4 žene (Islam)

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: 4 žene (Islam)

Post by carobnjak N » 21 Nov 2011, 15:09

mrki62 wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:Ne znam tačno broj godina,potraži na intrenetu ali hoću da kažem da nije bio mladić već je imao preko 40godina .
Ovo si ti napisao ; Samo višeženstvo kod Muhameda s.a..w.s se je dešavalo nakon prolaska njegovog spolnog vrhunca
Jel to znači da se je On ženio sa više žena, da te žene izgledaju kao trofeje i da u tim godinama ( koje ti navodiš ) nije te žene imao zbog sexa, već tek onako, ...... nek se vidi raskoš ,..... nije valjda da nije u tim godinama mogao izvoditi prc :pusi
Ti očito ne razlikuješ termine "vrhunac spolne zrelosti" i "impotencija" i zbog toga ne shvataš poentu .
Upozoravam te da neću tolerisati nikakvo ružno pisanje o Muhamedu a.s.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 22 Nov 2011, 16:18

carobnjak_iz_voza wrote: Ti očito ne razlikuješ termine "vrhunac spolne zrelosti" i "impotencija" i zbog toga ne shvataš poentu .
Upozoravam te da neću tolerisati nikakvo ružno pisanje o Muhamedu a.s.
Vrhunac spolne zrelost ,........ kad je to ?
Jel u dvadesetim il četrdesetim godinama :pusi
Dalje, šta sam to ja napisao nešto ružno o Muhamedu a.s. ????
I za spoznaju tebi il bilo kome; On nije, ponavljam - nije dozvolio da ga se uveličava, bio je jednak sa svima i nije dozvolio da ga se uveličava u bilo kojem smislu i ja ga kao takvog gledam i doživljavam.
On nije dozvolio da se razlikuje od bilo koga - pa tako nemoj ni ti sebi dozvoliti da mene prisiljavaš da se drugačije ophodim do njega - ok ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta » 25 Nov 2011, 09:47

Pakistanka ubila muža i pokušala da ga skuha

Pakistanska policija uhapsila je ženu koja je ubila muža, a potom namjeravala da skuva njegovo tijelo, nakon što je otkrila da on planira da se oženi drugom ženom bez njene dozvole.

Policija je uhapsila Zainab Bibi /32/ i njenog rođaka Zahira /22/, u koloniji Šahah Faisal, blizu južnog pakistanskog grada Karači.

"Oni su ubili Ahmeda Abasa, Zainabinog muža, i isjekli njegovo tijelo na komade koje su namjeravali da skuvaju", izjavio je Nadim Baig šef policije, dodajući da je tokom hapšenja pronađen nož kojim je počinjen masakr i posuda sa komadima ljuskog mesa.

Baig je rekao da se sumnja da je žena namjeravala da skuva tijelo da bi uklonila dokaze, ali i zbog mržnje koju je osjećala prema njemu, jer je otkrila da planira da se oženi drugom ženom.

Policija je otkrila zločin nakon što je jedan od susjeda prijavio slučaj.

Prema porodičnom zakonu u islamskim zemljama, muž mora da traži dozvolu od prve žene da bi se oženio drugom, ali ovaj zakon se često ne provodi.

Anonimus 9
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Anonimus 9 » 06 Dec 2011, 17:55

Fenomen višeženstva je bio prisutan i prije pojave islama. U najmanju ruku, višeženstvo je bilo prisutno u jevrejskoj vjeri, a i izvorno kršćanstvo ga je priznavalo. Opće je poznato da su i druge vjere priznavale višeženstvo, ali tada ono nije bilo ograničeno brojem u vrijeme poslanstva prijašnjih poslanika, od Ibrahima, a.s., jevreja itd.

Ako bismo realno i objektivno sagledali stanje i kod onih koji osuđuju pojavu višeženstva, vidjeli bismo da ga i oni prakticiraju, ali na način koji je razvratan i štetan po ljudsko društvo, jer, pored zakonske žene i djece, mnogi imaju ljubavnice i vanbračnu djecu.

Zbog toga možemo reći da islam na najbolji mogući način štiti društvo od ovakvih štetnosti i to u okviru sljedećih pozitivnih propisa: Prvi pozitivan propis kada je u pitanju višeženstvo islam je donio kada je ograničio broj žena, jer prije su muškarci mogli da se žene sa neograničenim brojem žena u isto vrijeme. Drugi propis kojim je islam uvjetovao višeženstvo jeste to da je naredio mužu da se potpuno pravedno i jednako odnosi prema svim ženama, da ispunjava njihova prava. Svakoj ženi omogućeno je da se žali organima vlasti ukoliko je muž namjerno zapostavi i dadne prednost drugoj ženi u odnosu na nju. Ukoliko se ispostavi da su njene optužbe istinite, ona će imati pravo da traži razvod braka.

Kada je u pitanju ''druga žena'', ona dobrovoljno pristaje da bude druga zakonska žena i da uživa sva prava u društvu i da njena djeca budu potpuno ravnopravna sa ostalom djecom. Suprotno njoj jeste ljubavnica koja na sebe i na svoju djecu navlači prezir i sramotu u sredini u kojoj živi. U slučaju višeženstva, žena dobrovoljno donosi odluku da se javno i zakonski uda i na taj način spašava sebe od prostitucije, njena djeca imaju oca koji je svima poznat i u isto vrijeme ona je odana svome mužu. Zabraniti joj ovo pravo znači prepustiti je opasnosti da cijeli život provede kao bludnica. Zar to uistinu nije otvoreni napad na njeno pravo da se zakonski uda i živi u legalnom braku?

Kada je u pitanju ''prva žena'', u većini slučajeva ona nije zadovoljna time da njen muž ima i drugu ženu. Zbog toga ona ima pravo da prilikom sklapanja braka uvjetuje mužu pravo na razvod ukoliko on odluči da ženi drugu. Ovo je treći pozitivan propis kada je u pitanju stav islama prema višeženstvu.

Na ovaj način islam je donio nekoliko propisa: ograničio je broj žena, uvjetovao je mužu da bude pravedan prema svim ženama jednako i, na kraju, dao je pravo prvoj ženi da uvjetuje razvodom braka svome mužu ukoliko želi da ženi drugu ženu. Putem ovih propisa islam je zaštitio sve interese društva i pojedinca: muža, žena i djece. Svi oni mogu da žive u okvirima zakona i da budu poštovani od drugih. Suprotno njima su oni koji žive u razvratu. Oni su izgubili svako poštovanje, prešli su granicu dozvoljenog, a njihove porodice osuđene su na propast.

Možda će neko upitati: “Broj žena ograničen je na četiri, pa kako se onda desilo da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., imao devet žena, a ostalim muslimanima zabranjeno je da imaju više od četiri žene?”

Prije odgovora na ovo pitanje moramo obratiti pažnju na sljedeće činjenice:

Prva: U prvih trinaest godina koje je Allahov Poslanik, s.a.v.s., proveo u Mekki, u početku svoje poslaničke misije, imao je samo jednu ženu sa kojom je živio petnaest godina od početka svoje mladosti, i dok je ona bila živa, nije se ženio drugim ženama.

Druga: U vrijeme kada je Allahov Poslanik, s.a.v.s., imao devet žena bio je već star, a to se desilo i u vrijeme kada je njegova poslanička misija zahtijevala potpuni angažman. To se desilo prije nego što je Allah, dž.š., objavio da je vjernicima dozvoljeno da imaju po četiri žene.

Treća: Sklapanje brakova sa ženama koje je ženio uveliko je imalo veze sa samom poslaničkom misijom. To je činio s namjerom da ostvari dobre odnose sa plemenima iz kojih su te žene potjecale, ili da jednostavno pruži zaštitu ženama čiji su muževi poginuli šireći islam.

Četvrta: Svim ženama koje su bile udate za Allahovog Poslanika, s.a.v.s., bilo je zabranjeno da se nakon njegove smrti udaju.

Zbog svega toga, Allahov Poslanik, s.a.v.s., nije mogao da se razvede od žena koje su već bile udane za njega kako im u isto vrijeme ne bi bila zabranjena udaja, a i dobile su razvod braka. Posebno treba napomenuti, da su njegovi brakovi bili s namjerom širenja islama, posebno kada se islam proširio na sve strane. S druge strane, pojavila se potreba za ženama koje su u stanju da podučavaju druge žene islamskim propisima.

Međutim, Allahov Poslanik, s.a.v.s., dobio je u Kur'anu posebno ograničenje koje se ogledalo u zabrani da se ženi drugim ženama mimo onih sa kojima je već oženjen, pa makar i ako neke od njih umru za vrijeme njegovog života. Isto tako, bilo mu je zabranjeno da neku od njih zamijeni sa drugom ženom bez obzira koliko mu se svidi njena ljepota. Ovo je bila zabrana koja se odnosila isključivo na Allahovog Poslanika, s.a.v.s., a ne na ostale muslimane. U suri El-Ahzab, Allah, dž.š., objavio je: “Od sada ti nisu dopuštene druge žene, ni da umjesto njih neku drugu uzmeš, makar te i zadivila ljepota njihova.” (El-Ahzab, 52.)
Em sam izbjeglica ,em rođen na carski rez ,nit kuce nit picke materine

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 19 Mar 2012, 13:23

[media]PSgP1vpjXm8&feature=related[/media]

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 19 Mar 2012, 13:40

Maja wrote:po islamu muškarcima je dozvoljeno da ima 4 žene ukoliko se prva složi s tim (ako se ne varam) i ukoliko ih finansijski može izdržavati, te ih tretirati podjednako.

jeste li čuli za ovakve slučajeve u Bosni i šta mislite mogu li dvije ili 4 žene živjeti u harmoniji bez ljubomore, zavisti i šta ja znam. može li se muz zaista na isti način odnositi prema svim ženama?
Ako to neko stvarno zeli onda je to sasvim okej.
Dal sad imao covek zakonito (bez obzira koje vere i nacije) 4 zene i jednu i tri vsalerke, isto dodje :D

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Dr.Vejsil Hetjimitj » 19 Mar 2012, 14:10

Maja wrote:po islamu muškarcima je dozvoljeno da ima 4 žene ukoliko se prva složi s tim (ako se ne varam) i ukoliko ih finansijski može izdržavati, te ih tretirati podjednako.

jeste li čuli za ovakve slučajeve u Bosni i šta mislite mogu li dvije ili 4 žene živjeti u harmoniji bez ljubomore, zavisti i šta ja znam. može li se muz zaista na isti način odnositi prema svim ženama?
koliko ja poznajem islam,a mislim da ga poznajem i tumacim veoma dobro :zubi , "maksimalno cetiri zene" zapravo nisu dozvoljene osim u izuzetnim prilikama,a to je recimo poslije ratova kada muskarci izginu i kada zene sa djecom ostanu nezbrinute kako materijalno tako i u sexualno.
Inace za drugu zenu,u takvim situacijama,mora se po serijetu traziti pristanak prve zene.A prva zena je zasticena islamskim brakom,po kojem u trenutku vjencanja,zena treba i mora da trazi "mehr" -a mehr je cifra u parama,zlatu i nekretnini,dakle bukvalno ona cifra koju zena u tom trenutku zatrazi pred svjedocima,a to moze biti recimo sva muzeva imovina!Vrlo malo ljudi pise i zna zapravo koliko zeni islamski brak moze da ponudi materijalne zastite,a to je upravo ono sto sam sada napisao o "mehr-u"

Inace od 1,5 milijardi muslimana 99% ima samo jednu zenu,sto dokazuje upravo ovo o cemu ja napisah

:zubi

edit
zaboravih dodati da je "mehr" muz duzan da isplati zeni u slucaju da zena zatrazi razvod.

(ako je nekretnina da prepise na zenu)
izbjeglicaizbezsmisla

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11461 times

Post by Krokodil Behko » 19 Mar 2012, 14:39

zaboravih dodati da je "mehr" muz duzan da isplati zeni u slucaju da zena zatrazi razvod.

E pa onda islam, jos uvijek nije stigao u mnogobrojne muslimanske zemlje.
Naravno, BiH je, najudaljenija od toga. Jos ne cuh, da je zena muzu uzela ocevinu
nakon razvoda. Uglavnom bude sutnuta na svoju ocevinu, ako je i tamo, dobrodosla,
zajedno sa kinderima.

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Dr.Vejsil Hetjimitj » 19 Mar 2012, 15:07

Krokodil Behko wrote:

E pa onda islam, jos uvijek nije stigao u mnogobrojne muslimanske zemlje.
Naravno, BiH je, najudaljenija od toga. Jos ne cuh, da je zena muzu uzela ocevinu
nakon razvoda. Uglavnom bude sutnuta na svoju ocevinu, ako je i tamo, dobrodosla,
zajedno sa kinderima.
a sto zene za "mehr" zatraze samo 1000 ili 2000 maraka to je vec drugi par opanaka...Ja ti govorim o faktima i zakonu-serijetu koji stoji iza braka.A ko je sta cuo...Ma svasta i ja cuh.Rekla mi je'na zena na pijaci

:oo
izbjeglicaizbezsmisla

Blackhawk

Post by Blackhawk » 19 Mar 2012, 16:10

Nemozemo govoriti o nekom islamskom seriatu kada u nasoj drzavi nije seriat... Tako da sve to sto se "mora" po seriatu, ovdje nemozes niti imas gdje da dobijes..
Bez obzira koliko mehr zena kaze udajom, nakon razvoda nema gdje traziti, osim ono sto joj zemaljski zakon daje..
A posebno se ovo odnosi ako bi covjek imao vishe zena, jer samo jednu moze zakonski imati, i znaci zakonski samo jednoj moze pripasti imovina nakon razvoda ili smrti, dok bi ostale 2 ili tri ostale nezasticene po tom pitanju..
I iz tog razloga mislim i da nije moguc brak sa vise zena jer ne mozes priustiti svima ono sto bi priustio jednoj..
A sto se tice braka sa vise zena, tu se mora dobro ali dobro paziti da svima bude jednako, tako da ako jednoj kupis kosulju da trebas i drugima kupiti kosulju, ako jednoj doneses jabuku treba i ostalima.. Znaci ni najmanju stvar ne smijes dati jednoj a da drugima nedajes i da onda postaju ljubomorne jedna na drugu...

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Dr.Vejsil Hetjimitj » 19 Mar 2012, 16:25

Unsub wrote:Nemozemo govoriti o nekom islamskom seriatu kada u nasoj drzavi nije seriat... Tako da sve to sto se "mora" po seriatu, ovdje nemozes niti imas gdje da dobijes..
Bez obzira koliko mehr zena kaze udajom, nakon razvoda nema gdje traziti, osim ono sto joj zemaljski zakon daje..
A posebno se ovo odnosi ako bi covjek imao vishe zena, jer samo jednu moze zakonski imati, i znaci zakonski samo jednoj moze pripasti imovina nakon razvoda ili smrti, dok bi ostale 2 ili tri ostale nezasticene po tom pitanju..
I iz tog razloga mislim i da nije moguc brak sa vise zena jer ne mozes priustiti svima ono sto bi priustio jednoj..
A sto se tice braka sa vise zena, tu se mora dobro ali dobro paziti da svima bude jednako, tako da ako jednoj kupis kosulju da trebas i drugima kupiti kosulju, ako jednoj doneses jabuku treba i ostalima.. Znaci ni najmanju stvar ne smijes dati jednoj a da drugima nedajes i da onda postaju ljubomorne jedna na drugu...
ja nisam rekao nigdje da bi ostale 2-3 ostale nezasticene :)

znaci djeli se brate,djeli,ako hoces dvije ili tri zene i ako se prva slozi sa tim onda po serijatu mora se pristati i na "mehr" za ovu drugu ili trecu.Dakle djeli se i moras biti spreman i spremna da djelis i da das od sebe.To je merhamet ili humanizam.E sada te druga ili treca takodjer moze imati imovinu od muza i onda dalje "mehr" je stvar dogovora ali i pitanje dozvole poligamskog braka ...

:)
izbjeglicaizbezsmisla

Blackhawk

Post by Blackhawk » 19 Mar 2012, 16:31

Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:

znaci djeli se brate,djeli,ako hoces dvije ili tri zene i ako se prva slozi sa tim onda po serijatu mora se pristati i na "mehr" za ovu drugu ili trecu.Dakle djeli se i moras biti spreman i spremna da djelis i da das od sebe.To je merhamet ili humanizam.E sada te druga ili treca takodjer moze imati imovinu od muza i onda dalje "mehr" je stvar dogovora ali i pitanje dozvole poligamskog braka ...

Razumijem ja to, ali kao sto rekoh, to mozes traziti u drzavi sa seriatskim zakonom.. JEr znamo svi kad dodje do razvoda svi izbjegavaju da plate ono sto moraju, i da placaju alimentaciju i da dijele imetak pa tako i da daju mehr..
Kao sto rekoh, zemaljskim zakonom je dozvoljena samo jedna, dok je poligamija zabranjena, i znaci ta jedna moze traziti nakon razvoda ono sto joj pripada, dok ove druge ne mogu jer nisu u zakonskom zemaljskom braku...
A nadji mi koji je to muskarac bio posten nakon razvoda pa rekao evo dijelimo imetak pola pola, ili evo ovo je tvoje i dao bivsoj zeni.. Nijedan niti hoce..

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Dr.Vejsil Hetjimitj » 19 Mar 2012, 16:49

Unsub wrote:
Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:

Razumijem ja to, ali kao sto rekoh, to mozes traziti u drzavi sa seriatskim zakonom.. JEr znamo svi kad dodje do razvoda svi izbjegavaju da plate ono sto moraju, i da placaju alimentaciju i da dijele imetak pa tako i da daju mehr..
Kao sto rekoh, zemaljskim zakonom je dozvoljena samo jedna, dok je poligamija zabranjena, i znaci ta jedna moze traziti nakon razvoda ono sto joj pripada, dok ove druge ne mogu jer nisu u zakonskom zemaljskom braku...
A nadji mi koji je to muskarac bio posten nakon razvoda pa rekao evo dijelimo imetak pola pola, ili evo ovo je tvoje i dao bivsoj zeni.. Nijedan niti hoce..
Da,tako je.Covjek grabi materijalno a ne misli da u mezar sa sobom ne moze nista ponjeti.Samo ruke nizase i Bogu na prozivku.

Na zalost,ni 10% od 1,5 milijarde muslimana ne razumije istinsku poruku Islama.O krscanima da i ne govorim a pogotovo danas kada je Islam propagandom totalno satanizovan.Muslimanima se nazivaju ljudi koji se smatraju "vjernicima" a oni su toliko neuki da nemaju pojma o Islamu.Na pogresan nacin ga interpretiraju gadeci ga drugim koji bi zapravo trebali postati muslimani,jer sirenje Islama ima smisao i moguce je samo ljubavlju i primjerom koji fascinira,dok ovi nazovi "muslimani" vejrnici salju sasvim drugaciju sliku.U ovakvim slucajevima poligamskog braka u islamskoj drzavi,muz mora imati moral i postenje-sto podrazumjeva da je spoznao Bozije postojanje.Tacno je to sto kazes i to je dokaz da se zapravo ne radi o pravim vjernicima,vec o "muslimanima na baterije" koji su iz ovih ili onih razloga "vjernici" To mogu biti ekonomski razlozi,politicki,sitnosicardzijski ili jednostavno iz straha od okoline odnosno iz tradicionalnih razloga...
Glede poligamije u Islamu.Zena koja je takodjer spremna da udje u brak sa jos jednom zenom je takodjer visoko-moralna osoba koja je spoznala Bozije bitisanje.Jer treba pomisliti da je njen muz ostao i prezivio a da je neciji poginuo braneci nas sve od neprijatelja i da bi svima zajedno bilo dobro...Da ne duzim,spomenucu samo jos "halal" proizvode.Eto kakvi su to "muslimani" da uopste ne shvataju poruku islama kada je u pitanju "halal" - a to je u stvari ekologija,zastita prirode i zivotinja kao zivih bica."halal" je zapravo molba Bogu za oprost sto moras da ubijes zivotinju da bi se prehranio.Halal.kao preteca ekologije i morala,nikako ne podrazumjeva masovno klanje pilica kako se to danas radi po fabrikama u nehumanim uslovima u kojima zivotinje provode svoj nesretni zivot... a svi ti kupuju argetu,kao "halal" je jer je neki tamo Hodza to halalio...

Gluposti...

izbjeglicaizbezsmisla

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11461 times

Post by Krokodil Behko » 19 Mar 2012, 17:10

E pa ne moze, muskarac sad da se vadi, da nije ozenjen po serijatu, samo da ne bi
isplatio nesto zeni koja se razvodi. ne sluze vjerski propisi, da bi se takvi muzevi i ocevi,
vadili na to.

Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie » 19 Mar 2012, 17:29

ne bih nikada pristala na to i nema šanse da su žene u takvoj zajednici srećne. smatram to poniženjem. čak i ako nisu zaljubljene u njega, opet postoji sujeta...
i nisu mi jasni ini što naglašavaju da on mora imati sredstva da izdržava sve žene... pa nije to najvažnije u svemu tome. znači, žena mora biti zadovoljna, jer ima šta pojesti i popiti, pa nek onda on ima i sto žena, nema veze, bitno je da on ima novac
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...

Dr.Vejsil Hetjimitj
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Dr.Vejsil Hetjimitj » 19 Mar 2012, 18:15

iskreno,ja bih volio da imam dvije zene,jer ova jedna ne moze da uprati ritam :zubi
izbjeglicaizbezsmisla

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 21 Mar 2012, 22:47

Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:iskreno,ja bih volio da imam dvije zene,jer ova jedna ne moze da uprati ritam :zubi
To znači da premalo radiš :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 22 Mar 2012, 00:17

cista glupost
bar u danasnje vrijeme
pa postavimo situaciju obratno
1 zena cetiri muskarca
kako bismo mi muski to prihvatili
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 22 Mar 2012, 06:15

blento59 wrote:cista glupost
bar u danasnje vrijeme
1 zena cetiri muskarca
Ne može žena po svojim fizičkim predispozicijama to da izdrži : trudnoća,menstruacija itd ,a pogotovu problemi oko toga s kim je zatrudnila

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 22 Mar 2012, 09:32

carobnjak Nurudin wrote:
blento59 wrote:cista glupost
bar u danasnje vrijeme
1 zena cetiri muskarca
Ne može žena po svojim fizičkim predispozicijama to da izdrži : trudnoća,menstruacija itd ,a pogotovu problemi oko toga s kim je zatrudnila
U jednom djelu Tibeta je to tradicija da zene imaju vise muzeva. Obicno je to da su dvojica brace. Vlada to podrzava zbog smanjenog nataliteta,jer obicno imaju samo 2 djece :oo
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Post Reply

Return to “Religija”