Zanimljivosti
Moderator: Krokodil Behko
- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Re: Zanimljivosti
Najcesca zenska imena..

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

- greeneyes
- Hadžija 
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ne bih nikad ni pomislio da je Olivia najčešće Britansko žensko ime, ne bih nikad uopće to ime povezao s Britanijom.  

Samo sabura
						- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:

Titanik, snimanje scene u kojoj se Leonardo smrzava od hladnoće. U većini scena u kojima putnici upadaju u more korišćeni su plitki bazeni dubine jedva jedan metar.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Petka u istocnoj Hrvatskoj..malo vjerojatno..ak ja dobro vidim

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- uvijek_kontra
- zmajček 
- Mood:
- Has thanked: 4534 times
- Been thanked: 4202 times
Pa dobro sto nam je mala drzava, al da je tolikoMala_Mu wrote:Najcesca zenska imena..
mala da i ime ne vidim procitat.. pa to ti je!!!

p.s. Uzela sam naocale.
Mora da je tako, neki dan susjeda rodila i cerki dala isto ime.

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
						- Hannibal
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
- Hannibal
- Mood:
ja sam negdje procito da je najcesce zensko ime na svijetu sofija, i njene izvedenice, npr safija kod nas 

🐽
						- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
Slasna delicija:Kako kebab izgleda u 17gradova širom svijeta

Za kebab možemo reći kako je napopularnije tursko jelo na svijetu, a posebno u Evropi, gdje je rasprostranjeno kao ulično jelo pod nazivom doner (döner kebab). U pitanju je "rotirajuće meso na ražnju" koje se izvorno pravi od janjetine, a peče na ražnju postavljenom u vertikalan položaj.
Bombaj, Indija

New York

Pariz, Francuska

Osnovna metoda pravljenja donera je da se meso izreže na tanke kriške, marinira i složi na ražanj koji će stajati uspravno. Na nekoliko slojeva mesa se stavlja loj, pa se masnoća slijeva niz ražanj pri povišenoj temperaturi.
Atina, Grčka

Berlin, Njemačka

Vijetnam

Iako se autentični doner pravi isključivo od janjećeg mesa, u mnogim dijelovima izvan Turske se koriste piletina, govedina ili kombinacija janjećeg i goveđeg mesa.
Filipini

San Francisco, Kalifornija

Sao Paulo, Brazil

Najčešće se poslužuje sa sitno isječenom salatom, paradajzom, lukom, krastavcima ili kupusom, a sosovi koji se dodaju su uglavnom bijeli sos sa jogurtom i bijelim lukom ili neki mliječni umak koji sadrži bilje. Kao prilog se često poslužuje i pomfrit.
Istanbul, Turska

Pakistan

London, Engleska

Sydney, Australija

Danas je doner prisutan gotovo svugdje, a još uvijek se najviše konzumira u Turskoj koja je glavni "krivac" za pojavu ovog ukusnog jela. Doner u sebi sadrži mnogo masnoća, kalorija i ugljenih hidrata, tako da se preporučuje kao povremena delicija, a ne osnova prehrane.
Madrid, Španija

Mexico City

Moskva, Rusija

Tokio, Japan

klix.ba
- drugrankovic
- Inventar foruma 
Re: Slasna delicija:Kako kebab izgleda u 17gradova širom svi
mos misliti ... 

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
						- Rum
- Sebijin pulen 
- Mood:
- Has thanked: 40903 times
- Been thanked: 27419 times
- Status: Online
Mogao bi sada jedan smazati  ovaj Atina Grcka
 ovaj Atina Grcka

ovaj Atina Grcka
 ovaj Atina GrckaIskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
						- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
Procitah komentar s fb na ovu vijest..
sto ne postave nas doner? sve sama zelena salata ko da sam zec

- Rum
- Sebijin pulen 
- Mood:
- Has thanked: 40903 times
- Been thanked: 27419 times
Mala_Mu wrote:Procitah komentar s fb na ovu vijest..
 upravo tako  , trava i lisce  , hljeb i sos pliva sve mesaa ni za lijeka
 upravo tako  , trava i lisce  , hljeb i sos pliva sve mesaa ni za lijekaIskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
Kod mog Age je najbolji kebab na svijetu 

Habibti, ya nour el - ain... 

- Pasaga
- Hadžija 
- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
Ovaj tip moze potvrditi istinitost dogadjaja poslednja 2 stoljeca na Balkanu.
Posjeduje dokumente koji potvrđuju njegovu starost
Vjerovali ili ne: Indijac tvrdi da ima 179 godina
Mahashta Mûrasi
FOTO: Agencije

Indijac Mahashta Mûrasi tvrdi da ima 179. godina! Sudeći na osnovu fotografije, sigurno je da je ovaj čovjek koji je do 122. godine radio kao obućar, u dubokoj starosti, ali pitanje je da li će on uspjeti da dokaže da je star skoro dva stoljeća.
Mahashta živi u Varanasiju, na sjeveru Indije, a kaže da je rođen u mjestu Bangalore 6. januara 1835. godine. Navodno, postoje i dokumenti koji to potvrđuju.
Ukoliko se dokaže da su njegove tvrdnje tačne, a dokumenti verodostojan Mûrasi će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovjek na svijetu.
Za sebe kaže da je kod doktora posljednji put bio 1971. godine, kada je njegov posljednji ljekar preminuo. Marusi kaže da je nadživio i unuke svojih unuka.

Posjeduje dokumente koji potvrđuju njegovu starost
Vjerovali ili ne: Indijac tvrdi da ima 179 godina
Mahashta Mûrasi
FOTO: Agencije

Indijac Mahashta Mûrasi tvrdi da ima 179. godina! Sudeći na osnovu fotografije, sigurno je da je ovaj čovjek koji je do 122. godine radio kao obućar, u dubokoj starosti, ali pitanje je da li će on uspjeti da dokaže da je star skoro dva stoljeća.
Mahashta živi u Varanasiju, na sjeveru Indije, a kaže da je rođen u mjestu Bangalore 6. januara 1835. godine. Navodno, postoje i dokumenti koji to potvrđuju.
Ukoliko se dokaže da su njegove tvrdnje tačne, a dokumenti verodostojan Mûrasi će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovjek na svijetu.
Za sebe kaže da je kod doktora posljednji put bio 1971. godine, kada je njegov posljednji ljekar preminuo. Marusi kaže da je nadživio i unuke svojih unuka.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
						Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
- Has thanked: 9711 times
- Been thanked: 11449 times
Oxford Univerzitet napravio listu najboljih viceva na svijet

Puž
Dok je momak sjedio kući, neko mu je pokucao na vrata. On otvara vrata i vidi puža na trijemu. Podiže puža i baca ga koliko može. Tri godine kasnije, neko mu je ponovo pokucao na vrata. Otvara vrata i ponovo vidi istog puža, a puž će mu na sve to: "Koga si ti to bacio, je li?"
Duh
Tri momka nasukala su se na pustom ostrvu i odmah ugledala magičnu lampu u kojoj je duh, koji će im ispuniti po jednu želju. Prvi muškarac je želio da ode sa ostrva i vrati se kući. Drugi muškarac je želio isto, dok je treći rekao: "Usamljen sam. Želim da se moji prijatelji vrate nazad".
Prava ljubav
Svjetsko prvenstvo je, a jedan muškarac je tražio slobodno mjesto odmah do terena kako bi mogao sve lijepo da vidi. Kada je sjeo, primjetio je da je sjedište pored njega prazno. Nagnuo se i upitao dečka koji je sjedio sa druge strane da li neko ipak sjedi tu, na šta mu je on rekao da niko ne sjedi. Mladić nije mogao da vjeruje da je sjedište prazno i prokomentarisao da ne može da vjeruje da je svjetsko prvenstvo i da niko nije sjeo tu. A onda se opet uključio dečko: "Pa to mjesto je zapravo moje. Trebalo je da dođem sa suprugom, ali ona je preminula. Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo od kad smo se vjenčali, a da nismo zajedno". "Oh, pa žao mi je to što čujem, to je strašno. Ali zar niste mogli da pronađete nekog dugog, rođaka, prijatelja, komšiju kako bi sjeo na to mjesto", upitao je znatiželjni muškarac, na šta mu je on odgovorio: "Ne, svi su na sahrani".
Kašnjenje
Jedan momak zakasnio je na posao, a kada ga je šef ugledao odmah je počeo da viče na njega zato što kasni. "Trebalo je da budeš ovde u 8 i 30", na šta mu je radnik odgovorio: "Zašto? Šta se desilo u 8 i 30?".
Raj na zemlji
Sid i Irv su poslovni partneri. Oni su napravili dogovor da ko god prvi umre da će kontaktirati živog kada ode na onaj svijet. A, Irv je taj koji prvi umire. Sidu se njegov prijatelj godinu dana nije javio, tako da je pomislio da zagrobni život i ne postoji. Ali iznenada, Sid prima poziv. To je Irv. "Znači postoji zagrobni život. Kako izgleda?", pita Sid. "Pa, spavam do kasno. Ustajem, imam obilan doručak. Onda imam seks, puno seksa. Onda se vratim na spavanje, ali se probudim kada je vrijeme za ručak i onda imam veliki ručak. Onda malo seksa, pa malo odspavam. Slijedi onda obilna večera, nakon čega imam puno, puno seksa. Zatim, odem na spavanje i probudim se sutradan", rekao je Irv. "O, moj Bože. Dakle, tako je na nebu?", dodaje Sid. "Oh ne, ja nisam na nebu. Ja sam medvjed u Yellowstone parku", ističe Irv.
Đavo
Umire momak i odlazi u pakao. Đavo ga upoznaje, pokazuje mu vrata od tri sobe i kaže mu da mora da izabere jedna gdje će provesti vječnost. U prvoj prostoriji ljudi su u zemlji do guše, na šta će momak: "Ne, daj da vidim sljedeću sobu". U drugoj prostoriji su ljudi u zemlji do nosa. Opet mu se to nije svidelo i želi da vidi treću sobu. Đavo mu naravno otvara vrata od treće sobe gde ljudi stoje u zemlji do koljena, piju kafu i jedu kolače. Kada je momak to ugledao rekao je Đavo da želi tu treću sobu. Đavo naravno ispuni njegovu želju i dok je odlazio poviknuo je: "Dobro je, gotova je pauza za ručak. Svi nazad na vaše glave".
Trka
Šumom su šetala dva kampera, kada se odjednom ispred njih pojavio ogroman mrki medvjed, koji ih je odmah spazio. Prvi kamper baca svoj ranac, uzima patike i stavlja ih na noge, dok mu drugi kaže: "Šta to radiš? patike ti neće pomoći da pobjegneš od medvjeda", na šta drugi dodaje: "Nisam obuo patike da bi prestigao medvjeda, već tebe".
(oslobođenje)
						- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
- Mala_Mu
- atomica 
- Mood:
Re: Oxford Univerzitet napravio listu najboljih viceva na sv
No ima i nekih beeze, treba Komesara tu zaposliti 

- Hannibal
- Mood:
Re: Oxford Univerzitet napravio listu najboljih viceva na sv
Ja se ni na jedan nisam nasmijao. Jesam možda malo na prvi

🐽