HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: U Saboru Hrvatske: Položaj Hrvata u BiH nikad nije bio gori

Post by prog321 » 09 Dec 2020, 20:40

ideja bosne u hr i srb znaci da se vecinski narod naguzi a vi ga naizmjenicno bubate. orgijanje.

e ako je to potrebno onda mars u tri pm i vi i bosna. :ooo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... » 09 Dec 2020, 20:42

Fuddo wrote: 09 Dec 2020, 10:36
jelena... wrote: 09 Dec 2020, 00:58 Jbt, odavdje stvarno treba bježat što dalje....
Nema se vise kud,
Vidis da se sve trumpiziralo.
E jedino mozda Indija, ne znam kakva je tamo situacija, nema nikakvih vijesti, mescini se nista ne desava.
Ne more Indija, nije dovoljno daleko.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14008 times
Been thanked: 23237 times

Post by Fuddo » 09 Dec 2020, 20:42

jelena... wrote: 09 Dec 2020, 20:42
Fuddo wrote: 09 Dec 2020, 10:36

Nema se vise kud,
Vidis da se sve trumpiziralo.
E jedino mozda Indija, ne znam kakva je tamo situacija, nema nikakvih vijesti, mescini se nista ne desava.
Ne more Indija, nije dovoljno daleko.
Eno Rume kupio kartu za Mars, vidi sa njim :D.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4069 times
Been thanked: 3728 times

Post by Naseef Mushroom » 09 Dec 2020, 20:49

Jimmy wrote: 09 Dec 2020, 20:36 ogadjivanje ideje bosne hrvatima i srbima, makar oni politicki bilo daleko od cvjecki, je samo nacin za betoniranje podjele u nacionalne teritorijalne torove, lako otcjepljive ako ispadne pogodan geopoliticki trenutak. sto i jeste djelovanje sda u praksi. opstina centar sa gravitirajucim opstinama.
Duše slatke, oni bi ali mi im ogadismo državu

Image
Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 20:50

prog321 wrote: 09 Dec 2020, 20:40 ideja bosne u hr i srb znaci da se vecinski narod naguzi a vi ga naizmjenicno bubate. orgijanje.

pa oni svakako ciljano slabe i razgradjuju bosnu. a sda im pomaze tako sto pojacava nacionalne podjele po istom sablonu kao velikosrbi i velikohrvati. "nemoguce s vama, vi ste zlo". pa dodik i covic samo i hoce to da cuju od bosnjaka. da je zivot nemoguc, da je bosna nemoguca.

velikosrpska i velikohrvatska politika se bave rusenjem, a sda bi kofol da gradi. a radi isto sto i oni. oni ne bi mogli biti uspjesni bez povratnog djelovanja sda bosnjaka.

ali to je izgleda prevelik kontajuci zalogaj za neke ljute bosnjacke sda gazije. ko bi sebi prizno da ne konta, cak i kad mu se mora nacrtati da ne konta.

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 20:52

nazife, samo potvrdjujete moju predstavu o stepenu pronicljivosti (eufemizam) prosjecnog sda "patriotski nabrijanog" glasaca.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9711 times
Been thanked: 11448 times

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2020, 20:56

Jimmy wrote: 09 Dec 2020, 20:36 ogadjivanje ideje bosne hrvatima i srbima, makar oni politicki bilo daleko od cvjecki, je samo nacin za betoniranje podjele u nacionalne teritorijalne torove, lako otcjepljive ako ispadne pogodan geopoliticki trenutak. sto i jeste djelovanje sda u praksi. opstina centar sa gravitirajucim opstinama.

De bolan, unormali se.
Nije u pitanju agresija, rat, zločini, pa čak ni onih 1500 maloljetnih Sarajlija, ubijenih tokom opsade.
U pitanju je nastavak tih politika. Ni na koji način, emotivno nisam povezan s ratom, u kojem sam lično bio, a to znači da je to pradavna prošlost. Međutim i dan danas, svakodnevno pričamo o istom, a to znači da politike nisu odmakle dalje. Još samo da razbistrimo, koja je država koju napala 1992, ali i 1993.

