Ljudi i dogadjaji/Životne priče
Moderator: Krokodil Behko
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
- Status: Offline
Re: Mersiha i Nermin Alić prije osam godina preselili na Alj
e jest i uspjela, cisti tudje kuce... to vala moze i u njemackoj...
s obzirom da je zdravstveni sistem nikakav, bolje im je onda radit na par mjeseci po evropi na crno...
s obzirom da je zdravstveni sistem nikakav, bolje im je onda radit na par mjeseci po evropi na crno...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
Ruana
Bilo gdje da zivi, a da ovoliko radi imala bi mozda i vise.Luna. wrote:e jest i uspjela, cisti tudje kuce... to vala moze i u njemackoj...
Ne ponizavam nikakav posao, svaki posen posao je boli od nikakvog, ali "odrzavanje vila" nije neki uspjeh. Pogotovo ne ovdje gdje ona zivi.
- Luna.
- Inventar foruma

pa to i ja kazem.. ne ponizavam ja nikakav poso.. i ja sam cistila godinama...Ruana wrote:Bilo gdje da zivi, a da ovoliko radi imala bi mozda i vise.Luna. wrote:e jest i uspjela, cisti tudje kuce... to vala moze i u njemackoj...
Ne ponizavam nikakav posao, svaki posen posao je boli od nikakvog, ali "odrzavanje vila" nije neki uspjeh. Pogotovo ne ovdje gdje ona zivi.
ali ne vidim kkav je uspjeh zivjet hiljadama kilometara daleko, imati nikakav socijalni zivot i nikakvu sigurnost. jer, s takvim zdravstvenim osiguranjem sigurnost je nikakva.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
Jeste ali ovo je Aljaska. Zemlja divlje ljepote. Možda se isplatiLuna. wrote:e jest i uspjela, cisti tudje kuce... to vala moze i u njemackoj...
Pa zdravstveni sustav je takav,kakav je u cijeloj usa...ako nemaš sređeno osiguranje i dosta ne uplačuješ, nagrabusio si ako se razboliš...
a ostalo o aljasci....meni bi se svidjelo otići...ima tu ljepote,sad da bi živio, teško
što se depresije tiće, zar postoji veča od praznog džepa, praznog trbuha i biti bez posla
a tko im brani da odsele...
a ostalo o aljasci....meni bi se svidjelo otići...ima tu ljepote,sad da bi živio, teško
što se depresije tiće, zar postoji veča od praznog džepa, praznog trbuha i biti bez posla
Habibti, ya nour el - ain... 
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Niko i nikakve pare me ne bi natjerali na -26 stepeni...
- Luna.
- Inventar foruma

