Lepa Brena
Moderator: Krokodil Behko
Re: Lepa Brena
sad cu odslusati ovu
[ytube][/ytube]
pa ovu
[ytube][/ytube]
onda ovu
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
pa ovu
[ytube][/ytube]
onda ovu
[ytube][/ytube]
E sad necu ni kako ja hocu
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7892 times
- Been thanked: 18656 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 11462 times
LEPA BRENA: Da nije bilo rata Madona bi mi nosila kofere

za najtiražnije balkanske zvijezde, Lepe Brene, je više od trideset godina muzičkog stvaralaštva, blizu 30 miliona prodanih nosača zvuka, pet igranih filmova i petnaest albuma… Pitali smo je da li je zadovoljna onim što je postigla u karijeri?
- Pola-pola. Krivo mi je i žao što je meni i mnogim stotinama hiljada ljudi oduzeto deset godina života i radnog stvaralaštva. Mislim da je meni bivša država dala ono što je najbolje, i ista ta ex-Jugoslavija odsjekla grane na kojima sam sjedila. Međutim, ja sam nepopravljivi optimista koji ide samo naprijed. Da sam bila u nekoj zapadnoj drzavi, sada bi mi Madona nosila kofere. Ne smatram to porazom, jer imam djecu, uspjesan brak, veliku karijeru iza sebe .Sve to je u životu najteže očuvati kao cjelinu.
Znači li to da ste trebali biti svjetska zvijezda?
- U vrijeme kad sam upoznala Bobu, družili smo se sa svjetskim producentima, pored ostalog ,i sa producentom Majkla Dzeksona. Rekao mi je da mogu napraviti muziku koja će ići na čuvenom MTV-u, međutim, tada sam shvatila da to ne može da radi pjevačica koja u kući doji dijete, da muž nema ženu, da se ta ravnoteža poništi. Ja sam to odbila svjesno praveći balans u svom životnom okruženju. Mojoj djeci je trebala majka, mužu dobra žena, a publici Brena. Znate, najteže je u životu sačuvati brak, porodicu i da imate uspjeha na muzičkoj sceni. Ja sam to uspjela. I još nešto: ja sebe smatram svjetskom zvijezdom, jer pjevam i u Americi, Australiji, Kanadi, Evropi…

Imate li ipak zasad nerealizovanih planova i želja?
- Voljela bih da napravim još jedan igrani film i veliki mjuzikl o čemu sanjam godinama. To je ostao moj san. Nastojaću da to ostvarim.
S kim biste voljeli sarađivati od bosanskohercegovačkih muzičara?
- Dino Merlin je kompozitor i pjevač senzibiliteta koji je sličan meni. Napravio mi je sjajne pjesme sa kojima se ponosim. Ako bi me nešto obradovalo, to bi bio duet sa njime. To bi bila za mene velika čast i priznanje. Poručila bih Merlinu da odvoji malo vremena i posveti se zajedničkoj pjesmi sa mnom. Neznam kada će to biti, ali osjećam da će to biti jednog dana. Nikad nije kasno…
Ja bih lično uvijek voljela da radim i sa Halidom Bešlićem, zato što je on, prije svega, predivan čovjek i fantastičan pjevač.
doznajemo.com
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 6 times
Re: LEPA BRENA: Da nije bilo rata Madona bi mi nosila kofere
i meni isto
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Aaaah ma nije valjda, jeste Boga mi. Cek da malo bolje pogledam. uuuuuh sta je uradila..napuhala usne. nix gut
siromah nema sta a bogatas nema kad
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
E yebi ga Breno sada....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7892 times
- Been thanked: 18656 times
BBC snima emisiju o Lepoj Breni

Ekipa britanske televizije BBC došla je juče u Beograd u namjeri da snimi reportažu o Srbiji, noćnom provodu, ali i o Lepoj Breni.
- Baziraćemo se fenomenološki na istoriju Balkana, ali isključivo na lijepe fenomene, budući da je bilo previše ružnih dešavanja, uglavnom ratnih. Srpska prijestolnica je u svijetu slavna po noćnom životu i to je između ostalog jedan od fenomena. Drugi je svakako Lepa Brena, koja će ostaviti pečat u istoriji i koja je obilježila muzičku scenu ne samo Srbije nego i velikog dijela Evrope. Sve u svemu, pokušaćemo da u svijet pošaljemo neku ljepšu sliku o Srbiji i ovdašnjem podneblju - kaže producent Brian Lee.
Ovakav pristup Britanaca s jedne od najuticajnijih svjetskih televizija Breni se izuzetno dopao, i veoma je raspoložena za razgovor s njima.
- Baš mi je drago što imamo priliku da se našom muzikom i energijom predstavimo svijetu. Drago mi je što ću doprinijeti tome i veoma se radujem razgovoru s britanskim novinarima jer konačno treba svijet na nas da gleda kao na dobar, miroljubiv i gostoljubiv narod, a ne kao na neki tamo svjetski zapećak u kojem se ratuje - rekla je Brena za „Blic“.
Inače, ekipa čuvene britanske mreže već je isprobala čari Beograda. Oni su se provodili na splavu „Akapulko“.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: BBC snima emisiju o Lepoj Breni
Aha.. I šta će pametno reći o njoj?
Da je dobra pjevačica - nije. Jeftina kopija Silvane Armenulić.
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 6 times
ovo ne zelim propustiti. ha bude moguce nek neko metne na download. hvala 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Ruana
- Baš mi je drago što imamo priliku da se našom muzikom i energijom predstavimo svijetu. Drago mi je što ću doprinijeti tome i veoma se radujem razgovoru s britanskim novinarima jer konačno treba svijet na nas da gleda kao na dobar, miroljubiv i gostoljubiv narod, a ne kao na neki tamo svjetski zapećak u kojem se ratuje - rekla je Brena za „Blic“
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
auuuu kako nju može neko porediti sa Silvanom Armenulić.Krokodil Behko wrote:Aha.. I šta će pametno reći o njoj?
Brena po meni ne zna da pjeva,ali je iškolovala svoj glas i samu sebe i to se jako primjeti... svaka čast na tome.
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Životni putevi su im slični pa zato. Mislim da je Brena odabrala onog tenisera samo zato što je i Silvanin muž bio teniser. Ah...da.. Krajnje je vrijeme da joj se zabrani pjevati jer je najavila da priprema album sa sevdalinkamamerylin wrote:auuuu kako nju može neko porediti sa Silvanom Armenulić.Krokodil Behko wrote:Aha.. I šta će pametno reći o njoj?
Brena po meni ne zna da pjeva,ali je iškolovala svoj glas i samu sebe i to se jako primjeti... svaka čast na tome.
-
Ruana
I danas joj Boba neka "vrata otvara" ona bi bez njega bila nista vise nego Seka, Ceca, Mara, Dara i ostale.
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
Brena i sevdalinke
Ima mnogo kvalitetnijih i interesantnijih pjevača u Srbiji s kojima je BBC mogao snimati emisiju,ali eto...
Ima mnogo kvalitetnijih i interesantnijih pjevača u Srbiji s kojima je BBC mogao snimati emisiju,ali eto...
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe