Izbor novog Reisa
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Izbor novog Reisa
Ja sam na jednom forumu vec otvorio ovu temu i samo sam kopirao ono sto sam tamo postavio, dakle izvolite
Po ustavu IZ reis Ceric ne moze vise biti biran pa sta mislite ko bi mogao da bude izabran na njegovo mjesto
Evo nekoliko imena pa da malo popricamo o tome
Prof. Dr. Enes Karic
Tuzlanski Muftija Husein ef. Kavazovic
Ljubljanski Muftija Nedzad ef. Grabus
Sandzacki Muftija Muamer ef. Zukorlic
Sta mislite ko od ovih ima sanse da bude novi reis ili ako vi imate neko drugo ime napisite
Po ustavu IZ reis Ceric ne moze vise biti biran pa sta mislite ko bi mogao da bude izabran na njegovo mjesto
Evo nekoliko imena pa da malo popricamo o tome
Prof. Dr. Enes Karic
Tuzlanski Muftija Husein ef. Kavazovic
Ljubljanski Muftija Nedzad ef. Grabus
Sandzacki Muftija Muamer ef. Zukorlic
Sta mislite ko od ovih ima sanse da bude novi reis ili ako vi imate neko drugo ime napisite
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18662 times
Re: Izbor novog Reisa
zamislite da bude Zukorlić 
to bi bio vrhunac
a ni ovaj ljubljanski mi ne šmeka
hajde mrki reci nam ko je on i kakav je
to bi bio vrhunac
a ni ovaj ljubljanski mi ne šmeka
hajde mrki reci nam ko je on i kakav je
Grabus je jako umirena osoba i kao takav mi se sviđa.
Što mene fascinira je to da je jako brzo naučio slovenački jezik i to samo dokazuje da je prilagodljiv kao osoba.
On i Karić bi po mom nekom saznanju bili bolji od boljeg - pa ma ko od te dvojice došao , ostali mi niti pod razno nisu dobri .
Što mene fascinira je to da je jako brzo naučio slovenački jezik i to samo dokazuje da je prilagodljiv kao osoba.
On i Karić bi po mom nekom saznanju bili bolji od boljeg - pa ma ko od te dvojice došao , ostali mi niti pod razno nisu dobri .
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
Ako se mislilo na Enesa Karica,ja mislim da bi on bio dobar.. Djeluje u skladu sa nasom tradicijom i ne vjerujem da bi on mogao bas toliko da se petlja u politiku kao ovaj sadasnji...jer je to izgustirao vec i nije se proslavio... Znaci,bit ce nesto od njega.. 
- Maja
- Administrator

meni se i safet softić što je došao na bičakčićevo mjesto čini ok
samo je pitanje je li pod utjecajem kavazovića
samo je pitanje je li pod utjecajem kavazovića
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Slabije poznajem te muftije i visoke sluzbenike rijaseta ali Softica se sjecam.. On u odnosu na Karica,djeluje nesto tradicionalnije.. Ali u smislu razmisljanja i pristupa javnosti.. Dok u smislu vjerske filozofije,tu su oni.. isto misle..
ja vala nijednog ne znam. poznata su mi neka imena, ali to je sve. sto se mene tice, meni bi najdrazi bio Bugari

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40953 times
- Been thanked: 27507 times
Ne znam nikoga znam samo da su svi ista bagra banda, ja bi stavio Zagora kuma za Reisa ako moze evo glas za Zagora

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Cudi me da se ne spominje ovaj naibu-reis Spahic u tom kontekstu..
Covjek je smiren i vjernik pravi.. a pobili mu i zenu i cerke..
Covjek je smiren i vjernik pravi.. a pobili mu i zenu i cerke..
Muamer Zukorlić na novi BMW okačio tablice sa svojom titulom
Sandžački i muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Muamer Zukorlić pojavio se sa novim BMW-om i registarskim tablicama na kojima piše "MUFTY", što je još jednom izazvalo razne komentare u Novom Pazara i Sandžaku. Kako je za naš portal potvrđeno iz policijskih izvora za ovo vozilo je prvo zatraženo izdavanje tablica na kojima će pisati "muftija" ali, s obzirom da se na nove tablice u Srbiji po posebnoj cijeni može ispisati maksimalno pet slova tom zahtjevu se nije moglo izaći u susret jer nije se moglo dopisati još "ja", tako da je podnosilac zahtjeva dobio tablice na kojima piše "MUFTY".