ali u drugim djelovima usa bar imas normalne klimatske uslove, sto se odmah odrazava na sav svakodnevni zivot...storm wrote:Pa zdravstveni sustav je takav,kakav je u cijeloj usa...ako nemaš sređeno osiguranje i dosta ne uplačuješ, nagrabusio si ako se razboliš...
za otic u posjetu, i ja bi... ali zivjela ne bi...
meni vise ide ovo njihovo preseravanje, kao oni nesto uspjeli u zivotu
Djole
Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 10020 times
ne bih imala nista protiv zivota na Aljasci
i zena odrzava vile, ok, ali joj muz ima kompaniju
ne vidim zasto bi joj bolje bilo negdje drugo?
u EU nije bolja situacija, moja rodica je dva mjeseca u Becu sjedila i pokusavala naci bilo kakav posao na crno,ali nema, tako da ne mozemo sa sigurnoscu reci da bi im bolje bilo negdje drugo
znaju oni zasto su tamo,a to sto "novinari" od svega prave senzaciju cak tamo ni gdje je nema to je druga stvar
i zena odrzava vile, ok, ali joj muz ima kompaniju
u EU nije bolja situacija, moja rodica je dva mjeseca u Becu sjedila i pokusavala naci bilo kakav posao na crno,ali nema, tako da ne mozemo sa sigurnoscu reci da bi im bolje bilo negdje drugo
znaju oni zasto su tamo,a to sto "novinari" od svega prave senzaciju cak tamo ni gdje je nema to je druga stvar
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Ima Aljaska svoje čari..prelijepa je, ima svega, malo je zabačena i to ne valja..Društveni život im može ne valjati samo ako su zatvoreniji a ne vjerujem da su..ima tamo sadržaja mnogo. Meni bi bila dovoljna beskrajno raznolika priroda i par birtija a vjerujem da toga ima kao i sve ostalo. Imaju i ti tržni a neće ni Amerikanci svugdje živjeti, imaju tamo dobre uslove za život a i plaća se malo više čini mi se.
Jedino što su dani kraći.
Jedino što su dani kraći.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
KOMESAR wrote:Po meni, oni su preselili na ahiret.
Ali je stvarno nesreća čovječanstva to da je.uglavnom u hladnim, sivim i mračnim zemljama životni standard sjajani, dok je naprotiv u većini toplijih predjela ili ekonomija u trajnoj banani, ili se bodu mačetama i gađaju bombama ili je na vlasti paranoik u vojničkoj uniformi, s ordenima i lentom....tuga
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
Velika nevolja je njih natjerala da se dosele bas tu.
Mozda i pohlepa za brzom zaradom???
Sve kad se sabere,socijalni i privatni zivot u takvim sredinama i okolnostima
je nizi od nule.
Na kraju kad izvagaju,bit ce na velikom gubitku.
Sto duze ostanu,vise ce izgubit,nezavisno od toga koliko su zaradili.
U takvim okolnostima vremenom se covjek skroz otudji,izgubi interes za familiju uopste.
Ako se kad odluce promjeniti sadasnje stanje,odseliti se,ili pak vratiti u Visoko
tada ce im trebati mnogo vise vremena da se adaptiraju na normalan nacin zivota
ustvari koji su vec zivili,i tad ce vidjet koliko su na zijanu,bez obzira na lovu.
Mozda i pohlepa za brzom zaradom???
Sve kad se sabere,socijalni i privatni zivot u takvim sredinama i okolnostima
je nizi od nule.
Na kraju kad izvagaju,bit ce na velikom gubitku.
Sto duze ostanu,vise ce izgubit,nezavisno od toga koliko su zaradili.
U takvim okolnostima vremenom se covjek skroz otudji,izgubi interes za familiju uopste.
Ako se kad odluce promjeniti sadasnje stanje,odseliti se,ili pak vratiti u Visoko
tada ce im trebati mnogo vise vremena da se adaptiraju na normalan nacin zivota
ustvari koji su vec zivili,i tad ce vidjet koliko su na zijanu,bez obzira na lovu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Ruana
To si u pravu Grano, ali valjda covjek navikne na sve. U pocetkuu ovdje u Danskoj sam razmisljala da necu izdrzati, da je klima grozna, da je uvjek neko sivilo, da je nebo nize, da su rijetke godine u kojima imamo sva cetiri godisnja doba, sve mi je to izgledalo nestvarno i nemoguce za izdrzati. Ali malo po malo i prodje pola zivota, imala sam dosta psjeta iz BiH i svi kazu isto "kako mozete ovdje" ali eto navikne se na sve. I mozda bas ta ekonomska sigurnost i stabilnost je presudila mada u pocetku o tome nismo razmisljali.niska grana wrote:KOMESAR wrote:Po meni, oni su preselili na ahiret.![]()
Ali je stvarno nesreća čovječanstva to da je.uglavnom u hladnim, sivim i mračnim zemljama životni standard sjajani, dok je naprotiv u većini toplijih predjela ili ekonomija u trajnoj banani, ili se bodu mačetama i gađaju bombama ili je na vlasti paranoik u vojničkoj uniformi, s ordenima i lentom....tuga
Tako mozda i nama Aljaska izgleda strasna a mozda i nije tako strasno.
http://www.anchorage.net/anchorage-weather
Na slikama uopšte loše ne izgleda, grad veći i sadržajniji 5x od Sarajeva.

Na slikama uopšte loše ne izgleda, grad veći i sadržajniji 5x od Sarajeva.

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kako veći ako ima samo 300.000 stanovnika? 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nelegalno smanjio račun za struju

Poznati su brojni načini na koji pojedinci pokušavaju prevariti elektrodistributivne kompanije i umanjiti iznos potrošene struje za svoje stambene objekte ili poslovne prostore.
Najnovija prevara je relativno manje poznata, ali doznajemo o njoj iz agencijske vijesti koju prenosi Fena.
Naime, kako se kaže u toj vijesti, policija u Trebinju dostavila je Okružnom tužilaštvu u tom hercegovačkom gradu izvještaj protiv R.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz Zakona o električnoj energiji.
Preciznije, postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na električno-brojilo stavio magnet koji usporava rad sata i na taj način oštetio AD “Elektro Hercegovinu“ za 1.700 KM, saopšteno je danas iz CJB Trebinje.
Re: Nelegalno smanjio račun za struju
kad vam uvedu elektronske, kao kod nas, nema šanse za muljaže...barem na brojilu ne...
još uvijek poslije radi stara dobra klasika, spajanja u zidu negdje
Habibti, ya nour el - ain... 
Re: Nelegalno smanjio račun za struju
ima sam jednom priliku kupit taj magnet ali čovik je tražio tisuću maraka...ali isplatio bi se velik sam potrošač..i kakvi su to elektronski stor prvi put čujem..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..