TENIS

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Post Reply
Ružni
Status: Offline

Re: TENIS

Post by Ružni » 26 Jun 2014, 14:59

Đoković se mučio, Murray projurio, Radwanska i Kvitova uvjerljive

Piše:
Branimir Korać

Image

Zanimljiv je bio program prvog dana drugog kola u obje konkurencije u Wimbledonu. Najimpresivniji je bio Andy Murray koji je ispustio samo dva gema protiv Blaža Role. Novak Đoković imao je težak posao protiv Radeka Štepaneka, a od turnira se oprostio David Ferrer...

Treći nositelj Wimbledona i branitelj naslova Andy Murray pomeo je s travnjaka Blaža Rolu prepustivši mu tek dva gema. Bio je to dan kada je Murray mogao napraviti sve što je poželio, impresionirani Rola igrao je prvi put u životu protiv čovjeka iz Top 20 i to protiv Murraya u Wimbledonu. 6:1, 6:1, 6:0 izgleda vrlo ružno za Rolu kojem ništa nije polazilo za rukom.
"Zadovoljan sam što sam ovako brzo završio meč. Mislim da su me dugački mečevi u Roland Garrosu koštali boljeg rezultata, ne smatram da bih svladao Nadala, ali bio bi zanimljiviji meč. Tamo sam odigrao previše setova u kojima sam imao prednost i padao, a to mi nije bilo potrebno", tvrdi Murray.

Osvajač juniorskog Wimbledona iz 2009. godine Andrej Kuznjecov iznenadio je sedmog nositelja Davida Ferrera. Ferrer je imao 2-1 u setovima, ali Kuznjecov se nije predavao, uspješno je napadao i stavljao Ferrera u probleme. Na kraju je upisao 77 winnera, odnosno 51 više nego Ferrer. Španjolac je tako prekinuo niz od deset uzastopnih ulazaka u četvrtfinale na Grand Slam turnirima.
"Ovaj meč sam izgubio zbog protivnika koji je jednostavno bio bolji. Mislim da sam igrao dobar meč, ali me je vrlo iznenadio odličnom igrom. Pogodio je puno winnera", govorio je Ferrer nakon susreta.

Protivnik Marina Čilića u trećem kolu bit će Tomaš Berdych koji je ponovno izbacio Bernarda Tomica. Bio je to težak posao za Berdycha koji se mučio s raspoloženim Australcem i ozljedom zapešća koja mu je stvarala dodatne probleme.
"On je bio prvi veliki ispit u Wimbledonu ove godine i bio je jako dobar. Posebno teško bilo je u prva tri seta kada me opasno pritiskao i prolazio sam kroz teške trenutke. Ozljeda je problem, ne možete uvijek povući udarac koji želite", rekao je Berdych za kojeg je Tomic ustvrdio kako je među tri-četiri najbolja igrača na travi danas.

Novak Đoković susreo se s prvim težim izazovom i uspješno ga je riješio. Radek Štepanek uvijek je neugodan protivnik na ovoj podlozi, a Đokovića je natjerao u četiri seta gdje je četvrti set riješio tek u 13. igri.
"Trenirali smo zajedno prije Wimbledona i dobro poznajemo igru jedan drugog. Međutim nisam si smio dozvoliti ovako kompliciran meč. Imao sam 2-0 u setovima i break lopte i trebao sam završiti meč u tri seta. Svaka čast Radeku na borbenosti, odigrao je odlično, odlično se slaže s gledateljima i veliki je zabavljač. U Wimbledon sam došao s malo mečeva na travi, u prvom kolu sam kratko boravio na terenu i bio sam vrlo koncentriran jer sam svjestan njegove kvalitete. On nikada ne odustaje, odlično je čitao moje prolaze na mreži. Bilo je teško i zadovoljan sam pobjedom", rekao je Đoković.

Da se Wimbledon igra češće, Sergij Stakhovskij bio zasigurno bio bolje plasiran na ATP ljestvici. Nakon prošlogodišnje pobjede protiv Rogera Federera, sada je odigrao gotovo pa savršen meč protiv Ernestsa Gulbisa i zasluženo slavio u tri seta.

Nijemac Tim Puetz dobio je prvi set protiv Fabija Fogninija, bio blizu iznenađenja i u trećem, no Fognini se izvukao i slavio u četiri seta.

Iznenađenje nije dozvolio Grigor Dimitrov koji je u tri seta svladao mladog Australca Lukea Savillea. Saville je imao velikih problema na reternu, Dimitrov je na svom servisu potpuno kontrolirao igru i zaslužio pobjedu. Razočarao je Mihail Južnji koji je poražen od kvalifikanta Jimmyja Wanga.

Kod tenisačica druga nositeljica Na Li ispustila je tek po dva gema u svakom setu protiv Austrijanke Yvonne Meusburger. Ovo nije Austrijanki najbolja podloga, igrala je vrlo defenzivno i čekala na pogreške Na Li i s takvom igrom bila je bez šanse. Na Li u Wimbledonu nije nikada otišla dalje od četvrtfinala i pokušat će probiti tu granicu ove godine.
"Lako je za reći, ali teško za napraviti. Vi možete razmišljati o drugom tjednu, ali ja moram pobijediti u barem još jednom susretu da bih mogla o tome razmišljati. Kada i ako uđem u drugi tjedan, onda ću se nadati najboljem", kaže Kineskinja.

Kako je Casey Dell'Acqua igrala uoči Wimbledona, predviđalo se da bi Agnieszka Radwanska mogla imati neugodan meč. Međutim Australka nije imala dobar dan, servis je nije uopće služio, puno toga je promašila i na kraju se brzo oprostila od turnira.
"Obožavam igrati na ovoj podlozi, stvarno odgovara mojem načinu igranja. Jedino bih voljela da travnata sezona traje malo duže, upravo zato što tako kratko traje i dolazim u Wimbledon jako motivirana", kaže Radwanska.

Na ovoj podlozi sjajno se snalazi i Petra Kvitova koja je to pokazala i protiv Mone Barthel. Njemici je prepustila samo dva gema u meču koji je potrajao samo 55 minuta.
"Odlično sam se osjećala na terenu, trava je moja omiljena podloga i iz Wimbledona nosim krasne uspomene još iz 2011. godine. Osvojiti Wimbledon nešto je najljepše i zato se s guštom vraćam u London."

Brzo se od turnira oprostila Elena Vesnina koja je odigrala skroman meč protiv Barbore Zahlavove Strycove. Vesnina je puno griješila i uhvatila je šest gemova u cijelom meču. Pred Viktorijom Azarenkom je dugačak put na povratku u vrh svjetskog tenisa, a pokazao je to i dvoboj protiv Bojane Jovanovski.

