Introverti su osobe koje preferiraju samoću, ili druženje u manjem krugu ljudi. Uglavnom nemaju razvijene komunikacijske vještine, teže sklapaju prijateljstva, teže se "otvaraju" ljudima. Izbjegavaju socijalne situacije, i često se nakon izlaganja takvim situacijama osjećaju iscrpljeno, fizički i psihički. Pune baterije kad su sami. Vole imati vrijeme samo za sebe i vole se zabavljati na način koji ne zahtjeva prisutstvo drugih. Ne vole biti u centru pažnje.
Iako mislim da je većina introvertnih ljudi ujedno i sramežljiva, i pate od socijalne fobije u određenoj mjeri, to ne mora nužno biti tako. Introverti ne moraju nužno biti i sramežljivi, nego jednostavno osobe koje nemaju potrebu za puno socijalnih kontakata, i osjećaju se bolje same.
Esktroverti su uglavnom usredotočeni na izvanjski svijet (ljude, događaje), dok su introverti više okrenuti "unutra" (misli, osjećaji).
Ekstroverti su skloniji govorništvu, dok introverti radije slušaju.
U kojem ste se opisu prepoznali?
Ili ste se prepoznali u oba opisa? To uopće nije čudno, dapače, mislim da ljudi u prosjeku imaju osobine i ekstroverta, i introverta, a pravi, radikalni
Ja se gotovo u potpunosti prepoznajem kao introvert, makar imam faze kad više žudim za socijalnim kontaktima, ali su to uglavnom bliski prijatelji. U velikim društvima se ne osjećam dobro, ne volim biti u centru paženje. Obožavam čitati pa prema tome dobar dio vremena provodim sama. Treba mi u tjednu i vrijeme za druženje, i vrijeme za samoću.
Baš me zanima kakvi će biti vaši odgovori
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)