Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
REMB wrote:
.. zao mi bude i policajaca, katkad izvuku deblji kraj zbog kriminalaca i dilera.
nevezano za konkretno ovaj slučaj
ali ovdje si ti u pravu
vrlo često se stvori neosnovana medijska hajka na račun diskriminacije
pa ćeš vrlo često imati optužbe da je svaki crni kriminalac zapravo žrtva rasizma
da je svaki otpušteni homoseksualac otpušen zbog svoje seksualne orijentacije a ne zato što je neradnik
mediji su čudo...razapnu za čas
Mislim da je netko snimio covjeka kako bjezi...ispaliti 8 metaka ?????...i moj susjed je bjezao kad su nasli marihuanu...i pucao na policajce ali...eno ga kod kuce...malo bio u pritvoru...bolje sutit
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.
greeneyes wrote:Draga Bibo kad čitam sve tvoje dogodovštine i kakvo susjedstvo imaš, tačno pomislim da dolaziš negdje sa sjevera Meksika.
Mislim da ni tamo policajci ne bi mogli ovako izrešetati nekoga.
Što se tiče žala za policajce općenito, to u redu ali ovdje ni trunke vala.
Crnac nije predstavljao nikakvu opasnost za policajca.
Gdje je tu upozorenje, pa pucanje u noge?
Prisjetimo se Mevlida Jašarevića. Bio je i naoružan i opasan i to u sred dana, u sred grada. Cijeli jebeni sat čekali su se specijalci, a on je za to vrijeme ranio policajca. I opet, gagađali su ga u noge i dobro je da jesu. Sad bi on tu bio neku mučenik, da su ga ubili, a ovako je samo ispao budala, što je on i sam rekao na kraju priče, istupivši iz tih vehabija.
REMB wrote:
.. zao mi bude i policajaca, katkad izvuku deblji kraj zbog kriminalaca i dilera.
nevezano za konkretno ovaj slučaj
ali ovdje si ti u pravu
vrlo često se stvori neosnovana medijska hajka na račun diskriminacije
pa ćeš vrlo često imati optužbe da je svaki crni kriminalac zapravo žrtva rasizma
da je svaki otpušteni homoseksualac otpušen zbog svoje seksualne orijentacije a ne zato što je neradnik
mediji su čudo...razapnu za čas
Mi se uvijek razumijemo, samo ti nekad ustaneš na lijevu nogu.
ehe sad fino svijet na noge
a kad govno kao taj policajac ubije starca nekog u negdje u svijetu boli kog kurac
daj boze svake sekunde nevi ovakav video iz amerike i ja sav sretan
kurac me boli i jel policajac ubio civila ili civil policajca,bitno da je neko otego papke
Imamo mi i svojih "bisera". Prošle godine jedan bivši kolega (mrsko mi za njega napisati kolega) ranio svoju ženu iz pištolja slučajno dok ga je čistio. Tako je on u samom početku izjavljivao a njegova žena (jadnica) je tu izjavu potvrđivala! A ranio ju dva puta odjednom?!? To je isto ko da te netko uvjerava da je mlijeko crno. Ja sam tražio dodatno balističko vještačenje ali ovaj pute od Centra za kriminalistička ispitivanja i vještačenja MUP-a (civilna policija) kojim je nedvojbeno utvrđeno da ove pomenute povrede vatrenim oružjem nikako nisu mogle nastati slučajno. Pritisnut čvrstim dokazima ovaj "pistoleros" je na kraju priznao pokušaj ubojstva sa predumišljajem pokušavajući tako umanjiti svoju kaznu, - ali mu je za to bilo kasno. Žena je sad trajni invalid bez jednog oka i bez slezene a "pistoleros" u Lepoglavi služi 14 do 16 god. što je očajno malo jer će već za 7. god. najvjerojatnije biti pušten na uvjetnu slobodu.
Tako da ... ni nama ne fali nadobudnih pistolerosa a tko zna koliko ih sretnemo svaki dan a da ni ne znamo da su pritajeni samozvani šerifi u našem gradu, ...
Nedopustivo je da Ovlaštena službena osoba rukuje i upotrebljava službeno (ili privatno svejedno) naoružanje osim na način koji je za to zakonom strogo propisan. Ovlaštena službena osoba, službeno vatreno naoružanje smije i treba upotrijebiti isključivo u nužnoj obrani i samoobrani i nikako drugačije.
Zakonsku definiciju nužne obrane i zakonsku definiciju samoobrane pronađite sami, ne da mi vas se više opet gnjaviti.
Provjere pri zapošljavanju u policiji, izgleda i nisu tako rigorozne kako bi trebale biti a također ništa manje važni nisu redoviti sistematski liječnički pregledi koje bi također trebalo postrožiti.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Tovare, sad si me podsjetio...stanovao je u mom selu covjek. Bio je branitelj a poslije policajac...lud covjek totalno..sta je on mucio zenu...ama lud covjek majke mi...moram se malo raspitati..razveli su se ali on je bio suprug tetke moje bivse ucenicekoja me sad zamijenjivala kad sam bila na bolovanju....lud covjek majke mi...stanovali su blizu mene...nitko ga nije provjeravao...ma imam ja bratica u policiji..ama iz oka bi ukro..joj ne lazem majke mi...e on volio ukrasti i znala policija al opet ga primili...cccc... on nije lud ali njegova baba po ocu (ona meni nkje rod)...je zena bila i bolesna i htjela ukrasti...ma lonac s ručkom ukrade...i žabu stavljala na šporet da se pece...i pjevala žabi...ma cuda...U mojem selu se dogodilo puno vise ubistava nego sto bi netko na forumu povjerovao...jedno od njih je bilo neizrecivo okrutno...ne zelim pisati o tome, taj covjek je iz kuce koju su smatralinukletom ali ja mislim da nije ukleta vec nesretni slucajevi....Njega su mucili nekoliko muskaraca....to mogu samo psihopate...bio je suprug prijateljice moje mame...bio je optuzen da je krao bundeve..ma nije to bio uzrok vec nesto sasvim drugo.....neki ljudi su zaista puno gori od zivotinja....dogodilo se jos jedno ubojstvo a krivnju je preuzeo samo jedan covjek, podmitili su ga ostali, zapravo su ga prevarili..jedan od ucesnika je bio domar u mojoj skoli..on je bio hrom jer je i njega netko nozem ubo u vrat...psihopati...
... ...šanse za to su ti ko da mi vanzemaljac dojde .....aha...na tablicu množenja, upravo ćemo množiti broj 2 ... ...nisi ti mene ni rastuzio ni oneraspoplozio...ja sam objektivno napisem...ama ludo selo al u odumiranju je...taj policajac se ponašao po onoj narodnoj -podaj "sirotinji (u mozak)" da vlada pa ćeš vidjet gada...silno i ludo...nije mislio na posljedice...
Ma nemoj! Već sam ja puno puta bio po noći kod tebe, ležao kraj tebe i brojao ovce pa se tako i naučio brojati jer ti uzimaš te tablete za spavanje, zaspeš ko klada pa ni ne znaš da sam bio. Eto ako ne vjeruješ, sutra navečer nemoj uzimati tablete a kako bi ja znao da ih nisi uzela, ti zapali svijeću na svom prozoru, a ja ću se već sutra učlaniti u DVD tvoga mjesta pa kad ti se zapale zavjese ja ti dođem gasiti tvoj požar. Cijelu noć ću dežurati na tvom zgarištu i čak ću ti ujutro oprati zavjese i okačiti. Kada budem dežuro na tvom zgarištu ti se samo opusti i uživaj jer ću te ja stalno vlažiti svojim šmrkom da se slučajno i ti ne uspališ. Poslije toga više nećeš sanjati vanzemaljce već samo vatrogasce.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Nakon hladnokrvnog ubistva Afroamerikanca: Policajci moraju nositi kamere na uniformi
Nakon hladnokrvnog ubistva Afroamerikanca, Keith Summey, gradonačelnik North Charlestona, mjesta gdje se desila tragedija naredio da svaki policajac North Charlestona mora nositi kameru na uniformi. Michael Thomas Slager (33), policajac bijelac iz američke savezne države Južne Karoline, koji je, kako tvrdi, ubio nenaoružanog Afroamerikanca u samoodbrani, dobio je otkaz.
