SAMO SVIJEST = BOG, POSTOJI
Moderator: Krokodil Behko
- Fazlija
- Osvježenje foruma

- Status: Offline
Re: SAMO SVIJEST = BOG, POSTOJI
Rekao sam da je kvantni vakum prostor u kojem nema materije i da je on polje čiste svijesti.
Sta tacno mislis pod "polje ciste svijesti"? Da li je to polje u kojem djeluje svijest? Po tome bi onda sve sto postoji bilo polje ciste svijesti?!
Iz toga ne možeš izvući zaključak da je Svijest "prazan prostor, već da je to prostor koji je ispunjen Sviješću."
Sta to znaci kada kazes da prazan prostor (kvantni vakum) nije ustvari svijest, nego je ispunjen svijescu?!
Zasto mislis da sve nastaje iz kvantnog vakuma (praznog prostora) ako on nije svijest?
Pa i ja sam ispunjen svijescu, ali ti ne tvrdis da cijeli svemir nastaje iz Fazlije... hodze iz Cunista?!
Jesi li kada pomislio na to da je svijest prvo trebala iz sebe same i unutar sebe same stvoriti "prazan prostor" da bi unutar njega tek mogla stvarati druge pojave?
Ako bi to bilo tako, onda je prazan prostor ili kvantni vakum ustvari samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti. Ako je prostor samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti, zasto ga posebno istices kao osnovu iz koje nastaju sve druge pojave?! On bi po tome bio tek medij (prostor, oblast) unutar koje svijest ispoljava sve druge pojave.
Sta tacno mislis pod "polje ciste svijesti"? Da li je to polje u kojem djeluje svijest? Po tome bi onda sve sto postoji bilo polje ciste svijesti?!
Iz toga ne možeš izvući zaključak da je Svijest "prazan prostor, već da je to prostor koji je ispunjen Sviješću."
Sta to znaci kada kazes da prazan prostor (kvantni vakum) nije ustvari svijest, nego je ispunjen svijescu?!
Zasto mislis da sve nastaje iz kvantnog vakuma (praznog prostora) ako on nije svijest?
Pa i ja sam ispunjen svijescu, ali ti ne tvrdis da cijeli svemir nastaje iz Fazlije... hodze iz Cunista?!
Jesi li kada pomislio na to da je svijest prvo trebala iz sebe same i unutar sebe same stvoriti "prazan prostor" da bi unutar njega tek mogla stvarati druge pojave?
Ako bi to bilo tako, onda je prazan prostor ili kvantni vakum ustvari samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti. Ako je prostor samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti, zasto ga posebno istices kao osnovu iz koje nastaju sve druge pojave?! On bi po tome bio tek medij (prostor, oblast) unutar koje svijest ispoljava sve druge pojave.
http://forum.srednjiput.rs/
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
Gen je nosilac elementarne svijesti i on je promotor života, kakvog ga mi poznajemo. On je suštinski firmware svega živućeg, a živi organizmi su njegov host i interface. Gen je materijalan kao i organizam a pogon mu je čista energija. Drugim riječima, pokretanjem programa zapisanog u genetskom kodu, startuje se jedan proces, koji mi percipiramo kao svijest. Taj proces, ta naša svijest je kreacija nečeg trećeg, da se postigne odredjeni cilj.

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Drugim riječima, natrućaš gomilu užasnih besmislica u par redaka, i (pošteno!) cerekaš se sam(om) sebi, tj. svojoj svijesti, kao kreaciji nečeg trećeg, petog ili desetog, svejedno 
"Polje čiste svijesti" je polje MIRUJUĆE SVIJESTI. Dakle, polje u kojem postoji Svijest sa svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, ali ih ne koristi. Dakle, to je polje NEPOKRENUTE, odnosno, NEMATERIJALIZOVANE Svijesti.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Sta tacno mislis pod "polje ciste svijesti"? Da li je to polje u kojem djeluje svijest? Po tome bi onda sve sto postoji bilo polje ciste svijesti?!
Filozofski pojam "prostora" podrazumijeva "prazninu". Pojam "kvantni vakuum" su smislili fizičari koji znaju da materija, život i Svemir nastaju po načinu samopokretanja nečega što nije materijalno, ali nije ni prazan prostor, jer prazan prostor ne bi mogao da se pokrene i postane energija/materija. Pa su onda fizičari izveli zaključak da je to prostor koji je ispunjen nekakvim česticama koje su nazvali "kvantima", koje po načinu samopokretanja postaju energija/materija. Ali i dalje ne znaju šta je suština tih čestica, pa zato i dalje ne znaju šta je energija, odnosno, materija.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Sta to znaci kada kazes da prazan prostor (kvantni vakum) nije ustvari svijest, nego je ispunjen svijescu?!
Međutim, pošto danas u nauci postoje dokazi da te čestice koje su nazvali "kvantima", pored toga što raspolažu fizičkim sposobnostima samopokretanja, raspolažu i psihičkiom sposobnostima opažanja tog svog kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, mi iz toga lako možemo da izvedemo zaključak da se tu radi o česticama Svijesti, jer iz iskustva sebe samih kao svjesnioh bića, koji smo napravljeni od tih istih čestica, znamo da je to što raspolaže sa svih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - SVIJEST. Prema tome, krajnji zaključak u vezi pitanja čime je ispunjen prostor, zvani "kvantni vakuum" iz kojeg nastaju materija, život i Svemir, glasi - ispunjen je Sviješću.
Upravo naprijed sam naveo dokaze pomoću kojih se izvodi logički zaključak da "kvantni vakuum" JESTE SVIJEST", jer raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti koje su osnovni faktori Svijesti.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Zasto mislis da sve nastaje iz kvantnog vakuma (praznog prostora) ako on nije svijest?