Umjesto da se okrenete sebi i vlastitim interesima, makar i nacionalni interesi u BiH, tu se tučete za interese Hrvatske, koja je sama po sebi toliko jadna da je propala ko žeton, pored onolike obale mora, planina, jezera, ravnica, itd..

Na vašoj strani, na cijeloj planeti - nije niko. Samo se vi ufajte u konstitutivnost. Prekrasno, jer realno, zaslužili ste da budete nacionalna manjina, što će vam se i desiti. Koliko će ove godine, biti popisano katoličkih vjernika? Bacam stoju na 330.000

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14008 times
Been thanked: 23237 times

Post by Fuddo » 09 Dec 2020, 20:58

Jimmy wrote: 09 Dec 2020, 20:50
prog321 wrote: 09 Dec 2020, 20:40 ideja bosne u hr i srb znaci da se vecinski narod naguzi a vi ga naizmjenicno bubate. orgijanje.

pa oni svakako ciljano slabe i razgradjuju bosnu. a sda im pomaze tako sto pojacava nacionalne podjele po istom sablonu kao velikosrbi i velikohrvati. "nemoguce s vama, vi ste zlo". pa dodik i covic samo i hoce to da cuju od bosnjaka. da je zivot nemoguc, da je bosna nemoguca.

velikosrpska i velikohrvatska politika se bave rusenjem, a sda bi kofol da gradi. a radi isto sto i oni. oni ne bi mogli biti uspjesni bez povratnog djelovanja sda bosnjaka.

ali to je izgleda prevelik kontajuci zalogaj za neke ljute bosnjacke sda gazije. ko bi sebi prizno da ne konta, cak i kad mu se mora nacrtati da ne konta.
Zanimljiva teorija,
Kakvim se to spinovima sluzi, ako je i od dokazanih mitomana, previse je.
Cuj ti suplje, ovi je svakako ruse, a vi trebate sjediti skrstenih ruku, desice se nesto samo od sebe, ne odgavarajte.
Ajebote kolac, pa cime vas kljukaju?
Dozvolite da se obratimo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga » 09 Dec 2020, 21:01

cuuujjj 330.000 ..
de ba Behko odvadi malo ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Dec 2020, 21:02

Samo promjenili taktiku. Nije vise Hašim, Seo, Osman sad bajagi Dzimi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 09 Dec 2020, 21:03

Doso da objasni kako se trebalo glasati za Falatara. Pa da idemo traziti zajednicki sadrzilac sa batinasima iz HVO logora
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 09 Dec 2020, 21:05

Drogirani bolidi mitomani ko i oni sa manjace

Kao oni bi dijelili bosnu a vecinski narod bi sjedio skrstenih ruku? :valja
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 21:17

Fuddo wrote: 09 Dec 2020, 20:58

Zanimljiva teorija,
Kakvim se to spinovima sluzi, ako je i od dokazanih mitomana, previse je.
Cuj ti suplje, ovi je svakako ruse, a vi trebate sjediti skrstenih ruku, desice se nesto samo od sebe, ne odgavarajte.
Ajebote kolac, pa cime vas kljukaju?
bistriji si ti od tog sto pises.
ne radi se o sjedenju skrstenih ruku, naprotiv, nego o macinu sprecavanja rusenja.

velikosrpske i velikohrvatske politike nametnu igru na koju sda bosnje nalegnu ko bekani, a glavna poenta igre je da bosnjaci kazu "ne moze se s vama zivjeti", a ovi docekaju sa "pa to vam i mi govorimo od 92, napokon da se slozimo".

kako se gradi drzava? tako sto sda pokloni dodiku cetvrtog clana doma naroda i za citav mandat osigura blokadu? objasni mi na tom primjeru taj ljuti patriotizam iza svih tih ratnih zastava.

srbi i hrvati su faktor. pravno-dejtonski. na terenu, vojno, politicki, sa zaledjem od srbije i hrvatske.

