Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Da li se muškarci plaše obrazovanih žena?

Post by Mic-Sokoli » 28 May 2012, 14:46

Da ih se ne udara
E bogami to nije jednosmjerni voz,biju i zene,juce mi Prijatelj prica, komsinica njegova razbila svog muza on izasao napolje place sav krvav i ogreban,i ovi mu ponudili da zovu policiju sto je on odbio.
Reko pusti buraz nek biju i zene da nam poprave prosjek :haha
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9717 times
Been thanked: 11457 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 28 May 2012, 15:05

madam Bovary wrote:Auh vala sto se prosipate,pa ja bih cutala kad ne bih znala sta znaci ravnopravnost.

Eto zato insan treba citati.

De malo citajte sta su prvi pokreti zena htjeli,kao ravnopravnost.

Sta traze ove zene sada u Arabiji?Da im se dozvoli voziti auto!

Sta su trazile one ranije zene?Da im se dopusti ići u skolu,glasati isl.

Sta trazi vecina danas?Da ih se ne udara,da ne govoris ruzne rijeci,jer ja tebi ne govorim.To je posteno.To je ravnopravno.

Na tome se temelji ravnopravnost,a ne na tome o cem bulaznite. :kafa

A da ti nisi malo off topic?
Nije riječ o ravnopravnosti, nego o nečemu drugom.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 28 May 2012, 15:18

Kakve veze ima to da li obrazovana zena zna promjeniti gumu ili ne????

Musko- zenski poslovi nemaju veze sa obrazovanjem doticnih. Koliko ima zena vodoinstalatera, elektricara, stolara... isto tako muskaraca kuhara, medicinara, frizera (ovo su samo primjeri, jer nase drustvo ta zanimanja "ukalupljuje").

Muskarci (ne svi,ali vecina) se plase obrazovanih zena, jer s njima mogu manje da manipulisu i prodaju muda za bubrege.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String » 28 May 2012, 19:02

Ima sam veoma obrazovanu zenku koja nije znala nista drugo osim da mene nekako pokusa uklopiti u svu tu svoju pricu o karijeri i poslovnim uspjesima.
Doslo je do te granice da sam kao prijedloge, onako hinjski "iz daleka", dobijao to da nosim odjecu nekakvog poslovnog covjeka iako to nisam.
Ono cipelice, odijelo, kravata..aktovka...itd. "Da budes pored mene kao fitilj" (Dobro se sjecam te recenice).
Kako bih gospodjici udovoljio morao sam jesti palacinke od 6KM u "Vatri" u Sarajevi, jer to je fancy jarane da te neko vidi tamo u izlogu k'o majmuna u kavezu... Mislim nisam morao ali ono..sve za ljubav j... ga..
Sex s tom osobom je bio krajnje dosadan i nemastovit do te granice da sam se u sebi molio da do njega ne dodje. (A navaljivala je svaki sat skoro kada smo bili u stanu) *Posljedica apstinencije tokom godina potrosenih na obrazovanje...ne znam kako bih to drugacije prostudirao i objasnio ali ovo je najblize.
Godine obrazovanja po svaku cijenu da bi se takav predstavljao na kraju nekome kao neko i nesto ucinile su da toj osobi nestanu iskonske ljudske potrebe. Sve lijepe rijeci koje mi je upucivala a bilo ih je bas previse, zvucale su kao otrcani citati frustriranih tinejdzerki sa Facebooka....
Znaci glavna stvar je u tome kako neko gleda na to svoje obrazovanje, kako ga usmjerava i sto zeli postici kao krajnji cilj.
Znate i samo da ima snobova koji zavrsavaju razne skole i kurseve samo da bi imali sto bolji status u drustvu. A da li znaju raditi to za sto su se godinama obrazovali je druga stvar.
Nemojte da sad mislite da ovdje neko napada obrazovane zene na forumu i pokusava nekome suknuti. Malo sale u vezi automobila nije bilo na odmet i na kraju humor je zdrav za sve ljude koji znaju uputiti salu na svoj i tudji racun.
Zamislite drage forumasice da naletite na takvog muskarca koji ce vam u pocetku govoriti najljepse rijeci i u kojeg cete se zaljubiti do usiju iako ste na pocetku pomislili mozda da ste razliciti svjetovi, pa vam taj isti na vrhuncu vase zaljubljenosti odjednom pocne upucivati kritike na racun odievanja, govora, ponasanja i to u stilu "Zasto ne obuces ovu haljinu"? (Pa ti na google nadje stranicu sa haljinama gdje najeftijija kosta 800KM npr.) a ti nemas novaca da to sebi priustis a na kraju svega niti zelis jer to nije bas tvoj stil. Pa npr. "Jao molim te da ne izgovaras tu rijec "ba" dok govoris"...itd.
Ja sam kroz to sve prosao....a imao sam novca da kupim i odijelo i kravatu i cipelice i jebenu aktovku i iPhone i Ford Kugu bla bla bla...ali to nisam JA!!
Ova prica jeste moja privatnost ali eto iznio sam to jer opisuje situaciju bas kako jeste. Iz svega sam se jedva izvukao, jer sam se zaljubio u tu osobu koja uopste nije bila iz mog svijeta nekog. A svi znate kad se zaljubis bas ono do usiju da neke stvari ne vidis kako treba i da ustvari odlazes svoju propast.
I nemojte da mislite da necete odvesti obrazovanje u pakao a dobre cure i momke mozda u nestanak. ;)
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 28 May 2012, 19:38

String izvini,ali predugo za citanje....

Behko,procitaj jos jedanput,pa da vidim hoces li isto upitati...(nego o cem su postovi iznad mojih molim te?)citaj vise od naslova ;)

Mic-Sokoli-bez rijeci :ooo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 28 May 2012, 20:19

Zašto bi se muškarci trebali plašiti obrazovanih žena? Zašto bi se uopšte trebali plašiti žena?
Na temi "Kakvu ženu muškarci žele" izjasnili su se u večini da žele normalnu ženu.
Ako imaju ili odaberu normalnu ženu, bez obzira na njeno obrazovanje, ne treba da se plaše. Treba se plašiti onih drugih, nenormalnih. Ustvari, ne treba se njih plašiti, nego ih samo treba zaobići.... :ok
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 28 May 2012, 20:47

Svaki muskarac ima lijepi nosic i sam zna sta je za njega zena,,isto kao i mi zene sto znamo ili osjecamo da je muskarac za nas i na kraju uvijek lonac nadje odgovarajuci poklopac bez obzira ko je obrazovaniji vazno je da oni jedni drugom odgovaraju.
:pusa :ples
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 28 May 2012, 20:55

nezaboravna wrote: uvijek lonac nadje odgovarajuci poklopac......... vazno je da oni jedni drugom odgovaraju.
Ovo ti je tačno....a iz ovog proizlazi da pametan trazi pametnu,budala budalu,seljak seljanku,čoban čobanicu,klizač klizačicu,teniser,teniserku...

Naravno da ima izuzetaka,ali govorimo u globalu....i kad ovako sagledamo,onda je sve jasno,i ovdje se moze cak i staviti tacka na temu(po meni) :hm

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 28 May 2012, 20:58

madam Bovary wrote:
nezaboravna wrote: uvijek lonac nadje odgovarajuci poklopac......... vazno je da oni jedni drugom odgovaraju.
Ovo ti je tačno....a iz ovog proizlazi da pametan trazi pametnu,budala budalu,seljak seljanku,čoban čobanicu,klizač klizačicu,teniser,teniserku...

Naravno da ima izuzetaka,ali govorimo u globalu....i kad ovako sagledamo,onda je sve jasno,i ovdje se moze cak i staviti tacka na temu(po meni) :hm
Ma nek raja pisu ali je moje misljenje bas takvo :D.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 28 May 2012, 21:21

hmm......jaki muskarci,karakterni....nikada nece ustupiti,pred obrazovanom zenom,dapace,takvi i traze sebi slicnu....

mada ima slucajeva,kada je zbilja tako,kako je stryng opisao svoju bivsu.........
ja licno,nikada ne bi bila sa osobom,koja nema osnove kulture u pisanju,a kamoli u drugim stvarima...
znaci obrazovanje,kultura,osnovna i prva stvar,koja se gleda...bar kod mene :pusi :)
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

urban_out
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by urban_out » 29 May 2012, 01:24

Plase kako da ne. Zasto neznam, zbunjen sam :oo

Samo znam ove sann se ne plasim pa ma koliko pametna bila :hop
Image

al ga brko spuca, k'o da je muha nije pecila ...

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Re: Muškarce više privlače žene koje se ponašaju glupo

Post by Heidi » 02 Jun 2012, 23:04

ja sve vako :tamo :bla
.....................................................
:aplauzz nasla mala formulu :D.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Harmony
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Harmony » 03 Jun 2012, 01:05

Mislis ono ko Ava karabatic,,okay onda da znam..
KIBIDABI

Harmony
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Harmony » 03 Jun 2012, 01:07

a sad prochitah,zato sto misle da ce ih iskoristiti lakse? a fala
KIBIDABI

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 04 Jun 2012, 21:28

Aj em Nepismen

Šalje mi frajer poruku sa forom: “Ćao, ja sam bijo tu sa drugarem, vido sam te, slatka si mlogo, pa sam uzo tvoj broj”. Odgovorila sam mu: “Upravo sam doživela transfer blama. Je l’ si ti nekada išao u školu? Ili je to prirodni talenat?” Odgovorio mi je: “Xixxixxi misiš na to što sam šarmantan tako? To odgovara mojoj gestikulaciji, a pravo da ti kažem, frekvencija, oseti se to, vidim da si ti pametna cura, odma si to primetila.” Posle te poruke, promenila sam broj.

Dečki, nemojte me napadati zbog uvoda, ni Nepismenke neću poštedeti, ne brinite. Dakle, govorimo o pismenosti, tj. nepismenosti. Koliko puta ste doživeli da vam priđe ili da upoznate fizički gotovo savršenu osobu, a kada progovori sruši vam sve iluzije i nade koje su bile veličine njujorškog nebodera?! Mnogo puta, znam.

Ne znam za vas ali ja ne mogu da shvatim kako neko može da ne zna razliku između je l’ i jer, bi i bih. Izražavanje ne treba da bude hirurški tačno, ali to su neke osnovne stvari koje moraju da se znaju. Zašto je to postalo nebitno? Zašto je danas popularno biti nepismen? I zašto im pobogu neko ne kaže da su idioti? Ne, nije pregrubo rečeno. Evo ja ću da vam kažem! Smatram da je svako ko ne poznaje svoj maternji jezik, pa se time još i diči – idiot.
Jedino opravdanje za toliku nepismenost je to ako ste odrasli u mestu u kome nema škole i da niste imali uslova za život i školovanje, svaki drugi razlog ne dolazi u obzir. Sada ćete vi reći: “Šta ako je neko prirodno glup?” Ko ga jebe ako je glup, i tu glupost treba pravilno napisati i izgovoriti. Hajde da pretpostavimo da u prošlosti niste mogli da se školujete. Pa ko vam je rekao da je sada kasno da to učinite? Nikada nije kasno, sramotno je to što ne poznajete svoj jezik, a ne ako odete na doškolovanje ili nešto slično.

Drage devojke, to što ste lepe i moderne nije dovoljno, verujte mi na reč. To što vi imate, nije dovoljno. Inteligencija i obrazovanje se ne vide na prvi pogled, inače, da se vide, ne postoji garderoba ili modni trik koji bi pokrio te nedostatke. Mogle biste da pročitate nešto, a da nije “Kako mu ga dobro popušiti u tri poteza”. Ne možeš da budeš “riba” ukoliko ne znaš ko je Dostojevski, Ivo Andrić, Desanka Maksimović ili ako ti je omiljena knjiga uputstvo za upotrebu mašinice za depilaciju. Ne možeš, nikada, ne u ovom univerzumu.

Dragi dečaci, lepo je to što vodite računa o svom telu, što ste Bože moj Apoloni sa tamo nekom brojanicom koja se vijori nad vašim bujnim i depiliranim grudima dok u ekstazi koja je u narodu poznata i kao “znojavi majmun”, skidate košulju. Niste nikad pomislili na to da i um treba nabildovati? Zaboravili ste osnovne stvari i mislite da je dovoljno to što ne možete da prođete na vrata? Wrong! Vaši mišići rastu, a vas um izumire, i od raznih dodataka koje gutate – između ostalog. Ne možeš da budeš “frajer” ukoliko ne znaš elementarne stvari u komunikaciji, ne možeš, ako ne znaš osnovna pravila ponašanja i ako nemaš manire, ne možeš, ne u ovom univerzumu.

Vesela veverica – krije identitet jer je to kul. U slobodno vreme je manijak i alkoholičar i stidi se toga. Manekenka da bude, samo to. :D. :D.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 05 Jun 2012, 00:36

teniser,teniserku...
Znao bih navesti samo Stefi Graff i Andre Agassija.

Ponavljam da vecini Muskarace idu te prepametne na zivce,bez obzira dal su pametnije od doticnog muskarca ili ne.
I svaka statistika po tom pitanju kaze da te prepametne ostanu sameeeeeee.
I zao mi ih je u neku ruku.

Ti bas malcice doslovce ha? :D. ....dobro,nema veze ;) ako vec govorimo o tim vezama spomenuću par kao potvrdu ranije navedenog iako spomenuh da nije pravilo.....dakle:

Anđa/Brad
Shen/Zao..(kineski klizacki par)
Gabi/Arsen
Serbedzija/Lenka Udovicki
Kalember/Ana Ruchner(violoncelistica)
Cruise/Holmes
Hafiz Alili/mulaima Lamija Jukić
Sandal/Emina
R.Whiterrspoon/R.Phillipe
Misica Hr:MIrna Maras i mister Mario Valentić
i naravno:Ante Gotovac i Maja Morales :oo

razumijes poantu sad?....ne mora ovo nabrojano biti pravilo,ali uvijek je krpa trazila zakrpu...

a to sto ti i Sheva spomenusta,to nisu pametne zene,to su u biti praznoglave koje se trude biti znacajne u drustvu,istaći se necim,jer su svjesne svojih nedostataka.
I mene takve osobe smetaju bilo da su musko ili zensko.....imamo i mi nekakvog pajdu koji ima tri razreda konobarske,i nije vidio dalje od Hrvatske nista,ali kad pricas sa njim,taj sve zna....
ako njemac spomene koliki je porez u njemackoj,on zna,ako skijas prica o stazi,on se kao kuzi i u to,ako ja pricam o higijenskim uloscima on zna bolje od mene,sve frajer zna....nekad sam se znala zakaciti s njim,sad pustim...nek'prica....ali nemojte te osobe brkati s inteligentnima,takve uzivam slusati.....

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 05 Jun 2012, 14:40

Mic-Sokoli wrote:
teniser,teniserku...
Znao bih navesti samo Stefi Graff i Andre Agassija.

