Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2237 times
Been thanked: 1062 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by amidza idriz » 10 Nov 2024, 23:38

Malo da obnovimo gradivo.
Memorandum 2 SANU odavno je već u primjeni u BiH i regionu. Njime se dijagnosticira političko i društveno stanje u kojem se nalazi Srbija u odnosu na susjedne zemlje i Evropu, a jedan poseban dio odnosi se na BiH. Građani naše zemlje su svjedoci svakodnevnog primjenjivanja ovog strateškog dokumenta i njegove realizacije kroz politička djelovanja unutar BiH. Vrlo je važno ne gubiti iz vida da po uputama Memoranduma 2 ne djeluje samo srpska politika, nego i dobar dio bošnjačke i hrvatske koji sinergijski žele ostvariti zajednički cilj – etničku podjelu. Izdvojili smo upute koje daje Memorandum 2 SANU, a čitaoci sami mogu prepoznati njihovu primjenu u političkim aktivnostima pojedinaca i organizacija.

1. “Neophodno je RS i Srbiju uvezivati infrastrukturno i ekonomski, a posebno čvrstu saradnju treba ostvariti kroz izgradnju komunikacija i hidroelektrana”.

2. “Vrlo je značajno da političari u RS-u jasno stave do znanja javnosti i međunarodnoj zajednici da BiH ne smatraju kao jedinstvenu državu, već kao zajednicu dve teritorije koje trenutno čine celinu. A tu celinu treba što češće nazivati neprirodnom, nametnutom, nemogućom, a institucije na BiH nivou zajedničkim, odnosno sastavljenim na bazi privremene volje entiteta.”

3. “Koristiti sve mehanizme da se oba doma parlamenta BiH maksimalno onemoguće u radu, obezvrede i obesmisle na sve moguće načine. Sprečavati donošenje zakona koji se ne smatraju bitnim i ne predstavljaju nikakvu pretnju RS-u. Ovo je jedno od značajnijih sredstava za dokazivanje teze o nemogućnosti funkcionisanja zajedničkih institucija.“

4. “Političari i državni funkcioneri Srbije će ubuduće zaobilaziti političare i institucije BiH što je god više moguće. Političari i državni funkcioneri Srbije trebaju što češće imati sastanke sa političarima iz RS-a po protokolu definisanom za međudržavne susrete.

5. “Visoki funkcioneri RS-a i ostali građani bi tokom boravka u inostranstvu trebali izbegavati ambasade, konzulate i predstavništva BiH. Ukoliko im zatreba konzularna pomoć, onda bi se trebali obratiti DKP-ima Srbije bez obzira što formalno ne poseduju državljanstvo Srbije.”

6. “Posebnu pažnju treba usmeriti prema zemljama koje nemaju čvrst stav po pitanju jedinstvene BiH i kojima je svejedno kakav će biti rasplet događaja u BiH. Ukoliko bi se ove zemlje lobiranjem ili na drugi način privolele na stav o podeli, onda bi broj i uticaj zemalja naklonjenih tzv. jedinstvenoj BiH bio u manjini.”

7. “Treba izbegavati upotrebu termina Bošnjak i uvek upotrebljavati termin musliman, te ih i na taj način definisati kao religijsku grupu, a ne narod. Koristiti svaku priliku da se istakne kako su to Srbi koji su izdali veru pradedova i prihvatiti islam.”
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22180 times
Been thanked: 20263 times
Status: Online

Post by Masamune » 11 Nov 2024, 08:00

SANU više ne može šokirati ljude kao nekad.

Sve to što je tu navedeno već se provodi manje više i toga smo svi svjesni.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 11 Nov 2024, 12:28

Masamune wrote: 11 Nov 2024, 08:00 SANU više ne može šokirati ljude kao nekad.

Pa provodi se i Bosnjacka...samo ni kod jednih nije "polucilo" neke rezultate osim sto svako svoj narod tjera odavdje...al hajd
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25669 times
Been thanked: 26204 times

Post by ironman » 11 Nov 2024, 12:32

Koja?
I gdje?
U skupstini i na teritoriji srbije?
Ili se samo zeli ukazat na nesposobnost Bosnjaka da imaju drzavu.
Jedna stvar je ekstremno bitna.
Rolingstonesi je opjevali u Time is on my side.
A zove se natalitet u kombu s vremenom.
Mogu se naoruzavat,blokirat i pokusavat ali na pokusaju ce zavrsit.
Cak i za nasih zivota cemo doc do 70%.
Pa nek namecu.
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 11 Nov 2024, 12:47

ironman wrote: 11 Nov 2024, 12:32 Koja?
I gdje?
Pa nek namecu.
Pa evo sam si odgovorio :o
Samo ovo zadnje: Bosnjak-Islam- pa Bosanski... nisam ja izmislio, i tacno pokazuje intenciju...samo da je sad objasnit da vas je i 99% kako ces to prenjet u realnost jer si potisao mirovni sporazum, ko i one druge budale sa istoka...al et.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Nov 2024, 13:05

General War wrote: 11 Nov 2024, 12:47
ironman wrote: 11 Nov 2024, 12:32 Koja?
I gdje?
Pa nek namecu.
Samo ovo zadnje: Bosnjak-Islam- pa Bosanski... nisam ja izmislio, i tacno pokazuje intenciju...samo da je sad objasnit da vas je i 99% kako ces to prenjet u realnost jer si potisao mirovni sporazum, ko i one druge budale sa istoka...al et.
A sta moram prenijet?
I mirovni sporazum uopce nije upitan.
Bitna je drzava.
Zvucis ko da ja reklamiram islamsku republiku.
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 11 Nov 2024, 13:36

ironman wrote: 11 Nov 2024, 13:05
General War wrote: 11 Nov 2024, 12:47
A sta moram prenijet?
I mirovni sporazum uopce nije upitan.
Bitna je drzava.
Zvucis ko da ja reklamiram islamsku republiku.
Ne znam sta reklamiras, ali znam da ne reklamiras inkluziju prema gradjanskim vrijednostima shodno ovome sto si napisao nego etno odgovor na druge nacionalizme u najboljem slucaju, igras potpuno istu utakmicu samo je hoces drugacije nazvat ( ne ti per-se)

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 11 Nov 2024, 13:40

General War wrote: 11 Nov 2024, 12:28
Masamune wrote: 11 Nov 2024, 08:00 SANU više ne može šokirati ljude kao nekad.

Pa provodi se i Bosnjacka...samo ni kod jednih nije "polucilo" neke rezultate osim sto svako svoj narod tjera odavdje...al hajd
Kako se provodi? Koje su bošnjačke pretenzije na tuđu teritoriju? Kao npr. Sandžak? Ili neke dijelove Crne Gore osim Sandžaka, pa da onda guraju neki set pravila ponašanja ili kako da se postavljaju u odnosu na druge političare, predstavnike drugih naroda itd. (naravno, kao da su nebitni, da su izmišljeni i sve slično tome) kao što gura SANU dok taj dio ne postane dio BiH i slično?

Ja sam svjestan postojanja bošnjačkog nacionalizma i koji jeste izuzetan problem, kojeg ja lično ovdje prozivam stalno kad postoji potreba za time, ali ko god ga pokušava izjednačiti sa srpskim i hrvatskim taj je neozbiljan diskutant. Bez srpskog i hrvatskog nacionalizma bošnjački ne bi ni postojao i to je ogromna razlika, jer prva dva, historijski gledano, postoje bez obzira na druga dva nacionalizma.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 11 Nov 2024, 16:18

Masamune wrote: 11 Nov 2024, 13:40
General War wrote: 11 Nov 2024, 12:28
Kako se provodi? Koje su bošnjačke pretenzije na tuđu teritoriju? Kao npr. Sandžak? Ili neke dijelove Crne Gore osim Sandžaka, pa da onda guraju neki set pravila ponašanja ili kako da se postavljaju u odnosu na druge političare, predstavnike drugih naroda itd. (naravno, kao da su nebitni, da su izmišljeni i sve slično tome) kao što gura SANU dok taj dio ne postane dio BiH i slično?

