Zakon za "lutalice" !
Moderator: spacebound
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7893 times
- Been thanked: 18656 times
- Status: Offline
Re: Usvojen Prijedlog zakona o eutanaziji pasa
Ovi što se toliko bore za cuke, nek svako uzme sebi po jednog i problem riješen. 
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
No sikiriki....Dalia wrote:Ovi što se toliko bore za cuke, nek svako uzme sebi po jednog i problem riješen.
Ovo su oni nevladinici...
Cim se u fondu opuse lova prelaze na novi projekat.
Sljedeci je ...zastita moljaca u sumama Igmana....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Šta god, čoporima nije mjesto u naseljenim mjestima. To je jedna vrlo jednostavna činjenica, bez obzira, volili ih ili ne.
Neki nemaju tako izražen taj problem a ne kaže se džaba, sit se gladnom ne vjeruje.
Neki nemaju tako izražen taj problem a ne kaže se džaba, sit se gladnom ne vjeruje.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
Kolega,to je u dure....Bla wrote:Šta god, čoporima nije mjesto u naseljenim mjestima. To je jedna vrlo jednostavna činjenica, bez obzira, volili ih ili ne.
Samo nije to bas prirodni problem.
Porjeklo tih jadnih pasa je najmanje odatle,dovoze ih iz cjele BH i pustaju u SA.
Zasto......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Pišu po fejsbuku uglavnom kako su cuke mala maca obzirom na to da nas se pljačka svakodnevno, ali kad bukvalno zamislite da vas napadne čopor, nije jednostavno. Sinoć se žalim kako mi pored zgrade imaju svoju logu njih 5-6, i kaže mi prijateljica koja ima psa da ih ponekad nahranim pa mi neće ništa. Ne smijem im prići, a ne hranit ih.
Problem je u ljudima, koji ne znaju a niti žele shvatiti da pas nije igračka, koju kupiš ili nabaviš pa kad ti dosadi, jednostavno je izbaciš iz stana ili kuće.
Odkud psi lutalice ?
NIsu se sami od sebe stvorili, sve je to proizvod neodgovornih ljudi, koji su ( smijem se kladiti ) u društvu više popularni i voljeni od mene osobno
Al pustimo to, što si umiljatiji, to te više vole a to u ovom slučaju nije važno.
Važno je shvatiti te pse lutalice; kad bi bilo koga od nas prepustili na milost i nemilost - dakle bez hrane i vode a i mogućnosti govora, jer pas ne zna ni prosjačiti a ni moliti nekoga za komad kruha ili koju kap vode i onda je normalno da ga uhvati panika, bijes i dešava se to što se dešava.
Vjerovatno imate nekoga u svojoj okolini, osobu koja je izuzetno bogata i pokvarena a vi tu osobu iz nepoznatog razloga poštivate i cijenite a čovjek lopov do bola.
Zar ne bi ta osoba mogla izdvojiti neke novce za te pse, pa da ih s vremena na vrijeme nahrani i napoji.
To je najveći problem a ne psi lutalice, jer da su ljudi kako treba, ne bi bilo ni pasa lutalica.
Odkud psi lutalice ?
NIsu se sami od sebe stvorili, sve je to proizvod neodgovornih ljudi, koji su ( smijem se kladiti ) u društvu više popularni i voljeni od mene osobno
Al pustimo to, što si umiljatiji, to te više vole a to u ovom slučaju nije važno.
Važno je shvatiti te pse lutalice; kad bi bilo koga od nas prepustili na milost i nemilost - dakle bez hrane i vode a i mogućnosti govora, jer pas ne zna ni prosjačiti a ni moliti nekoga za komad kruha ili koju kap vode i onda je normalno da ga uhvati panika, bijes i dešava se to što se dešava.
Vjerovatno imate nekoga u svojoj okolini, osobu koja je izuzetno bogata i pokvarena a vi tu osobu iz nepoznatog razloga poštivate i cijenite a čovjek lopov do bola.
Zar ne bi ta osoba mogla izdvojiti neke novce za te pse, pa da ih s vremena na vrijeme nahrani i napoji.
To je najveći problem a ne psi lutalice, jer da su ljudi kako treba, ne bi bilo ni pasa lutalica.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
I tu u svemu ispaštamo mi normalni ljudi koji nikad nismo ni imali psa, nit su mi najdraža bića na svijetu nit ih mrzim, ali ih se bojim, a posebno ih se bojim kad su gladni i kad im je hladno, jer su tad najčangrizaviji ko i svako ljudsko biće.
I onda kad kažem da sam za to da ih se skloni, deklarišu me ko ubicu i bezosjećajno đubre. E pa eto kad ih oni toliko vole, nek ih kući vode.
I onda kad kažem da sam za to da ih se skloni, deklarišu me ko ubicu i bezosjećajno đubre. E pa eto kad ih oni toliko vole, nek ih kući vode.
Dalia, daleko od toga da sam ja i pomislio da ti trebaš ili bilo ko da voliš pse, ja sam samo pojasnio da je to u vezi pasa ljudski proizvod 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
Ma nije ovo ni bio odgovor toliko na tvoj post, nego općenito me sve ovo oko pasa nervira, pa se moram negdje istrest. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 11465 times
Pokolj napuštenih pasa u Sarajevu

Jučer oko 14h u centru Sarajeva se odigrala prava drama. Nepoznata lica su svoje pse rase pit bul i staford, za koje se pretpostavlja da se koriste u borbama pasa, trenirali na napuštenim psima. Četiri napuštena psa su podlegla povredama.
“Ovo se ne dešava prvi put. Već dva mjeseca konstantno zovemo policiju, ali je patrola došla tek danas kada su ulicom tekli potoci krvi. U komšiluku se zna da se ubijanje napuštenih pasa naručuje. Mi se nadamo da slijedeći put neće nastradati nečije dijete. Svako ko ovako danas postupa sa životinjama, sutra će jednako postupati i sa ljudima”- izjavio je za Tačno.net jedan od komšija koji je svjedočio ovom događaju.
Slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi.
Stanari se nadaju da će nadležni ovaj put raditi svoj posao jer su uplašeni i za sopstvenu sigurnost.
(tacno.net)
Re: Pokolj napuštenih pasa u Sarajevu
Sarajevo je postalo tolika selendra da ne vjeruješ a sve su nešto urbani ovo ono.
100%Krokodil Behko wrote: Svako ko ovako danas postupa sa životinjama, sutra će jednako postupati i sa ljudima”- izjavio je za Tačno.net jedan od komšija koji je svjedočio ovom događaju.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Ciklama
Psi lutalice su postali veliki problem po cijeloj BiH. Ko je odgovoran što moje dijete ima traumu prouzrokovanu napadom pasa lutalica? Psi su postali zaštićeniji od djece. Svaki dan moram obezbjeditti ko će moje dijete odvesti kući, ili odesti u školu, tj. provesti pored čopora pasa lutalica, iako joj je jedanaesta godina, moram i platiti tu uslugu.
Način na koji su ih likvidirali je surov, ali ko zna šta je nekog nagnalo na taj potez koji fakat ne odobravam.
I da, čini mi se da su lutalice oduvijek ubijane od strane šintera, pa ne znam da je ijedan od njih postao ubica ljudi.
Način na koji su ih likvidirali je surov, ali ko zna šta je nekog nagnalo na taj potez koji fakat ne odobravam.
I da, čini mi se da su lutalice oduvijek ubijane od strane šintera, pa ne znam da je ijedan od njih postao ubica ljudi.
Jedno je ubijati iz ko-zna-kojih razloga a drugo je raditi svoj posao ko šinteri.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
Ovi majmuni sa napucanim kerovima su veča opasnost od pasa lutalica....mada bi i to trebalo riješiti...u derventi je isto strahota o pitanju toga...
nitko ne riješava...šta ih auta zgaze, šta sami krepaju....ostatak luta i traži hranu
nitko ne riješava...šta ih auta zgaze, šta sami krepaju....ostatak luta i traži hranu
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

U ponedjeljak počinje uklanjanje pasa lutalica s ulica

Izdata naredba da se aktivira ranija služba za kafilerijske poslove KJKP „Rad“ d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP „Rad“ d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo, piše novinska agencija Patria.
Zlatko Petrović, resorni ministar u izjavi za agenciju Patria kazao je da je još davno rekao da mu daju nadležnosti i da će on uraditi posao.