Otkaz je uslijedio dan nakon objave videosnimka na kojem se vidi kako policajac osam puta puca u leđa čovjeku koji bježi. Gradonačelnik je, također, objavio kako je naredio da svaki policajac iz ovog grada nosi kameru na svojoj uniformi.
U utorak je tužilac okruga Charleston Slagera optužio za ubistvo, nakon što se pojavio videosnimak napravljen mobilnim telefonom, na kojem se vidi kako policajac puca u leđa Walteru Lemaru Scottu mlađem (50), dok on bježi od policajca koji ga je zaustavio zbog razbijenog svjetla na automobilu. Video je snimio nepoznati očevidac incidenta. Nekoliko sati nakon što je podignuta optužba uslijedili su ulični protesti.
„Gledao sam snimak i bilo mi je zlo od onoga što sam vidio. Nisam ga više gledao“, izjavio je šef policije Eddie Driggers na konferenciji za novinare, gdje je prekidan uzvicima „Nema pravde, nema mora“, kao i pitanjima na koja on i gradonačelnik Summey, kako su rekli, ne mogu odgovoriti.
U srijedu su njih dvojica posjetili porodicu ubijenog Scotta kako bi izrazili saučešće, te pozvali građane da se mole i za Scottovu i za Slagerovu porodicu. Summey je kazao kako je policajčeva žena u osmom mjesecu trudnoće.
Iako više nije zaposlen u policiji, gradonačelnik je kazao kako će Gradska uprava produžiti Slagerovo zdravstveno osiguranje dok se beba ne rodi. Dodao je kako je naručeno dovoljno kamera za sve policajce, na što su okupljeni demonstranti aplaudirali.
Kamere na uniformama postale su nada za neke zajednice i pojedince nakon serije napada policajaca vatrenim oružjem na nenaoružane osobe u sumnjivim okolnostima.
1. Nije potrcao za njim
2. Nije pucao u zrak kao upozorenje
3. Nije pucao u noge
4. Puca je sve dok nije pao
5. Nije se nesto nasekirao sto ga je ohladio
Velika tragedija se desila sinoć u jednog crkvi u Charlestonu u Južnoj Karolini, kada je jedan napadač otvorio vatru i ubio najmanje devet osoba, a prema pisanjima medija nekoliko sati nakon ovog događaja je i dojavljeno da se tu nalazi bomba.
Naime, u jednoj crkvi kako su prenijeli mediji se desio ovaj napad, a policija je objavila kako traže jednog bijelca starog 21 godinu koji je ušao u crkvu i počeo pucati.
Radi se o Emanuel African Methodist Episcopal Church, jednoj od najstrajih i najvećih vjerskih zajednica Afroamerikanaca u SAD-u. Crkva je izgrađena davne 1891. godine i smatra se historijskim blagom.
Kako su izvijestili mediji, napadač je nakon napada pobjegao i potraga za njim traje.
Lokalni pastor Thomas Dixon je za CNN izjavio kako je cijela scena bila mučna.
"Osoba je samo ušla u crkvu i počela pucati. Još uvijek ima mnogo nejasnoća, ali vidjet ćemo sve u narednim satima", rekao je Dixon.
Šef policije Greg Mullen navodi kako ima preživjelih u pucnjavi, ali zbog istrage nije davao dodatne detalje.
Osumnjičeni, koji se trenutno nalazi u bijegu, je opisan kao obrijani mlađi bijelac, oko 21 godine, malenog rasta, koji nosi sivu majicu, pantalone i čizme.
Mullen je istaknuo kako vjeruje da je riječ o 'zločinu iz mržnje'.
- Ovo je tragedija koju niti jedna zajednica ne bi trebala iskusiti. Bezosjećajno i nedokučivo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo otkrili osobu koja je to učinila te ga zatvorili kako više nikada ne može povrijediti nekoga. Prioritet stavljamo na hvatanje odgovornog počinitelja prije no što napravi išta slično - kazao je Mullen.
Također, Mullen je rekao da je "neshvatljivo" da neko u današnjem društvu može da uđe u crkvu dok se ljudi mole i pobije ih.
On je dodao da je u međuvremenu proglašeno ukidanje uzbune poslije prijetnje bombom u području crkve.