Ja sam svjestan postojanja bošnjačkog nacionalizma i koji jeste izuzetan problem, kojeg ja lično ovdje prozivam stalno kad postoji potreba za time, ali ko god ga pokušava izjednačiti sa srpskim i hrvatskim taj je neozbiljan diskutant. Bez srpskog i hrvatskog nacionalizma bošnjački ne bi ni postojao i to je ogromna razlika, jer prva dva, historijski gledano, postoje bez obzira na druga dva nacionalizma.
Evo odlican ti je primjer;
-Ne, bosnjacki nacionilisti su izmislii da je bosnjacima iz Sandjaka ( i jednog i drugog) matica BIH... A zasto? Sto ih vole? Svi drugaciji odgovori, ti je ista nijanasa SANU-a/ ili HANU a na sta su isti ti bosnjaci alergicni, zajedno sa tobom a ne vidis drugu stranu medalje...a gdje su druge stvari koje su bosnjacki predstavnici potpisali, a isti suzu za suzom liju za palestincima i nekakvom aparthejdom, jos i u ustav ubacili.

...nego moras skontat, koliko tebe tvoji karaju za stvari koje oni redovno rade, a zamajavaju te sa..."vidi onih sto rade"

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2814 times
Been thanked: 23279 times

Post by HAVANA » 11 Nov 2024, 16:39

A ti si kao skonto il sta?Tako sto si izjednacio strane ovde,sto branis ociti zlocin u palestini,planski…? Skonto je masamune sve,ne boji on nista ovde u ruzicasto.A ja pogotovo ne ,pa me cesto i napadnu mada sam ucesnik svega toga.I ponosan sam na to sto sam to bio.Ja niciju zemlju nisam napao nit sam gdje isao.Znam ja sve marifetluke i suplje price bosnjaka,od pocetka rata pa na dalje ali to ne osporava cinjenicu da smo se branili i spasavali goli zivot uz minimalan broj zlocina.I sto ih je bilo sami smo ih sankcionisali.Razrijesili,ubili,zatvorili itd.Sto na drugoj strani bas i ne vidim.Samo sto ih na plecku ne istetoviraju,slike im u dnevnom boravku kace.I to sto neko brani palestince i ocit zlocin nad tim ljudima ne znaci da podrzava hamas i sve islamske nebuloze kojih je pun qrac.Jednostavno ima covjek i necovjek,ljudskost i neljudskost,pravda i nepravda…Ovo sto rade palestini je sve osim ljudskosti i pravde.Smece,govna,sljam i otpad ljudski.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Nov 2024, 16:45

Djavo je u detaljima.
Zasto?
Pa kad kazes nasi nas karaju dok nam bacaju prasinu zvanu " vid one anam" zapravo najvecu prasinu baca ta prica.
Prejudicirajuc da nas karaju jer su nesposobni za bilo sta drugo osim ukrast.
Znaci nesposobni za Drzavu.
Ili ako dignes glas protiv klaonice u Gazi kazes po automatizmu postajes terorist.
Rekoh djavo je u detalju.
Upakujes ga fino.
Nije to borba za gradjansku.
To je ...ne znam ni koja rijec je prava..
Neka vrsta podrivanja a ne vidis da time rezes onu istu granu na kojoj sjedis.
dream of spring...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 11 Nov 2024, 16:48

General War wrote: 11 Nov 2024, 16:18
Masamune wrote: 11 Nov 2024, 13:40

-Ne, bosnjacki nacionilisti su izmislii da je bosnjacima iz Sandjaka ( i jednog i drugog) matica BIH... A zasto? Sto ih vole? Svi drugaciji odgovori, ti je ista nijanasa SANU-a/ ili HANU a na sta su isti ti bosnjaci alergicni, zajedno sa tobom a ne vidis drugu stranu medalje...a gdje su druge stvari koje su bosnjacki predstavnici potpisali, a isti suzu za suzom liju za palestincima i nekakvom aparthejdom, jos i u ustav ubacili.