Wimbledon, muški, drugo kolo:
Sergij Stakhovskij (Ukrajina) - Ernests Gulbis (Latvija, 12) 6:4, 6:3, 7:6(5)
Kevin Anderson (Južnoafrička Republika, 20) - Edouard Roger-Vasselin (Francuska) 7:6(0), 1:6, 6:3, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Blaž Rola (Slovenija) 6:1, 6:1, 6:0
Jeremy Chardy (Francuska) - Marinko Matosevic (Australija) 6:7(5), 7:6(7), 7:6(9), 4:6, 7:5
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 21) - Benjamin Becker (Njemačka) 6:7(4), 7:6(0), 6:3, 6:4
Leonardo Mayer (Argentina) - Marcos Baghdatis (Cipar, WC) 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4
Fabio Fognini (Italija, 16) - Tim Puetz (Njemačka, Q) 2:6, 6:4, 7:6(6), 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Luke Saville (Australija, Q) 6:3, 6:2, 6:4
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 27) - Jan Hernych (Češka, Q) 7:5, 4:6, 6:2, 6:2
Andrej Kuznjecov (Rusija) - David Ferrer (Španjolska, 7) 6:7(5), 6:0, 3:6, 6:3, 6:2
Tomaš Berdych (Češka, 6) - Bernard Tomic (Australija) 4:6, 7:6(5), 7:6(3), 6:1
Gilles Simon (Francuska) - Robin Haase (Nizozemska) 7:6(1), 6:4, 6:4
Jimmy Wang (Kineski Tajpeh, Q) - Mihail Južnji (Rusija, 17) 7:6(1), 6:2, 6:7(5), 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Radek Štepanek (Češka) 6:4, 6:3, 6:7(5), 7:6(5)

Wimbledon, žene, prvo kolo:
Vera Zvonareva (Rusija, WC) - Tara Moore (Velika Britanija, WC) 6:4, 6:7(3), 9:7
Zarina Diyas (Kazahstan) - Kristina Mladenovic (Francuska) 7:6(4), 6:4
Wimbledon, žene, drugo kolo:
Na Li (Kina, 2) - Yvonne Meusburger (Austrija) 6:2, 6:2
Barbora Zahlavova-Strycova (Češka) - Elena Vesnina (Rusija, 32) 6:4, 6:2
Venus Williams (SAD, 30) - Kurumi Nara (Japan) 7:6(4), 6:1
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Casey Dell'Acqua (Australija) 6:4, 6:0
Ekaterina Makarova (Rusija, 22) - Misaki Doi (Japan) 7:5, 6:4
Petra Kvitova (Češka, 6) - Mona Barthel (Njemačka) 6:2, 6:0
Caroline Garcia (Francuska) - Varvara Lepchenko (SAD) 7:5, 6:3
Bojana Jovanovski (Srbija) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 8) 6:3, 3:6, 7:5
Lucie Šafarova (Češka, 23) - Polona Herceg (Slovenija) 7:6(7), 7:5
Tereza Smitkova (Češka, Q) - Coco Vandeweghe (SAD) 6:3, 7:6(4)
Shuai Peng (Kina) - Maria Kirilenko (Rusija) 6:0, 6:3
Caroline Wozniacki (Danska, 16) - Naomi Broady (Velika Britanija, WC) 6:3, 6:2
Lauren Davis (SAD) - Flavia Pennetta (Italija, 12) 6:4, 7:6(4)
Dominika Cibulkova (Slovačka, 10) - Alison Van Uytvanck (Belgija) 3:6, 6:3, 8:6
Michelle Larcher de Brito (Portugal, Q) - Jarmila Gajdosova (Australija, WC) 6:3, 4:6, 6:3

Ružni

Post by Ružni » 28 Jun 2014, 07:24

Nadal se suočio s Rosolom, Kyrgios spasio devet meč lopti protiv Gasqueta

Piše:
Branimir Korać

Image

Pred kraj dana u Londonu počela je kiša, no većina mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji je privedena kraju. Zanimljiv dvoboj odigrali su Rafael Nadal i Lukaš Rosol, a u najdramatičnijim susretima dana slavili su Jo-Wilfried Tsonga i Nick Kyrgios...

Milos Raonic rutinski je odradio posao protiv Jacka Socka. Igrač pod vodstvom Ivana Ljubičića odlično je servirao i tako Socku nije dao šansu na reternu dok je sam u svakom setu napravio po jedan break. 13 aseva i 40 winnera bilo je dovoljno za protivnika koji nije imao nijednu break loptu, ali bez obzira na glatku pobjedu Raonic nije bio sretan.
"Možda će zvučati grubo, ali baš se ne obazirem previše na ovu pobjedu. Želim igrati puno bolje nego što sam igrao dosad i u ovom meču. U prva dva seta rano sam dolazio do breaka što mi je olakšalo posao dok sam na svojem servisu bio bez problema. Moj cilj je jasan, a to je igrati iz dana u dan sve bolje i svaki lošiji nastup je korak unazad."

Koliko i kako je Rafael Nadal proslavljao na terenu neke poene, pokazuje koliko se neugodno osjećao protiv Lukaša Rosola. Čeh ga je izbacio prije dvije godine u drugom kolu Wimbledonu, imao je set i break prednosti, no onda je Nadal proradio. U Rosolovoj igri se sve više očitovala nervoza što je Nadal znao iskoristiti i doći do pobjede u četiri seta.
"Svaki meč u Wimbledonu je nevjerojatno težak, posebno kada igrate protiv igrača koji odluči baš svaki udarac odigrati iz sve snage, servis, forhend, bekhend... Kada se to dogodi, ako protivnik ima dan, gotovi ste", govorio je Nadal. Srećom po njega, Rosola nije inspiracija držala cijelim tijekom meča.

Stan Wawrinka bio je na iskušenju protiv Yen-Hsuna Lua koji ga je odveo u četiri seta. Lu je igrao vrlo dobar meč, Wawrinka je imao dosta pogrešaka i tako omogućio Luu duži ostanak u meču. Nije bio nezadovoljan svojom igrom.
"Trava je vrlo teška podloga. Posebno s mojom igrom vrlo teško je prebaciti se sa zemlje na travu. Iako još nije idealno, ove godine sam više trenirao na travi i to se osjeti. Imam gotovo tri tjedna rada na ovoj podlozi i stvarno sam samouvjeren u svoj nastup."

Roger Federer u tri seta svladao je Luksemburžanina Gillesa Müllera. Meč je nakratko bio prekinut zbog kiše, navučen je krov nad centralni teren, no to nije poremetilo Federera koji je očekivano slavio. Čak 25 aseva i 91 posto osvojenih poena nakon prvog servisa impresivan je učinak za Švicarca.

22. nositelj Philipp Kohlschreiber poražen je od Simonea Bolellija i tako razočaran napušta London. Kohlschreiber je pao u pet setova u susretu u kojem se vratio iz minusa 2-1 u setovima i zatim u samom finišu odlučujućeg dijela izgubio servis i otišao u poraz. Još razočaraniji je Richard Gasquet koji je propustio 2-0 u setovima i devet meč lopti u petom setu protiv Nicka Kyrgiosa i ubilježio neočekivani poraz. 19-godišnji Kyrgios je u meču života došao do najvećeg rezultata u karijeri.

Nikakvih problema nije bilo za Keija Nishikorija koji je lakoćom svladao Denisa Kudlu. Nishikori je ispustio samo šest gemova u susretu u kojem Kudla nije imao baš nikakve šanse. U maratonskom meču Gael Monfils nije uspio svladati Jana Veselyja. Čeh je unatoč tome što je ispustio prednost 2-0 u setovima kroz tie-breakove, uspio dobiti peti set i eliminirati francuskog igrača.