"Jedan od njegovih (Zukorlićevih) ljudi je podnio zahtjev da mu na tablice piše "muftija" ali nismo mogli udovoljiti njegovom zahtjevu jer pored oznake grada "NP" na tablicama je moglo samo da stoji "MUFTY" jer još za ona dva slova "JA" nije bilo mjesta. Izdavanje ovih tablica,pored propisanih troškova registracije, košatalo je oko 80 hiljada dinara", rekao je izvor iz novopazarske policije.
Zukorlić se prošle godine na dženazi i danu genocida u Srebrenici pojavio sa svojim obezbjeđenjem i džipovima na kojima je bilo ispisano "MUFTIJA".
http://depo.ba/vijest/40460
Sandžački i muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Muamer Zukorlić pojavio se sa novim BMW-om i registarskim tablicama na kojima piše "MUFTY", što je još jednom izazvalo razne komentare u Novom Pazara i Sandžaku. Kako je za naš portal potvrđeno iz policijskih izvora za ovo vozilo je prvo zatraženo izdavanje tablica na kojima će pisati "muftija" ali, s obzirom da se na nove tablice u Srbiji po posebnoj cijeni može ispisati maksimalno pet slova tom zahtjevu se nije moglo izaći u susret jer nije se moglo dopisati još "ja", tako da je podnosilac zahtjeva dobio tablice na kojima piše "MUFTY".
"Jedan od njegovih (Zukorlićevih) ljudi je podnio zahtjev da mu na tablice piše "muftija" ali nismo mogli udovoljiti njegovom zahtjevu jer pored oznake grada "NP" na tablicama je moglo samo da stoji "MUFTY" jer još za ona dva slova "JA" nije bilo mjesta. Izdavanje ovih tablica,pored propisanih troškova registracije, košatalo je oko 80 hiljada dinara", rekao je izvor iz novopazarske policije.
Zukorlić se prošle godine na dženazi i danu genocida u Srebrenici pojavio sa svojim obezbjeđenjem i džipovima na kojima je bilo ispisano "MUFTIJA".
http://depo.ba/vijest/40460
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Čovjek je zvijezda, treba mu i crveni tepih prostirati :lol
Šalu na stranu, ne dao Bog ni ovakvog reisa. Valjda bi skromnost trebala biti njegova glavna odlika. Mada vjerujem da ni drugi nisu ništa bolji, samo što su pametniji pa znaju to sakriti.
Šalu na stranu, ne dao Bog ni ovakvog reisa. Valjda bi skromnost trebala biti njegova glavna odlika. Mada vjerujem da ni drugi nisu ništa bolji, samo što su pametniji pa znaju to sakriti.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Maja
- Administrator

Taj Zukorlić bi trebao ići među političare
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Najbitnije je da Ceric vise ne moze biti reis.. Stvarno pretjeruje u zadnje dvije godine otprilike.. Puno se petlja u politiku sto znaci i petljanje politike u vjeru..
Meni Enes Karic,djeluje modernije od ovih ostalih ali vec se bavio politikom pa nisam bas siguran da ga to ne bi opet zanimalo.. Mada,znajuci i ove ostale a sto se toga tice,isto nam se pise..
Meni Enes Karic,djeluje modernije od ovih ostalih ali vec se bavio politikom pa nisam bas siguran da ga to ne bi opet zanimalo.. Mada,znajuci i ove ostale a sto se toga tice,isto nam se pise..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ceric dozivotni reis???
Kako sada stvari stoje,izbora novog reisa,mozda nece nikada ni biti..
