Hrvatski nacionalizam

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Hrvatski nacionalizam

Post by JCR » 11 Aug 2014, 02:13

Bosne će biti, a ne znam kakve ti gluposti baljezgaš stvarno :cudi

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 03:02

JCR wrote:Bosne će biti, a ne znam kakve ti gluposti baljezgaš stvarno :cudi

Poslije rata sam se ovakve demagogije najviše naslušao od foliranata, podrumaša i raznih pobjegulja iz lijepih svjetskih šehera.

Bez šehida i boraca ne bi imao ni ovo ovakve Bosne, a ako misliš da će ovu stečevinu sačuvati naši vrli političari, onda ja doista baljezgam :lud

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 11 Aug 2014, 03:11

Znam na šta misliš, toga je i tačno pred rat bilo, a tebi svaka čast ako si se borio za državu, samo to ne znači da ti sve znaš, a svi su ostali glupi. Historija je tu da nam kaže, a historija je davno rekla ko smo i šta smo. Ti ako si Bosanac to je tvoj izbor, a onda nemoj širiti nebuloze o Bosanstvu jer isto nema NIKAKVOG historijskog temelja. Bog zna ono što mi je u duši, tako da mi nije ni na kraj pameti da objašnjavam nekome preko foruma ni da li jesam ili nisam podrumaš. Mislim da ćeš shvatiti ;)

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 03:16

Salahuddin wrote:
krhotina wrote:
JCR wrote:Bosanac- živim u regiji koja se zove Bosna
Bošnjak- nacionalnost
Ne vidim šta tu nema biti jasno

Hoćeš reći da su Bosanci svi koji žive u regiji koja se zove Bosna?

Dobro druže moj, kad ne bude Bosne živjet ćeš kao Bošnjak u pičkinom dimu :pusi

Ovo boldovano...ka' nije tako je li? :888 :888 :888

A to do drugo, vidjecemo. Kad je nisu uspjeli ugasiti '92-'95 nece nikad. Nema vise glavnih kota vec zauzetih od JNA i predatih VRS. Sada ko prije stigne i sa CIME. ;)

Misliš da su Kinezi koji žive u regiji koja se zove Bosna, Bosanci? Bosanci su takođe četnici i ustaše koji su tu i dalje nastoje da razjebu Bosnu. Jadan ti je smijeh druže :bua

Da bi se razvalila Bosna više ne treba teško oružje niti vojska, ali to ne može biti u vašem vidokrugu ako niste apsolvirali gornju problematiku. Žao mi je, nisam htjeo biti grub, ali ne dajete mi izbora :jas

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 11 Aug 2014, 03:17

Naravno da jesu Bosanci :)

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 03:33

JCR wrote:Znam na šta misliš, toga je i tačno pred rat bilo, a tebi svaka čast ako si se borio za državu, samo to ne znači da ti sve znaš, a svi su ostali glupi. Historija je tu da nam kaže, a historija je davno rekla ko smo i šta smo. Ti ako si Bosanac to je tvoj izbor, a onda nemoj širiti nebuloze o Bosanstvu jer isto nema NIKAKVOG historijskog temelja. Bog zna ono što mi je u duši, tako da mi nije ni na kraj pameti da objašnjavam nekome preko foruma ni da li jesam ili nisam podrumaš. Mislim da ćeš shvatiti ;)

Ok si ti momak, ali problem je što stalno sam sebi proturiječiš.
Kažeš da Bosanstvo nema historijskog temelja, ali i ti si Bosanac, kako već reče, ccc...

Ja sam preko historije i svojih predaka uvijek znao da sam Bosanac, a tebe je historija prije desetak godina naučila da si Bošnjak.
Ova država je nastala u krvi sinova i kćeri Bosne i Hercegovine, a ako je nestane nećeš se imati više gdje kurčiti sa svojim bošnjaštvom.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 03:37

JCR wrote:Naravno da jesu Bosanci :)

Predpostavljam da si i ti Kinez kad odeš u Kinu :?

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 04:15

Ta taktika da vlastite logičke praznine popunjavaš ovakvim pitanjima ne može ti upaliti kod ozbiljnih sagovornika
Ispada po tebi ako se npr. Amerikanac deklariše Amerikancem, taj je pobrkao sve živo.

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 04:57

Pišeš: 'Svako ko se rodio u i zivi u Bosni je Bosanac bez obzira na etnicku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost', i zbog ovakvih stvari nam, s pravom, često spočitavaju da smo glupi.

Ovako nešto važi za Hrvate i Hrvatsku, a u našem ustavu nemaš ovakvu definiciju, niti automatizma ovakve vrste, tako da Bosanac možeš biti jedino ako se izričito deklarišeš kao takav. Znači samoobmanu serviraš kao istinu 'a svakom ostavljaš pravo da se izjasni kako hoće', baš velikodušno :mrgud

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina » 11 Aug 2014, 05:28

Kako romantično zboriš.
Lijepo sanjaj :hrce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 11 Aug 2014, 08:13

Dobro reče vila..trolate sa bošnjačkim nacionalizmom i ostalim. :oo

Nego treba vidjeti kako ukinuti ovu konstitutivnost... Totalno nepravedna stvar.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 11 Aug 2014, 08:14

JCR wrote:
vila wrote: razumjem ja zašto se Bošnjaci nisu izjašnjavali tako ranije...

ali opet ponavljam...temelj današnje moderne bošnjačke nacije je islam...
i sigurna sam da mnogi Bošnjaci(skoro pa većina) nikakvu poveznicu za svoju naciju ne traže u srednjovjekovnoj Bosni
mada bi bilo logično da traže...po meni i poželjno...ali u stvarnosti to nije tako
Eh iz razloga što je udbaška politika 1971. godine rekla da nismo ni Bošnjaci, ni Bosanci već Muslimani. Bošnjacima u Bosni je zbog toga islam poveznica sa Bošnjaštvom, a krenulo je i prije udbe, još u KSHS.
Opet kad pogledamo pan-hrvatske i pan-srpske politike su upravo išle na vjersko opredjeljenje. "Ako si katolik- Hrvat si" u 100 godina su jugoslovensko-četnički i hrvatski agenti izokrenuli situaciju i nakon 100 godina represije, licemijerno je okrivljavati Bošnjake za trenutnu situaciju. Opet, pogledajte Bošnjake u Mađarskoj, mislim da ih je većina katoličke vjere pa opet nisu zaboravili svoje
..zašto se provlači teza ako si katolik hrvat si..još će i slovenci ispast hrvati..ili naši mađari..slovaci ..njemci..ali što bi vila rekla za koji kurac sam otvorio temu bošnjački nacinalizam :cudi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila » 11 Aug 2014, 08:19

Lebowski wrote:Dobro reče vila..trolate sa bošnjačkim nacionalizmom i ostalim. :oo

Nego treba vidjeti kako ukinuti ovu konstitutivnost... Totalno nepravedna stvar.
bošnjački nacionalizam na djelu :kafa

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 11 Aug 2014, 08:24

Možda :D ali u suštini je konstitutivnost dikriminacija, nekad nekad negativna nekad pozitivna..valjda ćemo se svi složiti oko toga. :cudi

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Aug 2014, 08:26

..ako to bošnjak kaže ko mu može proturječit... :hihi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 11 Aug 2014, 08:36

Svako ko kaže da je problem u podjeli, nacionalnim ključevima, što se u svemu gleda ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat a podržava konstitutivnost nije iskren 100%.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 11 Aug 2014, 10:18

jebiga krh ti ne želiš da skontaš neke stvari i to što pišeš nema logike. Ja ako dobijem državljanstvo Kine, onda sam po istome Kinez, isto tako, ako neko ko nije iz Bosne dobije bosansko-hercegovačko državljanstvo, isti je Bosanac i Hercegovac. Ako govoriš o Bosancima, to su stanovnici regije zvane Bosna, to nije nacionalna odrednica :cudi A ako se neko vrijeđa time, to ne znači da nije Bosanac. Sumnjam da je i svim Ciganima drago što su Cigani pa jebiga opet ih svi tako zovemo jer jesu to ;)

laganini wrote: ..zašto se provlači teza ako si katolik hrvat si..još će i slovenci ispast hrvati..ili naši mađari..slovaci ..njemci..ali što bi vila rekla za koji k.... sam otvorio temu bošnjački nacinalizam :cudi
Ne znam zašto se provlači ta teza. Bošnjaci nisu zagovornici tog "ako si katolik hrvat si" već su zagovornici toga Hrvati. Pa čak je i Vinko Puljić pred popis rekao da nisu katolici oni koji se ne izjasne kao Hrvati.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Aug 2014, 10:19

ma svaki drugi post ovdje to zagovara.. :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9726 times
Been thanked: 11465 times

Post by Krokodil Behko » 11 Aug 2014, 10:27

krhotina wrote:
Ja sam preko historije i svojih predaka uvijek znao da sam Bosanac, a tebe je historija prije desetak godina naučila da si Bošnjak.
Ova država je nastala u krvi sinova i kćeri Bosne i Hercegovine, a ako je nestane nećeš se imati više gdje kurčiti sa svojim bošnjaštvom.
Ne znam, zašto se pozivaš na historiju, kad očito slabo stojiš sa istom.
Bosanci dont exist do austro-ugarskog perioda. Did you understand, napokon?

Već JCR iskazuje potrebu za izučavanjem historije, pa je eto Bošnjak, pa makar i od prije deset godina ali ti bi morao otpočetka. Istini za volju (već dosta puta apsolvirano na stranicama foruma) on nije ni mogao bitzi Bošnjak prije toga, kad je to bilo zabranjeno.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Aug 2014, 10:39

sad je samo stvar da bošnjaci privtae to opredjeljenje jer ko što znaš pokušaj je bio i za vrime austro-ugarske pa je slavno propa...nećemo o krivcima.. :zubi

Post Reply

Return to “EX YU”