VJERSKI SLUZBENICI

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9722 times
Been thanked: 11464 times
Status: Offline

Re: VJERSKI SLUZBENICI

Post by Krokodil Behko » 31 Mar 2011, 21:18

carobnjak_iz_voza wrote:Ovdje se govori o cinjenicama ,a ne fikciji ,a cinjenica je da je IZ i njeni dzemati provode ono sto se zove "unovciti vjeru" a sve pod utjecajem tradicije a ne islama.
A sad fino pojasni koja je to tradicija ako nije islamska...?? Dakle,ne kazem da postoji,nego ti to tvrdis... Niko ovdje ne mjenja stavove.. Savrseno dobro ti razumijes da ja govorim ono sto i gro naseg naroda.. Ali ni IVZ ni vi vehabije to ne zelite cuti...

Ukoliko ne objasnis dobro ono za tradiciju,znaci truba si za historiju... :cvike

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 31 Mar 2011, 21:24

Krokodil Behko wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Ovdje se govori o cinjenicama ,a ne fikciji ,a cinjenica je da je IZ i njeni dzemati provode ono sto se zove "unovciti vjeru" a sve pod utjecajem tradicije a ne islama.
A sad fino pojasni koja je to tradicija ako nije islamska...?? Dakle,ne kazem da postoji,nego ti to tvrdis... Niko ovdje ne mjenja stavove.. Savrseno dobro ti razumijes da ja govorim ono sto i gro naseg naroda.. Ali ni IVZ ni vi vehabije to ne zelite cuti...

Ukoliko ne objasnis dobro ono za tradiciju,znaci truba si za historiju... :cvike
Sacekaj da rijesimo tvoja pitanja prvo,ne moze se to tako skakati sa teme na temu.Ocekuje se odgovor na tvoja pitanja od tvog druga Mrkija.Lagahno ,lagahno zar si zaboravio sta si pitao,a odgovora nigdje(a ni govornika :lol )
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 31 Mar 2011, 21:46

carobnjak_iz_voza wrote:Sacekaj da rijesimo tvoja pitanja prvo,ne moze se to tako skakati sa teme na temu.Ocekuje se odgovor na tvoja pitanja od tvog druga Mrkija.Lagahno ,lagahno zar si zaboravio sta si pitao,a odgovora nigdje(a ni govornika :lol )

Dakle... tradicija u vjeri bosnjackog naroda... Trazi se odgovor... :cvike

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 31 Mar 2011, 22:13

Tradicija ????????
Koliko godina je tradicija u igri al na tu opciju što ti navodiš ?????
Mislim na to boldirano .
Ybt, od kako su vehabije u BiH, to se je počelo dešavati a prije toga nije bilo , ipak je vehabija mnogo u BiH pa treba sve to financirati.

Haj lijepo podatak - molit ću lijepo,,....... koliko godina je tradicija u opticaju al ta tradicija koju ti navodiš.
Last edited by Maja on 04 Apr 2011, 02:59, edited 1 time in total.
Reason: obrisana lična prepucavanja
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 06 Apr 2011, 23:41

Kantonalni sud u Tuzli: Imamu Butkovicu 5 mjeseci zatvora uslovno

Image

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Živinicama kojom je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Mehmed ef. Butković proglašen krivim i osuđen uvjetno na pet mjeseci zatvora zbog krivičnog djela bludne radnje. Zatvorska kazna neće biti izvršena ukoliko Butković u periodu od dvije godine ne počini isto ili slično krivično djelo.

Općinski sud u Živinicama Butkovića je osudio u oktobru prošle godine, jer je, zloupotrijebivši svoj položaj, u novembru 2008. godine pokušao seksualno općiti sa tada 20-godišnjom E. H., spremačicom u Medžlisu.

Prema onome što je utvrđeno presudom, Butković je na spremačicu, inače suprugu drugog imama iz Živinica, nasrnuo u prostorijama Medžlisa IZ Živinice, da bi joj, nakon što se uspjela odbraniti, prijetio da nikome ne smije prijaviti šta se dogodilo, jer će ostati bez posla.

Nakon prvostepene presude, Rijaset IZBiH suspendirao je Butkovića s pozicije glavnog imama u Živinicama "do okončanja sudskog postupka i pravosnažnosti presude".

Lose stvari i losi ljudi,mogu se desiti u svakom narodu... Ovakvih slucajeva,na zalost,sve je vise i vise u BiH.. i unutar ostalih vjerskih zajednica,nije nista bolje..
zapravo,prije nekih godinu dana,otprilike,cijeli svijet su zapljusnule hiljade izjava o sexualnom izivljavanju katolickoh svecenika nad djecom... Od svih tih priojava..mozda je nekoliko njih,ostalo bez sluzbe.. Svi ostali,ostali su nekaznjeni.. I vjerovatno se i dalje,nekaznjeno bave pedofilijom..

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 07 Apr 2011, 00:16

da, nazalost je tako. obicno ne bivaju gonjeni za ta odvratna djela.
prije nego cu svratiti na forum veceras, prelistao sam prvo malo vijesti (kao i obicno) - kako domace (BiH), tako i strane(DE). tako naidjem na njemackim vijestima na clanak o katolickoj crkvi i povecanosti istupa pripadnika za 40 posto u odnosu na prethodnu godinu. sad, postoji takodjer mogucnost komentarisanja vijesti. nakupilo ih se nekih 50ak. hajd rekoh, bas da malo prelistam sta pisu. primijetio sam da je nekoliko njih skrenulo paznju na to kako ta zlostavljanja nemaju nista sa vjerom tj. krscanstvom i kako su za to odgovorne samo osobe koje su zloupotrebile svoj polozaj. sto je i sasvim istinito, logicno i jasno. isto i ja na to gledam i nikad ne bi jedno doveo u vezu s drugim, jer je to van pameti!

ali mi uzasno smeta to licemjerje, kad je u pitanju islam. jarane, jel' se neki hajvan digao u zrak i s tim odnio jedno ili vise neduznih zivota - odmah to nazivaju islamskim terorizmom. ili ako se neki avion srusio i slicno - prvo sto ces cuti, jeste, iskljucena je li ne, mogucnost da se radi o islamskom terorizmu/teroristi :puca :bua :zid

pa kakve veze ima islam ili bilo koja vjera sa terorizmom?! terorista je terorista, bez obzira koje boje, nacionalnosti ili vjere bio. cemu vazda taj prefiks? a nikad, za nikad nisu stavili predznak krscanski ili bilo koji drugi terorista ili teroristicki cin, kad su drugi u pitanju.

vjerujem, odnosno znam da sam promasio temu. ali eto, morao sam se istresti.... oprostite :cvijet

eto, ta djevojka, odnosno zena, je imala srece da je nije silovao. iako i to nije sad neka utjeha.....
ja da sam na mjestu njenog covjeka, kosti bi mu polomio. a ne daj Boze, da je izvrsio ono sto je naumio - kitu bi mu na presicalo!!

fuj, covjece!!
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 07 Apr 2011, 01:33

Na zalost.. desava se i kod nas.. Mada ovih nekoliko slucajeva u zadnjih godinu dana,uglavnom je sankcionisano i imami su ostali bez dluzbe i kaznjeni su pred sudom.. A sta reci za katolicku crkvu..to jest Vatikan.,.. Oni nedvojbeno,prikrivaju svoje svecenika,pa taman kad bi pola svijeta pobili.. Fuuuj!
Prije godinu dana,na sve strane bacila se njihova diplomatija da se sakriju svi ti silni sexualni ispadi njihovih svecenika.. Nije ih bilo briga ni za silovanu djecu ni za ugled svoje rodjene vjere.. i jos kad se uzme u obzir da se Vatikan protivi upotrebi kondoma,vjerovatno su svu tu djecu,decenijama silovali eto,na gori nacin...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7893 times
Been thanked: 18656 times

Post by Maja » 07 Apr 2011, 21:55

hoće li ko otvoriti temu u vezi izbora reisa 2012g

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Apr 2011, 00:56

U Njemackoj raste broj vjernika koji napustaju katolicanstvo

Broj vjernika koji napuštaju redove Katoličke crkve u Njemačkoj 2010. godine naglo je porastao te je, sa 180.000 zabilježenih izlazaka, za 40 posto veći nego godinu dana ranije, pokazuju rezultati istraživanja sedmičnika Die Zeitobjavljenog u četvrtak.

