VJERSKI SLUZBENICI
Re: VJERSKI SLUZBENICI
sta si ti pio ili rucao, svega ti?! pa gdje ti tu vidis da ja sta tumacim?! hahahahaha. " yeb'o me svak' ", ako si ti dobar! 
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Ovo je stara prica ali moze posluziti temi ponedjeljak, 12.7.2010 18:49
FOTOGRAFIJE s obilježavanja 15. godišnjice tragedije u Srebrenici poslao nam je posjetitelj iz Bihaća.
Vjerojatno ne bismo niti doznali da se radi o voznom parku fancy muftija (muslimanski vjerski poglavari) da na automobilima nemaju srpske pločice, pa su automobile ukrasili navođenjem profesije kako bi ostali neogrebani.
Spomenimo kako je Bill Clinton prilikom posjeta Srebrenici iz poštovanja prema žrtvama pješačio do mjesta ukopa, no muftije su poštovanje odlučili izraziti nešto komfornije.
Fotografije u ovom slučaju govore više od riječi, pa ih ostavljamo bez komentara.
pogledajte slike ispod na linku
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sram ... 01415.aspx
FOTOGRAFIJE s obilježavanja 15. godišnjice tragedije u Srebrenici poslao nam je posjetitelj iz Bihaća.
Vjerojatno ne bismo niti doznali da se radi o voznom parku fancy muftija (muslimanski vjerski poglavari) da na automobilima nemaju srpske pločice, pa su automobile ukrasili navođenjem profesije kako bi ostali neogrebani.
Spomenimo kako je Bill Clinton prilikom posjeta Srebrenici iz poštovanja prema žrtvama pješačio do mjesta ukopa, no muftije su poštovanje odlučili izraziti nešto komfornije.
Fotografije u ovom slučaju govore više od riječi, pa ih ostavljamo bez komentara.
pogledajte slike ispod na linku
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sram ... 01415.aspx
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Vidiš , da bi ti saznao , trebaš otvoriti jednu temu o tome a ako sinko nemaš argumenata i nemaš kakve pametne riječi u vezi teme - onda batali i takve niske udarcepaparaci wrote:sta si ti pio ili rucao, svega ti?! pa gdje ti tu vidis da ja sta tumacim?! hahahahaha. " yeb'o me svak' ", ako si ti dobar!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9718 times
- Been thanked: 11458 times
Bilo bi zanimljivo doznati...za sve te silne vakufske stanove.. Kako se dijele,po kom principu i da li je bilo pretjerivanja... Koliko se doznalo iz medija,Reis ceric,raspolaze dozivotno sa najmanje dva vakufska stana... A naravno..ima i svoju imovinu... Musliman pravi... Volim ga slusati na Bajram.. Ono kad kaze "Posebno Bajram cestitam,prognanima i bolesnima" .. I to bi bilo sve do sljedeceg bajrama...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Bilo bi jos zanimljivije doznati zasto se ne vrati sva imovina IZ oteta u komunisticko-vlaskom periodu?Sa kojim pravom se je to otimalo na osnovu cega itd?Krokodil Behko wrote:Bilo bi zanimljivo doznati...za sve te silne vakufske stanove.. Kako se dijele,po kom principu i da li je bilo pretjerivanja... Koliko se doznalo iz medija,Reis ceric,raspolaze dozivotno sa najmanje dva vakufska stana... A naravno..ima i svoju imovinu... Musliman pravi... Volim ga slusati na Bajram.. Ono kad kaze "Posebno Bajram cestitam,prognanima i bolesnima" .. I to bi bilo sve do sljedeceg bajrama...
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak_iz_voza wrote:Bilo bi jos zanimljivije doznati zasto se ne vrati sva imovina IZ oteta u komunisticko-vlaskom periodu?Sa kojim pravom se je to otimalo na osnovu cega itd?Krokodil Behko wrote:Bilo bi zanimljivo doznati...za sve te silne vakufske stanove.. Kako se dijele,po kom principu i da li je bilo pretjerivanja... Koliko se doznalo iz medija,Reis ceric,raspolaze dozivotno sa najmanje dva vakufska stana... A naravno..ima i svoju imovinu... Musliman pravi... Volim ga slusati na Bajram.. Ono kad kaze "Posebno Bajram cestitam,prognanima i bolesnima" .. I to bi bilo sve do sljedeceg bajrama...
Naravno da bi i to trebalo doznati ali to nije odgovor na moje pitanje...
U principu,ja jesam za to da se vrati vakufska imovina u vlasnistvo IVZ.
Ali sam i za transparentnost u rukovodjenju tom imovinom...
Ako je vakuf,ne znaci da im je babovina pa da se a tom (velikom) imovinom,
raspolaze daleko od ociju javnosti...
Nesto se ne sjecam da je u nekom vakufskom stanu,zbrinut neki beskucnik..bolesnik..i tome slicno..
Mozda je i bilo,ali nisam upratio...
U vrijeme bivše Yu je važilo pravilo - oduzmi onim što imaju previše i daj onim što imaju premalo i ja tu ne vidim ništa ružnog.carobnjak_iz_voza wrote:Bilo bi jos zanimljivije doznati zasto se ne vrati sva imovina IZ oteta u komunisticko-vlaskom periodu?Sa kojim pravom se je to otimalo na osnovu cega itd?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Otisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
Sta ce.. ?? Ko umre a ne placa clanarinu,odere mu IVZ i poroicu i blizu i dalju
rodbinu..onak muslimanski cisto.. i sve posteno.. naravno.. zar sumnjete ??
I taman dodje u kancelariju,koja je u sklopu,skoro izgradjene dzaamije,sluzbenik
se raspizdi... "Eto,sad bila inspekcija i nasli nam da platimo 100 maraka kazne" toboze!!
Koji ce inspektor u novoj-novcatoj dzamiji pronaci razlog za kaznu po pitanju cistoce a da nema u vidu da je to vjerski objekat..?? To nije bilo ni u socijalizmu...
Samo laze...da izmami pare od naroda.. I moja mati naivna da prilog od 50 maraka za to...
Dakle,pored onih nekih cirka 100 miliona maraka,IVZ se sluzi svim sredstvima da otme sto vise para od ljudi.. Stvari su poprimile stvarno cudne tokove. Sa jedne strane imamo IVZ ciji su sluzbenici vrlo dobro placeni a nikada ne brinu o socijalnim pitanjima u nasoj zemlji.. A sa druge strane,narod,gladan i nezaposlen kojem se cak i brani pravo na vjeru ako nije direktno clan IVz i ako im ne placa clanarinu. Plus prilozi,plus ostala boguugodna djela od kojih koristi ima samo IVZ.. Jer boze moj,oni su vlasnici Islama na ovim prostorima i niko ne moze biti musliman bez njihovog odobrenja.. I plus na sve to,donacije od arapskih zemalja kako bi lukavi Rijaset,trpio ovakve poput Carobnjaka iz voza na nasoj teritoriji a pred arapima..Da ne bi bilo da se oni ne postuju.. A ovi fanatici,stvarno pomislili da ce se njihova,nekada cuti na ovim prostorima..
I taman dodje u kancelariju,koja je u sklopu,skoro izgradjene dzaamije,sluzbenik
se raspizdi... "Eto,sad bila inspekcija i nasli nam da platimo 100 maraka kazne" toboze!!
Koji ce inspektor u novoj-novcatoj dzamiji pronaci razlog za kaznu po pitanju cistoce a da nema u vidu da je to vjerski objekat..?? To nije bilo ni u socijalizmu...
Samo laze...da izmami pare od naroda.. I moja mati naivna da prilog od 50 maraka za to...
Dakle,pored onih nekih cirka 100 miliona maraka,IVZ se sluzi svim sredstvima da otme sto vise para od ljudi.. Stvari su poprimile stvarno cudne tokove. Sa jedne strane imamo IVZ ciji su sluzbenici vrlo dobro placeni a nikada ne brinu o socijalnim pitanjima u nasoj zemlji.. A sa druge strane,narod,gladan i nezaposlen kojem se cak i brani pravo na vjeru ako nije direktno clan IVz i ako im ne placa clanarinu. Plus prilozi,plus ostala boguugodna djela od kojih koristi ima samo IVZ.. Jer boze moj,oni su vlasnici Islama na ovim prostorima i niko ne moze biti musliman bez njihovog odobrenja.. I plus na sve to,donacije od arapskih zemalja kako bi lukavi Rijaset,trpio ovakve poput Carobnjaka iz voza na nasoj teritoriji a pred arapima..Da ne bi bilo da se oni ne postuju.. A ovi fanatici,stvarno pomislili da ce se njihova,nekada cuti na ovim prostorima..
- carobnjak N
- Forum [Bot]
zbog nepostivanja privatnosti je i propala komunisticka ideja,to je privatna imovina i niko ti je nema pravo oduzet...mozes staviti visoke poreze ali u tudje se ne diramrki62 wrote:U vrijeme bivše Yu je važilo pravilo - oduzmi onim što imaju previše i daj onim što imaju premalo i ja tu ne vidim ništa ružnog.carobnjak_iz_voza wrote:Bilo bi jos zanimljivije doznati zasto se ne vrati sva imovina IZ oteta u komunisticko-vlaskom periodu?Sa kojim pravom se je to otimalo na osnovu cega itd?
- carobnjak N
- Forum [Bot]
stvarnoi zanimljivo koliko ti mozes biti proturijecan sam sebi u jednom postu:
O ovom pitanju ti trebas da malo polemises sa svojim drugom Mrkijem jer to je dio "bosnjackog islama" a on to podrzava.Znaci budi pravedan i obrati se na pravu adresu,jer i ja sam slicnog misljenja u vezi ovog kao i ti.
Medjutim stoji ti tvrdnja da su se cesto radi tih donacija kompromitirali,kao u slucaju sa Gadafijem ili sa ulizivanjem Teheranu jedno vrijeme.Moj stav je da nisu smjeli primati donacije ni od koga ako su one uslovljavane nekom vrstom mezhebstva i slicno.
ne placa se clanarina vec vjerski sluzbenik -hodza,a to se zove vazifa.Odtale se placa on te on odatle placa zenu koja ce okupati muslimanku koja umre i odtale se uplacuje njegova penzija,kontas?Te pare ne idu uopce iz lokalnog dzemata nikudOtisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
To su privatne price koje se ne komentarisuI taman dodje u kancelariju,koja je u sklopu,skoro izgradjene dzaamije,sluzbenik
Ona je u svakom slucaju ucinila dobro dijelo,ugledaj se na majkuSamo laze...da izmami pare od naroda.. I moja mati naivna da prilog od 50 maraka za to...
daj ba uozbilji se,jel tebi jasno da imas nekoliko medresa u BiH,visokih skola,univerziteta i da to sve placa IVZ.Nema tu uopce neke velike love.Problem je na drugoj razini , a on je da vjerski sluzbenici u Bih "hodze" (cast izuzetcima)uzimaju od naroda pare za ucenje Kur'ana,za dzennaze,razne tewhide....a ne smiju to raditi jer hem nije po serijatu,hem se ne mogu pravdati da moraju od neceg zivjeti jer ti njima kao clan dzemata vec placas vazifu koju si ti gore pominjao,kontas?Dakle,pored onih nekih cirka 100 miliona maraka,IVZ se sluzi svim sredstvima da otme sto vise para od ljudi.. Stvari su poprimile stvarno cudne tokove.
O ovom pitanju ti trebas da malo polemises sa svojim drugom Mrkijem jer to je dio "bosnjackog islama" a on to podrzava.Znaci budi pravedan i obrati se na pravu adresu,jer i ja sam slicnog misljenja u vezi ovog kao i ti.
vidis to upravo tvoj drug radi,uslovljava muslimanstvo pripadnoscu IZ.Zar nije tako?Hajde budi pravedan i razjasni se javno sa njim oko togaJer boze moj,oni su vlasnici Islama na ovim prostorima i niko ne moze biti musliman bez njihovog odobrenja..
Rijaset nije trpio nikoga mimo sebe do prije par godina kad su shvatili da bi mogli biti izolovani od ostalog ummeta su malo stali na loptu,tako da ti ta tvrdnja ne stoji.I plus na sve to,donacije od arapskih zemalja kako bi lukavi Rijaset,trpio ovakve poput Carobnjaka iz voza na nasoj teritoriji a pred arapima..Da ne bi bilo da se oni ne postuju.. A ovi fanatici,stvarno pomislili da ce se njihova,nekada cuti na ovim prostorima.
Medjutim stoji ti tvrdnja da su se cesto radi tih donacija kompromitirali,kao u slucaju sa Gadafijem ili sa ulizivanjem Teheranu jedno vrijeme.Moj stav je da nisu smjeli primati donacije ni od koga ako su one uslovljavane nekom vrstom mezhebstva i slicno.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak_iz_voza wrote:To su privatne price koje se ne komentarisuI taman dodje u kancelariju,koja je u sklopu,skoro izgradjene dzaamije,sluzbenik
ono lafo....
Smjesniji komentar u zivotu nisam cuo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Stvarno zanimljivo koliko si ti nepismen !carobnjak_iz_voza wrote:stvarnoi zanimljivo koliko ti mozes biti proturijecan sam sebi u jednom postu:ne placa se clanarina vec vjerski sluzbenik -hodza,a to se zove vazifa.Odtale se placa on te on odatle placa zenu koja ce okupati muslimanku koja umre i odtale se uplacuje njegova penzija,kontas?Te pare ne idu uopce iz lokalnog dzemata nikudOtisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
Pa ko prica o djenazi bolan?????
Pricam o clanarini od 40 maraka godisnje koju uplacuju cak i mladi ljudi....
Sad jasnije?????
Pusti se arapskog i nauci bosanski jezik pa ces razumjeti sta se pise...
naravno.. uobicajena forumanerska taktika cjepkanja recenica..
Istrgnuo si recenicu iz cjeline.. Da bi bio u pravu a ispadnes ...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nek izadju na trziste.. nek rade sta hoce.. samo nek ne pljackaju narod..carobnjak_iz_voza wrote:daj ba uozbilji se,jel tebi jasno da imas nekoliko medresa u BiH,visokih skola,univerziteta i da to sve placa IVZ.Nema tu uopce neke velike love.Problem je na drugoj razini , a on je da vjerski sluzbenici u Bih "hodze" (cast izuzetcima)uzimaju od naroda pare za ucenje Kur'ana,za dzennaze,razne tewhide....a ne smiju to raditi jer hem nije po serijatu,hem se ne mogu pravdati da moraju od neceg zivjeti jer ti njima kao clan dzemata vec placas vazifu koju si ti gore pominjao,kontas?
Jednu djenazu cak i kad se placala clanarina naplate oko 900 maraka..
Sta to kosta toliko ?????
A sto se tice Mrkija i njegovog pisanja o bosnjackom islamu...mogu ti reci da ja taj Islam podrzavam..
Sad ti malo kontaj...
Izmedju onog sto mi govorimo (Bosnjacki/bosanski Islam i onog sta se radi u IVZ.. ne stoji znak jednakosti..
To bi bilo isto kao kad bi neko iz tvog komsiluka,prodavao drogu a neko iz druge ulice kaze da ste svi vi u toj ulici isti.. Kuzis ???
Ja živio u ono vrijeme, živim i sad u ovo vrijeme, pa mi nije jasno o čemu ti to ,........... de malo pojasni , o čemu ti to pišeš.carobnjak_iz_voza wrote:zbog nepostivanja privatnosti je i propala komunisticka ideja,to je privatna imovina i niko ti je nema pravo oduzet...mozes staviti visoke poreze ali u tudje se ne dira
Daj kakav primjer.
kroki,Krokodil Behko wrote:Stvarno zanimljivo koliko si ti nepismen !carobnjak_iz_voza wrote:stvarnoi zanimljivo koliko ti mozes biti proturijecan sam sebi u jednom postu:ne placa se clanarina vec vjerski sluzbenik -hodza,a to se zove vazifa.Odtale se placa on te on odatle placa zenu koja ce okupati muslimanku koja umre i odtale se uplacuje njegova penzija,kontas?Te pare ne idu uopce iz lokalnog dzemata nikudOtisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
Pa ko prica o djenazi bolan?????
Sad jasnije?????
istina je to sto je carobni rekao. u toj clanarini, kako ti kazes, odnosno vazifi, su uracunati vec navedeni troskovi. mozda cak i nesto vise. to zaista ne znam. normalno je da ce ti vise odrezati, ako nisi nikako uplacivao. ali nije normalno da se narod dere. toga zaista ima. bilo bi interesantno znati u sta sve ide ta clanarina i da li postoji, hajmo reci neki staz, koji covjek treba ispuniti, tako da bi kad umre, sve bilo besplatno.
smrt nije skupa samo kod nas, nego i na zapadu. znam kad je baka od jarana (svabe) umrla, da je sahrana kostala oko 10.000 - € !! znam da to nikom nije utjeha, ali eto.......
- carobnjak N
- Forum [Bot]
ma evo al neces ti to skopcatiJa živio u ono vrijeme, živim i sad u ovo vrijeme, pa mi nije jasno o čemu ti to ,........... de malo pojasni , o čemu ti to pišeš.
Daj kakav primjer.
Pretvaranje privatne u javnu i zajednicku imovinu je rezultiralo gubljenjem vrijednosti iste jer nikad jedno drustvo i njeni pojedinci nece se jednako zalagati i truditi za nesto sto nije samo njihovo,odnosno javno je.Zato je komunizam utopija i propao je
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa pitaj Mrkija zasto se ustrucavas?To je tradicija u BiH dzematima a on ti je lafo neki tradicionalni beha vjernik.Znaci raspravite o tome javno ,dodjite do nekog zakljucka jer ja necu inace sam "vehabija" koji napada IZ. Pa bujrum..ocekujem debatuNek izadju na trziste.. nek rade sta hoce.. samo nek ne pljackaju narod..
Cekaj ti "taj" islam podrzavas ,a opet taj islam podrzava ono sto ti ne podrzavas?Jel vidis kontradikciju gdje...?Zasto se stidis uci u konflikt sa kolegom ako drzis do svojih nacela?Imas li ti uopce nacela?A sto se tice Mrkija i njegovog pisanja o bosnjackom islamu...mogu ti reci da ja taj Islam podrzavam..
Sad ti malo kontaj...
Izmedju onog sto mi govorimo (Bosnjacki/bosanski Islam i onog sta se radi u IVZ.. ne stoji znak jednakosti..
Znak jednakosti stoji jer IZ uporno odbija zabraniti hodzama da uzimaju pare za to,a oni su njihovi zaposlenici,a taj "bosnjacki islam " je plod IZ.
Taj primjer je u ovom slucaju neodgovarajuci jer 1.u uzimanju i davanju tih para ne ucestvuje samo jedna stranaTo bi bilo isto kao kad bi neko iz tvog komsiluka,prodavao drogu a neko iz druge ulice kaze da ste svi vi u toj ulici isti.. Kuzis ???
2.niko vjernike ne natjerava da dolaze kod hodza i traze od njih da uce Kur'an njihovim umrlim a ovi im za to plate
Znaci krivica je podjednaka i hodza i dzematlija i IZ-a........A to sve skupa se ne naziva islamom vec bosnjackom tradicijom ,a tu istu podrzava tvoj Janez,pa bi bilo ljudski da u ime svojih nacela potegnes to pitanje tu ako ti je do istine,ako nije (a vjerovatno nije)onda ti se pravi da ovo nisi ni procitao i pisi nesto deseto.
P.S
Ja pricam!Iz tih para se placa hodza ,a on opet iz istih(odnosno blagajnik dzemata)placa sebi radni staz i troskove kupanja umrledzematlijke,nema veze sto su to "mladi ljudi" ,odkud moze neko znati kad ce biti vrijeme smrti :lolPa ko prica o djenazi bolan?????
Sad jasnije?????
Joj jarane pa ti fkt ne znas nista o tim dzamijskim shemama,a o islamu pogotovo jer tako govore totalni laici.Ako hoces uciti o islamu ja ti mogu pomoci,al moras krenuti ispocetka pa tek na kraju postavljati pitanja o tefsirenju Kur'ana itd
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ma ovo su tvoja pitanja,a ja sam ti rekao kome da se obratis
i ovoNek izadju na trziste.. nek rade sta hoce.. samo nek ne pljackaju narod..
Znaci sad bi Mrki kao zastupnik tradicije trebao da dodje i objasni tebi,meni ...svima ,odgovore na pitanja koja si TI postavio ili si bezbeli odjednom odustao od svojih pitanja?U cemu je problem heheOtisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak_iz_voza wrote:Ma ovo su tvoja pitanja,a ja sam ti rekao kome da se obratisi ovoNek izadju na trziste.. nek rade sta hoce.. samo nek ne pljackaju narod..
Sta to kosta toliko ?????Znaci sad bi Mrki kao zastupnik tradicije trebao da dodje i objasni tebi,meni ...svima ,odgovore na pitanja koja si TI postavio ili si bezbeli odjednom odustao od svojih pitanja?U cemu je problem heheOtisla moja mati prije par mjeseci u kancelariju IVZ da plati clanarinu..
Jesil ti pismen ikako ???
Fino sam ti odgovorio na to navodeci npr..dilanje droge u tojoj ulici..
Ali eto moze i drugacije... Ljudi koji su vodili ARBiH unistili su njen oslobodilacki duh u potpunosti a u vezi sa izvrsavanjem naredjenja pretpostavljenih politickih centara...
Ali to ne znaci da mozemo sad sve pripadnike ARBiH,nazvati izdajnicima,islamistima,avlijanerima itd..itd... Ima nas koji smo se do zadnjeg dana borili za Republiku Bosnu i Hercegovinu,drzvavu ravnopravnih gradjana po metodama parlamentarne demokratije i svih vjerskih i nacionalnih prava.. Naravno vjera bi striktno bila odvojena od drzave..
Isto tako,ako neki u IVZ provode te prakse u ime bosanskog islama,to ne znaci da to jeste bosanski islam..
Shvatio si ti to i prvi put kad sam objasnjavao samo se pravis lud.. i novi primjer,necu navoditi... Mislim da je i ovo vise nego dovoljno...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Nisi dosljedan u svojim stavovima,mijenjas ih kako ti pase .Postavis pitanje pa onda pricas nesto deseto.Ovdje se govori o cinjenicama ,a ne fikciji ,a cinjenica je da je IZ i njeni dzemati provode ono sto se zove "unovciti vjeru" a sve pod utjecajem tradicije a ne islama.Cinjenica je takodjer da to podrzava tvoj kolega Janez(a gdje je on uopce?)pa bi normalno bilo da o tome povedete jednu debatu,Jel tebe zanimaju uopce odgovori na pitanja koja si postavio ili si odustao od trazenja istine,odjednom?