JMBG protesti
Moderator: Krokodil Behko
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: JMBG protesti
Ako se političari ne dogovore nakon, demonstranti prijete organizovanjem malonogometnog turnira.
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Pa kadje fakultecki obrezan covik ae.Nela wrote:Ima i on poneku pametnu
Alse pitan evo... a staj on to uradia (prije a i poslje
stace) dase popravi sitvacija nam sveopcenita, kad
vec nas mili James Dean Backovic, srca je sazaljiva...
Da, taxamsi imislio.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
Ako ste podržavali JMBG proteste na društvenim mrežama, idete u zatvor 
http://depo.ba/front/branislav-borenovi ... u-sarajevu
Ima covjek smisla za humorKrokodil Behko wrote:Ako ste podržavali JMBG proteste na društvenim mrežama, idete u zatvor
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Trebalo bi cijelo Sarajevo pretvorit u zatvor da svi stanu što su podržali.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
koje su to livade. 
nego. sta ima novo? kakvo je stanje pred parlamentom? okuplja li se raja i dalje redovno?
nego. sta ima novo? kakvo je stanje pred parlamentom? okuplja li se raja i dalje redovno?
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
dobro skroz. posebno mi se svidja prva tacka.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Malena Belmina primila krv koja se ne daje bebama
Stanje tromjesečne Belmine Ibrišević, koja je trenutno smještena na kliniku u njemačkom Tibingenu, pogoršano je nakon što je u Sarajevu primila dozu krvi koja nije bila obogaćena kisikom, što je dovelo do povišenog broja leukocita saznaje “Dnevni avaz”.
Naš izvor blizak porodici Ibrišević, koji nije želio da mu otkrivamo ime, kaže da je to dodatno zakompliciralo stanje bebe, čiji je slučaj na noge digao cijelu BiH. Također, to je usporilo genetska ispitivanja i testiranja, koja bi trebala rezultirati konačnom dijagnozom bolesti od koje boluje Belmina.
- Belmina je smještena na odjel intenzivne njege i njeno stanje je izuzetno teško. Ljekari moraju prvo sanirati ovaj problem koji je dodatno negativno utjecao na njen ionako slab imunološki sistem – kaže naš sagovornik.
Informaciju da je Belmina u Sarajevu primila neispravnu krv prenijeli su i njemački mediji pozivajući se na izjavu Tee Rekić, humanitarke iz Bihaća, s njemačkom adresom.
sta reci, samo kod nas...
Stanje tromjesečne Belmine Ibrišević, koja je trenutno smještena na kliniku u njemačkom Tibingenu, pogoršano je nakon što je u Sarajevu primila dozu krvi koja nije bila obogaćena kisikom, što je dovelo do povišenog broja leukocita saznaje “Dnevni avaz”.
Naš izvor blizak porodici Ibrišević, koji nije želio da mu otkrivamo ime, kaže da je to dodatno zakompliciralo stanje bebe, čiji je slučaj na noge digao cijelu BiH. Također, to je usporilo genetska ispitivanja i testiranja, koja bi trebala rezultirati konačnom dijagnozom bolesti od koje boluje Belmina.
- Belmina je smještena na odjel intenzivne njege i njeno stanje je izuzetno teško. Ljekari moraju prvo sanirati ovaj problem koji je dodatno negativno utjecao na njen ionako slab imunološki sistem – kaže naš sagovornik.
Informaciju da je Belmina u Sarajevu primila neispravnu krv prenijeli su i njemački mediji pozivajući se na izjavu Tee Rekić, humanitarke iz Bihaća, s njemačkom adresom.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ja zaista ne znam sta da na ovo kazem... Ja sam nepaznjom ljekara izgubila jako blisku osobu u familiji i jednostavno... ne znam... Nije mi jasno...Nela wrote:Malena Belmina primila krv koja se ne daje bebama
- Pasaga
- Hadžija

Vrjeme je da prozracimo ovu temu.
Naime,danas su u SA bacani letci iz avJona,poziv gradjanima za sutra
za ponovno okupljanje pred Skupstinom.
VRJEME ZA DONESENJE TOG KROVNOG ZAKONA JE ISTEKLO.
U MO je odrzan,probni,protest ili okupljanje,koje ce se sutra nastaviti u SA u 10 sati.
Svi zainteresovani ce moci ici organizovano vozom,karta je 9 maruna,povratna.
Dali je doslo vrjeme da svi ovi koji lazu narod tolike godine dobiju nogu.
Narod ih hrani ko golubove,a pjevaju nam ko svrake.
Bio bi to hrabar cin.
Naime,danas su u SA bacani letci iz avJona,poziv gradjanima za sutra
za ponovno okupljanje pred Skupstinom.
VRJEME ZA DONESENJE TOG KROVNOG ZAKONA JE ISTEKLO.
U MO je odrzan,probni,protest ili okupljanje,koje ce se sutra nastaviti u SA u 10 sati.
Svi zainteresovani ce moci ici organizovano vozom,karta je 9 maruna,povratna.
Dali je doslo vrjeme da svi ovi koji lazu narod tolike godine dobiju nogu.
Narod ih hrani ko golubove,a pjevaju nam ko svrake.
Bio bi to hrabar cin.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
Počelo je. Već ih je nekoliko hiljada a pristižu autobusi iz ostalih gradova.

Procjenjuje se da će biti možda i 20.000 demonstranata a priključili su se i rudari iz Kaknja i Breze.

