Pitanja, savjeti..
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Pitanja, savjeti..
Otvaram ovu temu sa ciljem da jedni drugima dajemo savjete ako šta zapne.
Idem u svatove i kupila sam haljinu blijedo roze boje.Boja je baš blijeda i malo liči na bež, ali ipak je roza.Sako i tašnica su mi crne boje, zapravo je tašnica tamno plava, ali skoro crna. Sve sam namjeravala obuti jedne sandale iste takve boje, ali sve su prilike da će biti ružno vrijeme, a i čini mi se da cure više nose cipele nego sandale.Pa sam kontala kupiti cipele, ali ne znam koje bi boje.
Da li bi mi bolje išle crne ili neke svjetlije, boja haljine?
Idem u svatove i kupila sam haljinu blijedo roze boje.Boja je baš blijeda i malo liči na bež, ali ipak je roza.Sako i tašnica su mi crne boje, zapravo je tašnica tamno plava, ali skoro crna. Sve sam namjeravala obuti jedne sandale iste takve boje, ali sve su prilike da će biti ružno vrijeme, a i čini mi se da cure više nose cipele nego sandale.Pa sam kontala kupiti cipele, ali ne znam koje bi boje.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Re: Pitanja, savjeti..
ja bi kupila cipele ili potpuno iste nijanse kao haljina, ili crne... neka treca boja bi mi odskakala... cak i kad bi bile i roza u drgacijoj nijansi... isto tako, kad stavis tasnu pored sakoa, jel se primjeti da tasna nije crna..? ja ne bi teget i crno
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- gejsha
- Inventar foruma

Ne bih ni ja neke roze druge nijanse, bilo bi sto boja na meni.Dvoumim se između crnih i nekih što baš liče na haljinu.
A kada prislonim tašnu uz sako i ne vidi se baš neka razlika.
A kada prislonim tašnu uz sako i ne vidi se baš neka razlika.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Gejsha ti kako rece kontam da bi to mogla biti neka od ovih boja,nisam sigurna
:
njeznoruzicasta
Peach(breskva)
pastelnoruzicasta
peach-yelow
kajsija
dark peach
prljavo roze
Eh,u dijelu tvog pitanja se krije i sam odgovor.Rekla si da ima primjese bez boje.Zasto je to tako?Zato sto je to naime boja koja se najbolje uklapa sa nekima od gore navedenih,a koje razlikuju same nijanse.
Dakle zlaćasta,zlaćana ili kako se vec na nasem tacno kaze,takve sandale i mala uska,rucna torbica u istoj boji bile bi,po meni pun pogodak.
Ali roza boja je poznata po tome sto je zahvalna za kombinacije.
Sa njom odlicno idu i sivkaste nijanse,jer su kontrast melanholije i zivosti.
Trenutacno je najnoviji trend kombinacija sa bojom brusnice ili ciklame,sto ja licno,ne preferiram bas.
Spomenula si da ti je torba tamnoplava.Kombinacija roze i plave jeste retro,ali tamna nijansa plave
Kao sto i sama vjerovatno znas,odnedavno su pomaknute granice u modnom svijetu,te se tako krse mnoga ranije utvrdjena pravila i eksperimentira se sa bojama,tako da se unazad neko vrijeme mogu pronaći kombinacije roze i zelene,kao proljetna kombinacija(kao pupoljak
)
Sta god radila,sjeti se da su sve nijanse bijele i krem najbolji prijatelji roze,pogotovo ako se radi o vrlo svjetloj nijansi.
I ako se mozda u ovom momentu pitas,sta je sad sa ovom madam,sjeti se da sam pominjala da sam se jedno vrijeme intenzivno bavila modom.
p.s.nadam se da sam ti barem malo pomogla.
njeznoruzicasta
Peach(breskva)
pastelnoruzicasta
peach-yelow
kajsija
dark peach
prljavo roze
Eh,u dijelu tvog pitanja se krije i sam odgovor.Rekla si da ima primjese bez boje.Zasto je to tako?Zato sto je to naime boja koja se najbolje uklapa sa nekima od gore navedenih,a koje razlikuju same nijanse.
Dakle zlaćasta,zlaćana ili kako se vec na nasem tacno kaze,takve sandale i mala uska,rucna torbica u istoj boji bile bi,po meni pun pogodak.
Ali roza boja je poznata po tome sto je zahvalna za kombinacije.
Sa njom odlicno idu i sivkaste nijanse,jer su kontrast melanholije i zivosti.
Trenutacno je najnoviji trend kombinacija sa bojom brusnice ili ciklame,sto ja licno,ne preferiram bas.
Spomenula si da ti je torba tamnoplava.Kombinacija roze i plave jeste retro,ali tamna nijansa plave
Kao sto i sama vjerovatno znas,odnedavno su pomaknute granice u modnom svijetu,te se tako krse mnoga ranije utvrdjena pravila i eksperimentira se sa bojama,tako da se unazad neko vrijeme mogu pronaći kombinacije roze i zelene,kao proljetna kombinacija(kao pupoljak
Sta god radila,sjeti se da su sve nijanse bijele i krem najbolji prijatelji roze,pogotovo ako se radi o vrlo svjetloj nijansi.
I ako se mozda u ovom momentu pitas,sta je sad sa ovom madam,sjeti se da sam pominjala da sam se jedno vrijeme intenzivno bavila modom.
p.s.nadam se da sam ti barem malo pomogla.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
Ja opet ne bi nikako kupovala cipele ili sandale u crnoj boji,jedino ako ima detalj neki u boji haljine.Luna. wrote:ja bi kupila cipele ili potpuno iste nijanse kao haljina, ili crne... neka treca boja bi mi odskakala... cak i kad bi bile i roza u drgacijoj nijansi... isto tako, kad stavis tasnu pored sakoa, jel se primjeti da tasna nije crna..? ja ne bi teget i crno
Da sam na tvom mjestu kombinovala bih tu haljinu sa crnom torbom i bez ili cipelama boje leda
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Jedno pitanje za dame zasto vi smatrate da je tasna ili cipele dio uniforme koji se bojom moraju slagati sa recimo haljinom.GLedao sam to cesto pa mi bas zao nekih koje obuju cipele prvi put zbog toga pa se onda ispod stola izuvaju jer ih zulja
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
- merylin
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 9 times
Komplikovano je to objasniti... izgleda da smo rodjenje sve sa tom manom...visper wrote:Jedno pitanje za dame zasto vi smatrate da je tasna ili cipele dio uniforme koji se bojom moraju slagati sa recimo haljinom.GLedao sam to cesto pa mi bas zao nekih koje obuju cipele prvi put zbog toga pa se onda ispod stola izuvaju jer ih zulja
Eh da sam muško samo jedan daaaan... navuci na sebe što ti prvo padne u šake i vozdra raja
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Visper,i muskarci kombinuju boju cipela i remena npr.
Da,svakako je pozeljno prije "razraditi" cipele,i da ne budu previsoke,jer ce to pokvariti ugodjaj,a bit je ionako u lijepom ugodjaju.
Mada se zene ne mogu lijepo osjecati ako nisu zadovoljne izgledom i to je nekakav zacarani krug
Da,svakako je pozeljno prije "razraditi" cipele,i da ne budu previsoke,jer ce to pokvariti ugodjaj,a bit je ionako u lijepom ugodjaju.
Mada se zene ne mogu lijepo osjecati ako nisu zadovoljne izgledom i to je nekakav zacarani krug
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Haha sto volim sto se rodih kao musko
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
- gejsha
- Inventar foruma