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... -reis.html
Dakle,jedna od najvecih tekovina demokratije unutar,nase vjerske zajednice,mozda bude i pogazena.. Razlog je vidljiv,svakom iole pametnom covjeku. Nasli su sacicu pripadnika PL u SA i sada po oprobanom,Radoncicevom modelu,manipulisu te borce,sa krajnjim ciljem,da Ceric,postane dozivorni reis. Vjerovatno ova ideja,nije naisla na razumijevanje unutar organa IVZ,na celu sa rijasetom i sad se trazi bilo kakva baza,koja ce na osnovu,boga pitaj kakvog prava,predloziti Cerica,da nam bude dozivotni reis i da nam jos puno puta,bajram cestita,sav optocen zlatom i dragim kamenjem.. Ja mislim,da bi Radoncic,bio u stanju za reisa predloziti i Zijada Turkovica,samo ako bude imao neku korist od toga
Dakle,jedna od najvecih tekovina demokratije unutar,nase vjerske zajednice,mozda bude i pogazena.. Razlog je vidljiv,svakom iole pametnom covjeku. Nasli su sacicu pripadnika PL u SA i sada po oprobanom,Radoncicevom modelu,manipulisu te borce,sa krajnjim ciljem,da Ceric,postane dozivorni reis. Vjerovatno ova ideja,nije naisla na razumijevanje unutar organa IVZ,na celu sa rijasetom i sad se trazi bilo kakva baza,koja ce na osnovu,boga pitaj kakvog prava,predloziti Cerica,da nam bude dozivotni reis i da nam jos puno puta,bajram cestita,sav optocen zlatom i dragim kamenjem.. Ja mislim,da bi Radoncic,bio u stanju za reisa predloziti i Zijada Turkovica,samo ako bude imao neku korist od toga
To si dobro opisao i treba tako, kritički a ne uvijek kao sve je u redu .
Moja opaska;kad bi ikako bila mogućnost da se za izbor reisa optuži Dodik, naša raja bi prvo to uradila
Moja opaska;kad bi ikako bila mogućnost da se za izbor reisa optuži Dodik, naša raja bi prvo to uradila
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ma nema od toga ništa da efendija Cerić opet bude reis,to su šuplje priče ,a ako malo bolje iščitaš i text vidjećeš da se i tu to kaže.Krokodil Behko wrote:Ceric dozivotni reis???
Čak i da se usvoji u ustavu IZ da reis bude biran doživotno,moraju biti izbori za novog reisa jer prijašnji je izabran po starim pravilima.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Procitao sam ja to dobro.. Procitao sam i sta je Dzemaludin Latic rekao. Medjutim,imajuci u vidu,relaciju Radoncic - reis,ovaj clanak,treba shvatiti kao probni balon u javnosti. Ako ne bude ostrijih reakcija,Radoncic ce ici na to,da zalobira svu javnost i izvrsi pritisak na Rijaset.. Ne bi trebalo potcijeniti moc Dnevnog avaza.carobnjak_iz_voza wrote:Ma nema od toga ništa da efendija Cerić opet bude reis,to su šuplje priče ,a ako malo bolje iščitaš i text vidjećeš da se i tu to kaže.Krokodil Behko wrote:Ceric dozivotni reis???
Čak i da se usvoji u ustavu IZ da reis bude biran doživotno,moraju biti izbori za novog reisa jer prijašnji je izabran po starim pravilima.
A sto se tice Patriotske lige kantona Sarajevo,pa bar to je prepoznatljiva manipulacija borackih populacija. Treba se samo prisjetiti,pokusaja paljevine zgrade vlade,tokom borackih demonstracija. Svi znamo,da je Radoncic to podstrekavao. kao i to,da uvijek gleda,da ima sto vise pripadnika borackih populacija oko sebe.. Pa kad zatreba,da krse zakon umjesto njega,dok to javnost bude odobravala a po principu "oni su borci,imaju pravo da se bune"
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Efendija Cerić jeste nagao čovjek i možda ne bira riječi počesto ali uopće ne sumnjam da bi i on sam odbio da bude doživotno.Osim toga IZ ,odnosno svi ti doktori,profesori teolozi koji funkcionišu unutar te zajednice se uopće ne boje ni Cerića ni Radončića niti ih neko može tako lahko izmanipulisati.
Unutar samog vrha IZ postoji velika raznovrsnost i demokratičnost mišljenja te su oni u poredjenju sa ostalim političkim,kulturnim ili bilo kakvim zajednicama daleko daleko ispred i prednjače u BiH.
Unutar samog vrha IZ postoji velika raznovrsnost i demokratičnost mišljenja te su oni u poredjenju sa ostalim političkim,kulturnim ili bilo kakvim zajednicama daleko daleko ispred i prednjače u BiH.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)