...nego moras skontat, koliko tebe tvoji karaju za stvari koje oni redovno rade, a zamajavaju te sa..."vidi onih sto rade"
Pa ima nekih sličnosti u nekim retorikama i djelovanjima, ali to ti je druže odlika skoro svih nacionalista širom planete. Ono što ih razlikuje je egzekucija, način iste i šta su sve spremni poduzeti za ostvarivanje vlastitih ciljeva.
Eno, u sred Beograda su nikli plakati "Make Serbia great again" gdje granice Srbije pokazuju na pola Hrvatske, kao i cijela Crna Gora i BiH u Srbiji. Gdje si kad vidio tako nešto kod Bošnjaka? Kulturološke i religijske poveznice su tu sa Sandžakom, a i tu opet imaš različite struje. Bošnjački nacionalisti ne svojataju Sandžak i to je rijetkost. Kavazović i ostali su jedna struja, a rahmetli Zukorlić je bio druga struja. Daleko je to od svesrpstva i ono kako Zagreb diriguje bosanskim Hrvatima.

A ono "vidi onih šta rade" - to je tačno i trebao bi prvo svoje dvorište očistiti i ne dati povod da nešto iskoriste protiv tebe. Kao što sam ja ovdje nekad spominjao ime ulica po handžarovcima u Sarajevu i što smatram da je katastrofa, jer daješ povod za prozivke s druge strane a ti bi htio da prozivaš imena ulica po npr. četničkim zločincima i drgim. Ali to je par ulica u konačnici u Sarajevu koje možeš na prste jedne ruke nabrojati. S druge strane svaka treća ili četvrta u RS- je o nekoj osobi koja je bliska četničkoj ideologiji, ratnim zločincima i drugim. To je neuporedivo.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Nov 2024, 16:50

Pa univerzitet dr Dabic.
To je nenadyebivo :D.
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 11 Nov 2024, 17:00

Masamune wrote: 11 Nov 2024, 16:48
General War wrote: 11 Nov 2024, 16:18

Pa ima nekih sličnosti u nekim retorikama i djelovanjima, ali to ti je druže odlika skoro svih nacionalista širom planete. Ono što ih razlikuje je egzekucija, način iste i šta su sve spremni poduzeti za ostvarivanje vlastitih ciljeva.
Eno, u sred Beograda su nikli plakati "Make Serbia great again" gdje granice Srbije pokazuju na pola Hrvatske, kao i cijela Crna Gora i BiH u Srbiji. Gdje si kad vidio tako nešto kod Bošnjaka? Kulturološke i religijske poveznice su tu sa Sandžakom, a i tu opet imaš različite struje. Bošnjački nacionalisti ne svojataju Sandžak i to je rijetkost. Kavazović i ostali su jedna struja, a rahmetli Zukorlić je bio druga struja. Daleko je to od svesrpstva i ono kako Zagreb diriguje bosanskim Hrvatima.

A ono "vidi onih šta rade" - to je tačno i trebao bi prvo svoje dvorište očistiti i ne dati povod da nešto iskoriste protiv tebe. Kao što sam ja ovdje nekad spominjao ime ulica po handžarovcima u Sarajevu i što smatram da je katastrofa, jer daješ povod za prozivke s druge strane a ti bi htio da prozivaš imena ulica po npr. četničkim zločincima i drgim. Ali to je par ulica u konačnici u Sarajevu koje možeš na prste jedne ruke nabrojati. S druge strane svaka treća ili četvrta u RS- je o nekoj osobi koja je bliska četničkoj ideologiji, ratnim zločincima i drugim. To je neuporedivo.
Ne, Sandjaklije svojataju Bosnu...isto kao i SANU/HANU , bosnjacki nacionalisti u BiH lajkaju to misleci da to ima pozitivnu konotaciju po Bosnajke ...jer neko gore napisa "time is on my side", a to je ta poveznica...nada u brojeve...

Ovo dole napisano je savrseno jasno, ne mozes neciji nacionalizam negirati tako sto ces istaknuti svoj...da makar partizani nisu bili ovdje pa da se nije moglo prepisati kako trebas da se postavis kako bi bio snaga fuzije ako ti je do drzave stalo, a ne radis potpuno isto gdje mozes a trovat javnost paznjom prema onim hanam...ne ide to, ja te uvjeravam i druge, da se svijest malo promjeni u bosnjackom politickom establismentu, USA bi zavrsila sa SANU/HANU i dejtonom za tren oka..,ali vide ljudi da ovdje im neko vrijedja inteligenciju.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Nov 2024, 17:03

A de imenuj.
Daj nam prvo politicare koji svrsavaju kad ih sandzaklije svojataju.
Onda nam imenuj ko to amere yb u mozak.
Ti ko dr Besim Spahic. Kojeg postujem.
Al brt kad krene zavrsi da ni sam ne zna sta je htio osim suknut bosnjakistancima :ooo
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 11 Nov 2024, 17:15

ironman wrote: 11 Nov 2024, 17:03 A de imenuj.
Daj nam prvo politicare koji svrsacaju kad ih sandzaklije svojataju.
Al brt kad krene zavrsi da ni sam ne zna sta je htio osim suknut bosnjakistancima :ooo
--pa koliko ih se pridruzilo Fahri? Druga do skoro bila politicka partija u federaciji, a gdje su drugi, pa rahmetli Zukorlic (drzavljanin BiH)...
-Jebe ih u mozak od SDA velikana sto znaju da su u "Muslimanskom Bratstvu", do onih koji redovno izvlace Dodika ili Covica iz sranja, ko uvali onu Karicku umjesto Bogicevica...jel ti treba sve crtat?
-Besim spahic je ok lik...meni nebitan nako.
-Nadi nesto da sam slagao, a to sto ti je sukanje sto ti kazem halo vidim te iza bandere, ja sam nebitan drugi su.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 11 Nov 2024, 17:16

General War wrote: 11 Nov 2024, 17:00
Masamune wrote: 11 Nov 2024, 16:48

Ne, Sandjaklije svojataju Bosnu...isto kao i SANU/HANU , bosnjacki nacionalisti u BiH lajkaju to misleci da to ima pozitivnu konotaciju po Bosnajke ...jer neko gore napisa "time is on my side", a to je ta poveznica...nada u brojeve...

Ovo dole napisano je savrseno jasno, ne mozes neciji nacionalizam negirati tako sto ces istaknuti svoj...da makar partizani nisu bili ovdje pa da se nije moglo prepisati kako trebas da se postavis kako bi bio snaga fuzije ako ti je do drzave stalo, a ne radis potpuno isto gdje mozes a trovat javnost paznjom prema onim hanam...ne ide to, ja te uvjeravam i druge, da se svijest malo promjeni u bosnjackom politickom establismentu, USA bi zavrsila sa SANU/HANU i dejtonom za tren oka..,ali vide ljudi da ovdje im neko vrijedja inteligenciju.
Ne bih baš rekao da je to tako u vezi Sandžaka, ali da ne širimo dalje priču o tome jer me Sandžak baš i ne interesuje da budem iskren.

Amerikancima prije svega mi ovdje svi u kompletu nismo bitni i to se ni sa Trumpom neće promijeniti. Mi smo njima bili i ostali eksperiment, ali isto tako zahvaljući njima sačuvani su mnogi životi i otuda nam oni trebaju biti prvi partneri. Dejton je samo jedan od mnogih njihovih ugovora za koji traže da se poštuje 100% i svako odmicanje od istog njima je problem, te u skladu s tim djeluju. Ili kad je u pitanju korupcija kao zadnji primjer sa Ramom Isakom i kad vide da ti sam ne činiš ništa da to spriječiš.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9714 times
Been thanked: 11455 times

Post by Krokodil Behko » 11 Nov 2024, 17:22

U pravu je bio onomad Nermin Nikšić, Dodik se stvarno promijenio.