Hvala vam svima na odgovoru, posebno madam na malo dužoj analizi boja
Ja sam kontala kupiti crne cipele, ali sestra me razbila, kaže kupi svijetle..Pa vidjeću još..
Ja sam kontala kupiti crne cipele, ali sestra me razbila, kaže kupi svijetle..Pa vidjeću još..
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8892 times
- Been thanked: 5651 times
Najvaznije je da su odabrane cipele u tonu sa tangamagejsha wrote:Otvaram ovu temu sa ciljem da jedni drugima dajemo savjete ako šta zapne.
The Dark Side Of The Forum...
- gejsha
- Inventar foruma

Hvala zagore na savjetu, ali bojim se da bih u tom slučaju ostala bez cipela
šalim se naravno.
šalim se naravno.
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Ako preferiras uparivanje boja onda obavezno uzmi crne cipelice, plus imat ces i sako. Gledaj neke sa stiklom, al ne previsokom ako bas nisi navikla u njoj. Mozda je idealno 5-7 cm po mogucnosti neka ima neki slican detalj kao sa tasne.
ocam' evo me ko emerik pu pu pu...
ocam' evo me ko emerik pu pu pu...
- gejsha
- Inventar foruma

Tebe sam čekala
Ma nisam baš navikla na previsoke pete, iako sam niska..
Ma nisam baš navikla na previsoke pete, iako sam niska..
- Konsultant
- Legenda foruma

good lord, zasto bas mene?! nemoj visoku petu tipa 12 cm jer bi se polomila osim ako nisi navikla to nositi, a garant nisi. posto si niza obavezno koristi petu jer te ucini vitkijom. ideala je 5-7 cm visoka, samo uzmi malo siru za stabilnost. peta tipa ove http://www.shoes.com/en-US/Product/0710 ... razen.aspx
ps. zenskinje, od sad nema biranja tangica bez mene
ps. zenskinje, od sad nema biranja tangica bez mene
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10011 times
Last edited by Julia-Klara on 21 May 2012, 13:11, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Konsultant
- Legenda foruma

zute patikice?! pa to ne opravlja auto.
vi's kako ova teta zna raditi pos'o

ili

https://onlyinhighheels.files.wordpress ... okami1.jpg

ili

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
nemoj me nasmijavat, ziv bio...ako ona zna odvrnut' tocak bog me ubio!Konsultant wrote:zute patikice?! pa to ne opravlja auto.
ili
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ove su sljedece, vidi kako su slatke...a zute ne pronadjoh slicicu 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Konsultant
- Legenda foruma

mescini da's ti u takvim vas cjeli zivot odvrcati sama sarafe na tockovima. nikad pameti dosta.