A taman pomislim da Zagorku niko neće prevazićimerylin wrote:Zmije su mi najodvratnije,fuj...
Međutim bumbara se plašim strašno,tri-četiri puta sam od njihovih uboda završila u bolnici...baš ih se plašiiim
Zar bubamare mogu biti opasne?
Moderator: spacebound

A taman pomislim da Zagorku niko neće prevazićimerylin wrote:Zmije su mi najodvratnije,fuj...
Međutim bumbara se plašim strašno,tri-četiri puta sam od njihovih uboda završila u bolnici...baš ih se plašiiim

Krokodil Behko wrote:A jel? Ma nema veze. Ni oni nisu puno opasniji od bubamara.
Zapravo ja ih nisam ni vidio više od desetak u životu.

Mene je bocnula 'čela i završio sam u hitnoj ali ipak se ne bojim.merylin wrote:Krokodil Behko wrote:A jel? Ma nema veze. Ni oni nisu puno opasniji od bubamara.
Zapravo ja ih nisam ni vidio više od desetak u životu.
Behkane,vidi se da nisi imao posla sa bumbarima .... možda te jedan bocne ovoga ljeta...pazi se!

Merlyn,ima jedna trava,zove se pcelija ljubicica...merylin wrote:Bojiiiiš se ali nećeš da priznaš...tako nam kaži.
Maminog amidžu napao je roj pčela(čovjek je živio na selu i bavio se takodje pčelarstvom) zadobio je nekih 26 uboda i dok je stigao do bolnice,preminuo je.

Eh nije ti lako.. sreća pa postoje one mazalice, sad ne znam koliko pomažu..nico wrote:ja cak i na komarca alergican... nateknem ko curkutgejsha wrote:Te pčele baš znaju biti opasne, naročito kada je neko alergičan. i sršljen..
paa ... vidi ...Julia-Klara wrote:
Hajd ti nama fino reci cega se ne bojis, bice lakse i tebii nama
Zagorka wrote:
Ali ne smijem dirati životinje(pa skoro uopće)ne bih uzela npr.jedno pile malo u ruke,ili pticu,nema šanse![]()
Ne smijem uzeti u ruku ni mače,ni psića,ništa![]()
Ne smijem ih ni po glavi pogladiti![]()

Ima li slika te biljke.Pasaga wrote:Merlyn,ima jedna trava,zove se pcelija ljubicica...merylin wrote:Bojiiiiš se ali nećeš da priznaš...tako nam kaži.
Maminog amidžu napao je roj pčela(čovjek je živio na selu i bavio se takodje pčelarstvom) zadobio je nekih 26 uboda i dok je stigao do bolnice,preminuo je.
natrljas tom travom ruke,i mozes komotno da vadis pcele iz kosnice
ni jedna te nece ujest.
Tako sam ja radio,i tako se radi kad se roje i kad se vadi med.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
ima bona Majo a zove se još i matičnjak,melisa,limunka a negdje i macina travaMaja wrote:Ima li slika te biljke.Pasaga wrote:Merlyn,ima jedna trava,zove se pcelija ljubicica...merylin wrote:Bojiiiiš se ali nećeš da priznaš...tako nam kaži.
natrljas tom travom ruke,i mozes komotno da vadis pcele iz kosnice
ni jedna te nece ujest.
Tako sam ja radio,i tako se radi kad se roje i kad se vadi med.

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest