Prvi se izjašnjavam; u februaru 2002. počeo služit vojni rok u svom mjestu (ono je manje bitno
Gdje ste služili vojni rok i koje godine?
Moderator: Krokodil Behko
Gdje ste služili vojni rok i koje godine?
Kako sam naziv teme kaže; moRebit da se na osnovu ovih podataka prepoznaju i povežu jarani iz vojske.
Prvi se izjašnjavam; u februaru 2002. počeo služit vojni rok u svom mjestu (ono je manje bitno
), nakon dva mjeseca prekomandom prelazim u Ilijaš u Misoču (tu sam bio na kursu kaplara, tu je bilo fine raje), nakon dva mjeseca prekomandom odlazim u Sarajevo u kasarnu Safet-Zajko gdje je komandant bio rahmetli Alija Zirdum (strah i trepet je bio posebno za oficire). tu ostajem jedno mjesec dana i tako da ja odsuži vojni rok.
Re: Gdje ste služili vojni rok i koje godine?
Dobra tema 
oktobar 92 prva redovita generacija slovenske vojske, zapravo sam ušao u teritorijalnu obranu, a izašao iz slovenske vojske ...
obuka 3 mjeseca u tenkovskoj jedinici vrhnika.... da bi završio u novom mestu u protuoklopnoj jedinici
malo kontradiktorno, ali možda ima smisla....prvo nas naučili sve o tenovima, potom kako ih uništiti 
specializirao maljutku i fagot, dogurao do desetara, a osjećao se kao general kad sam dobio čvarak
uspomena na služenje vojske mi je potrgani prednji križni ligament, pa sad nosim plastiku u koljenu... i dobro služi
oktobar 92 prva redovita generacija slovenske vojske, zapravo sam ušao u teritorijalnu obranu, a izašao iz slovenske vojske ...
obuka 3 mjeseca u tenkovskoj jedinici vrhnika.... da bi završio u novom mestu u protuoklopnoj jedinici
specializirao maljutku i fagot, dogurao do desetara, a osjećao se kao general kad sam dobio čvarak
uspomena na služenje vojske mi je potrgani prednji križni ligament, pa sad nosim plastiku u koljenu... i dobro služi
Habibti, ya nour el - ain... 
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
- Status: Offline
Sluzio Novom Mestu 1987 obuka za Vatrogasca
Prekomanda Celje
Doobuka za Vozaca Slavonska Pozega.
Najljepse uspomene Su Sahovska Armijska prvenstva u Pivci I Postojni...gasenje pozara na Novoj Bolnici u Celju.
Prekomanda Celje
Najljepse uspomene Su Sahovska Armijska prvenstva u Pivci I Postojni...gasenje pozara na Novoj Bolnici u Celju.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
aaaa fruit bio si kod menefruit wrote:Sluzio Novom Mestu 1987 obuka za Vatrogasca
Prekomanda Celje
- fruit
- Aktivni forumaš

Meni je samo bila vazna ona buregdzinica preko puts kasrne...
Cuo Sam da je vise nema.Prije nekoliko mjeseci kupio Sam kamion u okolini Celja I malo je falilo da dodjem Ali izbor je pao na brata her u Celju ima Badzu I svastiku Koji zive dugo godina...Ali jednog Dana....
Cuo Sam da je vise nema.Prije nekoliko mjeseci kupio Sam kamion u okolini Celja I malo je falilo da dodjem Ali izbor je pao na brata her u Celju ima Badzu I svastiku Koji zive dugo godina...Ali jednog Dana....
fruit wrote:Meni je samo bila vazna ona buregdzinica preko puts kasrne...
ti se javi, lako ćemo za bureke i ostale rekvizite
- fruit
- Aktivni forumaš