Jo-Wilfried Tsonga napokon je dovršio meč protiv Sama Querreya. Uspio je odnijeti pobjedu s 14:12 u petom setu nakon što je meč prekinut zbog mraka dan ranije kod 9:9. 37 aseva i 97 winnera impresivan su učinak, no treba uzeti i broj odigranih gemova. 32 asa ubacio je John Isner koji je u tri tijesna seta svladao Jarkka Nieminena.

Kod tenisačica Serena Williams odradila je trening protiv Chanelle Scheepers i izgubila samo dva gema. Tek devet osvojenih poena Scheepers na reternu i samo sedam neprisiljenih pogrešaka Williams pokazuje o kakvom je meču bilo riječi. Južnoafrikanka je očekivano bila neravnopravan protivnik.

Iznenadila je Kazahstanka Zarina Diyas koja je u tri seta bila bolja od Carle Suarez Navarro dok su očekivane pobjede upisale Angelique Kerber, Maria Šarapova i Ana Ivanović.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:
Simone Bolelli (Italija) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 22) 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 7:5
Mihail Kukuškin (Kazahstan) - Frank Dancevic (Kanada) 6:3, 6:3, 6:2
Nick Kyrgios (Australija) - Richard Gasquet (Francuska, 13) 3:6, 6:7(4), 6:4, 7:5, 10:8
Lukasz Kubot (Poljska) - Dušan Lajović (Srbija) 6:7(4), 7:6(4), 6:3, 7:6(3)
Kei Nishikori (Japan, 10) - Denis Kudla (SAD) 6:3, 6:2, 6:1
Milos Raonic (Kanada, 8) - Jack Sock (SAD) 6:3, 6:4, 6:4
Jan Vesely (Češka) - Gael Monfils (Francuska, 24) 7:6(3), 6:3, 6:7(1), 6:7(3), 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Lukaš Rosol (Češka) 4:6, 7:6(6), 6:4, 6:4
Tommy Robredo (Španjolska, 23) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:4, 6:1, 7:6(5)
Stan Wawrinka (Švicarska, 5) - Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) 7:6(6), 6:3, 3:6, 7:5
Denis Istomin (Uzbekistan) - Julian Reister (Njemačka) 7:6(7), 6:4, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 13) - Sam Querrey (SAD) 4:6, 7:6(2), 6:7(4), 6:3, 14:12
John Isner (SAD, 9) - Jarkko Nieminen (Finska) 7:6(17), 7:6(3), 7:5
Roger Federer (Švicarska, 4) - Gilles Müller (Luksemburg, 4) 6:3, 7:5, 6:3

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
Alize Cornet (Francuska, 25) - Petra Cetkovska (Češka) 6:4, 5:7, 6:3
Serena Williams (SAD, 1) - Chanelle Scheepers (Južna Afrika) 6:1, 6:1
Zarina Diyas (Kazahstan) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 15) 7:6(12), 5:7, 6:2
Jaroslava Švedova (Kazahstan) - Kaia Kanepi (Estonija) 6:3, 6:7(4), 6:2
Ana Ivanović (Srbija, 11) - Jie Zheng (Kina) 6:4, 6:0
Sabine Lisicki (Njemačka, 19) - Karolina Pliškova (Češka) 6:3, 7:5
Kirsten Flipkens (Belgija, 24) - Lourdes Dominguez Lino (Španjolska) 6:2, 6:1
Andrea Petkovic (Njemačka, 20) - Irina Begu (Rumunjska) 6:4, 3:6, 6:1
Alison Riske (SAD) - Camila Giorgi (Italija) 7:5, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 9) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:2, 5:7, 6:1
Eugenie Bouchard (Kanada, 13) - Silvia Soler Espinosa (Španjolska) 7:5, 6:1
Madison Keys (SAD) - Klara Koukalova (Češka, 31) 7:5, 6:7(3), 6:2
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Timea Bacsinszky (Švicarska) 6:2, 6:1

Ružni

Post by Ružni » 28 Jun 2014, 07:27

Đokovića uplašio pad, uvjerljivi Murray i Radwanska, još jedan poraz Na Li

Piše:
Branimir Korać

Image

Petak je u Wimbledonu donio dovršetak drugog kola i prve mečeve trećeg kola u konkurenciji tenisača i tenisačica. Prvi nositelj Novak Đoković i treći nositelj Andy Murray slavili su bez gubitka seta dok je u ženskom turniru razočarala Na Li...

Prvi nositelj Wimbledona Novak Đoković svladao je Gillesa Simona potpuno očekivano u tri seta. Međutim Đokovića je više zabrinuo pad u trećem setu kada je morao zatražiti i liječnički time-out. Nakon meča je potvrdio kako ipak nije riječ o ozbiljnijem problemu i trebao bi biti potpuno spreman već za sljedeći meč.
"Kod pada sam osjetio bol u ramenu, nakon što sam ustao nešto je 'kliknulo' i uplašio sam da nisam iščašio rame ili nešto slično. Srećom nema značajnijih oštećenja koja bi mi stvorila problem. Bio sam već na snimanju i čini se sve u redu", potvrdio je Đoković nakon meča.

S odličnim nastupima nastavio je Andy Murray koji je odigrao još jedan impresivan meč i ponovno u tri seta slavio. Ovaj put nadigrao je Roberta Bautistu Aguta i tako je osmi put u posljednjih devet godina prošao u četvrto kolo Wimbledona. Pogodio je 11 aseva i 44 winnera, dovoljno za slavlje protiv španjolskog zemljaša.
"Iza mene je dobar tjedan s tri kvalitetna meča i sada se mogu odmoriti i pripremiti za ponedjeljak. Bit će teško, Anderson igra možda najbolji tenis u karijeri, visok je i snažan s jakim udarcima i morat ću biti vrlo čvrst", rekao je Murray.

20. nositelj Kevin Anderson u pet setova bio je bolji od Fabija Fogninija. Fognini je imao prednost 2-1 u setovima, međutim Anderson je na kraju kapitalizirao brojne pogreške Talijana u četvrtom i petom setu i otišao do pobjede.

Problema nije imao Jo-Wilfried Tsonga koji je lakoćom svladao Jimmyja Wanga. Francuz je vrlo malo griješio i to mu je donijelo lagan posao u tri seta.

Zaostali meč drugog kola odradili su Santiago Giraldo i Marcel Granollers, a Kolumbijac je slavio u pet setovima i po prvi put u karijeri prošao u treće kolo Wimbledona. U treće kolo prošao je i Jerzy Janowicz koji je u meču punom amplituda odnio pobjedu protiv borbenog Lleytona Hewitta. Australac se vratio iz minusa 2-0 u setovima, međutim u petom nije imao snage za potpuni preokret.

Pet setova trebao je za pobjedu i Grigor Dimitrov u susretu protiv Aleksandra Dolgopolova. U maratonskom dvoboju Dimitrov je imao više snage i u petom setu iskoristio je pad Ukrajinca.

U konkurenciji tenisačica dosta muke imala je Simona Halep protiv Lesije Tsurenko. Ukrajinka je snažnim udarcima stvarala dosta problema Halep, dosta toga je pogodila i odvela je meč u treći set. Ipak tamo je Halep imala dovoljno mirnoće za završiti posao i dočekati dvoboj protiv Belinde Bencic.
"Ona nema što za izgubiti protiv mene, ali niti ja protiv nje jer sam prvi put u trećem kolu Wimbledona. Na travi je uvijek teško igrati, borit ću se i nadati se pobjedi. Očekujem vrlo težak meč, čula sam da je jako dobra i snažna igračica i da ima dosta sličnosti u našoj igri", rekla je Halep o svojoj sljedećoj protivnici.

Veliko razočaranje doživjela je Na Li koja je kao i u Roland Garrosu neočekivano rano ispala. Tamo ju je šokirala Kristina Mladenovic, a u Londonu Barbora Zahlavova Strycova u tijesnom meču u dva tie-breaka.
"Ponekad nisam znala kako bih odigrala poen, posebno u važnim trenucima. Napravila sam puno pogrešaka, kada je trebalo nešto odigrati, nisam znala kako to napraviti. Tijekom cijelog meča sam samo čekala na pogrešku protivnice što ovdje nije prošlo", priznala je Kineskinja.

Više od dva i pol sata trajao je triler u kojem je Petra Kvitova uspjela svladati Venus Williams. U sjajnom dvoboju Kvitova je nakon gubitka prvog seta, uspjela odličnom igrom u tie-breaku izboriti treći set i tamo slaviti sa 7:5. Williams je tijekom trećeg seta imala više problema na servisu i kada se ukazala prva break prilika, Kvitova je to iskoristila.
"Bila je to definitivno velika bitka. Znam da Venus može igrati sjajno na travi i to je pokazala. Sjajno je servirala, u cijelom meču bila su samo dva breaka i jako sam sretna što sam prošla tu prepreku."

Nikakvih problema nije imala Agnieszka Radwanska koja je i imala najlakšu protivnicu. Igrala je protiv Portugalke Michelle Larcher de Brito i slavila uz samo dva izgubljena gema. Portugalska kvalifikantica ispraćena je iz turnira za manje od sat vremena.

Lucie Šafarova po prvi put u karijeri prošla je u četvrto kolo Wimbledona. Samo jednom bila je u trećem kolu, a sada je tamo upisala pobjedu protiv favorizirane Slovakinje Dominike Cibulkove u dva seta.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:
Santiago Giraldo (Kolumbija) - Marcel Granollers (Španjolska) 4:6, 7:6(2), 1:6, 6:1, 7:5
Jerzy Janowicz (Poljska, 15) - Lleyton Hewitt (Australija) 7:5, 6:4, 6:7(7), 4:6, 6:3
Wimbledon, tenisači, treće kolo:
Kevin Anderson (Južna Afrika, 20) - Fabio Fognini (Italija, 16) 4:6, 6:4, 2:6, 6:2, 6:1
Novak Đoković (Srbija, 1) - Gilles Simon (Francuska) 6:4, 6:2, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 14) - Jimmy Wang (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:2, 7:5
Leonardo Mayer (Argentina) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:4, 7:6(1), 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 21) 6:7(3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1
Jeremy Chardy (Francuska) - Sergij Stakhovski (Ukrajina) 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:0
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:2, 6:3, 6:2

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
Belinda Bencic (Švicarska) - Victoria Duval (SAD) 6:4, 7:5
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Lesia Tsurenko (Ukrajina) 6:3, 4:6, 6:4
Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Ekaterina Makarova (Rusija, 22) - Carolina Garcia (Francuska) 7:5, 6:3
Barbora Zahlavova Strycova (Češka) - Na Li (Kina, 2) 7:6(5), 7:6(5)
Shuai Peng (Kina) - Lauren Davis (SAD) 0:6, 6:3, 6:3
Tereza Smitkova (Češka) - Bojana Jovanovski (Srbija) 4:6, 7:6(5), 10:8
Lucie Šafarova (Češka, 23) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 10) 6:4, 6:2
Petra Kvitova (Češka, 6) - Venus Williams (SAD, 30) 5:7, 7:6(2), 7:5
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Michelle Larcher de Brito (Portugal) 6:2, 6:0

Ružni

Post by Ružni » 28 Jun 2014, 07:28

Čilić: "Protiv Berdycha sam pokazao sebi i drugima da mogu igrati vrhunski protiv takvih igrača"

Piše:
Branimir Korać

Image

Marin Čilić odigrao je fantastičan meč protiv Tomaša Berdycha i zasluženo je otišao u četvrto kolo Wimbledona. Tamo će igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja, potpuno drugačijeg tipa igrača od dosadašnjih protivnika...

Nakon pobjede protiv Berdycha, Čilić je bio iznimno zadovoljan kvalitetom svoje igre i razinom na kojoj je bio tijekom ta tri seta.
"Ovaj meč bio je stvarno fenomenalan. Ušao sam u meč znajući da će biti jako teško i bio sam koncentriran od prvog poena. Tijekom cijelog meča igrao sam taktički odlično, bio sam agresivan, potezao kad je trebalo, servirao sam vrhunski... Pobijediti igrača kao što je Berdych u tri seta stvarno je pravi pothvat. I on je pokazao koliko vrijedi, psihički je bio na vrlo visokoj razini, posebno u trećem setu gdje sam ga jako pritiskao. Imao sam veliki broj prilika na njegov servis, ali on nije popuštao i u ključnim trenucima izvlačio je sjajne udarce. Ipak sam uspio sačuvati hladnu glavu u trećem setu kada je već pao mrak, uzeo sam neke važne poene i stigao do velike pobjede."

U velikim mečevima vrlo je važno zadržati samopouzdanje i ne gubiti koncentraciju i to je ono na čemu Marin dosta radi.
"Na psihičkoj stabilnosti sam dosta radio s Goranom i stalno mi govori da moram mentalno biti jak i vjerovati u svoje mogućnosti jer je to jedini način na koji mogu pobjeđivati ove najbolje. Protiv Berdycha sam pokazao i sebi i mnogima drugima da mogu igrati odličan tenis kroz tri seta protiv igrača koji je definitivno jedan od najneugodnijih na travnatoj podlozi. Odigrao sam sjajno, ali moram ovako mentalno biti pripremljen za svaki meč jer su sada svi mečevi teški i psihički iscrpljujući."

Slijedi Jeremy Chardy, protivnik koji je odličan ždrijeb za četvrto kolo u Londonu.
"Slijedi Chardy koji je neugodan iako za širu publiku nepoznat jer nema toliko velikih rezultata u kontinuitetu. Međutim neće biti lako, on je potpuna suprotnost dosadašnjoj trojici protivnika. Nadam se da ću i u ponedjeljak biti u ovakvom izdanju i uz malo sreće doći do te vrlo važne pobjede."

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 29 Jun 2014, 11:08

Odlični nastupi za Nadala i Federera, Serena Williams doživjela novi šok

Image

Piše:
Branimir Korać

Kiša je tijekom cijele subote stvarala velike probleme organizatorima u Londonu i mali broj mečeva uspio je biti dovršen. Pobjednički su teren napustili Roger Federer i Rafael Nadal dok je nakon Roland Garrosa novi šok doživjela Serena Williams...

Osmi nositelj Wimbledona Milos Raonic fantastičnim servisima uništio je svaku nadu Lukasza Kubota. U cijelom meču Raonic je izgubio samo devet poena na svom servisu, samo tri nakon prvog servisa, a pogodio je i 30 aseva. Kubot je također bio odličan na servisu u prva dva seta koja su riješena u tie-breaku, no u trećem setu dominirao je Kanađanin.

"Mislim da nikada dosad na Grand Slamu nisam ovako dominirao sa servisom. Izgubio sam samo devet poena, to mi je definitivno olakšalo život i njega stavilo u probleme."

Zbog kiše koja je remetila program, Rafael Nadal i Mihail Kukuškin igrali su na glavnom terenu s navučenim krovom. Unatoč tome trava je bila vrlo klizava, obojica su imala nekoliko jako neugodnih padova, no srećom ozljeda nije bilo. Kukuškin je bio ravnopravan samo u prvom setu koji je uzeo u tie-breaku, no kasnije je Nadal uhvatio ritam i nije bilo više nikakve dvojbe. Dao je po gem protivniku u svakom setu.

"Fizički se osjećam dobro, sve svoje susrete završio sam igrajući bolje nego na početku meča. Jako sam zadovoljan što sam u drugom tjednu nakon što sam posljednje dvije godine gubio vrlo rano. Borim se za svaku lopticu i pokušavam biti što bolji", rekao je Nadal.

S impresivnim nastupima nastavio je Roger Federer koji je odigrao odličan meč i protiv Santiaga Giralda. Za Federera je trenutno najvažnije da svede broj neprisiljenih pogrešaka na minimum jer su mu upravo one ove sezone stvarale velike probleme. 14 je prihvatljiva brojka i Giraldo je bio bez šanse.

"Dobro sam ušao u meč i rano sam dolazio do breakova. Imao sam potpunu kontrolu sve do sredine trećeg seta kada je došao do 15:40, no nekoliko minuta kasnije ja sam imao break lopte i završavao meč. Jako sam zadovoljan svojim nastupom, ovdje nije jednostavno igrati, postoje igrači koji mogu stvoriti velike probleme. Prvi tjedan je uvijek problematičan. U drugom tjednu je i podloga drugačija i možete se bolje prilagođavati."

Nick Kyrgios i Jiri Vesely već samim plasmanom u treće kolo Wimbledona ostvarili su najbolji rezultat u dosadašnjem dijelu seniorske karijere na Grand Slamu. Nakon međusobnog dvoboja očekivano je slavio Kyrgios kojem više odgovara ova podloga te je potvrdio da slavlje protiv Gasqueta uz devet spašenih meč lopti nije bilo slučajno. Ovdje je odservirao 26 aseva i zasluženo prošao dalje.

Jerzy Janowicz dosta toga je poklonio Tommyju Robredu, imao je čak 16 dvostrukih servis pogrešaka i to nije prošlo nekažnjeno. Iako se vratio iz minusa 2-0 u setovima, u petom je Robredo bio bolji i izborio je prolaz u četvrto kolo.

Na Li i Serena Williams ušle su u krizu i drugi Grand Slam zaredom rano ispadaju. Nakon što je dan ranije Barbora Zahlavova Strycova izbacila Kineskinju, Alize Cornet šokirala je Serenu. Prvi set išao je po planu s glatkih 6:1 za Williams, ali onda su krenule pogreške i Serena je vratila Cornet u meč.

"Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko godina nisam mogla uopće igrati na travi, a sada sam pobijedila najbolju igračicu svijeta. Ovo je najveće iznenađenje turnira, ispunjenje sna, ne mogu vjerovati da sam to napravila! No turnir nije gotov za mene s ovom pobjedom", govorila je uzbuđena Cornet.

Novi poraz Williams izbacio je Mariju Šarapovu u ulogu prvog favorita za osvajanje Wimbledona. Ona nije imala nikakvih problema, ispustila je tri gema protiv Alison Riske, a uvjerljiva je bila i Simona Halep protiv Belinde Bencic.

Kanađanka Eugenie Bouchard ove godine je na oba Grand Slam turnira otišla do polufinala, a na najboljem je putu da to učini i ove godine. U trećem kolu nadigrala je Andreu Petkovic i svladala je sa 6:3, 6:4.

Wimbledon, treće kolo, tenisači:
Nick Kyrgios (Australija) - Jiri Vesely (Češka) 3:6, 6:3, 7:5, 6:2
Milos Raonic (Kanada, 8) - Lukasz Kubot (Poljska) 7:6(2), 7:6(4), 6:2
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:7(4), 6:1, 6:1, 6:1
Roger Federer (Švicarska, 4) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:3, 6:1, 6:3
Tommy Robredo (Španjolska, 23) - Jerzy Janowicz (Poljska, 15) 6:2, 6:4, 6:7(5), 4:6, 6:3

Wimbledon, treće kolo, tenisačice:
Eugenie Bouchard (Kanada, 13) - Andrea Petkovic (Njemačka, 20) 6:3, 6:4
Alize Cornet (Francuska, 25) - Serena Williams (SAD, 1) 1:6, 6:3, 6:4
Zarina Diyas (Kazahstan) - Vera Zvonareva (Rusija) 7:6(1), 3:6, 6:3
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Alison Riske (SAD) 6:3, 6:0
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Belinda Bencic (Švicarska) 6:4, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 9) - Kirsten Flipkens (Belgija, 24) 3:6, 6:3, 6:2
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 02 Jul 2014, 10:06

Australski tinejdžer šokirao Nadala, Kerber izbacila Šarapovu

Image

sportnet.hr

Dvostruki osvajač Wimbledona Rafael Nadal doživio je šokantan poraz u osmini finala od 19-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa, 144. na svijetu, u četiri seta. Iznenađenje se dogodilo i na ženskom turniru, gdje je Angelique Kerber u tri seta bila bolja od pobjednice ovogodišnjeg Roland Garrosa Marije Šarapove.

Iako je igra svoj prvi Wimbledon, Nick Kyrgios nije bio impresioniran pojavom prvog igrača svijeta na drugoj strani mreže. Ubacio je 37 asova i mirno završio meč sa 7:6(5), 5:7, 7:6(5), 6:3.

Španjolac nije imao rješenja za Kyrgiosove snažne servise koje je kombinirao jako dobrom igrom s osnovne linije. Kod 5:3 u zadnjem setu, australski tinejdžer nije prepustio niti poen Nadalu završivši s asom koji je išao 125 milja na sat.

"Igrao sam izvanredan tenis, malo sam se mučio na reternu, ali sam se uživio. Servirao sam na uistinu visokoj razini tijekom cijelog meča", izjavio je Kyrgios za BBC.

Španjolac je komentirao da je bilo tko u nevolji na travi kad ima protiv sebe takvog servera: "U drugom i trećem setu sam bio bolji od njega, ali nisam uspio iskoristiti prilike. U ostatku meča je on bio bolji. Općenito je on radio bolje od mene one stvari koje su vam potrebne kako biste dobili mečeve na ovoj podlozi."