Hajmo sad svi da napadnemo SDA, jer su on i krivi za taj plan rasta

"Taj kurvanjski posao Evrope kojima onima kao šalje pare, a mi trebamo izgubiti svaki karakter, to više neće ići. Eto njima njihove pare, eto njima njihov plan rasta, eto im šta god hoće. U Sarajevu moraju hitno mijenjati svoj pristup. Imali su do sada pristup da idu žestoko na nas. Samo pričaju 'Dodik, Dodik...' Šta ste napravili s tim? Ako brzo ne počnete da molite, nećete dobiti ništa. Sad nemam ni jedan razlog da se povinujem njihovim zahtjevima. Ja sam prepun samopouzdanja i vidjet ćete kako će to ići. Sad se nećemo držati ni onoga što smo ranije dogovorili, sad ćemo još više zaoštriti.

Nemamo nikakvog više razloga da drugačije postupimo. Vijeće ministara neće uraditi ništa s Planom rasta jer nema saglasnost SDA. RS je izdržala najteže moguće vrijeme onog smrada Murphyja. Ja samo čekam da on ispiri, da nestane. I njega sam preživio. RS sada nema ni jednog razloga da se povlači pred bilo kim. Evropa je u svemu promašila. Mi smo vodili ispravnu politiku, a ne oni", kazao je.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 11 Nov 2024, 17:25

General War wrote: 11 Nov 2024, 17:15
ironman wrote: 11 Nov 2024, 17:03 A de imenuj.
Daj nam prvo politicare koji svrsacaju kad ih sandzaklije svojataju.
--pa koliko ih se pridruzilo Fahri? Druga do skoro bila politicka partija u federaciji, a gdje su drugi, pa rahmetli Zukorlic (drzavljanin BiH)...
-Jebe ih u mozak od SDA velikana sto znaju da su u "Muslimanskom Bratstvu", do onih koji redovno izvlace Dodika ili Covica iz sranja, ko uvali onu Karicku umjesto Bogicevica...jel ti treba sve crtat?
-Besim spahic je ok lik...meni nebitan nako.
-Nadi nesto da sam slagao, a to sto ti je sukanje sto ti kazem halo vidim te iza bandere, ja sam nebitan drugi su.
Fahro who?
Jedan zastupnik u Brcko distriktu danas.
Zukorlic i nip.
Pa to nije od prvog dana vidio sta se radi i zasto.
Necu o tome ovdje .
Muslimansko bratstvo?
Pa molim te. Gdje su mracnjaci danas u sda..msmko je mracnjak?
Jesil slijep pored ociju.
Hdz? Tikva je pukla. Jos i prije Neuma.
A bgm nije sad da sdp pod Lagumdzijom nije bio kujica i Dodika i Covica.
Il smo to zaboravili?
Ovo danas. Nije poslusna kujica nego desna ruka :D.
Isto ko i gorespomenuti nip.
Jadove iz ns nije vrijedno spomenuti.
I da..politika nije ono cime se mozemo pohvalit...nekako opet opstajemo.
Koje bandere? I sta vidis.
Ne vidis dobro.
Jedan covjek jedan glas. To je ono sto ja zelim. Nemoguce?
Msm da je i ukidanje aparthejda djelovalo ko nemoguca misija.
A kontrolisali rudnike dijamanata i zlata.
Pa padose.
Ovdje ima jedino litija :D.
dream of spring...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 11 Nov 2024, 17:32

Ma SDP je prnuo u fenjer kad je Zlatko došao na čelo. Jedino su ideju stranke u životu nakon legende Durakovića održavali tuzlanski tvrdolinijaši dok se i oni nisu raspali i postali prvo Zlajini igrači, pa onda Nerminovi. Prvi Đasmin.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”