Hehehe jednog Dana.storm wrote:fruit wrote:Meni je samo bila vazna ona buregdzinica preko puts kasrne...
Cuo Sam da je vise nema.Prije nekoliko mjeseci kupio Sam kamion u okolini Celja I malo je falilo da dodjem Ali izbor je pao na brata her u Celju ima Badzu I svastiku Koji zive dugo godina...Ali jednog Dana....nema tamo više one buregdžinice... baš je bila ona oldschool i uvijek puna vojske .... ma ima još šerifi u gradu, meni jako dobar
![]()
ti se javi, lako ćemo za bureke i ostale rekvizite
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Kad sam trebao da idem u vojsku, ukinuli su je godinu dana prije.
Hvala NATO savezu i njihovom Partnerstvu za mir, spasili su me.
Hvala NATO savezu i njihovom Partnerstvu za mir, spasili su me.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ja jedino mogu pisati o tome gdje mi je tata-babo služio vojsku. 
Samo sabura
Još jedan da se javi kako bi nam priopćio, da NIJE služio vojsku, brišem post 
Eh, a što bih ja trebao ovdje napisati? Ja se više ni ne sjećam kada sam počeo a do kada ... paaa, đekna se još nije otelila a kada će - ne znamo ... Nedavno sam podnio zamolbu za prijevremeno umirovljenje. A ono, benificirani radni staž pa ratni staž (godina za godinu) pa ranjavanje, pa neke zasluge, ... pa me uredno odbili rekavši mi od riječi do riječi kao i Vila neku večer na chatu:"Još ti je rano!" A ja se više ne bih igrao vojske, ja bi se sad već malo igrao mame i tate. Pomalo sam se umorio više od vojevanja, naslijedio sam maslinik pa bih išao kopati masline što osjećam da nikako nije slučajno jer je maslinova grančica simbol mira. Ili bih išao u Bosnu, na Unu kanuariti i pecati ribu. A nemojte mi se smijati kao svi koji me poznaju pa mi ne vjeruju da bih se ja mogao smiriti i negdje skrasiti. Ja ovo ozbiljno osjećam i mislim. Premda znam da ću prije negdje nekome sobom zagnojiti nečije kuruze pa mi se ni grob neće znati, al` eto, na maštu se ne plaća porez. Opet, nada umire zadnja pa ako doguram do 01. 01. više me neće moći odbiti samo tako jer ću zadovoljavati sve zakonske preduvjete za prijevremenu. Nakon svega, ja bih želio krepati sa motikom u ruci gledajući svoju djecu kako igrajući se jašu na magarcu dok njihova majka viče na njih i na magarca i na mene. A i samački život bi mi bio ok ako bih veslao po Uni. ...veslo siso ...
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
- drugrankovic
- Inventar foruma

pa počni na primjer prije "ranjavanja"... u koje si CRNE MAMBE
ti upao ? kao neki do tad promasen lik, konobarcina, il recepcioner...
sigurno si i vojnu shkolu zavrshio prije rata? kako da ne
od ovih ratnih zasluznih oficira, covjek cesto ima problem s dijarejom
sigurno si i vojnu shkolu zavrshio prije rata? kako da ne
od ovih ratnih zasluznih oficira, covjek cesto ima problem s dijarejom
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
A da se zaserete od straha na sam naš spomen to je činjenica, evo, i sam si priznao što nam nikako nije drago jer znamo da će te sad još i pelene tražiti za ratnu odštetu.
O, sudbo kleta...
- drugrankovic
- Inventar foruma

jes do lakta se uneredismo od straha 
znamo kako su cete nazivane bojnom (bataljon) kako bi kurazno zvucale... pa crne mambe
, i sta sve ne... istina te dotice, jer kad trebš počet kako si stupio dolazis do... konobarcina, neispunjen lik sa nikakvim pedigreom, recepcioner, lopinger... i mnogi koji su se dokopali cinova u tzv "vojsci" rvatsek... cuveni domoljubi...
sigurno si zavrsio vojnu akademiju
ni za vatrogasca papire nijesi imao 
sad si neki toboz... obicni sarlatan, jer i nastup ti je daleko od oficira
za to je potrebno i vaspitanje, odgoj, i prije svega adekvatna akademija 
kurcio se nad srpskim civilima, hvalisao time ko onaj sto je pobio nenaoružane pripadnike JNA na mostu, korenica... i to prevarom, pa posle "ja sam ubio 13 pripadnika JNA" i op orden od tudjmana...
ili lajao antisrpstvom , maltretiro starce, bio strah i trepet nad nejaci, grebo se vise nego odlicno i eto ga ...
ti oficirskog onog pravog u sebi imas koliko i kermit zabac ...
price i bajke, a kako si stupio i došao do toga, što si prije bio i kako preko noci postao toboz oficir, i tamo neki satnik... to macku o rep jel...

znamo kako su cete nazivane bojnom (bataljon) kako bi kurazno zvucale... pa crne mambe
sigurno si zavrsio vojnu akademiju
sad si neki toboz... obicni sarlatan, jer i nastup ti je daleko od oficira
kurcio se nad srpskim civilima, hvalisao time ko onaj sto je pobio nenaoružane pripadnike JNA na mostu, korenica... i to prevarom, pa posle "ja sam ubio 13 pripadnika JNA" i op orden od tudjmana...
ili lajao antisrpstvom , maltretiro starce, bio strah i trepet nad nejaci, grebo se vise nego odlicno i eto ga ...
ti oficirskog onog pravog u sebi imas koliko i kermit zabac ...
price i bajke, a kako si stupio i došao do toga, što si prije bio i kako preko noci postao toboz oficir, i tamo neki satnik... to macku o rep jel...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9714 times
- Been thanked: 11455 times
Prva generacija godišnjaka u JNA. Jedva sam bio punoljetan.
Artiljerijska kasarna u Ćupriji (Srbija)
Nišandžija na ovom sanduku 30/2 mm

Artiljerijska kasarna u Ćupriji (Srbija)
Nišandžija na ovom sanduku 30/2 mm

Ako vam drug kaže da je bio graničar u vojsci, ništa mu ne vjerujte jer mu sigurno u vojnoj knjižici piše da je ograničeno sposoban.
O, sudbo kleta...
- drugrankovic
- Inventar foruma

mirko norac rodjen 1967, radio ko konobarčina 
u ratu sa 24 godine ubijao civile, "napredovao" zbog toga brzo... kako god na kraju rata opa GENERAL

ivan čermak VODOINSTALATER
ma generalcina !
ljubo ćesisć "ROJS" - VOZAČ generalcina
a načelnik generalštaba postade ondašnji policajac josip lučić
da ne spominejmo one kolovodje opjevane merčepa (koji je bio vodja na dva gradilišta osrednje gradjevisnke firme) i posto savjetnim ministar unutrašnjih poslova
) i živu legendu rata koja je po francuskoj pelješila bakice 
dosta su i ovi, jedni od mnogih
vodoinstalater, vozač, konobar...
zato i ne smijesh da pomenesh biografiju prije tog navodnog "oficirskog" zvanja... od samog početka ulaska u hrvatske čete pardon "mambe" bojne jbt
nokat si sam otkinem ako si ti imao veze sa vojnim obrazovnjem prije toga ! ma ni policijskim
deder me demantuj, pokazi, dokazi...
nemaš s čim jado
i sad takvi trube o nekoj vojnoj doktrini, odgoju... što bi stari rekli NESOJ
vojna akdemija prikane, a ne tzv mambe
i junaci koji su streljali po kninu starce...
ovo su provjerene i dokazane informacije, prikane
o vodoinstalateru i šoferčini
i o policajcu, jbt ranko pa iti bi tamo mog bit načelnik generalštaba
s obzirom na ove primjerke i ovog ovdje sarlatancica? general ranko

u ratu sa 24 godine ubijao civile, "napredovao" zbog toga brzo... kako god na kraju rata opa GENERAL
ivan čermak VODOINSTALATER
ljubo ćesisć "ROJS" - VOZAČ generalcina
a načelnik generalštaba postade ondašnji policajac josip lučić
da ne spominejmo one kolovodje opjevane merčepa (koji je bio vodja na dva gradilišta osrednje gradjevisnke firme) i posto savjetnim ministar unutrašnjih poslova
dosta su i ovi, jedni od mnogih
zato i ne smijesh da pomenesh biografiju prije tog navodnog "oficirskog" zvanja... od samog početka ulaska u hrvatske čete pardon "mambe" bojne jbt
nokat si sam otkinem ako si ti imao veze sa vojnim obrazovnjem prije toga ! ma ni policijskim
deder me demantuj, pokazi, dokazi...
nemaš s čim jado
i sad takvi trube o nekoj vojnoj doktrini, odgoju... što bi stari rekli NESOJ
vojna akdemija prikane, a ne tzv mambe
i junaci koji su streljali po kninu starce... ovo su provjerene i dokazane informacije, prikane
o vodoinstalateru i šoferčini
i o policajcu, jbt ranko pa iti bi tamo mog bit načelnik generalštaba
s obzirom na ove primjerke i ovog ovdje sarlatancica? general ranko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10010 times
kako akademija kada su neki i sa 16 godina isli u rat jer su morali
neki su bili djeca, tako da...
ako nisi za nesto zavrsio skolu ne znaci da si nesposoban
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
tovare,super pišeš,ali de malo rastavljaj redove,zbijeni su ko komunjare u safovima 96-tetovar wrote:Eh, a što bih ja trebao ovdje napisati? Ja se više ni ne sjećam kada sam počeo a do kada ... paaa, đekna se još nije otelila a kada će - ne znamo ... Nedavno sam podnio zamolbu za prijevremeno umirovljenje. A ono, benificirani radni staž pa ratni staž (godina za godinu) pa ranjavanje, pa neke zasluge, ... pa me uredno odbili rekavši mi od riječi do riječi kao i Vila neku večer na chatu:"Još ti je rano!" A ja se više ne bih igrao vojske, ja bi se sad već malo igrao mame i tate. Pomalo sam se umorio više od vojevanja, naslijedio sam maslinik pa bih išao kopati masline što osjećam da nikako nije slučajno jer je maslinova grančica simbol mira. Ili bih išao u Bosnu, na Unu kanuariti i pecati ribu. A nemojte mi se smijati kao svi koji me poznaju pa mi ne vjeruju da bih se ja mogao smiriti i negdje skrasiti. Ja ovo ozbiljno osjećam i mislim. Premda znam da ću prije negdje nekome sobom zagnojiti nečije kuruze pa mi se ni grob neće znati, al` eto, na maštu se ne plaća porez. Opet, nada umire zadnja pa ako doguram do 01. 01. više me neće moći odbiti samo tako jer ću zadovoljavati sve zakonske preduvjete za prijevremenu. Nakon svega, ja bih želio krepati sa motikom u ruci gledajući svoju djecu kako igrajući se jašu na magarcu dok njihova majka viče na njih i na magarca i na mene. A i samački život bi mi bio ok ako bih veslao po Uni. ...veslo siso ...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- drugrankovic
- Inventar foruma

ma kakvih 16 godina, morali, tamo u hrvatskoj?Julia-Klara wrote:kako akademija kada su neki i sa 16 godina isli u rat jer su morali
eo im primjera generala, poimenicno napisani, i ima ih mnogo još takvijeh...
na primjer 1991 krljaj srpske civile po gospicu i karijera
vidj mercepa sto je napredovo s gradjevine ?
znaju se njihove biografije podobro
vozač pa general
ti hrvatski prekonocni oficiri ...