Ti nisi prazan prostor koji je ispunjen Sviješću. Ti si sama Svijest = Bog koja ispunjava prostor. Iz Svijesti, tj. Boga, ne može nastati ništa, osim ono što Svijest = Bog već jeste. Bez obzira na veličinui i oblik u koji je sebe pretvoprio uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, Svijest=Bog uvijek ostaje to što jeste - Svijest = Bog.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Pa i ja sam ispunjen svijescu, ali ti ne tvrdis da cijeli svemir nastaje iz Fazlije... hodze iz Cunista?!
Ne, to nisam nikada pomislio, zato jer ja znam logički da mislim i zato jer takva misao nije logična. Naime, logično je da prostor, kao beskrajnu prazninu nije moguće ni stvoriti, ni uništiti, jer ona kao takva postoji uvijek, bez obzira da li u njoj nečega ima ili nema.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Jesi li kada pomislio na to da je svijest prvo trebala iz sebe same i unutar sebe same stvoriti "prazan prostor" da bi unutar njega tek mogla stvarati druge pojave?
Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Ako bi to bilo tako, onda je prazan prostor ili kvantni vakum ustvari samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti.
Nemoj miješati pojmove "kvantni vakuum" i "prazan prostor" jer to dvoje nije isto. Prazan prostor je Ništa, a kvantni vakuum je Nešto (Svijest) koje egzietira u prostoru kao praznini.
Sve sam ti objasnio. "Prostor" kao pojam, isto kao i "vrijeme", nisu egzistencije, tj. nemaju značenje postojanja. To su čisto misaoni, logički, apstraktni pojmovi, isto kao i matematički, pomoću kojih označavamo mjesto i trajanje egzistencije, tj. Svijesti.Fazlija wrote: 10 Jul 2019, 22:54Ako je prostor samo jedno od mnogih ispoljenja svijesti, zasto ga posebno istices kao osnovu iz koje nastaju sve druge pojave?! On bi po tome bio tek medij (prostor, oblast) unutar koje svijest ispoljava sve druge pojave.
Zašto, na primjer, fizičari tvrde da su prostor i vrijeme nastali u trenutku pojave materije, a da prije toga prostora i vremena nije bilo? Ne tvrde zato što prije toga uistinu nije bilo ni prostora, ni vremena, već samo zato što tek od trenutka pojave materijalnih tačaka je stvorena mogućnost MJERENJA PROSTORA I VREMENA. Jer ako u prostoru nema nikakvih materijalnih tačaka, tada ne postoji ništa ni što bi moglo da se mjeri, niti postoji išta što traje. Ako u prostoru ne postoje tačke "A" i "B", tada nema ni prostora koji bi mogao da se mjeri, niti trjanja koje bi moglo da se mjeri. Što nikako ne znači da prostora i trajanja uopšte nema, već samo da ne mogu da se mjere, niti tu ima ikoga ko bi mogao da ih poima i mjeri.
Govno ti
- Melek
- Deer Hunter

Meni svejedno, ali suštinski pojam “trućanje” se na forumu pojavio upravo tvojom pojavom, brtMohr wrote: 11 Jul 2019, 01:14 Drugim riječima, natrućaš gomilu užasnih besmislica u par redaka, i (pošteno!) cerekaš se sam(om) sebi, tj. svojoj svijesti, kao kreaciji nečeg trećeg, petog ili desetog, svejedno![]()
Uostalom, otkud znaš da je ta teza “užasna besmislica”? Reko ti Marx ili došapnuo Engels?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fazlija
- Osvježenje foruma

Nisam fizicar i ne mogu o tome da pricam sa sigurnoscu, ali cini mi se da nastupas kao da postoji jedna i opsteprihvacena teorija u fizici po kojoj bi se doista tvrdilo da postoje kvanti koji se samopokrecu itd. Medjutim, meni se cini da savremena fizika nije saglasna da je to bas tako.Ljubo wrote: 11 Jul 2019, 02:59 Filozofski pojam "prostora" podrazumijeva "prazninu". Pojam "kvantni vakuum" su smislili fizičari koji znaju da materija, život i Svemir nastaju po načinu samopokretanja nečega što nije materijalno, ali nije ni prazan prostor, jer prazan prostor ne bi mogao da se pokrene i postane energija/materija. Pa su onda fizičari izveli zaključak da je to prostor koji je ispunjen nekakvim česticama koje su nazvali "kvantima", koje po načinu samopokretanja postaju energija/materija. Ali i dalje ne znaju šta je suština tih čestica, pa zato i dalje ne znaju šta je energija, odnosno, materija.
Međutim, pošto danas u nauci postoje dokazi da te čestice koje su nazvali "kvantima", pored toga što raspolažu fizičkim sposobnostima samopokretanja, raspolažu i psihičkiom sposobnostima opažanja tog svog kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, mi iz toga lako možemo da izvedemo zaključak da se tu radi o česticama Svijesti, jer iz iskustva sebe samih kao svjesnioh bića, koji smo napravljeni od tih istih čestica, znamo da je to što raspolaže sa svih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - SVIJEST. Prema tome, krajnji zaključak u vezi pitanja čime je ispunjen prostor, zvani "kvantni vakuum" iz kojeg nastaju materija, život i Svemir, glasi - ispunjen je Sviješću.
Ali cak i kada bi to bilo tako, siguran sam da niti jedan savremeni fizicar ne tvrdi da ti kvanti mogu pamtiti, osjecati, misliti i razumjeti. Kako dokazujes da te cestice koje fizicari zovu kvantima doista mogu misliti, osjecati, pamtiti, razumijevati i sl.
Posto si na kvantnu teoriju nakalemio svoje (nicim dokazano) vjerovanje da te cestice mogu opazati, osjecati, pamtiti, misliti i razumijevati, zakljucio si da su to cestice svijesti. Ali cime dokazujes da te cestice doista to mogu? Zar samo cinjenicom da smo mi od njih sazdani pa ako mi mozemo misliti, osjecati itd. da sigurno mogu i one.