Protivnik Kyrgiosu u četvrtfinalu bit će Milos Raonic, koji je također poznat po servis-igri. Raonic je postao prvi Kanađanin u četvrtfinalu Wimbledona u profesionalnoj eri nakon što je dobio Japanca Keija Nishikorija sa 4:6, 6:1, 7:6(4), 6:3.

Petopostavljeni Stan Wawrinka imao je užarenu raspravu s Felicianom Lopezom nakon što je dobio treći set 6:3. Prva dva pripala su mu u tie-breakovima. U četvrtfinalu Wawrinka se u srijedu sastaje sa sunarodnjakom Rogerom Federerom, koji nije ostavio ni trunku šanse Tommyju Robredu (6:1, 6:4, 6:4). Federer na cijelom turniru još nije izgubio ni set, što mu je najbolji niz na Wimbledonu od 2004.

Marija Šarapova oprostila se od nade da bi deset godina nakon jedine titule u All England Clubu mogla doći do još jedne. Peta nositeljica izgubila je od Njemice Angelique Kerber u tri seta (7:6(4), 4:6, 6:4). U trećem setu Kerber je povela 5:2, a onda je Šarapova spasila šest meč-lopti prije nego što je pokleknula.

Lucie Šafarova postala je prva polufinalistica pobjedom protiv Makarove 6:3, 6:1. Jedna od finalistica bit će Čehinja, jer Šafarova čeka bolju iz dvoboja Kvitove i Zahlavove Strycove.

Prošlogodišnja finalistica Wimbledona Sabine Lisicki bila je jača od ozljede ramena i od Kazahstanke Švedove poslije tri seta. Njemica je u trećem setu uzela stanku za masažu i oporavila se za peti plasman u četvrtfinale u petom nastupu na trećem Grand Slamu sezone. Protivnica će joj biti Simona Halep, koja je imala mnogo lakši zadatak i Kazahstanki Dijas prepustila samo tri gema.

Wimbledon, osmina finala (M):
Kyrgios (Australija) - Nadal (Španjolska, 2) 7:6(5), 7:6(5), 6:3
Raonic (Kanada, 8) - Nishikori (Japan, 10) 4:6, 6:1, 7:6(4), 6:3
Federer (Švicarska, 4) - Robredo (Španjolska, 23) 6:1, 6:4, 6:4
Wawrinka (Švicarska, 5) - Lopez (Španjolska, 19) 7:6(5), 7:6(7), 6:3

Wimbledon, osmina finala (Ž):
Halep (Rumunjska, 3) - Dijas (Kazahstan) 6:3, 6:0
Kerber (Njemačka, 9) - Šarapova (Rusija, 5) 7:6(4), 4:6, 6:4
Lisicki (Njemačka, 19) - Švedova (Kazahstan) 6:3, 3:6, 6:4

Wimbledon, četvrtfinale (Ž):
Šafarova (Češka, 23) - Makarova (Rusija, 22) 6:3, 6:1

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 02 Jul 2014, 14:20

ATP
Ivanišević najavio jubilarni okršaj Čilića i Đokovića: "Ovo je četvrtfinale Wimbledona, sve je otvoreno!"

Image

Četvrtfinale Wimbledona:
Čilić - Đoković od 14:30 sati

Piše: D.D.

MARIN ČILIĆ u svom prvom četvrtfinalu Wimbledona treba pravo čudo. Najboljem hrvatskom tenisaču na putu prema polufinalu stoji jedan od najboljih tenisača današnjice, Novak Đoković, koji još uvijek ne zna za poraz protiv prvog hrvatskog reketa. Njihov jubilarni deseti meč počinje danas u 14:30 sati.

"Ako te Nole zaskoči..."

Čilić i Đoković do sada su igrali devet puta i svih devet dobio je srpski tenisač, a Marinov trener Goran Ivanišević zna kako prekinuti Noletovu dominaciju.

"Što je, tu je... Našli su se u četvrtfinalu. Rekao sam da je Đoković favorit, ali nadam se da se mora prognoze neće ostvariti. Marin mora riskirati, jer je to jedini način da pobijediš Đokovića. Mislim ako te Nole zaskoči na početku meča, možeš pokupiti stvari i otići s terena", rekao je Goran.

Marin mora igrati agresivno

Čilić se jučer osvrnuo na negativan skor s Đokovićem, ali je rekao da ako ga negdje može pobijediti onda je to na travi.

"Da, trava i beton su Marinove najbolje podloge. Agresivno servira, ali Đoković igra najbolji retern svih vremena. Sve vraća! Marin mora biti agresivan kao u Parizu i Indian Wellsu. Ovo je četvrtfinale Wimbledona, sada je sve otvoreno i svako svakog može pobijediti", za kraj će Ivanišević.

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 02 Jul 2014, 21:30

ATP
Sjajni Čilić ostao korak prekratak, Đoković u pet setova izborio polufinale Wimbledona

Image

Četvrtfinale Wimbledona:
Đoković - Čilić 6:1 3:6 6:7 6:2 6:2

Piše: D.D./L.Š.

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Wimbledona, uspješniji od njega bio je prvi nositelj turnira, Srbin Novak Đoković sa 6:1, 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:2 u susretu koji je trajao tri sata i 18 minuta igre.
Iako je imao vodstvo od 2:1 u setovima, Čilić se nije uspio približiti prvoj pobjedi protiv Đokovića, u preostala je dva seta osvojio tek četiri gema. Bio je ovo deseti međusobni susret Čilića i Đokovića i deseta pobjeda srpskog igrača.

Čilić nije uspio ponoviti Australian Open 2010.

Ulazak u četvrtfinale Wimbledona najbolji je Čilićev rezultat na ovom turniru, ali i dalje je ostao na jednom polufinalu na Grand slamu u karijeri, onom na Australian Openu 2010.

Đoković je prošle godine u finalu Wimbledona izgubio od Britanca Andyja Murraya, a ove godine je i dalje u borbi za svoj drugi naslov pobjednika u All England Clubu, bio je najbolji 2011.

Đoković je za samo 27 minuta dobio prvi set sa 6-1 dva puta oduzevši servis našem prvom igraču. Prvi break Đoković je ostvario u prvom Čilićevom servis-gemu, a drugi za povećanje vodstva na 5-1. Kolika je bila razlika između Čilića i Đokovića u prvom setu pokazuje i postotak ubačenih prvih servisa, Čilić je bio na 46 posto, a Đoković na čak 82.

Prvi gem drugoga seta bio je ključan za dobar Čilićev otpor protiv Đokovića, jer je u njemu spasio dvije "break-lopte" i spriječio Đokovića da i u tu dionicu igre krene na najbolji način.

Preokret u drugom i trećem setu

U nastavku je Đokoviću pao postotak ubačenih prvih servisa, pa je Čilić uspijevao stvarati pritisak u njegovim servis-gemovima. Naš je najbolji igrač uspio iskoristiti svoju prvu break loptu u meču i tako povesti sa 3:1, a tu je prednost uspio održati do kraja drugog seta kojega je riješio sa 6:3 u svoju korist.

U trećem setu Čilić je uspio spasiti šest break lopti, dvije u četvrtoj i četiri u osmoj igri, da bi kod rezultata 5:5 uspio oduzeti servis srpskom igraču. Do prilike za break Čilić je stigao odličnim reternom u sam kut igrališta i dvostrukom servis pogreškom Đokovića, da bi na break loptu Čilić još jednom pogodio odličan retern i stigao u poziciju da servira za 2:1 u setovima.

Marinov pad u završnici

Nažalost, u prvom poenu te igre bio je neoprezan, te je nakon dobro odigranog smeša reketom dotaknuo mrežu i taj je poen pripao Đokoviću koji je iskoristio situaciju i rebreakom izborio odlučujuću igru. U tie-breaku Čilić je od prvog poena, u kojemu je ostvario mini-break, imao inicijativu da bi kod vodstva 5:4 preuzeo dva servisa koja je odlično odradio i na kraju ipak dobio treći set.

Četvrti set Čilić je započeo gubitkom servisa zbog dviju netipičnih pogrešaka, prvo je loše kratio loptu koja je završila u mreži, a onda je na "break-loptu" promašio smeš. Odmah u sljedećoj igri izborio je priliku za re-break, ali je bio neprecizan u izmjeni udaraca. U trećoj je igri Čilić još jednom izgubio servis i time je ta dionica igre praktički bila riješena.

Čilić je loše krenuo i u peti set izgubivši servis u prvoj igri, a taj zaostatak više nije mogao nadoknaditi. Đoković je ostvario još jedan break za 5:2 i potom bez izgubljenog poena odservirao za ulazak u polufinale.

Wimbledon, četvrtfinale:

Đoković - Čilić 6:1, 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:2

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 02 Jul 2014, 23:48

Samo ću reći Sabine Lisicki :respekt
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 05 Jul 2014, 05:47

Novak Đoković uspješniji od Dimitrova za treće finale Wimbledona

Image

Prvi finalist Wimbledona je Novak Đoković koji je u četiri zanimljiva seta bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova. Đoković je spasio četiri set lopte u četvrtom setu i otišao u svoje treće finale u Londonu...

Nakon što je prošle godine poražen u finalu Wimbledona, Novak Đoković vratio se u završni dvoboj polufinalnom pobjedom protiv Grigora Dimitrova.

Dimitrov je u ovaj susret ušao u fantastičnoj formi, izuzev beznačajnog poraza na ekshibiciji uoči Wimbledona, nije imao niti jedan poraz na travi, a u samo dva meča nije slavio bez izgubljenog seta. U finalu Eastbournea set mu je otkinuo Feliciano Lopez, a u osmini finala Wimbledona Aleksandr Dolgopolov dva.

Đoković je iza sebe imao teško četvrtfinale u pet setova protiv Marina Čilića, no imao je dovoljno snage i za Dimitrova koji nije imao dovoljno mirnoće u ključnim trenucima četvrtog seta.

Prvi set donio je dominaciju obojice igrača na svojem početnom udarcu i vrlo malo prilika. Jedina se ukazala u petom gemu kada je Đoković iskoristio krizu Dimitrova, došao do 0:40 i odmah riješio set u svoju korist.

Đoković je mogao vrlo brzo doći do teško dostižnih 2-0 u setovima. Imao je u drugom setu break prednosti i vodio je s 3:1 kada se ukazala nova break lopta, ali nakon što je nije iskoristio, Dimitrov je zaigrao bolje, Đoković je počeo poklanjati poene i Bugarin je uzeo set s pet uzastopnih osvojenih gemova.

Treći i četvrti set bili su prilično izjednačeni, a odluka je pala u tie-breaku. U oba navrata uspješniji je bio Đoković iako je opasno vidio u četvrtom setu. Prvo je Dimitrov imao set loptu kod 5:4, nije je iskoristio, a zatim je u 13. igri imao 6:3, ali i tu je ruka zadrhtala. Đoković je uspio napraviti preokret i serijom 6:1 doći do prolaza u finale.

Dvostruke servis pogreške bile su problem za Dimitrova, došle su u ključnim trenucima i imao ih je osam. Međutim odigrao je sjajan turnir, može definitivno biti presretan svojim nastupom na travnatoj podlozi ove sezone.

"Posljednjih nekoliko Grand Slam finala sam izgubio i jedva čekam ovo. Očekuje me veliki izazov, veliki meč. To je finale Wimbledona, najveći događaj u svijetu sporta. Dimitrov zaslužuje svaki respekt, nisam imao lagan posao i četvrti set je mogao otići i na njegovu stranu. Počeo sam dobro, ali kao i u meču protiv Čilića, dopustio sam protivniku povratak u meč. Ipak, sretan sam što sam ponovno u finalu Wimbledona."

Wimbledon, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 05 Jul 2014, 05:51

Federer održao lekciju Raonicu i došao nadomak osmog naslova u Wimbledonu

Image

Milos Raonic nije zaustavio Rogera Federera u pohodu na deveto finale Wimbledona. Veliki Švicarac bio je bolji i zasluženo je slavio bez da je Raonicu pružio neku veliku priliku...

25. Grand Slam finale i prvo Grand Slam finale protiv Novaka Đokovića još od US Opena 2007. godine izborio je Roger Federer pobjedom protiv Milosa Raonica.

Prije meča sve najave su išle u smjeru - tko izgubi servis, gubi i set. Tako je i bilo, a sva tri puta gubitnik je bio Raonic. S druge strane Federeru nije uspio zaprijetiti i još će morati pričekati na svoje prvo finale na ovoj razini.

"Ovo mi puno znači, neizmjerno sam ponosan kada god izađem na terenu u Wimbledonu jer sam svjestan kako nemam ispred sebe još deset godina ovdje. Ove godine igrao sam odličan tenis kada god sam bio pod pritiskom i imam velika očekivanja od ovog finala. Puno mi je značilo što sam bez previše problema prošao kroz prvi tjedan i u drugom tjednu sam bio samo bolji. Bit će sjajno igrati protiv Novaka, uvijek smo imali odlične susrete. Novak je pravi pobjednik, također je naviknuo na ovo okruženje i vjerujem da nas čeka sjajan susret", rekao je Federer nakon pobjede.

Tri puta po 6:4 i relativno lagan posao za Federera koji je uspješno neutralizirao servis Raonica i ostavio ga bez pomoći glavnog udarca. Raonic je u meč ušao s prosjekom od 30 aseva po susreta, a ovdje je pogodio "samo" 17. S druge strane Federer je bio uvjerljiv na svom servisu i protivniku je dopustio tek jednu break loptu koju nije iskoristio.

Prvi set otišao je na stranu Federera nakon što je Raonic izgubio servis već u prvom gemu dok je u naredna dva seta Kanađanin servis gubio u samom finišu.

Švicarac je tako ostvario zacrtano i nastavio seriju pobjeda protiv Raonica koji će još malo pričekati na prvo slavlje u susretima s Federerom.

Wimbledon, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 4) - Milos Raonic (Kanada, 8) 6:4, 6:4, 6:4

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Jul 2014, 08:15

Kvitova deklasirala Bouchard i uzela drugu titulu u Wimbledonu

Image
sportnet.hr
Piše:
Ante Zovko

Čehinja Petra Kvitova ponovila je u Wimbledonu svoj podvig iz 2011. godine. Kanađanka Eugenie Bouchard nije imala šanse protiv klinički precizne, nepogrešive Kvitove koja je učinila završni ženski meč jako izvjesnim i slavila sa 6:3, 6:0.