Istraživanje vjerskog dodatka "Christ&Welt" sedmičnik Die Zeit, provedeno na temelju podataka dobivenih iz 27 njemačkih biskupija, pokazuje da je 2010. iz Katoličke crkve istupilo 50.000 vjernika više nego 2009. usprkos tomu što je već pretprošle godine rekordan broj, njih oko 128.000, napustilo instituciju Katoličke crkve u Njemačkoj.

Najveći broj istupa zabilježen je na jugu Njemačke, gdje su većinom i nastanjeni katolici. Tako su biskupije Bamberg, Wuerzburg i Passau izgubile i do 70 posto vjernika. Gubici su zabilježeni i u najvećoj njemačkoj nadbiskupiji u Koelnu, koju je napustilo preko 40 posto vjernika.

Posmatrači drastičan odljev vjernika povezuju sa seksualnim skandalima koji već nekoliko godina pogađaju Katoličku crkvu. Katolička crkva rješenje problema vidi u, kako se navodi, "pojačanom dijalogu s laicima".

- Porast broja onih koji napuštaju Katoličku crkvu u 2010. simbolizira nestanak povjerenja koje je Crkva pretrpjela posebno zbog seksualnih skandala, rekao je glavni vikar Koelnske nadbiskupije Dominik Schwaderlapp za Die Zeit. On smatra da su mnogi istupom izrazili lični protest protiv zbivanja unutar Katoličke crkve.

- To je za nas vrlo bolno, rekao je Schwaderlapp.

Istodobno i protestantska crkva u Njemačkoj bilježi odljev vjernika. Tako je 2010. oko 150.000 protestanata istupilo iz redova Crkve.

Osjetan porast slučajeva napuštanja crkve posljednjih godina povezuje se i s crkvenim porezom koji plaćaju svi članovi protestantskih i katoličkih zajednica s dokazanim primanjima. Ateisti i pripadnici ostalih religijskih zajednica ne plaćaju crkveni porez, prenosi Hina.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Apr 2011, 09:51

Katolicki svecenici zlostavljali oko 800 ljudi u Austriji

Image

Katolički svećenici u crkvama u Austriji od 1960. do 1980. godine seksualno su zlostavljali više od 800 žrtava, uglavnom muškaraca. Najviše slučajeva zabilježeno je u pokrajinama Gornjoj Austriji, Beču i Tirolu.

Crkvena komisija, koja je formirana prije godinu dana, saopštila je da im se obratilo 837 lica koja tvrde da su bila izložena seksualnom nasilju unutar crkvenih institucija i da je većinom riječ o muškarcima.

Komisija je odredila odštetu u 192 slučaja, dok su više od 200 slučajeva žrtve, prema vlastitoj želji, primile novčanu pomoć, izvinjenje ili terapiju. Ovu komisiju formirao je krajem marta prošle godine bečki nadbiskup kardinal Kristof Šenborn s ciljem da nezavisno ispita optužbe o seksualnom zlostavljanju koje su počinili pripadnici Katoličke crkve.

Veliki broj ustanovljenih slučajeva odnosi se na period između 1960. i 1980. godine, prenose hrvatski mediji.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 27 Apr 2011, 15:33

Hrvatska: novinar razotkrio svecenika pedofila

Image
snimak sa skype

Svećenik u jednoj od župa Vukovarsko-srijemske županije u Hrvatskoj, nakon što je odslužio večernju misu, vraća se u svoju prostranu kuću, tik do crkve. Uključuje laptop, logira se na Skype, stavlja mikrofon i slušalice i započinje komunikaciju s poznanikom. U pozadini, na zidu njegove dnevne sobe, uramljeni akvareli sa slavonskim i primorskim pejzažima.

Skida zelenkasto-plavu jaknu ispod koje su crni kožni remeni, s metalnim rupicama. Gotovo da su se usjekli u njegovo punašno tijelo. Ima uske tamnoplave hlače, s velikim izrezom koji potpuno otkriva stražnjicu i spolovilo.

Poznaniku sa Skypea potom pokazuje tri ogromna plastična penisa, bijeli, smećkasti i crni, odložena na trosjedu do njega. Potom započinje svoju igru. Sve to, više nego jasno, vidi se na gotovo polusatnoj snimci sa Skypea. Četrdesetak eksplicitnih fotografija s te snimke ovih je dana ustupljeno "Jutarnjem listu".

