad stvarno pomislim da imam jedan oblik vidovitosti :ovaj

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe » 13 Feb 2019, 14:06

Maja wrote: 13 Feb 2019, 13:50
Maja wrote: 13 Feb 2019, 00:55 Ma spejs to je jako komplikovana i tuzna prica. Vjencali ih roditelji kad je njoj bilo 15, njemu 18. On kasnije poceo sprovoditi ono sto je trebao u mladosti a nju ostatak porodice gazio. Moglo bi se o njima pisati do sutra al necemo.
Svasta. Maloprije me zvala komsinica na kafu kad tamo i ova sto sam pisala o njon i bas joj komsinica rece "boze bas kako si se ti mlada udala". Kaze ona, eeee da mi je tad ova pamet bila.

Nekad stvarno pomislim da imam jedan oblik vidovitosti :ovaj
Koliko ona sad ima godina? 38?
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 13 Feb 2019, 14:23

I ja sam neki dan pomislila da sam vidovita :o
Sjetila sam se slucajno jedne cure, sestre od jednog decka s kojim sam se nekad druzila, koju sam vidjela jednom u zivotu i to prije jedno 5 godina. I bas je sjetim iz nekog razloga, i taj isti dan popodne ju sretnem. U ovako ogromnom gradu, nakon toliko vremena, bas da naletim na nju taj dan kad sam je se sjetila...jos sam bas dobro zagledavala da vidim jel ona, mislim si nema sanse...al jest. Stvarno nekad zanimljive slucajnosti se dogode, a sanse su stvarno minimalne, inace je ona iz drugog grada nisam ni znala da je ostala tu. Svasta.
somehow I manage

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 13 Feb 2019, 14:28

Maja wrote: 13 Feb 2019, 00:55 Ma spejs to je jako komplikovana i tuzna prica. Vjencali ih roditelji kad je njoj bilo 15 n,jemu 18. On kasnije poceo sprovoditi ono sto je trebao u mladosti a nju ostatak porodice gazio. Moglo bi se o njima pisati do sutra al necemo.
:grana

Tragedija.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 13 Feb 2019, 14:32

Na sve se čovjek nauči pa i na to.
. . . . . . . . .

toxic
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by toxic » 13 Feb 2019, 14:43

Telepatija je mocan proces :cool
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 » 13 Feb 2019, 16:18

Jedna glupasta med.sestra :grana
Dosla ja svojoj doktorici i pita me sestra sta mi je i ja kazem da je malo iskrivljena kraljeznica i bojim se nekih deformiteta ne daj Boze. Kaze ona radi toga dosla, pa jediii moras se udebljati i nece ti se nista vidjetii :sok
Reko dobro sad me pustite da pricam s doktoricom :o
Kako mi je digla pritisak znaci strasno :o

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 13 Feb 2019, 18:59

Merlin246 wrote: 13 Feb 2019, 16:18 Jedna glupasta med.sestra :grana
Dosla ja svojoj doktorici i pita me sestra sta mi je i ja kazem da je malo iskrivljena kraljeznica i bojim se nekih deformiteta ne daj Boze. Kaze ona radi toga dosla, pa jediii moras se udebljati i nece ti se nista vidjetii :sok
Kod nas je lijek za sve jelo. :D.

KREMENAC
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by KREMENAC » 13 Feb 2019, 19:04

:lupa

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5061 times
Been thanked: 6563 times

Post by Vanilla » 13 Feb 2019, 19:06

Kako su mene ovakvi komentari ranije nervirali :maja (dok sam imala 49, 50 kg). Inace, kod nas u BiH je mjerilo dobrog zdravlja samo i ako si iskljucivo pretil! Kaze, masaaaaaaalaaaaa vidi je/ga (obicno za djecu) :roll a dijete 5 god. i 70 kg :lupa
I uglavnom ovi debeli na taj nacin, kao sto je tebe merlin ta sestra, pokusaju uvrijediti nekoga ko je fit i u liniji. Ja nikad nisam cula da je neko ko je u liniji, mrsaviji, ikad debeloj osobi ista rekao na racun kilaze :cudi
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 13 Feb 2019, 20:08

Vanilla wrote: 13 Feb 2019, 19:06
Kako su mene ovakvi komentari ranije nervirali :maja (dok sam imala 49, 50 kg). Inace, kod nas u BiH je mjerilo dobrog zdravlja samo i ako si iskljucivo pretil! Kaze, masaaaaaaalaaaaa vidi je/ga (obicno za djecu) :roll a dijete 5 god. i 70 kg :lupa
I uglavnom ovi debeli na taj nacin, kao sto je tebe merlin ta sestra, pokusaju uvrijediti nekoga ko je fit i u liniji. Ja nikad nisam cula da je neko ko je u liniji, mrsaviji, ikad debeloj osobi ista rekao na racun kilaze :cudi
Ma ona je to rekla radi toga sto sam joj rekla da se bojim da mi se nesto ne deformira zbog te skolioze. Jer ako si debeo ne moze ti se vidjeti ako ti iskoci rebro ili ako se kosti malo pomjere, to se onda ne vidi (od sala). Ali jako je glupo to reci pacijentu jer nije rjesenje nikakvo udebljati se, pogotovo je ruzno reci na taj nacin kako je ona meni rekla. :ccc
Mene nije uvrijedila s tim, nego sokirala svojom gluposcu i nekulturom. Ja znam kakva sam i da zelim da se udebljam udebljala bih se :cudi

Post Reply

Return to “Pričaona”