Medjutim, postavlja se pitanje da li polju beskonacne svijesti doista trebaju takve cestice svijesti kao osnova stvaranja? Sta je s onim praznim prostorom u kojem te cestice djeluju? Zar taj prostor nije i sam jedno od ispoljenja svijesti? On mora da nastane da bi uopste u njemu mogle da nastaju sve druge pojave. Stoga je i on dio svijesti, njezino preoblikovanje. Sve sto postoji, bile to kvantne cestice, prazan prostor ili drvo, kamen, voda jesu jednako tako izravno preoblikovanje svijesti.
Ne samo da je saglasna, već čak postoji i jedna posebna grana fizike pod nazivom "kvantna fizika", u kojoj se polazi od petpostavke da je kvantni vakuum polje neograničene energije. U okviru kvantne fizike fizičari eksperimetišu kako da pokrenu kvantni vakuum i iz njega dobiju neograničene količine besplatne energije. Potraži na internetu šira objašnjenja o tome pod naslovom "energija nulte tačke". A evo upravo sada sam pronašao i vijest da su naučnici već počeli da razmišljajui o postojanju dokaza o vječnom životu kojima kvantna fizika već raspolaže. Što je podudarno sa mojom logikom o vječnom životu i kvantnom vakuumu kao univerzalnom živom svjesnom polju iz kojeg beskunačno i uvijek iznova sve i počinje i na kraju sve se u njega vraća. Evo pogledaj članak o tome.Fazlija wrote: 11 Jul 2019, 14:01Nisam fizicar i ne mogu o tome da pricam sa sigurnoscu, ali cini mi se da nastupas kao da postoji jedna i opsteprihvacena teorija u fizici po kojoj bi se doista tvrdilo da postoje kvanti koji se samopokrecu itd. Medjutim, meni se cini da savremena fizika nije saglasna da je to bas tako.
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/stor ... stoji.html
Fazlija wrote: 11 Jul 2019, 14:01Ali cak i kada bi to bilo tako, siguran sam da niti jedan savremeni fizicar ne tvrdi da ti kvanti mogu pamtiti, osjecati, misliti i razumjeti. Kako dokazujes da te cestice koje fizicari zovu kvantima doista mogu misliti, osjecati, pamtiti, razumijevati i sl.
Fizičari to i ne mogu ni da tvrde, jer psihičkim radnjama opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja se bavi psihologija, a ne fizika. I upravo zato što se fizika ne bavi psihičkim radnjama i procesima, fizičari nikad neće ni znati šta je materija, kako postoji i zašto. Iako, baš fizika kao i biologija, posebno genetika, raspolažu nepobitnim dokazima o tome.
Ja sam za sebe siguran da ja mogu i da opažam i osjećam i pamtim i mislim i razumijem, a za tebe baš i nisam siguran. I siguran sam da je moj oprganizam napravljen od materije i da upravo ona sa tim psihičkim sposobnostima raspolaže. UIostalom ona je ta koja je svojim znanjem i inteligencijom napravila moje tijelo, što ne bi bilo moguće da sa tih sedam sposobnosti ne raspolaže. To nije samo logika, već i na razne načine naučno dolazana činjenica. Svaka tvrdnja koja je suprotna tome je besmislena i bezvrijedna dogma i vjera.Fazlija wrote: 11 Jul 2019, 14:01Posto si na kvantnu teoriju nakalemio svoje (nicim dokazano) vjerovanje da te cestice mogu opazati, osjecati, pamtiti, misliti i razumijevati, zakljucio si da su to cestice svijesti. Ali cime dokazujes da te cestice doista to mogu? Zar samo cinjenicom da smo mi od njih sazdani pa ako mi mozemo misliti, osjecati itd. da sigurno mogu i one.
Uostalom, zašto si toliko zapeo da te naučno dokazane činjenice i logiku negiraš, kad one ne ruše vjerska ubjeđenja o bogu, vječnom životu, već naprotiv i dokazuju i objašnjavaju da je to tako. Razlika je samo u tome što sve to više ne mora da se vjeruje, već može i d ase provjeri i objasni i do kraja razumije. Ovi dokazi i objašnjenja vjerskih dogmi čak ne znače ni kraj vjerskih institucija. One i dalje ostaju, samo sa razlikom što sveštena lica više neće propovijedati vjeru o bogu, vjećnom životu i božijem moralu, već NAUKU, u okviru svjetskih sistema obrazovanja, u svojstvu učitelja i profesora. Nauku o Svijesti, sa značenjem Nauke o nagonu samoodržanja, odnosno, Nauke o dobru i zlu. U okviru koje će glavna tema, smisao i praktičan značaj da bude učenje o jedinstvu, uzajamnom pomaganu i ljubavi svih ljudi svijesta i njihovom jedinstvenom i pravednom svjetskom društvenom i ekonomskom poretku.
Čestce zvane "kvanti" ne pokreću se i ne djeluju ni u kakvom "praznom prostoru", već unutar KVANTNOG POLJA. Cijeli materijalni Svemir i život se nalaze UNUTAR kvantnog polja, sa značenjem jednog posebnog elektromagnetnog polja. Na isti način kao što se ljudski organizam nalazi UNUTAR ljudske "duše", tj. "aure", kao jednog posebnog elektromagnetnog polja, koja obavija i prožima ljudski organizam, pomoću koje radi ljudska čula, mozak i nervni sistem, pomoću kojih ljudska duša uprvalja ljudskim organizmom kao cjelinom i ne dozvoljava ćelijama i dijelovima tijela da se raspadnu. U istom su odnosu Svemiir i Kvantni vakuum, kao što su ljudska duša i ljudski organizam. Uostalom da Kvantni vakuum ne obavija i ne prožima cijeli Svemir, njega ne bi bilo ni na Zemlji i svugdje oko nas, pa fizičari, u okviru "kvantne fizike" ne bi ni mogli njime da eksperimentišu.Fazlija wrote: 11 Jul 2019, 14:01Medjutim, postavlja se pitanje da li polju beskonacne svijesti doista trebaju takve cestice svijesti kao osnova stvaranja? Sta je s onim praznim prostorom u kojem te cestice djeluju? Zar taj prostor nije i sam jedno od ispoljenja svijesti? On mora da nastane da bi uopste u njemu mogle da nastaju sve druge pojave. Stoga je i on dio svijesti, njezino preoblikovanje. Sve sto postoji, bile to kvantne cestice, prazan prostor ili drvo, kamen, voda jesu jednako tako izravno preoblikovanje svijesti.