Stalni kontakt

- O čemu maštaš dok to radiš - pita svećenika, zabavljenog svojom seksualnom igrom, sagovornik sa Skypea.

- O onim dečkima iz škole.

- Kako znaš koji bi to htjeli?

- To se osjeti. Vidi se u pogledu, u smiješku.

- Maštaš o njima?

- Da. Ali zapravo ne znam bih li se to ovdje usudio učiniti - zadihano odgovara svećenik, zabavljen svojim pomagalima.

Velečasni, kako ga s uvažavanjem svi oslovljavaju u njegovom selu, prije nekoliko godina premješten je iz župe u Osječko-baranjskoj županiji u Vukovarsko-srijemsku. Iz ranije župe morao je otići jer ga je prijavio maloljetni rođak kojeg je seksualno zlostavljao. Policija je provela istragu, ali cijelo se selo diglo protiv svećenikovog rođaka.

Iako je bilo glasina da svećenik isto čini i s nekoliko drugih dječaka, niko u selu G. o tome s novinarima ne želi pričati. Kažu da djeci u toj dobi svašta pada na pamet, skloni su izmišljati, lagati, pričati gluposti, blatiti druge, a ne susprežu se ni kad je svećenik u pitanju.

Ipak, prijava svećenikovog rođaka bila je povod da ga premjeste u selo B. Tamo je već nekoliko godina. Osim vođenja župe, ima i status vjeroučitelja, pa predaje vjeronauku u tri škole i u svakodnevnom je kontaktu s maloljetnicima.

Uzbuđeni glas

Novinar "Jutarnjeg" razgovarao je s velečasnim 20. aprila. Kad je načeta tema nenajavljenog razgovora, velečasni se silno uzbudio, gotovo da je drhtao.

- To je potpuno nemoguće. Da, posjedujem računar, prijenosni i stolni, ali tek sam prosječni poznavalac rada na kompjuteru. Ništa ne znam o Skypeu niti ga koristim - rekao je drhtavim, uzbuđenim glasom.

Novinar mu je detaljno opisao šta se vidi na snimcima sa Skypea. Velečasni ponavlja kako o tome ništa ne zna.

- Ne, pojma o tome nemam. Uopće ne znam o čemu govorite - kaže dok mu znoj probija na čelo.

- Želite li da vam pokažemo slike - pita novinar.

- Ne, ne želim ih vidjeti. Ali morat ćemo prekinuti razgovor. Imam misu, a i vidite koliko sam uzbuđen.

- Možemo li nastaviti razgovor nakon mise - pita novinar.

- Ali sve sam vam već rekao! Žao mi je. Neću moći. Iza mise držim djeci vjeronauku - rekao je svećenik.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 May 2011, 20:54

Ima i gorih od nasih vjerskih sluzbenika..definitivno..
Divi dole sta srpski patrijarh radi.. DoDickov referendum na dnevnom redu SPC.
Cak ga je patrijarh i blagoslovio danas.. sve sami fasista do fasiste !!

I patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uključio se u raspravu o referendumu koji je, kako kaže, plod demokratije.

"Mi živimo u demokratskom svijetu. Referendum je plod demokratije. Ono što je prisutno u svijetu zašto da ne bude prisutno i kod nas", rekao je novinarima u Foči patrijarh Irinej gdje se danas sreo i sa Miloradom Dodikom.

Image

"Vjerovatno ima neko neke razloge, ali mi imamo svoju logiku. Mislimo da su istina i pravda na našoj strani. Treba biti strpljiv, mudar. Na takve pritiske odgovoriti", poručio je patrijarh Irinej.

Irinej je istakao i da će o ovome biti riječi i na predstojećem zasjedanju Sabora SPC, "ako bude predviđeno dnevnim redom".

"Još pratimo razvoj situacije. Da sačekamo da ne istrčimo prije, da sačekamo kako će se razvijati događaji. Nadamo se da nećemo biti u prilici da kažemo nešto negativno i očekujem pozitivno rešenje", rekao je patrijarh srpski.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Jul 2011, 19:58

djavolji vladika-djavolji ubica

„Ideš kao Bojan, ne kao Serafion. (...) To ćemo naći, neki put i način. (...) Eto, obećavam ti to. (...) Ići ćemo zajedno...“

Tako na snimku, koji je danas objavio portal Radio Sarajevo, govori vladika Vasilije Kačavenda svom bivšem đakonu Bojanu Jovanoviću, koji ga javno optužuje za razvrat, pedofiliju i umiješanost u ubistvo jednog bogoslova.

Episkop zvorničko-tuzlanski 2004. godine, kada je napravljen snimak, Jovanoviću nudi put u Rusiju kako bi šutio o svemu onome o čemu je progovorio u ispovijesti prije dvije sedmice.

Jovanović ovaj snimak objavljuje tek kao dokaz da posjeduje snimke. Druge snimke, sa delikatnim temama i ponudama, Jovanović, iz razumljivih privatnih razloga, ne objavljuje, barem za sada. Pored ovog, objavljena su još dva snimka, čisto da se čitatelji uvjere u autentičnost snimljenog razgovora, koji je obavljen u Patrijaršiji u Beogradu. Na prvom snimku snimljen je ulazak Jovanovića u patrijaršiju i njegov razgovor sa portirom, a na drugom neobavezni razgovor Jovanovića i Kačavende.

Image

U razgovoru za pomenuti portal, Jovanović kaže da je ovo samo jedan dio snimaka koje posjeduje i koje je napravio u saradnji sa srbijanskom obavještajnom službom, što potvrđuje njegove tvrdnje da je nudio saradnju svim pravosudnim i policijskim institucijama u Srbiji i BiH.

U saopštenju odaslanom uz audio-snimke koji potkrjepljuju njegove tvrdnje i teške optužbe, Jovanović kaže da Crkva „kleči obremenjena nedelima crkvenih nedostojnika koja svakim danom izlaze na videlo“.

„Ne plašim se njegovog ništavnog saopštenja za javnost niti njegovog odlaska kod gospodina Dodika.

"Svojim nedjelima Kačavenda je presudio samom sebi a sud će samo to da potvrdi. Ja ne iznosim optužbe nego činjenice i sada očekujem reakciju tužioca, da jednom zasvagda se stavi tačka na vladavinu jednog seksualnog manijaka, pedofila i perverznjaka“, poručio je Jovanović.

On dodaje da je iza njega stala domaća javnost i da mu se mnogi ljudi javljaju nudeći pomoć i podršku, te da se u cijeli slučaj polako uključuje i međunarodna javnost.

„Žao mi je što moram da pribegnem ovom koraku koji će dodatno zadati udarac Srpskoj crkvi, ali gospodin Kačavenda je za to kriv. Dajem javnosti dio snimka koji je napravljen u Patrijaršiji, a koji će da raskrinka gospodina Kačavendu“, poručuje Jovaonvić.

Podsjetimo, Jovanović je Kačavendu optužio u ispovijesti za naš portal za pedofiliju, razvrat i umiješanost u ubistvo. Također, optužena je i Crkva u cjelini jer šuti, kao i politički vrh Srbije i obavještajne i policijske agencije.

Kačavenda se tekoglasio saopštenjem u kojem niti negira niti demantuje Jovanovićeve optužbe, nego se tek poziva na sud. Znakovito je da je par dana nakon objavljivanja ispovijesti Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, primio Vasilija Kačavendu, ali su teme razgovora, sudeći po saopštenju, bile tek protokolarne.

Dječija ambasada Međaši najavila je da će zatražiti istragu i obratiti se Okružnom tužilaštvu Bijeljina, Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

:bua :bua :bua

sancho_no1
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancho_no1 » 02 Aug 2011, 00:28

Vecinom su to profesionalni klanjaci.....
Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli mnogo!!!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2011, 23:51

Nikad kraja ovim ispadima

Svecenik optužen da je otimao žene i silovao

Image

Dale Richardson, sveštenik baptističke crkve u Južnoj Karolini uhapšen je zbog optužbi da je oteo i silovao tri žene. Svojim žrtvama je prijetio pištoljem i tjerao ih na seksualni odnos. Dvije žene silovao je iza crkve u kojoj je držao mise.

Richardson je optužen i za otmicu četvrte ženske osobe, koja nije seksualno napadnuta. Svoju zadnju žrtvu Richardson je, kako prenosi AP, oteo prošlog mjeseca. Ponudio joj je vožnju, a kada je vidjela da se događa nešto čudno i pokušala izaći iz automobila, zaprijetio joj je pištoljem i vezao ruke.

Odvezao je do prikolice iza crkve u kojoj je silovao svoje prethodne žrtve. Ali, nije je seksualno napao, te je uskoro pustio na slobodu. Žena je odmah otišla policiju, a Richardsona je prepoznala sa fotografije na službenim internet stranicama njegove crkve.

Richardson je pred sudom kazao da nije kriv za zločine za koje se tereti.

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana » 24 Aug 2011, 00:22

Krokodil Behko wrote:Lose stvari i losi ljudi,mogu se desiti u svakom narodu..
Upravo i zato ne bih generalizovao stvari jer ovako ispada da je vjerski službenik sam po sebi sinonim za pedofiliju, kriminal, pohlepu i uopšte najprizemnije strasti i sve što je negativno. Vjerovatnoća da se ispod ahmedije ili mantije krije psihopat i ološ nije ništa veća od od vjerovatnoće da isti mentalni sklop nosi ljekarski mantil ili policijsku uniformu.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Aug 2011, 00:52

niska grana wrote:
Krokodil Behko wrote:Lose stvari i losi ljudi,mogu se desiti u svakom narodu..
Upravo i zato ne bih generalizovao stvari jer ovako ispada da je vjerski službenik sam po sebi sinonim za pedofiliju, kriminal, pohlepu i uopšte najprizemnije strasti i sve što je negativno. Vjerovatnoća da se ispod ahmedije ili mantije krije psihopat i ološ nije ništa veća od od vjerovatnoće da isti mentalni sklop nosi ljekarski mantil ili policijsku uniformu.
Pa jeste,ali ovo je tema o vjerskim sluzbenicima.. Niko i ne kaze da su samo oni losi..
A to sto ih je malo koji se isticu sa nekim dobrim djelima,to je do njih.. :cudi
Naravno da je pedofila na primjer,puno vise izvan vjerskih sfera..
To kazuje prosta logika.. S tim,da ovdje diskutujemo o vjerama i njihovim predstavnicima..eto.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 24 Aug 2011, 21:57

POHOTNI fratar kojeg su tražili zbog spolnog odnošaja sa dvije 16-godišnjakinje ipak se pojavio pred istražnim sucem Slavkom Lozinom te priznao svoje (ne)djelo. Pokajao se. Sada mu je žao i moli se da mu Bog oprosti!

Fratra su na koncu ipak suspendirali te je tako izbjegao pritvor, koji bi zasigurno bio određen da ne bi ponovio djelo.

Djevojčice pristale na seksualni odnos s fratrom jer su u njega imale povjerenje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je u međuvremenu i optužni prijedlog protiv pohotnog fratra. Za kazneno djelo spolnog odnošaja zloporabom položaja i ovlasti zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Fratra terete da je od lipnja 2010. do svibnja 2011. godine u svojoj župi dvjema maloljetnicama slao brojne SMS poruke u kojima im je predlagao seksualni odnos, a jednoj od njih i MMS poruku seksualnog sadržaja. S djevojčicama je u više navrata imao seksualne odnose, na što su one pristale imajući u njega potpuno povjerenje. Jednoj je davao novac stvarajući kod nje financijsku ovisnost.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/poho ... 68115.aspx
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

sancho_no1
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancho_no1 » 28 Aug 2011, 23:14

Silovanje pedofilije i razni oblici kriminalnih radnji postoje i kod muslimanskih vj.službenikato samo sto se to kod nas ( u BiH) uvjek skrivalo ... Ocigledno da kod krscana ima puno pametnijih ljudi pa su odlučili da progovore o onome sto ih tišti. Tj da ako je neko pop ili papa da ne moze bas hodat uokolo i raditi sta hoce . Dok muslimani ocigledno još nisu dosegli taj nivo samokritike
Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli mnogo!!!

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 28 Aug 2011, 23:22

upravo tako.
musliman sam ali me islam sve vise podsjeca na komunizam.
nemas pravo da koristis glavu nego samo da slusas inace dzehenem(goli otok)
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Post Reply

Return to “Religija”