sda bosnjo bi da ih potcijeni, patronizira ili majorizuje, gdje god u kako god moze. ali to moze uspjesno samo na jeziku.

velikosprske i velikohrvatske politike nece otici sa scene dok ne ode sda, tim redom. ona je njihov pandan i vjetar u ledja. i obratno. nacionalisticka "patriotska" retorika kao alibi za klepokratiju.

isto djeca kad se tuku sat vremena i ovo jedno kao hoce da bude pametno i konstruktivno i prekine svadju, ali nece da ostane duzno, hoce da je zadnja njegova. mozda ono stvarno nije pocelo i ganja nekakvu pravdu, ali to nije nacin da se tuca ikad prekine.

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 » 09 Dec 2020, 21:19

"..bla.bla, njesra, njesra, pa onda ultra njesra : ..... " velikosprske i velikohrvatske politike nece otici sa scene dok ne ode sda ... "

Buahahaha

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 21:25

insomnia wrote: 09 Dec 2020, 21:02 Samo promjenili taktiku. Nije vise Hašim, Seo, Osman sad bajagi Dzimi
pa da sam stvarno hrvat i dodjem sa ovakvom pricom, normalan bosanski bosnjacki patriota bi me trebao docekati rasirenih ruku, sretan sto ima hrvata da su za gradjansku bosnu. ali jok, vi bosnu mozete "graditi" samo sa dodikom i covicem. jer su vam iste price, iste energije, satro macho neki zajebani militarizam, nekakva mitomanija, "znam ja" "pronicljivost" itd. isto navijacki huligani zelje i sarajeva. u biti isti, a mrze se.

svako malo istrazujete onog animalsa, na ranu ga priviti, ko njegos poturice.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Dec 2020, 21:42

Pasaga wrote: 09 Dec 2020, 21:01 cuuujjj 330.000 ..
de ba Behko odvadi malo ...
Neće ni 250.000
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Dec 2020, 21:43

Jimmy wrote: 09 Dec 2020, 21:25
insomnia wrote: 09 Dec 2020, 21:02 Samo promjenili taktiku. Nije vise Hašim, Seo, Osman sad bajagi Dzimi
pa da sam stvarno hrvat i dodjem sa ovakvom pricom, normalan bosanski bosnjacki patriota bi me trebao docekati rasirenih ruku, sretan sto ima hrvata da su za gradjansku bosnu. ali jok, vi bosnu mozete "graditi" samo sa dodikom i covicem. jer su vam iste price, iste energije, satro macho neki zajebani militarizam, nekakva mitomanija, "znam ja" "pronicljivost" itd. isto navijacki huligani zelje i sarajeva. u biti isti, a mrze se.

svako malo istrazujete onog animalsa, na ranu ga priviti, ko njegos poturice.
A ko si ti? Odakle se javljaš?
Et, odgovori na ovo pa možemo normalno diskutovati.
Svi mi se morete obratit

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 21:48

ko te se ne boji :D

mnogo bi "mudraca" ispalo glupo ako ti kazem, pa ti iz altruistickih pobuda necu odgovoriti :D

a mozda je i to samo trik, jos jedna latinska lukavstina :zubi

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Dec 2020, 21:56

Jimmy wrote: 09 Dec 2020, 21:48 ko te se ne boji :D

mnogo bi "mudraca" ispalo glupo ako ti kazem, pa ti iz altruistickih pobuda necu odgovoriti :D

a mozda je i to samo trik, jos jedna latinska lukavstina :zubi
Pa, dijelimo mišljenje, zato i pitam.
A ja sam musliman.
Svi mi se morete obratit

Jimmy
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jimmy » 09 Dec 2020, 22:09

haha

haj da kazemo za ovaj kontekst da sam neko ko zna da je alija najpovjerljivije vojne izvjestaje koji su dnevno dolazili upakovani u dvije koverte, a vracani u jednoj, citajuci ih, podvlacio crvenom olovkom, dok ne bi zaspao, sto se cesto desavalo posto ih je uvece citao. a onda bi ih bakir dovrsio i plavom olovkom pisao komentare i izdavao upute.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”