To se podrazumjeva....
I baš kad je kafa sa dragim osobama onda volim da mi ništa iznad glave ne "čuči", da ne moram gledati na sat.
Moderator: Krokodil Behko

To se podrazumjeva....

Upravo sam dobio poruku odosmo mi na korculu s rajom.Jedno moja starija vozi, drugo auto drug.Slika njih 12.Na 2 auta.Nice try wrote: 21 Aug 2020, 08:41 Moji roditelji su bili jako tolerantni, niti su mi igdje branili ići, niti su pravili frku gdje sam i šta radim.
Samo sam morala reći s kim sam i gdje ću otprilike biti.
S tim što nisam bila bezobrazna, nissm lagala i slično. Sve je bilo na nekoj razumnoj osnovi i sa moje i sa njihove strane.
Tada nije bilo ni mobitela, pa je i način komunikacije i pitanja bio drugačiji nego danas.
Na primjer izađem na sok popodne s momkom i padne nam na pamet da odemo do Zenice ili Mostara. Nisam mogla nazvati mamu i pitati je nego lijepo odemo oboje do moje kuće i kažem joj gdje planiram i da li mogu.
Danas samo poruke frcaju![]()
Naše je samo da klimamo glavom.HAVANA wrote: 21 Aug 2020, 08:45Upravo sam dobio poruku odosmo mi na korculu s rajom.Jedno moja starija vozi, drugo auto drug.Slika njih 12.Na 2 auta.Nice try wrote: 21 Aug 2020, 08:41 Moji roditelji su bili jako tolerantni, niti su mi igdje branili ići, niti su pravili frku gdje sam i šta radim.
Samo sam morala reći s kim sam i gdje ću otprilike biti.
S tim što nisam bila bezobrazna, nissm lagala i slično. Sve je bilo na nekoj razumnoj osnovi i sa moje i sa njihove strane.
Tada nije bilo ni mobitela, pa je i način komunikacije i pitanja bio drugačiji nego danas.
Na primjer izađem na sok popodne s momkom i padne nam na pamet da odemo do Zenice ili Mostara. Nisam mogla nazvati mamu i pitati je nego lijepo odemo oboje do moje kuće i kažem joj gdje planiram i da li mogu.
Danas samo poruke frcaju![]()
Samo nek me ne lazu a brinut se svakako.

Ja vazda opusteno,nit gledam na sat nit se sekiram,jave se...Kako je polozila ja svaki cas na prozoru.Kaze zena,sta jeeeee,otkud tebe na prozoru?Nice try wrote: 21 Aug 2020, 08:49Naše je samo da klimamo glavom.HAVANA wrote: 21 Aug 2020, 08:45
Upravo sam dobio poruku odosmo mi na korculu s rajom.Jedno moja starija vozi, drugo auto drug.Slika njih 12.Na 2 auta.Samo nek me ne lazu a brinut se svakako.
Ja inače ludim, od moje najstarije kćerke dvije kolegice tek položile i sad samo štancaju tamo vamo s autima...a ne mogu ovoj mojoj da branim da idu negdje. Stvarno rijetko izlazi navečer, sluša i zlatno dijete...
Al pojedem se dok se vrati

Mene u decembru ceka sa mladjom.Ooooj,taman starija polozila kod mene,dobro vozi,ima vec 2 godine staza...Sad ova.Nice try wrote: 21 Aug 2020, 08:53 I mene to čeka. Testove je naučila i sad samo dok instruktor izađe iz karantena, polaganje...a i meni još jedna sekiracija pride![]()

Jaooo meni je zena predinfarktno stanje.Same njih 2 na moru kod starog a samo nedje landaraju,odosmo u zuljanu,odosmo na korculu,odosmo u dubrovnik na zip line...Nice try wrote: 21 Aug 2020, 08:57 Šuti, kod mene je isto tako razlika, a ima još jedna taman kad budem starija i podložnija srčanim udarima![]()

ili ono ''hajmo na pivu'' ..... odmah nazovi kući, pošalji razglednicu, sliku jer znaš da ti nema doć do sabaha kući ...Dori wrote: 20 Aug 2020, 16:41 Kad sam bila u dvadesetim, nije bio vikend da nisam imala nešto planirano.....Od petka do nedjelje se dernecilo....
Pa u tridesetim je to preraslo vise u dnevne kafe ili neke tamburaše jednom sedmicno
Sad u četrdesetim, kuća, basta, roštilj, sijelo....
Dogovorim ja neku kafu dok sam na poslu. Dodjem kući i pokajem se sto sam ista obećavala![]()
A i u Skandinaviji je malo drugačiji životni stil od našeg.
Ih šta mi se puta desilo da odem “na kafu” s posla, dodjem ujutro kući....Ali ovdje to nemam s kim. Niti imam snage, pogotovo radnim danom....
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Moj djever otisao kupiti pavlaku za rucak, dosao sutradan....I donio pavlakuedo_79 wrote: 21 Aug 2020, 09:01ili ono ''hajmo na pivu'' ..... odmah nazovi kući, pošalji razglednicu, sliku jer znaš da ti nema doć do sabaha kući ...Dori wrote: 20 Aug 2020, 16:41 Kad sam bila u dvadesetim, nije bio vikend da nisam imala nešto planirano.....Od petka do nedjelje se dernecilo....
Pa u tridesetim je to preraslo vise u dnevne kafe ili neke tamburaše jednom sedmicno
Sad u četrdesetim, kuća, basta, roštilj, sijelo....
Dogovorim ja neku kafu dok sam na poslu. Dodjem kući i pokajem se sto sam ista obećavala![]()
A i u Skandinaviji je malo drugačiji životni stil od našeg.
Ih šta mi se puta desilo da odem “na kafu” s posla, dodjem ujutro kući....Ali ovdje to nemam s kim. Niti imam snage, pogotovo radnim danom....![]()
![]()
![]()

Sreća pa je donio
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
....jah...inace bi zena bila pravo ljuta na njega

Danas više preferiram kafu u hladovini, ono oćejfiti lijepo .... Nemam ništa protiv izlazaka noću ali nije više to to .... druga vremena, drugi ljudi, ništa više nije kao prije. Sada nebih mogao sebe zamisliti da dočekam jutro vani i da .... u određenim godinama bi trebao čovjek se prešaltati s tog sistema izlaženja na neku mirniju opciju tipa roštilj kod kuće, večera i tako ....Maja wrote: 20 Aug 2020, 16:28 Sta vise volite, jeste se s vremenom mijenjali po ovom pitanju.
Mozete li sebe zamisliti u nocnim klubovima ili mislite da se covjek, u odredjenim godinama, treba toga okaniti.

A 'vako je bila ''malo ljuta'' na njega

Mi dosli u belgiju,ja otiso na pivu i dosao poslije 3 dana.

Treba landarat.Jos malo pa cemo i cesalj zaboravit.nida wrote: 21 Aug 2020, 09:25 Volim i jutarnje i dnevne kafe sa mojim zenama.
Sto se tiče klubova s tim davno sam završila.
Volim i sama sjesti i popiti kafu.
Al kafana ima posebno mjesto u mom srcu. :bubica
Mada smo sad vise nekako na tim dnevnim kafama, noćni izlasci rijetko zbog djece, a i kafana.
Samo kad proslavljamo rodjendane, tad se čoporativno skupimo i lom.
A mamajoj zadnji put otisle u kaFanu prošle godine, na svako pola sata je zvala “vidiš ti koja su doba, hajde kuci”
Jutros joj se umiljavam da ostane s bandom večeras da izadjem, kad ona “to opet ono do neka doba”a dodjem do 11- pola 12 najkasnije.
![]()

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests