O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Lanci » 21 Nov 2011, 22:16

kako bi bilo lijepo da sutra ne moram na posao :D.
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 21 Nov 2011, 22:38

[media]bbMhjZcjt3I&feature[/media]

:ples :ples
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija » 21 Nov 2011, 22:57

O ovome:
O ovome:

Volio sam Alaha, imao mnogo problema u djetinjstvu, zvao ga da mi pomogne, ali on to nije učinio. Zvao sam ga, a njega nije bilo. Svaki put bi me ostavio na cjedilu. A kad te neko tako ostavi, više ne trebaš računati na njega. Život me naučio da se uzdam samo u sebe.

Kader Abdolah
:hm
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

sann
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by sann » 23 Nov 2011, 21:36

[media]zlZUJ_sjF5w&feature[/media]

:oo :oo :pusi :pusi

:ples :ples :ples :ples :ples :ples :ples
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko » 24 Nov 2011, 11:37

Gdje cu za Novu Godinu
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.

Voljena
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Voljena » 24 Nov 2011, 12:42

o sutra :hop

senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko » 24 Nov 2011, 15:30

Kako ce biti lijepo u Bosni za Novu Godinu
Uzmi osmijeh i
Otkrij ljubav i

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40894 times
Been thanked: 27414 times

Post by Rum » 24 Nov 2011, 15:32

Razmisljam gdje ce Maja za novu godinu :hm :hm :hihi
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7888 times
Been thanked: 18648 times

Post by Maja » 24 Nov 2011, 15:35

:puca

bmw
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by bmw » 25 Nov 2011, 10:37

Razmisljam..pripremite se puno cu toga napisati..
..u svom poslu cesto srecem starije, usamljene osobe koji kad vide da sam prijatna jednostavno se maltene "zalijepe" za mene, sto je meni jako zalosno.
Ponekad me zna kostati puno vremena jer znaju zivkati telefonom u svako doba, kad ne mogu da spavaju ili slicno.I sin i muz mi govore vec par godina da se moram promijeniti jer vise vremena provodim sa tim starim, usamljenim osobama nego s njima. Imaju pravo sto to kazu. Cesto me pece savjest a zao mi i tih ljudi i zena.
Tako sam upoznala jednog starog gospodina dok sam iznajmila njegov stan, pomalo smo se i sprijateljili. S vremenom sam primetila da je sam.Ima jednu cerku, sat vremena voznje udaljenu od njega a nikad ga ne obilazi.Zatim jednu polusestru s kojom samo probleme ima i nista drugo. I tako sam ponekad a ne precesto, jer nije dosadan vec onako jednom u dvije sedmice otisla na casu sekta i pricala s njim. Jako je zanimljiv. Bio je nekada davno obican radnik na gradjevini da bi ozenio doktorku advokaticu, jedinicu u oca, bogatu i bio sretan s njom do njene smrti. Otad zivi sam, ima dvije kuce, dvije pemzije,ubire dobru stanarinu ali je sam, nesretan i pije puno alkohol. Otkako se vidjamo poceo je manje piti, vjezbati gimnastiku i cini mi se da se puno bolje osjeca. Juce sam ga ucila malo na kompjuter da bi sebi kupio jer ce mu biti manje dosadno. Naucila sam ga i sa mobilnim "baratati"..drag mi je postao, bez da neko sta pomisli, on je stariji 10 godina od mog oca.

Da ne duzim, nekidan mi rece da zeli napisati testament i onako kroz pricu iako nije spomenuo, imam utisak da zeli meni ostaviti jednu kucu (vrijednost najmanje 250 hiljada eura). Pokusavala sam na sve nacine da mu dokazem da ja imam sve sto zelim u zivotu. Juce dok sam ga ucila na kompjuter, pokazala sam mu slike svoje kuce, koja je puno bolja od te koju mi on zeli mozda pokloniti i slike kuce u Bosni koja je uskoro gotova.Ne znam jesam li ga uspjela od te namjere odvratiti, nadam se. Poslije razmisljam nesto, a kome ce da ostavi,ni ta cerka a ni polusestra ga nikad ne obidju,cak ni za rodjendane, vec ja, ja mu nosim kolace i cvijece i pricam s njim, ispeglam kadkad nesto.Hrana mu dolazi gotova iz restorana iako slabo jede. Ali one nisu zasluzile a meni ne treba. Ali znam kome treba i danas sam donijela odluku da se necu braniti i ako mi da, prodacu i pomoci rodbini koja slabo zivi u Bosni, bolesnima itd...Moj muz je protiv toga jer kaze da mogu sebi samo problema navuci time jer ga mogu cerka i sestra senilnim proglasiti i neuracunljivim i da moram ici bezveze po sudovima, ganjati se za nesto sto nije potrebno.
Pa razmisljam o tome, sta da radim.
Ne morate mi davati savjete ako ne zelite, napisala sam da mi jednostavno bude lakse..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7888 times
Been thanked: 18648 times

Post by Maja » 25 Nov 2011, 10:58

Teško da će se njegova rodbina pomiriti s tim da kuću dobije "strankinja". Iako je ta "strankinja" više zaslužila od njih, u njihovim očima ćeš uvijek biti grebatorica, jer naravno da nikad neće priznati da je sve to njihova krivica. Možda i dođe do suda jer je očito da se radi o bezosjećajnim osobama. Ako razlog njihovog otuđivanja od toga čovjeka ne leži u njemu (možda ih je nekad maltretirao, pa se s godinama promijenio kad je vidio šta je samoća), nego u njima, nisu zaslužili ni novčića. I nisu rijetki slučajevi da stari ljudi, napušteni od svojih najbližih, ostave imovinu drugome.
Ja se slažem s tim što ćeš napraviti, pa ako dođe do suda, neka dođe. Ako imaju imalo pameti neće to povlačiti po sudu, jer je njihova sramota.

bmw
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by bmw » 25 Nov 2011, 11:34

Njima dvijema je planirao ostaviti jednu kucu, nakit, namjestaj i antikvitete sto je skoro duplo vrednije od onoga sto planira meni. Koliko sam mogla doznati nikada nije bio grub prema njima, polusestra(usvojena samo) mu zivi u jednoj od kuca cijeli zivot skoro dzaba. S njom se dopisuje i pisma su uzasna s njene strane. Npr. nazvao je jednog slikara da mu oboji zidove onako kako on voli i zeli i ona ga je napala jer smatra presarenim i zbog toga odavno ne pricaju samo se dopisuju a cerka se naljutila kad je cula da je spomenuo da ce 50 hiljada eura dati svome vrtlaru na poklon poslije smrti jer mu je jedanput spasio zivot, nasao ga na podu nakon dva dana tu, srce izgleda ili pice, nesto je bio razlog.Zbog njih me nece peci savjest jer nisu zasluzile ni ono sto ce dobiti a imaju i same dovoljno, cerka isto ima kucu i dobro zivi.Ja nisam znala do prije mjesec da on ima dvije kuce, znala sam za tu jednu i mislila sam da je pod kreditom koji vraca ubirajuci stanarinu. Niti me interesovalo sta ima, zao mi ga je, on to zna jer mi je svoju financijsku situaciju tek skoro ispovidio. Ali de ti to poslije dokazi....Ako padne na postelju sigurna sam da nijedna nece doci da mu pomaze.
Mislim da treba dati onima kojima je potrebnije.
Hvala ti Majo na misljenju i podrsci.

senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko » 25 Nov 2011, 11:48

bmw wrote:Razmisljam..pripremite se puno cu toga napisati..
..u svom poslu cesto srecem starije, usamljene osobe koji kad vide da sam prijatna jednostavno se maltene "zalijepe" za mene, sto je meni jako zalosno.
Ponekad me zna kostati puno vremena jer znaju zivkati telefonom u svako doba, kad ne mogu da spavaju ili slicno.I sin i muz mi govore vec par godina da se moram promijeniti jer vise vremena provodim sa tim starim, usamljenim osobama nego s njima. Imaju pravo sto to kazu. Cesto me pece savjest a zao mi i tih ljudi i zena.
Tako sam upoznala jednog starog gospodina dok sam iznajmila njegov stan, pomalo smo se i sprijateljili. S vremenom sam primetila da je sam.Ima jednu cerku, sat vremena voznje udaljenu od njega a nikad ga ne obilazi.Zatim jednu polusestru s kojom samo probleme ima i nista drugo. I tako sam ponekad a ne precesto, jer nije dosadan vec onako jednom u dvije sedmice otisla na casu sekta i pricala s njim. Jako je zanimljiv. Bio je nekada davno obican radnik na gradjevini da bi ozenio doktorku advokaticu, jedinicu u oca, bogatu i bio sretan s njom do njene smrti. Otad zivi sam, ima dvije kuce, dvije pemzije,ubire dobru stanarinu ali je sam, nesretan i pije puno alkohol. Otkako se vidjamo poceo je manje piti, vjezbati gimnastiku i cini mi se da se puno bolje osjeca. Juce sam ga ucila malo na kompjuter da bi sebi kupio jer ce mu biti manje dosadno. Naucila sam ga i sa mobilnim "baratati"..drag mi je postao, bez da neko sta pomisli, on je stariji 10 godina od mog oca.

Da ne duzim, nekidan mi rece da zeli napisati testament i onako kroz pricu iako nije spomenuo, imam utisak da zeli meni ostaviti jednu kucu (vrijednost najmanje 250 hiljada eura). Pokusavala sam na sve nacine da mu dokazem da ja imam sve sto zelim u zivotu. Juce dok sam ga ucila na kompjuter, pokazala sam mu slike svoje kuce, koja je puno bolja od te koju mi on zeli mozda pokloniti i slike kuce u Bosni koja je uskoro gotova.Ne znam jesam li ga uspjela od te namjere odvratiti, nadam se. Poslije razmisljam nesto, a kome ce da ostavi,ni ta cerka a ni polusestra ga nikad ne obidju,cak ni za rodjendane, vec ja, ja mu nosim kolace i cvijece i pricam s njim, ispeglam kadkad nesto.Hrana mu dolazi gotova iz restorana iako slabo jede. Ali one nisu zasluzile a meni ne treba. Ali znam kome treba i danas sam donijela odluku da se necu braniti i ako mi da, prodacu i pomoci rodbini koja slabo zivi u Bosni, bolesnima itd...Moj muz je protiv toga jer kaze da mogu sebi samo problema navuci time jer ga mogu cerka i sestra senilnim proglasiti i neuracunljivim i da moram ici bezveze po sudovima, ganjati se za nesto sto nije potrebno.
Pa razmisljam o tome, sta da radim.
Ne morate mi davati savjete ako ne zelite, napisala sam da mi jednostavno bude lakse..
Zelim samo reci da je tvoja dobrota produzila tom starcu zivot i napravila njegov zivot sretnijim i interesantnijim. Medjutim moras ocekivati reakciju njegove rodbine koji su samo zainteresovani za njegove pare i to ti moze donijeti probleme. Ali ako odes kod advokata sa njim i on napise testament prije smrti mislim da ti njegova rodbina ne moze nista. Moze cak i prepisati kucu na tebe prije svoje smrti i to je najbolje rjasenje. On ne bi djabe tebi zelio prepisati sviju kucu da mu nisi pruzila njegu i svoje slobodno vrijeme i pomogla mu u njegovoj samoci.
:respekt :respekt
Uzmi osmijeh i
Otkrij ljubav i

sann
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by sann » 26 Nov 2011, 13:28

....da moram ici na rodjendan...znaci muzika,kolaciiiiiiiiiiiiiiii..mmmmm :pusi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 26 Nov 2011, 13:35

biga
subota a ja moram na zalost
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 26 Nov 2011, 13:49

O jednoj seki :oblizivanje
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lanci » 26 Nov 2011, 15:27

o ovom vikendu kako je lijepo biti kuci kuhati papati..svasta nest :plavi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 26 Nov 2011, 15:32

Lanci a gdje je meni papati :gladan

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 26 Nov 2011, 15:37

Imageevo rucka za tebe
ja castim
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lanci » 26 Nov 2011, 15:40

blento mogla bi i ja toga :kita ali malo ce i rumu da bude..
rum za tebe uvek ima papati :plavi

Post Reply

Return to “Pričaona”