Govno ti
- Melek
- Deer Hunter

Vi baš ignorišete teoriju gena i da smo samo prolazne, potrošne mašine koje je neko treći stvorio za jednokratnu upotrebu? Ne kažem da vaša fantazija ne može biti ključ svega, ali pregolemo, brt..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Melek, baš mi se dopada to ime iz turskih serija. Svaka Melek u svakoj turskoj seriji je lijepa.Melek wrote: 12 Jul 2019, 07:01 Vi baš ignorišete teoriju gena i da smo samo prolazne, potrošne mašine koje je neko treći stvorio za jednokratnu upotrebu? Ne kažem da vaša fantazija ne može biti ključ svega, ali pregolemo, brt..
Nego, ša ono reče....aha, nešto u vezi gena ?
Pa, Koliko znam, gen je pametniji i inteligentniji od čovjeka. Gen je sposoban da napravi čovjeka, a čovjek još uvijek nije sposoban da napravi, čak ni gen, a komo li čovjeka. Naravno, pravljenje gena i pravljenje čovjeka pomoću seksa, se ne računa...jer to može i svaki pijetao i svaka kokoš.
Ipak, razmisli malo, da li bi gen bio toliko inteligentan i moćan da nije svjestan, tj. da ne raspolaže sa sedam fizičku i psihičkih sposobnosti, naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, bez kojih nikakve svjesnosti, znanja, inteligencije, niti bilo kakvog stvaranja, ne može da bude. Čak ni bilo kakvog postojanja.
Govno ti
- Fazlija
- Osvježenje foruma

Ljubo, pobogu... ja nisam fizicar, ali toliko barem znam iz opste kulture da kvantna fizika nije grana fizike koja polazi od pretpostavke da je kvantni vakum polje neogranicene energije. To si ti umislio da je kvantni vakum polje neogranicene svijesti i iz toga izvukao zakljucak da se kvantna fizika bavi tim tvojim vakumom i izvlacenjem energije iz njega.Ljubo wrote: 12 Jul 2019, 03:30 Ne samo da je saglasna, već čak postoji i jedna posebna grana fizike pod nazivom "kvantna fizika", u kojoj se polazi od petpostavke da je kvantni vakuum polje neograničene energije.
Ali cak da je to sve tako kako kazes. Cak i da sada svi kazemo, bravo Ljubo, majstore, posve si u pravuLjubo wrote: 12 Jul 2019, 03:30 Čestce zvane "kvanti" ne pokreću se i ne djeluju ni u kakvom "praznom prostoru", već unutar KVANTNOG POLJA. Cijeli materijalni Svemir i život se nalaze UNUTAR kvantnog polja, sa značenjem jednog posebnog elektromagnetnog polja. Na isti način kao što se ljudski organizam nalazi UNUTAR ljudske "duše", tj. "aure", kao jednog posebnog elektromagnetnog polja, koja obavija i prožima ljudski organizam, pomoću koje radi ljudska čula, mozak i nervni sistem, pomoću kojih ljudska duša uprvalja ljudskim organizmom kao cjelinom i ne dozvoljava ćelijama i dijelovima tijela da se raspadnu. U istom su odnosu Svemiir i Kvantni vakuum, kao što su ljudska duša i ljudski organizam. Uostalom da Kvantni vakuum ne obavija i ne prožima cijeli Svemir, njega ne bi bilo ni na Zemlji i svugdje oko nas, pa fizičari, u okviru "kvantne fizike" ne bi ni mogli njime da eksperimentišu.
Ljubo, ti si novi Tesla, genije koji je sve objasnio
Sta ti dalje ocekujes da ljudi naprave kada jednom priznaju te tvoje teorije?
Na Internetu imaš mnogo članaka na temu "energija nulte tačke" - misli se na energiju "kvantnog vakuuma" - pa pročitaj. Ovo je jedan od takvih članaka: https://www.hrastovic-inzenjering.hr/al ... -toke.htmlFazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02Ljubo, pobogu... ja nisam fizicar, ali toliko barem znam iz opste kulture da kvantna fizika nije grana fizike koja polazi od pretpostavke da je kvantni vakum polje neogranicene energije.
Fazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02To si ti umislio da je kvantni vakum polje neogranicene svijesti i iz toga izvukao zakljucak da se kvantna fizika bavi tim tvojim vakumom i izvlacenjem energije iz njega.
Nisam ja ništa umislio, već sam samo, iz naučne činjenice da Se svemir ne sastoji ni iz čega drugog do iz 7 vrsta fizičkih i psihičkih procesa (naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja) koji su osnovni faktori Svijesti, a koji nastaju iz KVANNOG VAKUUMA, izveo logičan i potpuno ispravan zaključak da KVANTNI VAKUUM = SVIJEST.
To što sam ja rekao NIJE TEORIJA, već vrhunsko znanje do kojeg se došlo u okviru prirodnih nauka i psihologije. Kojeg sam ja samo povezao u smislenu logičku cjelinu i sistem. Pomoću kojeg mogu da se obore sve dosadašnje pogrešne naučne teorije, filozofije, religije i ideologije i ostala učenja u vezi postojanja materije, života i Svemira, kao i svi pogrešni svjetski moraini zakoni po kojima ljudi danas na svoju vlastitu štetu žive, a koje su napravili u skladu sa tim pogrešnim učenjima. I ja drugo ništa i ne očekujem od tog mog logičkog (filozofskog) sistema, već da pomoću njega poobaram sve druge pogrešne sisteme.Fazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02Ali cak da je to sve tako kako kazes. Cak i da sada svi kazemo, bravo Ljubo, majstore, posve si u pravu Ljubo, ti si novi Tesla, genije koji je sve objasnio Sta ti dalje ocekujes da ljudi naprave kada jednom priznaju te tvoje teorije?
Govno ti
Ljubo wrote: 22 Jul 2019, 02:59Na Internetu imaš mnogo članaka na temu "energija nulte tačke" - misli se na energiju "kvantnog vakuuma" - pa pročitaj. Ovo je jedan od takvih članaka: https://www.hrastovic-inzenjering.hr/al ... -toke.htmlFazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02Ljubo, pobogu... ja nisam fizicar, ali toliko barem znam iz opste kulture da kvantna fizika nije grana fizike koja polazi od pretpostavke da je kvantni vakum polje neogranicene energije.
Fazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02To si ti umislio da je kvantni vakum polje neogranicene svijesti i iz toga izvukao zakljucak da se kvantna fizika bavi tim tvojim vakumom i izvlacenjem energije iz njega.
Nisam ja ništa umislio, već sam samo, iz naučne činjenice da se Svemir ne sastoji ni iz čega drugog do iz 7 vrsta fizičkih i psihičkih procesa (naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja) koji su osnovni faktori Svijesti, a koji nastaju iz KVANNOG VAKUUMA, izveo logičan i potpuno ispravan zaključak da KVANTNI VAKUUM = SVIJEST.
To što sam ja rekao NIJE TEORIJA, već vrhunsko znanje do kojeg se došlo u okviru prirodnih nauka i psihologije. Kojeg sam ja samo povezao u smislenu logičku cjelinu i sistem. Pomoću kojeg mogu da se obore sve dosadašnje pogrešne naučne teorije, filozofije, religije i ideologije i ostala učenja u vezi postojanja materije, života i Svemira, kao i svi pogrešni svjetski moraini zakoni po kojima ljudi danas na svoju vlastitu štetu žive, a koje su napravili u skladu sa tim pogrešnim učenjima. I ja drugo ništa i ne očekujem od tog mog logičkog (filozofskog) sistema, već da pomoću njega poobaram sve druge pogrešne sisteme.Fazlija wrote: 21 Jul 2019, 23:02Ali cak da je to sve tako kako kazes. Cak i da sada svi kazemo, bravo Ljubo, majstore, posve si u pravu Ljubo, ti si novi Tesla, genije koji je sve objasnio Sta ti dalje ocekujes da ljudi naprave kada jednom priznaju te tvoje teorije?
Govno ti
- Fazlija
- Osvježenje foruma

Odlicno Ljubo, samo udri! Forumi su pravo mjesto za poobarati sve pogresne sistemeLjubo wrote: 22 Jul 2019, 02:59 I ja drugo ništa i ne očekujem od tog mog logičkog (filozofskog) sistema, već da pomoću njega poobaram sve druge pogrešne sisteme.
Ovdje ti se okupljaju vodeci svjetski naucnici, politicari, mislioci... i opcenito donosioci odluka
Tako da ces na Bosanskom forumu sigurno ispuniti svoju misiju...
Zasto se nisi prikljucio nekom naucnom forumu za kvantnu fiziku na engleskom jeziku? Jesu li te vec izbacili odande?
U čemu je razlika ako objašnjavam Zakon postojanja na bilo kojem Yu forumu filozofije ili nekom svjetskom naučnom forumu za kvantnu fiziku na engleskom jeziku ili bilo kojem stadu ovaca negdje na nekoj od romanijskih livada?Fazlija wrote: 24 Jul 2019, 22:08Zasto se nisi prikljucio nekom naucnom forumu za kvantnu fiziku na engleskom jeziku? Jesu li te vec izbacili odande?
Sve sam to oprobao i nema nikakve razlike. Rezultat je uvijek isti - niko ništa ne razumije. Zašto? Zato što razum podjednako ne radi ni kod običnih ljudi, ni kod naučnika, ni kod ovaca.
Već sam to objasnio - upravo zato što je sposobnost razumijevanja kod ljudi još uvijek na nuli, fizičari ne znaju šta je materija, biolozi, šta je život, psihoilozi, šta je svijest, filozofi, šta je bitak, vjernici i teolozi, šta je Bog. U ljudi je razvijena samo sposobnost opažanja, osjećanja i pamćenja i ubijeđeni su da je to dovoljno da saznaju ISTINU o postojanjau materije, života i prirode. Ne, te tri psihičke sposobnopsti - opažanje, osjećanje i pamćenje - nisu dovoljne za saznanje ISTINE o postojanju materije, života i prirode. Kad bi bile dovoljne i ovca bi mogla da zna ISTINU, jer i svaka ovca može i da opaža i osjeća i pamti. Jer osim te tri psihičke sposobnosti potrebna je i ona najvažnija, zvana "RAZUMIJEVANJE" svega onoga što se opaža, osjeća i pamti, po kojoj bi ljudi trebalo da se razlikuju od ovaca. Na žalost, ljudi je još uvijek nisu stekli, tako da je sasvim svejedno da li nešto objašnjavamo ljudima ili ovcama, jer ni ljudi, ni ovce, podjednako ništa ne razumiju.
Krenimo od tebe, Fazlija! Da li si ti razumio logiku koju sam izložio, po kojoj samo Svijest postoji? Nisi! Stalno se nešto buniš i gunđaš, ali iz svakog tvog posta je vidljivo da ne razumiješ apsolutno ništa. I ti, kao i svi drugi, imaš nekakve svoje stavove o životu i postojanju svijeta, koje si bez razumijevanja nabubao na pamet, koji ti služe kao šablon prema kojemu si uskladio i prilagodio svoj pogled na svijet, svoj moralni sistem i način života i izvan okvira tog šablona nisi sposoban ni milimetar da vidiš dalje. I ni briga te nije što niti taj tvoj šablon, niti bilo koji drugi koji svijetu nude svjetska nauka, filozofija, svjetske relogije, ideologije i politike nije vrijedan ni prebijene pare, jer sa zakonima prirode po kojima sve postoji i sve se dešava, niti i jedan taj ljudski šablon nikakve veze nama. Jer jedinstveni prirodni zakon po kojem sve postoji, je nešto sasvim deseto od onoga što nam svjetske nauke, filozofije, religije i deologije i politike nude.
Govno ti
- Fazlija
- Osvježenje foruma

Pa jako je bitna razlika ako zelis poobarati sve krive sisteme vjerovanja. Zamisli samo da naucna zajednica kaze - to je to, novi hit, neki Ljubo iz Mrduse Donje je apsolutna naucna senzacija... Ali za to moras dobro da dokazes svoje tvrdnje i da ih uvjeris. Tako su radili svi naucnici do sada. Nije Tesla svoje ideje razglabao na Romaniji s pastirima i drvosjecama, nego u New Yorku s vodecim ljudima tadasnjeg kapitala i tehnike.Ljubo wrote: 26 Jul 2019, 02:43 U čemu je razlika ako objašnjavam Zakon postojanja na bilo kojem Yu forumu filozofije ili nekom svjetskom naučnom forumu za kvantnu fiziku na engleskom jeziku ili bilo kojem stadu ovaca negdje na nekoj od romanijskih livada?
Pa mozda ti to slabo razlazes pa ljudi ne shvate sta hoces reci i onda odustanu uopste od toga da se trude oko tebe i tvojih ideja? Ti se ko pijan plota drzis par svojih formulacija i nicim ih ne dokazujes. Ne zelis dati nikakve primjere, kreces od povrsnih i slabo dokazanih pretpostavki. Slicis vise na nekog ludaka koji tjera svoju neku sumanutu ideju i nicim je ne dokazuje, nego pila po njoj uporno...Ljubo wrote: 26 Jul 2019, 02:43 Sve sam to oprobao i nema nikakve razlike. Rezultat je uvijek isti - niko ništa ne razumije. Zašto? Zato što razum podjednako ne radi ni kod običnih ljudi, ni kod naučnika, ni kod ovaca.
Tako da mozda nije problem u publici, nego u tebi. Jesi li se ikada malo preispitao nije li mozda problem u tebi? Nije li ti palo na pamet da je mozda nesto pogresno u tvojem predstavljanju te zamisli ljudima?!
Ja sam razumio tvoju osnovnu misao i ona nije nista novo. Takva teorija postoji u filozofiji i religiji vec par tisuca godina, od taoizma, preko upanishada do sufizma. Kao osnovna misao, ona je vrlo prihvatljiva.Ljubo wrote: 26 Jul 2019, 02:43 Krenimo od tebe, Fazlija! Da li si ti razumio logiku koju sam izložio, po kojoj samo Svijest postoji? Nisi! Stalno se nešto buniš i gunđaš, ali iz svakog tvog posta je vidljivo da ne razumiješ apsolutno ništa. I ti, kao i svi drugi, imaš nekakve svoje stavove o životu i postojanju svijeta, koje si bez razumijevanja nabubao na pamet, koji ti služe kao šablon prema kojemu si uskladio i prilagodio svoj pogled na svijet, svoj moralni sistem i način života i izvan okvira tog šablona nisi sposoban ni milimetar da vidiš dalje. I ni briga te nije što niti taj tvoj šablon, niti bilo koji drugi koji svijetu nude svjetska nauka, filozofija, svjetske relogije, ideologije i politike nije vrijedan ni prebijene pare, jer sa zakonima prirode po kojima sve postoji i sve se dešava, niti i jedan taj ljudski šablon nikakve veze nama. Jer jedinstveni prirodni zakon po kojem sve postoji, je nešto sasvim deseto od onoga što nam svjetske nauke, filozofije, religije i deologije i politike nude.
Medjutim, ono sto tvojem sistemu nedostaje jeste dosljedna i uvjerljiva logicka argumentacija. Ti bi htio dokazati da je to logicki izvedeno i dokazano, ali nazalost dokazi i argumantacija koje nudis su jako nategnuti, povrsni i proizvoljni.Vrlo si neuvjerljiv u dokazivanju svojeg sistema. Slicis vise na nekog neukog i povrsno obrazovanog covjeka koji svoja znanja temelji na Youtube i Wikipedia izvorima. Koji se uhvatio par slabo dokazanih i rubnih pretpostavki iz savremene fizike, i jos na njih krivo nakalemio logicki posve nedokazane svoje neke misli i uvjerenja...
... znam, znam, ti ces reci: pa to je sve posve naucno dokazano samo zato jer si ti tu stavio pile, koku i jaje i jos razumijevanje, opazanje itd. ali te sve rijeci ne znace apsolutno nista ako ih doista dobro razumno ne dokazes i ne utemeljis.
Jednom rijecju, ti odajes dojam sumanutog covjeka koji ganja neku svoju fix ideju koja nema veze ni sa razumom, ni sa stvarnoscu. I onda mu jos nije jasno kako to da ga niko ne razumije i ne shvaca pa zakljuci da je samo on pametan, a svi drugi ludi...
Mene sve to nagoni da osjecam veliko sazaljenje prema tebi. Takvi ljudi obicno cijeli zivot posvete ganjanju neke svoje fix ideje. Zanemare porodicu i prijatelje, cak nekada i daju otkaz na poslu (ili izgube posao) jer ne mogu misliti o nicem drugome nego dokazivanju te svoje fix ideje... u tvojem slucaju da je sve svijest (sto je ionako vec poznato svima koje to zanima preko par tisuca godina).
Svijest ne moze postojati bez svoje materijalne verzije. Nasa svijest nastaje kao rezultat nasih iskustava od rodjenja koja se memorisu u mozgu. Prvo sto osjetimo po rodjenju je svijest da postojimo. Zatim postajemo svjesni svijetla i okoline oko sebe. Kad napravimo zijan dobijemo degenek pa postanemo svjesni da nesto smijemo ili ne smijemo. Postajemo svjesni ukusa, zvuka, interakcije i stvaramo nase vlastito iskustvo.
Prije rodjenja nismo bili svjesni sebe, nismo postojali kao svjesni inace bi ponijeli neka sjecanja sa sobom. Kad umremo nasa sjecanja se gase i svijest da postojimo se brise, propadanjem mozga kao materijalnog svijeta nestaju sva nasa zapisana memorisana sjecanja i iskustva o ovom zivotu, nestaje i nasa svijest. Ako se nekad ponovo rodimo necemo se sjecati nicega iz prethodnog zivota.
Znaci ta teorija ne pije vode.
Meni je prihvatljivija teorija energetskog postojanja bez ovog vida svjesnosti.
Prije rodjenja nismo bili svjesni sebe, nismo postojali kao svjesni inace bi ponijeli neka sjecanja sa sobom. Kad umremo nasa sjecanja se gase i svijest da postojimo se brise, propadanjem mozga kao materijalnog svijeta nestaju sva nasa zapisana memorisana sjecanja i iskustva o ovom zivotu, nestaje i nasa svijest. Ako se nekad ponovo rodimo necemo se sjecati nicega iz prethodnog zivota.
Upeklo ...
Objasnio sam, Svijest raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretamnja, opoažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Posljednja od sedam sposobnosti je RAZUMIJEVANJE. To je najuzvišenija sposobnost Svijesti i možemo je smatrati BOŽANSKOM. I kad je riječ o ISTINI u vezi postojanja materije, života i prirode, ona je u domeni upravo ove sedme, BOŽANSKE sposobnosti, tj. sposobnosti RAZUMIJEVANJA. A imajući na umu da ljudi ovom sedmom sposobnošću ne raspolažu, to je razumljivo da im ne vrijedi objašnjavati ništa, jer nisu sposobni da RAZUMIJU apsolutno ništa. Sposobni su samo da opažaju, osjećaju, pamte i VJERUJU. 99% ljudi svijeta su vjernici. Lako je Tesli bilo ubijediti svijet da je pronašao i otkrio ovo ili ono, kad je on svoje izuzme mogao i da napravi i pokaže ljudima da ih vide i upotrijebe. A šta ja mogu da im pokažem da mogu da vide? Kako da im pokažem da su Svijest i Materija jedna i ista prirodna sila i pojava, kad to ne može, ni da se pokaže, ni da se vidi, već samo RAZUMIJE. Posebno da se razumije šta je Materija, a posebno šta je Svijest, pa tek onda da može da se razumije da su to dvoje jedno i isto, tj. da su svijest i materija samo dva različita načina opažanja jedne i iste prirodne sile i pojave, čulno i vančulno. I kad bi samo to ljudi mogli da razumiju sve religije svijeta bi pale, sve naučne teorije u vezi postojanja svijesti i materije bi takođe pale, sve svjetske filozofije bi postle bezvrijedne, sve ideologije i politike svijeta takođe sa tom činjenivom i ISTINOM mogu da se obore. Ali samo pod uslovom da to ljudi mogu da RAZUMIJU. Ali NE MOGU. Da li si ti, Fazlija razumio da su Svijest i Materija jedno i isto? Nisi, naravno. Da jesi ne bi me iz posta u post zezao glupim primjedbama.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Pa jako je bitna razlika ako zelis poobarati sve krive sisteme vjerovanja. Zamisli samo da naucna zajednica kaze - to je to, novi hit, neki Ljubo iz Mrduse Donje je apsolutna naucna senzacija... Ali za to moras dobro da dokazes svoje tvrdnje i da ih uvjeris. Tako su radili svi naucnici do sada. Nije Tesla svoje ideje razglabao na Romaniji s pastirima i drvosjecama, nego u New Yorku s vodecim ljudima tadasnjeg kapitala i tehnike.
Evo, ovo je dokaz da je tvoja sposobnost RAZUMIJEVANJA na nuli. Sve naučne činjenice, svi primjeri i sva logika koja je potrebna da se RAZUMIJE da su Svijest io materija jedna i ista prirodna sila i pojava su u mom videu elaborirani. I sve je to prošlo kroz tvoju glavu. I šta si od toga svega RAZUMIO? Nisi ništa. A još si, kobajagi, nekakav "itelektualac".Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Pa mozda ti to slabo razlazes pa ljudi ne shvate sta hoces reci i onda odustanu uopste od toga da se trude oko tebe i tvojih ideja? Ti se ko pijan plota drzis par svojih formulacija i nicim ih ne dokazujes. Ne zelis dati nikakve primjere, kreces od povrsnih i slabo dokazanih pretpostavki. Slicis vise na nekog ludaka koji tjera svoju neku sumanutu ideju i nicim je ne dokazuje, nego pila po njoj uporno...
Ne, Fazlija! Nije greščka ni u meni, ni u poznatim naučnim činjenicama kojima baratam, ni u logici pomoću koje sam te činjenice povezao u smislenu logičku cjelinu i sistem. Greška je u TEBI, FAZLIJA, u tvojim dosadašnjim predrasudama, vjerovanjima, ubjeđenjima kojima si tokom života natrpao, opteretio i zagadio mozak, kao i u tvojoj navici da živiš po tim lažnim ubjeđenjima, koja su sada tvoja "prirodna sredina", koja ti ne dozvoljava da realno sagledaš stvarnost kakva jeste. Takvom stanju tvog uma su doprinijele stotine knjiga koje si pročitao, koje ništa ne dokazuju i ne objašnjavaju, ali eto, svijet te knjige čita, iz njih uči, njih poštuje, što važi i za tebe, jer drugih i boljih knjiga i učenja nema. I sada se pojavio nekakav Ljubo iz Mrduše Donje sa poderanom čarapom i hoće sve to svjetsko "visokoumno znanje" da obori. Nema šanse.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Tako da mozda nije problem u publici, nego u tebi. Jesi li se ikada malo preispitao nije li mozda problem u tebi? Nije li ti palo na pamet da je mozda nesto pogresno u tvojem predstavljanju te zamisli ljudima?!