- To sam danas uradio i rekao hoćemo li mi ovo presjeći ili ne. I evo presjekli smo. Dao sam nalog da se aktivira kafilerijska služba koja je bila ugašena. Mi ćemo već sutra krenuti s organizacionim aktivnostima. Tražit ću promptno od ponedjeljka, a možda i ranije da se aktivira služba i da se uz konsultaciju s veterinarskom službom ocjene agresivni i opasni psi i da to uđe u jednu konačnu proceduru, a ne pimplanje kao što je do sada bilo – kaže Paterović.
On je potvrdio da je dobio pravni osnov da može uklanjati opasne i agresivne pse s ulica Sarajeva i da će to i početi raditi.
Inače, u sarajevskom naselju Ilidža jutros se dogodio novi napad pasa lutalice, treći prijavljeni u posljednjih nekoliko dana, a povrijeđena je ženska osoba, piše novinska agencija Patria.
Ovo je od ponedjeljka treći napad pasa na ljude u Sarajevu, što je unijelo veliki strah među građane glavnog grada BiH. Broj pasa lutalica iz dana u dan je sve veći, a životinje postaju sve agresivnije.
(Nap.ba)
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40940 times
- Been thanked: 27487 times
Re: U ponedjeljak počinje uklanjanje pasa lutalica s ulica
Bolje da uklone politicare ,pustite lutalice na miru
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14488 times
- Been thanked: 10019 times
Ne mogu biti pametna kad je ovo u pitanju
Da smo sredjeno drustvo koje ima imalo svijesti o tome da se ovdje radi o ZIVIM BICIMA, da se na ovaj ili onaj nacin unistava zivot, sto mi nikako nismo (vecina), onda bih popljuvala sve sto ovako razmisljaju.
ALI mi svoje bolesne pse pustamo na ulicu jer ih ne mozemo hlaniti, trpiti, bilo sta.
Odvajamo stenad i bacamo ih, odnosimo sto dalje od nasih dvorista
Ne usvajamo vec napustene zivotinje nego kupujemo nove, rasne, koji nam sluze da se "kerimo" pred rajom kakvog predatora ili ljepoticu imamo
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako drzava nije u mogucnosti zbrinuti napustene zivotinje, finacirati njihov smjestaj, ishranu, lijecenje, sta nam drugo preostaje?
Nije li humanije prekinuti muke tim psima nego mjesecima, godinama gledati kako se pomijaju oko kontejnera trazeci hranu, kako ih svako dijete gadja kamenom, suta, maltretira ili osakacuje?
Mi, ljudi, se ubijamo medjusobno iz puno bizarnijih razloga, pa ipak do izvjesne granice smatram da je kafilerija bolje rijesenje od zivota pasa lutalica koji vode sad - niciji,napusteni,bolesni, izludjeni.
I kao posljedicu imamo i napade na ljude, jer, ruku na srce, ljudi su ih i doveli do ovakvog stanja.
Da smo sredjeno drustvo koje ima imalo svijesti o tome da se ovdje radi o ZIVIM BICIMA, da se na ovaj ili onaj nacin unistava zivot, sto mi nikako nismo (vecina), onda bih popljuvala sve sto ovako razmisljaju.
ALI mi svoje bolesne pse pustamo na ulicu jer ih ne mozemo hlaniti, trpiti, bilo sta.
Odvajamo stenad i bacamo ih, odnosimo sto dalje od nasih dvorista
Ne usvajamo vec napustene zivotinje nego kupujemo nove, rasne, koji nam sluze da se "kerimo" pred rajom kakvog predatora ili ljepoticu imamo
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako drzava nije u mogucnosti zbrinuti napustene zivotinje, finacirati njihov smjestaj, ishranu, lijecenje, sta nam drugo preostaje?
Nije li humanije prekinuti muke tim psima nego mjesecima, godinama gledati kako se pomijaju oko kontejnera trazeci hranu, kako ih svako dijete gadja kamenom, suta, maltretira ili osakacuje?
Mi, ljudi, se ubijamo medjusobno iz puno bizarnijih razloga, pa ipak do izvjesne granice smatram da je kafilerija bolje rijesenje od zivota pasa lutalica koji vode sad - niciji,napusteni,bolesni, izludjeni.
I kao posljedicu imamo i napade na ljude, jer, ruku na srce, ljudi su ih i doveli do ovakvog stanja.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija