BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
- Status: Offline
Re: Migrant pokrenuo biznis u BiH: “Teško da bih ovaj novac zaradio u Njemačkoj”
Sad će ga porezna zaklat', šta je on sebi umislio, ko je on ovdje da otvara radna mjesta.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
- Status: Online
Re: Migrant pokrenuo biznis u BiH: “Teško da bih ovaj novac zaradio u Njemačkoj”
Hurija wrote: 20 Aug 2019, 10:57Ti su aparati bili podeseni kao i danasnji slotovi izbacuju Max 450 KM
Nekad je teoretski bilo maksimalno 199 maraka. odnosno, ako imaš 99,5 na kontu, lupaš još jednu kartu i ako pogodiš, čim pređe preko stoje, zakucava se.
Malo da se vratimo na temu, kakva je to pakistanska piletina s rižom?
Gledao sam dokumentarce i tamo to rukom motaju u nekim aščincama, riža na suho ko mi ćevape
Ne znam,ali mora da je dobra čim ovako uspješan biznis temelji samo na tom jelu 
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Znaš kako je bila fora poslije rata,ako hoćeš da nešto otvoriš,staneš na to mjesto,poslovni,šta god i brojiš koliko će ljudi proći u toku danaHannibal wrote: 19 Aug 2019, 21:02 htjeli ja i drug da uzmemo jednu kafanu da iznajmljujemo, odemo jednom u drugu smjenu i pred fajront konobar nesta izadje a ja sjedio za sankom i uzmem onaj zadnji racun kad u drugoj smjeni oko 80 maraka pazara cini mi se i odustanemo![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Kako je djelovalo na promet i mušterije kad nikad niko nije dobio pet istih?Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2019, 10:20Fuddo wrote: 20 Aug 2019, 10:05
A jednom doso, pita me imam li 20 maraka, fali mu.
Reko kako,
Kae, frajer dobio pet istih nema ga od cega isplatit, hoce da nam odnese poker automat.
Jest nas bilo krenlo.
Pet istih? hahaha
Pa bolan, radio sam i ja oko tih aparata, lik stručno poništi, čim se malo napuni i neda aparat otvora da si pita, pa ako i da, zalijepi ti na prvoj karti i sve tako dok ne uzme jedno dvadeset maraka. Tad lijepi na drugoj karti
Pet istih niko nikad nije dobio nsa tim aparatima.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ma slabo ovo, racuno sam dok bi poplaco sve bio bi na nuliNice try wrote: 20 Aug 2019, 18:38Znaš kako je bila fora poslije rata,ako hoćeš da nešto otvoriš,staneš na to mjesto,poslovni,šta god i brojiš koliko će ljudi proći u toku danaHannibal wrote: 19 Aug 2019, 21:02 htjeli ja i drug da uzmemo jednu kafanu da iznajmljujemo, odemo jednom u drugu smjenu i pred fajront konobar nesta izadje a ja sjedio za sankom i uzmem onaj zadnji racun kad u drugoj smjeni oko 80 maraka pazara cini mi se i odustanemo![]()
![]()
🐽
Tako nekako.Bilo bi gadno i teško,ali uz trud i privlačenje mušterija može se dosta toga postići.Hannibal wrote: 20 Aug 2019, 18:42ma slabo ovo, racuno sam dok bi poplaco sve bio bi na nuliNice try wrote: 20 Aug 2019, 18:38
Znaš kako je bila fora poslije rata,ako hoćeš da nešto otvoriš,staneš na to mjesto,poslovni,šta god i brojiš koliko će ljudi proći u toku dana![]()
kaze drug napunio bi ja ovo, bi al u q
![]()
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nice try wrote: 20 Aug 2019, 18:41Kako je djelovalo na promet i mušterije kad nikad niko nije dobio pet istih?Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2019, 10:20
Pet istih? hahaha
Pa bolan, radio sam i ja oko tih aparata, lik stručno poništi, čim se malo napuni i neda aparat otvora da si pita, pa ako i da, zalijepi ti na prvoj karti i sve tako dok ne uzme jedno dvadeset maraka. Tad lijepi na drugoj karti
Pet istih niko nikad nije dobio nsa tim aparatima.
Odlično, svaki od njih je mislio da je on sretniji od drugih i da je taj dan upravo sretni dan
Ide to jedno vrijeme,ali nije dobro kad se pročuje među rajom i mušterijama da baš nikad ne daje najveći dobitakKrokodil Behko wrote: 20 Aug 2019, 20:17Nice try wrote: 20 Aug 2019, 18:41
Kako je djelovalo na promet i mušterije kad nikad niko nije dobio pet istih?
Odlično, svaki od njih je mislio da je on sretniji od drugih i da je taj dan upravo sretni dan![]()
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
znaju to musterije, nego su musterije hronicni kockari pa ih ne zanima 
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
jutros bio u nekom novom kaficu na stupu, turci otvorili, niko ne zna rijec bosanskog moras na eng s njima 
🐽
Da,ali ipak se mogu osjećati prevarenim,na neki način.Hannibal wrote: 21 Aug 2019, 11:36 znaju to musterije, nego su musterije hronicni kockari pa ih ne zanima![]()
Moraš im nekad malo pustiti.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
prica se da bingo u kladionici daje 13 posto, sad ne znam jesul to izmislili dokoni kladionicari il ima istine haha
🐽
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Na šta daje bingo 13 posto?
Imal za smrznuto povrće?
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14023 times
- Been thanked: 23266 times
Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2019, 15:37Hurija wrote: 20 Aug 2019, 10:57Ti su aparati bili podeseni kao i danasnji slotovi izbacuju Max 450 KM
Nekad je teoretski bilo maksimalno 199 maraka. odnosno, ako imaš 99,5 na kontu, lupaš još jednu kartu i ako pogodiš, čim pređe preko stoje, zakucava se.
Malo da se vratimo na temu, kakva je to pakistanska piletina s rižom?
Gledao sam dokumentarce i tamo to rukom motaju u nekim aščincama, riža na suho ko mi ćevape![]()
Ne zakuca, mislim zakuca, al upalis ga i pola ti skine pa udaras opet.
Dozvolite da se obratimo
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Tuzlaci kakvo je stanje na stanici? Jesu one dvije žene s troje djece maknute?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

DURAKOVIĆ: Podanička politika Bošnjaka prema migrantima

Uvjeren sam da je bošnjačka politika prema migrantima zastrašujuće defanzivna i kao takva pogrešna. Ti političari olahko, gotovo podanički i skrušeno (ne znam da li tu ima materijalnih interesa) pristaju na to da migrante raspoređuju isključivo po tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, nikako i ni slučajno po RS i onome što HDZ smatra Herceg Bosnom.
To je PROJEKT protiv interesa Bošnjaka pa i Bosne. Politika tu ne bi smjela biti defanzivna. Morala bi biti agresivnija prema međunarodnoj zajednici, EU posebno, a to znači da bismo morali permanentno i glasno uvjeravati, planski, svjetsku javnost i međunarodne humanitarne organizacije u ČINJENICU KOJA JE TU – da se ovdje vrši dramatična humanitarna zamjena teza, jer Evropa se ponaša krajnje nehumano prema migrantima, a istovremeno dolaze u BiH da nama drže lekcije o tome kako da budemo humani prema migrantima; EU je ta koja propušta migrante kroz svoje članice (Rumuniju i Grčku), a onda ih gomila u BiH pred kojom je, na izlazu, hermetički zatvorila granice.
Dotle su po Evropi prazne barem desetine kampova; na hrvatskoj granici se vrši permanentno institucijsko nasilje nad migrantima; u Sloveniji se civili samoorganiziraju i naoružani love migrante... Dakle, EU je i licemjerna i primjerno nehumana jer zadržava migrante u zemlji koja je pravno i politički neuređena, koja je i sama na ivici opstanka.
Ako gospoda Evropljani toliko brinu zbog moguće humanitarne krize pred zimu, neka prime migrante u svoje kampove i neka pokažu vlastitu humanost.
Nije ovdje bitan ni broj migranata u BiH jer oni su potrebni kao ARGUMENT PREDSJEDNICIMA Macronu, Kolindi, Dodiku, Čoviću i dr. Ma koliko ih bilo, ovi posežu za njima kao za argumentom o navodnoj prijetnji iz BIH, kao argumentom protiv Bošnjaka i protiv BiH.
U svemu tome je frapantna ta defanzivna, ponavljam: podanička politika Bošnjaka, toliko da se čovjek pita: nisu li i oni dio plana…?
Bez namjere da budem grub, nehuman i arogantan, tvrdim da je ovakvo ponašanje, ili djelovanje, fatalna i historijska greška protiv vlastitoga naroda.
(DEPO PORTAL)
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Re: DURAKOVIĆ: Podanička politika Bošnjaka prema migrantima
Sinoć vidjeh u kakvim su uslovima migrant kod Bihaca ..ustvari ono se ne mogu nazvati uslovima.. užasno... nakon nevremena i ono malo šatora što su imali ostali su bez... strašno..žalosno, bijedno... mnogi neće dočekati živi zimu, jer su iscrpljeni i bolesni...
.
ma u kamione avione i vrati odakle su dosli i vozdra
ovo sve su ekonomski migranti nigdje haman izbjeglica nema
ovo sve su ekonomski migranti nigdje haman izbjeglica nema
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times