Procjenjuje se da će biti možda i 20.000 demonstranata a priključili su se i rudari iz Kaknja i Breze.
- Pasaga
- Hadžija

Kakvi bolan 20.000...pa to je jedna Mjesna zajednica....Krokodil Behko wrote:Počelo je. Već ih je nekoliko hiljada a pristižu autobusi iz ostalih gradova.
Treba narodu iskljucit struju i vodu,da svi izidju vani...
Kad se zaljuljalo da se maknu jedanput..
Bez 50-60.000 ...nema nista....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18662 times
Ovo sve prelazi granice dobrog ukusa. Ne mogu se oteti utisku da se mladi takmiče ko će smisliti smješniji transparent kako bi se pojavio na internetu ili na TV. Ili idu samo kako bi na facebooku objavili da su bili (čitam im objave i slike). A ovi koncerti i bendovi koji tu dolaze da se promovišu i jednostavno iz razloga...što je sad JMBG "moda"...mi idu na jednu stvar.
Cirkus napraviše. Kad gledam njih i prosvjednike radnika propalih fabrika koji nisu dobili po dvije godine platu, koji su jadni i izmučeni, ne vidim nikakvu vezu među njima.
Razumijem da žele poslati svima poruku kako je to mirni protest, bez nasilja i nereda, ali ali... Zar se ne mogu dostojanstveno skupiti bez te šarade..
Ali opet bolje i cirkus nego ništa. Nek ostaju ustrajni, pa makar i "cirkuzali".
Cirkus napraviše. Kad gledam njih i prosvjednike radnika propalih fabrika koji nisu dobili po dvije godine platu, koji su jadni i izmučeni, ne vidim nikakvu vezu među njima.
Razumijem da žele poslati svima poruku kako je to mirni protest, bez nasilja i nereda, ali ali... Zar se ne mogu dostojanstveno skupiti bez te šarade..
Ali opet bolje i cirkus nego ništa. Nek ostaju ustrajni, pa makar i "cirkuzali".
- Pasaga
- Hadžija

Mislis da je to slucajno.....Maja wrote:Ovo sve prelazi granice dobrog ukusa. Ne mogu se oteti utisku da se mladi takmiče ko će smisliti smješniji transparent kako bi se pojavio na internetu ili na TV. Ili idu samo kako bi na facebooku objavili da su bili (čitam im objave i slike). A ovi koncerti i bendovi koji tu dolaze da se promovišu i jednostavno iz razloga...što je sad JMBG "moda"...mi idu na jednu stvar.
vecina naroda,ili oni utjecajniji su potkupljeni sitnisom,da bi bili razbijaci nekog ozbiljnijeg
organizovanja i nastupanja.
Ovo mi se pocelo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23944 times
- Been thanked: 6246 times
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Pasaga
- Hadžija

AFERIM Veco...
Svidja mi se ovo gdje se poziva na gradjansku neposlusnost.
Dosad najozbiljniji i najosjetljiviji zahtjev.
Ovim predlogom narod cak i nemora ici na ulice,najubojitije oruzje.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Naravno danas nisam nista kupila ni platila, a oni od straha stavili ograde na pocetak platoa zgrade
Iz letjelica bacali letke - poziv a demonstracije. Odlican prizor
Iz letjelica bacali letke - poziv a demonstracije. Odlican prizor
- bagra
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Japredlazen... das uznak protesta djeci vise nedaju imena, vec
brojevi ono. Kad oni nece da udjele im brojke ove, ni mi necemo
imena im davat. Alzato ocemo brojove. Onda ce oni morat imena.
Reverse psychology at it's brest !
brojevi ono. Kad oni nece da udjele im brojke ove, ni mi necemo
imena im davat. Alzato ocemo brojove. Onda ce oni morat imena.
Reverse psychology at it's brest !
Nela wrote:Naravno danas nisam nista kupila ni platila, a oni od straha stavili ograde na pocetak platoa zgrade![]()
nemoj me pogresno shvatiti. tvoj postupak je zaista za pohvale. ali licno ne vidim fajde od toga. razlog tome jeste taj sto ces to sto nisi danas potrosila, potrositi za koji dan. dodaj tome da je broj onih koji je postupio kao ti zaista zanemariv.
narod se treba ujediniti i recimo prestati placati vodu, struju i telefon. zatim blokirati sve vazne saobracajnice da skoro sve stane. tako jednu mjesec, dva. pa i vise ako treba. samo tako ce se nesto postici. od ovih mirnih protesta nema nista. tu samo rigorozne mjere pomazu, jer imamo posla sa stokom. koliko je do sad osoba stradalo zbog njihovog nerada, neodgovornosti i nemarnosti i koliko ih zivi u neljudskim uslovima i sta sve ne zbog istih?! a oni se ku*ce zbog prosvjeda gradjana i ne zele doci na radna mjesta!!!??
kad smo vec kod toga. evo sta sam procitao danas na portalu oslobodjenja, od cega mi se kosa na glOvi digla covjece!
Generalni sekretar Vijeća ministara BiH Zvonimir Kutleša obavijestio je sve zaposlene da, zbog protesta ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, mogu napustiti radno mjesto, saznaje Srna u Vijeću ministara.
Zaposleni su jutros redovno došli na posao, ali nakon obavještenja od generalnog sekretara neki od njih su počeli da napuštaju zgradu.