Njoki s piletinom i povrćem

*Sastojci:
      500 gr piletine
    *
      1 kg njoki
    *
      1 luk crveni
    *
      2 manje mrkve
    *
      1-2 tikvice
    *
      1-2 paprike
    *
      1 malo pakovanje zgnječenih pelati (to je oko 400 gr) ili Podravkin umak za pizzu u limenci
    *
      250 gr gljiva
    *
      250 gr sira gaude
    *
      2 dcl vrhnja za kuhanje
    *
      ulje, sol, biber, bjeli luk, persun
Priprema:
Na malo ulja popržite na trakice narezanu i malo začinjenu  piletinu (može sol, papar, vegeta po želji ili neki već gotovi začin za piletinu). Kad se to poprži jedno desetak minuta  (ne smije izgorit, već samo dobit laganu bojicu sa svih strana, a da unutrašnjost ostane sočna) izvadite i stavite u vatrostalnu zdjelu.
U wok ili tavu u kojoj ste pržili piletinu dodajte još malo ulja pa na tome sparite isjeckani crveni luk, dodajte naribanu mrkvu, naribanu tikvicu, isjeckane gljive, isjeckanu papriku, sitno sjeckani bjeli luk (2 češnja) i persun. Nakon desetak minuta laganog dinstanja zalijte sa umakom za pizzu (Podravka) ili umakom od rajčica (u tetrapaku od pola litra) ili zgnječite rukom malo pakovanje pelati. Dodajte malo bjelog vina (to sam ja nadodala u recept, nekako mi svi ovi mediteranski sastojci ne mogu bez bjelog vina). Sve to se treba kuhati otrpilike dvadesetak minuta.
Za to vrijeme skuhajte njoke u vreloj posoljenoj vodi. Za one koji ne znaju njoke su gotove kad isplivaju na provršinu i tad ih stavite u vatrostalnu zdjelu u kojoj je piletina. Nakon toga ide umak od povrća, pa ga prelijte po površni sa jednim malim vrhnjem za kuhanje (2 dcl), nakon toga naribajte gaudu sir i zapecite na temperaturi od 200 C, otrpilike pola sata. Gotovo izvadite, pustite desetak minuta da stane, da se umak malo upije i onda poslužite uz malo naribanog parmezana.
P.S: Jako je ukusno, posebno ako vaši vole origano ili bosiljak pa umaku od povrća dodate malo tih začina. Naravno, ništa bez bjelog vina na kraju, da zalije ovaj mediteranski ručak ili večera.   
Ako ne volite njoke posluzite se sa drugom tjesteninom 
Prijatno