Ilegalni prelasci granice
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- komsija
- Aktivni forumaš 
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Ilegalni prelasci granice
Ovih dana je u USA veoma aktuelna tema ilegalni imigranti koji dolaze sa svih strana a posebno iz Meksika
Neke procjene govore da u USA trenutno ima oko 15 miliona ilegalnih imigranata i sve su glasniji protesti javnosti da se nesto ucini i sprijece ilegalni prelasci
Posto svi vi znate mnogo o ovome ja ne bih previse pisao u uvodu teme vec bih vas pitao da li treba biti strog te sprecavati ilegalne prelaske ili eto malo zamiriti
Treba reci da oni ilegalno rade i to po znatno manjoj satnici i tako na taj nacin obaraju satnice onima koji su legalno tu
Ne placaju porez, i mnogo toga ali koliko god se politicari kleli da aktivno rade protiv ilegalnih imigranata ja mislim da lazu jer njima odgovara jeftina radna snaga
Sta reci.....znate i sami kakva je situacija u Meksiku a ja licno mislim da je takvoj situaciji USA prilicno doprinijela
Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem

Neke procjene govore da u USA trenutno ima oko 15 miliona ilegalnih imigranata i sve su glasniji protesti javnosti da se nesto ucini i sprijece ilegalni prelasci
Posto svi vi znate mnogo o ovome ja ne bih previse pisao u uvodu teme vec bih vas pitao da li treba biti strog te sprecavati ilegalne prelaske ili eto malo zamiriti
Treba reci da oni ilegalno rade i to po znatno manjoj satnici i tako na taj nacin obaraju satnice onima koji su legalno tu
Ne placaju porez, i mnogo toga ali koliko god se politicari kleli da aktivno rade protiv ilegalnih imigranata ja mislim da lazu jer njima odgovara jeftina radna snaga
Sta reci.....znate i sami kakva je situacija u Meksiku a ja licno mislim da je takvoj situaciji USA prilicno doprinijela
Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
						I, obratno!
Re: Ilegalni prelasci granice
imigranti su uglavom iz politički razloga..i dosta koštaju svaku državu...

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
						- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
- Has thanked: 9692 times
- Been thanked: 11431 times
Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Zar ima i takvih koji ilegalno imigriraju baš u BiH?

- komsija
- Aktivni forumaš 
Cudi me da ne znas, ma jako me cudi jer ti si zaista dobro informisan cccccKrokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Naravno da je bilo puno npr. one plesacice -hebacice iz Ukrajine
Pa Engleska, Italija i da ne nabrajam
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
						I, obratno!
- 
				Ruana
Behko znas da i danas u Dansku iz Sirije i Iraka dolaze preko BiH ovdje u Skandinaviju.Krokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Ko nije doživio, razumjeti ne može. Seljak je, birvaktile, ilegalno prešao 5 (pet) granica, da bi dospio u svoje malo selo.   A šta je sve doživiJo, pritom....!! ?
 A šta je sve doživiJo, pritom....!! ?
To je neopiŠLJivo. 

A šta je sve doživiJo, pritom....!! ?
 A šta je sve doživiJo, pritom....!! ?To je neopiŠLJivo.

Nemojte šta zamjerit.        

- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš 
- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
More jedno japanaca i kineza. Ukrajinke,moldavke,rumunke,ruskinje....zanimljivo je što su plaćale po 5 000 KM da ih se ženi.Krokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Englezi i Talijani ilegalno imigriraju u BiH?komsija wrote:Cudi me da ne znas, ma jako me cudi jer ti si zaista dobro informisan cccccKrokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
I Japanci? kaže Posavljak...
Pa jel ih uhvate?
- komsija
- Aktivni forumaš 
Hebiga Katja, spomenuo sam zemlje u kojima je ilegalna emigracija normalna jer ih ima koliko god hocesEnglezi i Talijani ilegalno imigriraju u BiH?
Pa jel ih uhvate?
I, obratno!
						I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
- Has thanked: 9692 times
- Been thanked: 11431 times
Ja nijednu nisam sreo, a garant bih pristao na tu nagodbu.POSAVLJAK wrote:More jedno japanaca i kineza. Ukrajinke,moldavke,rumunke,ruskinje....zanimljivo je što su plaćale po 5 000 KM da ih se ženi.Krokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
5000 kerma kad stavim na bok, ima da budem faca

..čak i dva amerikanca...Katja wrote:Englezi i Talijani ilegalno imigriraju u BiH?komsija wrote:Cudi me da ne znas, ma jako me cudi jer ti si zaista dobro informisan cccccKrokodil Behko wrote:Kako sad da diskutujem?komsija wrote: Ja sam USA spomenuo kao primjer i sad nemojmo se samo ograniciti na USA jer je ilegalna emigraija generalni problem
Pa jel ih uhvate?

..slobodan čovik kad tad bude baniran..