Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23862 times
Been thanked: 10336 times
Status: Offline

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Nice » 20 Oct 2025, 20:20

Nora Ibsenova wrote: 20 Oct 2025, 09:28
Nice wrote: 20 Oct 2025, 08:32
Nema potrebe ni za ljubljenjem stopala, a ni za pljuvanjem. Jednostavno je, bar za mene, nekome je bio predsjednik, nekome nije...
Zanima me elaboracija ove izjave.
Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
Pa eto, živjeli smo u BiH, ali u onom dijelu gdje nismo osjetili uticaj predsjednika, ni brigu, ni bilo kakav znak da postojima za njega
Pušteni niz vodu, tj. Neretvu

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14002 times
Been thanked: 23217 times

Re: Godišnjica smrti Alije Izetbegovića: "Ako bih se morao ponovo roditi, izabrao bih svoj život"

Post by Fuddo » 20 Oct 2025, 20:27

Nice wrote: 20 Oct 2025, 20:20

Kako predsjednik BiH moze nekome ko zivi u BiH ne bit predsjednik? Da ne ulazimo u to je li bio dobar ili los predsjednik.
Pa eto, živjeli smo u BiH, ali u onom dijelu gdje nismo osjetili uticaj predsjednika, ni brigu, ni bilo kakav znak da postojima za njega
Duse drage,
Kako nije iz opkoljenog grada uspio da vas zastiti
Sramota
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25619 times
Been thanked: 26158 times

Post by ironman » 20 Oct 2025, 20:30

A to su traume..nije niko nikoga mogao zastiti osim Armije BiH.
Mi smo bili napadnuti i odbranili se.
A bile su nam ruke vezane na ledja skoro pa citav rat.
Da nisu ..oluja bi bila pickin dim. Za sve koji ne vole BiH.
dream of spring...

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51150 times
Been thanked: 9086 times

Post by ElTriconi » 20 Oct 2025, 20:40

Fuddo wrote: 20 Oct 2025, 20:27
Duse drage,
Kako nije iz opkoljenog grada uspio da vas zastiti
Sramota
Satrali trecinu drzave bez objave rata, ono sto se uspjelo odbranit okruzili, digli se majorizirani da napadnu iznutra i eto ti. Znaci majorizirani su dodatno enklavisali vec postojecu enklavu. Da je bio supermen na celu drzave ufatio bi se za glavu, pa ja 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25619 times
Been thanked: 26158 times

Post by ironman » 20 Oct 2025, 20:43

Ma po tom pitanju rahmetli Aliji niko ne moze nista prigovorit..
Isto ko i ove suplje price jer je rekao rata nece biti..
Pa to je bila taktika..jebena jna ti u svakom od gradova u kasarnama naoruzana do zuba i namazana lojem sa kokardom u dzepu..sta je trebao..viknut idemo u rat odma..
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3873 times

Post by Laser » 20 Oct 2025, 20:52

Trebalo bas je uz vodu. :D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2025, 20:54

Mal ne reko sta ih je trebalo :D.
Dozvolite da se obratimo

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:
Has thanked: 128 times
Been thanked: 100 times

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 21:07

ironman wrote: 20 Oct 2025, 20:43 Ma po tom pitanju rahmetli Aliji niko ne moze nista prigovorit..
Pa to je bila taktika..jebena jna ti u svakom od gradova u kasarnama naoruzana do zuba i namazana lojem sa kokardom u dzepu..sta je trebao..viknut idemo u rat odma..
Nismo imali taktiku ni mi a ni oni jer da jesu jna bi ostala u kasarnama i pao bi citav grad sto se kaze bez ispaljenog metka...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2025, 21:11

E ovo je vec, genije :D.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4059 times
Been thanked: 3719 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Oct 2025, 21:38

Komshija wrote: 20 Oct 2025, 20:08
Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 18:00
Nisam rekao da se svađaš sa drugima, već sa sobom i svojom logikom.
Počeo o čovjeku koji je umro prije 22 godine o odlasku naroda iz države (što je danas globalni fenomen), a kada ti ljudi napišu da je to globalni fenomen, onda ti uzvratiš sa “Ne interesuju me druge zemlje”.
Onda pišeš kako su rahmetli Alija i SDA otjerali narod iz države, a onda zoveš ljude poslijeratnim pobjeguljana.

Pa jesu li otjerani ili su pobjegli?

Opet si se zapetljao kao na temi o Melini, gdje si se kasnije jedino mogao izvući na kartu “Samo vas malo turiram”
Nisam se zapetljao nego ti ocigledno ne kontas,jedan dio se odnosi da je gospodin o kojem pises izdao i prodao drzavu skupa sa milosevicem i tudjmanom a drugi dio se odnosi na njegovog nasljednika koji je krenuo babinim stopama izdaje i politikom otjerao milione iz zemlje.Slobodno ti kazi sta ti nije jasno mogu ti ja slovo po slovo,nije mi mrsko,samo nemoj pisat nesto sto nije tacno...
Postoje na ovoj planeti možda samo 10 država čiji će standard od ostalih država biti uvijek bolji, gdje će samo mali broj tih mještana se iseliti iz njih i gdje će većina iz ostalih država uvijek sanjati da dođe u njih.
Iz Bosne i Hercegovine bi se uvijek odselio dobar broj građana, bez obzira ko je vlast.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 70 times

Post by biha » 20 Oct 2025, 21:43

Koliko znam Tudman,Alija,Rugova su preselili od iste bolesti:rak pluca! Ako je istina onda ima tu nesto sto jos se ne zna o nihovim dijelima! Gligorov prezivio atentat! Pa narode nesto ovdje smrdi??? O mrtvima sve najbolje,ali nihova dijela moraju se istraziti!

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 21:53

Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2025, 21:38
Komshija wrote: 20 Oct 2025, 20:08
Nisam se zapetljao nego ti ocigledno ne kontas,jedan dio se odnosi da je gospodin o kojem pises izdao i prodao drzavu skupa sa milosevicem i tudjmanom a drugi dio se odnosi na njegovog nasljednika koji je krenuo babinim stopama izdaje i politikom otjerao milione iz zemlje.Slobodno ti kazi sta ti nije jasno mogu ti ja slovo po slovo,nije mi mrsko,samo nemoj pisat nesto sto nije tacno...
Postoje na ovoj planeti možda samo 10 država čiji će standard od ostalih država biti uvijek bolji, gdje će samo mali broj tih mještana se iseliti iz njih i gdje će većina iz ostalih država uvijek sanjati da dođe u njih.
Iz Bosne i Hercegovine bi se uvijek odselio dobar broj građana, bez obzira ko je vlast.
Bi ali nebi sigurno u ovom broju....

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 22:21

Fuddo wrote: 20 Oct 2025, 21:11 E ovo je vec, genije :D.
Sto genije i tebi izgleda treba prevodioc jer si se dugo vani usjedio....
Evo ukratko mada nisi zasluzio da ti se obracam zbog one psovke ali za sljedecu psovku ti ide troduplo pa ti razmisli.....
Dje ti je otisla jna iz marsalke i viktor bubnja.....na grbavicu i ilidzu gdje su ostali do samog kraja rata.....da su ostali na svojim mjestima na pocetku grad bi komplet pao tako da mi nije jasno sto se pravis pametan bez potrebe.....

jos mi nije jasno kakve veze imaju sa ovim sto kazem silni poginuli i zasto onaj gore delegat pravi paralelu sa tim....mozda mu smeta sto sam protiv alije pa pokusava da me skretanjem i on navuce na tanak led....ma nema sanse skretat mozete do mile volje.....
Ako ne znate kako se odbranilo Sarajevo malo potrazite po jutubu ima silni klipova od ljudi koji su bili glavni u odbrani grada pa kad cujete njihove izjave onda dodjite ovde i pravite se kao da ste vi bili sudionici toga.....aj pa pa....

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22155 times
Been thanked: 20219 times

Post by Masamune » 20 Oct 2025, 22:44

Ne može proći nikakva priča o ovom čovjeku, a da u jednom momentu ne dođe do jebavanja matere i slično.

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 22:46

Masamune wrote: 20 Oct 2025, 22:44 Ne može proći nikakva priča o ovom čovjeku, a da u jednom momentu ne dođe do jebavanja matere i slično.
Nisam nikad nikog prvi uvrijedio niti bi,nije mi cilj al kad prvi krenu sa uvredama sutit mogu do odredjene granice onda im vracam duplo....
to sto misle da mogu jer su duze od mene ovde njihova stvar mene privilegije ne zanimaju,samo im duzan nikad ostat necu po cjenu bana.....

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22155 times
Been thanked: 20219 times

Post by Masamune » 20 Oct 2025, 22:48

Ma sve je to skupa infantilno bez obzira ko je prvi počeo, al et.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 23262 times

Post by HAVANA » 20 Oct 2025, 23:12

Komshija wrote: 20 Oct 2025, 21:07
ironman wrote: 20 Oct 2025, 20:43 Ma po tom pitanju rahmetli Aliji niko ne moze nista prigovorit..
Nismo imali taktiku ni mi a ni oni jer da jesu jna bi ostala u kasarnama i pao bi citav grad sto se kaze bez ispaljenog metka...
Ne kontam.Kako ce ostat kad im je propalo sve sto su planirali i sto su cekali pa su na kraju zavrsili danima okruzeni,iza pofalicke bitke jos gore po njih u marsalki…Kuce? Kako mislis pao bi,da je mogo past pao bi.Nisu ni mogli nista drugo ,osim izginut.Pa osmog juna hrasno itd Pa poslije 11 plavih …Pusiona.Iza tih stvari se znalo da nece uc…Zuc se vec brani i pomjera linija,ide golo brdo,kota 850…Po stupu ginu jukini i drugi,nema ulaza vise…Da ne nabrajam ostale linije…Kako mislis da su ostali u kasarnama palo bi? Mozda nismo imali taktiku al smo imali muda.I cuku.A oni su itekako imali i plan i taktiku,al se izjalovilo.Da nije piso bi ja ovde al u qrcu.Al ih nije trebalo pustit,to je greska bila.Al eto valjda je ko pametniji to smislio.Ja sam bio samo obicno haustorce na liniji.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2810 times
Been thanked: 23262 times

Post by HAVANA » 20 Oct 2025, 23:17

Tek sad procita zadnji stranu i psovanja.Bolje da nisam nista ni piso.Jebo ovo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 23:18

HAVANA wrote: 20 Oct 2025, 23:12
Komshija wrote: 20 Oct 2025, 21:07
Ne kontam.Kako ce ostat kad im je propalo sve sto su planirali i sto su cekali pa su na kraju zavrsili danima okruzeni,iza pofalicke bitke jos gore po njih u marsalki…Kuce? Kako mislis pao bi,da je mogo past pao bi.Nisu ni mogli nista drugo ,osim izginut.Pa osmog juna hrasno itd Pa poslije 11 plavih …Pusiona.Iza tih stvari se znalo da nece uc…Zuc se vec brani i pomjera linija,ide golo brdo,kota 850…Po stupu ginu jukini i drugi,nema ulaza vise…Da ne nabrajam ostale linije…Kako mislis da su ostali u kasarnama palo bi? Mozda nismo imali taktiku al smo imali muda.I cuku.A oni su itekako imali i plan i taktiku,al se izjalovilo.Da nije piso bi ja ovde al u qrcu.Al ih nije trebalo pustit,to je greska bila.Al eto valjda je ko pametniji to smislio.Ja sam bio samo obicno haustorce na liniji.
Konacno neko ko se razumije u tematiku.....
mislim da su imali naredbe da pocnu pucat na nase sto nisu....znas sve sta su imali od oruzja a sta smo imali mi...zamisli da su krenuli u samom pocetku ne ici iz kasarne nego da su ostali i osuli paljbu sto tenkovima sto pjesadijom a bili su opet organizovaniji od nas ali nisu imali plan cim su se krenuli povlacit iz kasarni....pa nismo mi imali oruzje da ih pobijemo niti mogucnost da ih pohapsimo,jer da jesmo sigurno se nebi zadrzali ni na grbavici ni na ilidzi.....

Komshija
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Mood:

Post by Komshija » 20 Oct 2025, 23:19

HAVANA wrote: 20 Oct 2025, 23:17 Tek sad procita zadnji stranu i psovanja.Bolje da nisam nista ni piso.Jebo ovo.
Ma jarane sve dok si korektan i dok prvi ne opsujes ja ti sigurno necu,za ove ostale ne garantujem.....

Post Reply

Return to “Vijesti”