Ponavljam da vecini Muskarace idu te prepametne na zivce,bez obzira dal su pametnije od doticnog muskarca ili ne.
I svaka statistika po tom pitanju kaze da te prepametne ostanu sameeeeeee.
I zao mi ih je u neku ruku.
madam Bovary je napisao/la :D. :

Ti bas malcice doslovce ha? :D. ....dobro,nema veze ;) ako vec govorimo o tim vezama spomenuću par kao potvrdu ranije navedenog iako spomenuh da nije pravilo.....dakle:

Anđa/Brad
Shen/Zao..(kineski klizacki par)
Gabi/Arsen
Serbedzija/Lenka Udovicki
Kalember/Ana Ruchner(violoncelistica)
Cruise/Holmes
Hafiz Alili/mulaima Lamija Jukić
Sandal/Emina
R.Whiterrspoon/R.Phillipe
Misica Hr:MIrna Maras i mister Mario Valentić
i naravno:Ante Gotovac i Maja Morales :oo

razumijes poantu sad?....ne mora ovo nabrojano biti pravilo,ali uvijek je krpa trazila zakrpu...

a to sto ti i Sheva spomenusta,to nisu pametne zene,to su u biti praznoglave koje se trude biti znacajne u drustvu,istaći se necim,jer su svjesne svojih nedostataka.
I mene takve osobe smetaju bilo da su musko ili zensko.....imamo i mi nekakvog pajdu koji ima tri razreda konobarske,i nije vidio dalje od Hrvatske nista,ali kad pricas sa njim,taj sve zna....
ako njemac spomene koliki je porez u njemackoj,on zna,ako skijas prica o stazi,on se kao kuzi i u to,ako ja pricam o higijenskim uloscima on zna bolje od mene,sve frajer zna....nekad sam se znala zakaciti s njim,sad pustim...nek'prica....ali nemojte te osobe brkati s inteligentnima,takve uzivam slusati.....[/quote]

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli » 05 Jun 2012, 16:16

Razumijem :ok
I mene takve osobe smetaju bilo da su musko ili zensko.
Eh na to sam bas i ja mislio al ne znadoh tako lijepo formulisat :D

dacina_curica

Post by dacina_curica » 05 Jun 2012, 16:48

Prvo: zasto neki poistovjecuju obrazovanje sa pamecu? Nije svaka obrazovana zena pametna (mozda "prepametna" ovako kako Sheval opisa) a pogotovo nije svaka zena bez fakulteta glupa niti zatucana. :)

Drugo, samo muskarac (tj. osoba uopste) koji nema samopouzdanja i koji nije siguran u svoj intelekt se moze "plasiti" bilo koga, pogotovo obrazovanih ljudi. Ovo takodje vazi i za ljude koji se vode egom a ne razumom.

Ne znam koliko se slazem s konstatacijom da se muskarci please obrazovanih zena jer ih ne mogu manipulisati jer iskreno mislim da taj ljudski filter za bullshit i manipulaciju nije stecen obrazovanjem nego zivotnim iskustvom.

Ono sto meni smeta su sveznalice, muske i zenske, ljudi koji se u sve razumiju (a veze nemaju o cemu pricaju). Od takvih mi se alergija u sekundi stvori.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 05 Jun 2012, 17:57

dacina_curica wrote:Prvo: zasto neki poistovjecuju obrazovanje sa pamecu? Nije svaka obrazovana zena pametna (mozda "prepametna" ovako kako Sheval opisa) a pogotovo nije svaka zena bez fakulteta glupa niti zatucana. :)

Drugo, samo muskarac (tj. osoba uopste) koji nema samopouzdanja i koji nije siguran u svoj intelekt se moze "plasiti" bilo koga, pogotovo obrazovanih ljudi. Ovo takodje vazi i za ljude koji se vode egom a ne razumom.

Ne znam koliko se slazem s konstatacijom da se muskarci please obrazovanih zena jer ih ne mogu manipulisati jer iskreno mislim da taj ljudski filter za bullshit i manipulaciju nije stecen obrazovanjem nego zivotnim iskustvom.

Ono sto meni smeta su sveznalice, muske i zenske, ljudi koji se u sve razumiju (a veze nemaju o cemu pricaju). Od takvih mi se alergija u sekundi stvori.
Ja sam slučajno pročitao neke tvoje (nadam se da je nepersiranje ok ) postove i mislim da si iznimno pametna osoba . Mislio sam ti to napisati na karmi ali pošto je nemaš jedino ovako :ok
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”