Prije tri godine Kvitova je pobijedila Mariju Šarapovu u dva seta, ali taj je meč bio malo neizvjesniji. Bouchard je pala za manje od sat vremena protiv dominantne Čehinje koja će početkom sljedećeg tjedna preuzeti svjetski broj četiri.

Kvitova je iskoristila šest od 13 break-šansi, ubacila 68 posto prvog servisa i na njemu ostvarila 82 posto poena. Imala je 28 winnera u odnosu na osam Bouchard koja će morati pričekati bolju priliku za osvajanje svog prvog Grand Slam naslova na seniorskoj razini.

Bouchard, bivša juniorska pobjednica Wimbledona, našla se u prvim problemima u trećem gemu. Povela je 30:0 na svojem servisu, no pogreškama je dala priliku iskusnijoj kolegici koja to danas nije oprostila. Bouchard je spasila jednu break-loptu, no nije mogla sačuvati forhend dijagonalu za 2:1. Bouchard je potom došla do izjednačenja, ali nije išlo dalje od toga.

Kvitova je ispustila dvije šanse za break kod 3:1 kad se Bouchard izvukla servisom. Kod 4:2, Kvitova je povela 0:30. Dvostruka pogreška Bouchard dala joj je dvije prilike za novi break i odmah je bilo 5:2. Bouchard se probudila u osmoj igri i vratila jedan break, no nije uspjela učiniti set neizvjesnim. Kvitova je odmah odgovorila novim breakom sjajnim reternima.

Poslije toga Kvitova nije imala mnogo poteškoća sa završavanjem posla. Kod 2:0 dogodilo se izjednačenje, i to zahvaljujući Čehinjinim pogreškama. Servisi su to ispravili, a onda još jedan break donio je Kvitovoj 4:0. Kanađanka je povela 40:15, ali se nije mogla obraniti od reterna. Kvitova je ubrzo privela kraju jednu od najdominantnijih predstava viđenih u finalima Wimbledona.

Wimbledn, finale:
Kvitova (Češka, 6) - Bouchard (Kanada, 13) 6:3, 6:0

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 06 Jul 2014, 20:28

Za ružnog :ok

Novak Đoković u odličnom finalu svladao Rogera Federera i po drugi put osvojio Wimbledon

Image

Piše:
Branimir Korać

Epsko četverosatno finale između Rogera Federera i Novaka Đokovića odlučeno je u petom setu gdje je Đoković pritisnuo u desetom gemu i došao do najvažnijeg breaka u meču. Đoković je po drugi put osvojio Wimbledon dok je Federer drugi put u karijeri upisao poraz u finalu...

Treće finale Wimbledona za Novaka Đokovića i čak deveto za Rogera Federera, Švicarac je imao već sedam titula, a Đoković samo jednu. Osim toga, Federer je imao lakši put do finala, manje je proveo na terenu i bio je uvjerljiviji, a i u jedinom dosadašnjem susretu na travi svladao je Đokovića.

Davalo je to Federeru malu prednost, međutim Đoković je pokazao zašto je ponovno svjetski broj jedan. Odigrao je odličan meč, u teškim trenucima bio je najbolji i uspio je nakon četiri sata borbe doći do svojeg drugog trofeja pobjednika u Wimbledonu.

Federer je unatoč porazu nakon meča bio zadovoljan. Prošla godina bila je vrlo teška za njega, u Wimbledonu ga je nadigrao Sergij Stahovski već u prvom tjednu da bi ove godine ipak bio puno bolji, prikazao odličan tenis na putu do finala, no tu je ipak ostao malo kratak.

Prvi set finalnog dvoboja odlučen je u 13. igri nakon velike borbe s 9:7 za Federera da bi Đoković odgovorio u drugom setu.

Odmah je pritisnuo Federera na servisu, Švicarac se u prvom gemu izvukao, ali ne i u drugom kada Đoković dolazi do breaka. Uspio je tu prednost zadržati do kraja seta, a na prag pobjede došao je kada je uzeo i treći set u tie-breaku pa zatim poveo u četvrtom.

U četvrtom setu Đoković je imao 5:2, kod 5:3 je servirao za meč, ali Federer je odigrao odlično i uspio vratiti izgubljeni servis, zatim je na svom servisu spasio meč loptu i odmah u sljedećem gemu uzeo Đokoviću početni udarac te osigurao peti set.

U tim trenucima Federer je bio u psihološkoj prednosti, ali nije uspio to iskoristiti. Uspio se Đoković oporaviti i što je peti set više išao prema kraju, to je igrao sve bolje.

Na kraju je uspio staviti četvrtog nositelja na muke, prvo kod 4:3, a zatim kod 5:4, prvi put Federer se spasio, no kada je Đoković došao do dvije meč lopte, nije bilo spasa. Već prvu je realizirao i nakon što je Švicarac poslao lopticu u mrežu, mogao je započeti sa slavljem.

Čak 29 aseva i 75 winnera nije bilo dovoljno za pobjedu protiv borbenog Đokovića koji je ovom pobjedom potvrdio povratak na prvu poziciju na ATP ljestvici od ponedjeljka.

Wimbledon, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Roger Federer (Švicarska, 4) 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 5:7, 6:4.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 13 Jul 2014, 19:35

Bh. teniser Damir Džumhur pobjednik je ATP Challenger turnira u italijanskom San Benedettu!

22-godišnji Sarajlija je u današnjem finalu 35.000 eura vrijednog turnira bio bolji od Austrijanca Andreasa Haider-Mauera sa 2:0 (6:3, 6:3). Pobjedom je zaradio 5.035 eura i 80 ATP poena.

Osim treće Challenger titule u karijeri Damir je uspio doći i do renkinga karijere. Od ponedjeljka će biti 105. teniser svijeta, što će mu biti najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

Treba istaći kako je osvajanjem trofeja Džumhur najvjerovatnije osigurao nastup u glavnom žrijebu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 31 Jul 2014, 22:32

Nakon svega, oglasio se i Novak Đoković na svom službenom Facebook profilu:
Istina je, prešao sam na islam!

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 02 Aug 2014, 00:06

KOMESAR wrote:Nakon svega, oglasio se i Novak Đoković na svom službenom Facebook profilu:

Mi ionako kažemo, kad neko pređe na islam - evo nam još jednog novaka :klanja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9718 times
Been thanked: 11459 times

Post by Krokodil Behko » 02 Aug 2014, 00:14

krhotina wrote:
KOMESAR wrote:Nakon svega, oglasio se i Novak Đoković na svom službenom Facebook profilu:

Mi ionako kažemo, kad neko pređe na islam - evo nam još jednog novaka :klanja

http://www.ekskluziva.ba/-NOVAK-DOKOVIC ... 55113.html

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 02 Aug 2014, 00:16

Tražio sam mu na profilu, ni riječi o tome :)

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 02 Aug 2014, 00:27

JCR wrote:

Nemoj džaba tražit, taki smo mi muslimani, jednom se izjasnimo ko smo i onda to proguta crna zemlja :jok

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 02 Aug 2014, 08:25

JCR wrote:
http://www.zmajevibih.com/wp-content/up ... x800_c.jpg

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”