Ništa ti nisi RAZUMIO. Ti ne znaš ni šta pojam "RAZUMJETI" znači. Jedno je kada se u okviru različitih svjetskih naučnih teorija, filozofija, religija, politika i ideologija itd tvrdi da nešto JESTE, a sasvim drugo je OBJASNITI i RAZUMJETI da zaista JESTE to što se tvrdi da JESTE. Ono što je kod mene origijalno i uistinu vrijedno, bez obzira da li je to isto već nekad i negdje ranije zapaženo i izrečeno, jeste što sma ja svaki svoj stav i svaku svoju tvrdnju do kraja LOGIČKI OBJASNIO da može da se RAZUMIJE, a to je upravo ono čega u drugim sličnim svjetskim učenjima NEMA, zbog čega ona i nemaju značenje ISTINE, već samo VJERE.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Ja sam razumio tvoju osnovnu misao i ona nije nista novo. Takva teorija postoji u filozofiji i religiji vec par tisuca godina, od taoizma, preko upanishada do sufizma. Kao osnovna misao, ona je vrlo prihvatljiva.
Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Medjutim, ono sto tvojem sistemu nedostaje jeste dosljedna i uvjerljiva logicka argumentacija.
Kad bi ti znao šta pokam "logička argumentacija" podrazumijeva, sva svoja znanja koja si tokom života iz knjiga pokupio, naučio na pemet i usvojio kao istinu, bi odmah izbacio iz glave i bacio u smeće, upravo zato jer niti i u jednom svjetskom znanju, bilo koje vrste, nikakve logičke argumentacije NEMA. Što i jeste razlog što fizičari još uvijek ne znaju šta je materija, biolozi, šta je život, psiholozi, šta je Svijest, filozofi, šta je bitak, ni vjernici šta je Bog. I imajući to na umu, postavlja se pitanje na koga ili na šta se ti možeš pozvati kada tvrdiš da u mojim stavovima logičke argumentacije nema, s obzirom da nisi u stanju da mi daš primjer nekog učenja u kojem te logičke argumentacije ima.
Pričaš gluposti. Sva moja logika počinje i temelji se na naučno provjerenim činjenicama da u Svemiru ničeg drugog nema do sedam fizičkih i psihičkih procesa i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja - koje su osnovni faktori Svijesti. To je sasvim dovoljno da se zna da bi u okviru toga mogla da se otkrije i razumije sva logika po kojoj materija, život i Svemir postoje.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Ti bi htio dokazati da je to logicki izvedeno i dokazano, ali nazalost dokazi i argumantacija koje nudis su jako nategnuti, povrsni i proizvoljni.Vrlo si neuvjerljiv u dokazivanju svojeg sistema. Slicis vise na nekog neukog i povrsno obrazovanog covjeka koji svoja znanja temelji na Youtube i Wikipedia izvorima. Koji se uhvatio par slabo dokazanih i rubnih pretpostavki iz savremene fizike, i jos na njih krivo nakalemio logicki posve nedokazane svoje neke misli i uvjerenja...
Materija, život i Svemir postoje upravo po sistemu vječitih, naizmjeničnih, uzajamnih, uzročno-posljedičnih veza između fizičkih i psihičkih radnji koje Svijest MORA vječito da ponavlja da bi je bilo. Što najbolje može i da se provjeri i dokaže i objasni i razumije na primjeru KOKA-PILE-JAJE. Problem je samo što to ovca ne može ni da provjeri, ni dokaže, ni objasni, ni razumije, već samo onaj čovjek koji raspolaže sposobnostima da provjerava, dokazuje, objašnjava i razumijeva. I problem je što takvih ljudi koji do kraja tim sposobnostima raspolažu, NEMA: Da ima, ljudi bi odavno znali ISTINU o postojanju i materije i života i Svemira. Da li za tebe taj primjer "jaje-pilke-koka" nešto znači? Naravno da ne znači.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05... znam, znam, ti ces reci: pa to je sve posve naucno dokazano samo zato jer si ti tu stavio pile, koku i jaje i jos razumijevanje, opazanje itd. ali te sve rijeci ne znace apsolutno nista ako ih doista dobro razumno ne dokazes i ne utemeljis.
Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Jednom rijecju, ti odajes dojam sumanutog covjeka koji ganja neku svoju fix ideju koja nema veze ni sa razumom, ni sa stvarnoscu. I onda mu jos nije jasno kako to da ga niko ne razumije i ne shvaca pa zakljuci da je samo on pametan, a svi drugi ludi...
Potpuno je obrnuto. Čovječanstvo, kojem i sam pripadaš, je krajnje sumanuto, jer na svoju štetu živi po brojnim i raznim lAŽIMa i po njima se zlopati i strada i nije mu jasno zašto strada, jer je ubijeđeno da se do životnog zadovoljstva i dobra može doći samo ako se po tim bjelosvjetskim lažima živi. Hajde, budi hrabar i pošten pa nam priznaj koju od bjelosvjetskih laži ti u svojoj glavi nosiš, po kojoj živiš i koju smatraš istinom i koju do groba slaviš.
Uh, ne moraš mene da žališ, ja sam pobjegao u Australiju i meni je dobro.. Vi tamo žalite sebe koji ste po svojim "fix idejama" sredili Jugoslaviju "ko krmača baštu". I još uvijek niste svjesni u kakvim ghovnima se nalizite, upravo zbog tih vaših "fix ideja" koje i dalje smatrate neprikosnovenim istinma.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Mene sve to nagoni da osjecam veliko sazaljenje prema tebi. Takvi ljudi obicno cijeli zivot posvete ganjanju neke svoje fix ideje.
Fazlija, ne bulazni. Kad bi tvoje kefalo bilo sposobno da razumije šta ta istina, da "SAMO SVIJEST OPOSTOJI", uistinu znači, drugačije bi vidio stvarnost oko sebe i odnosio se prema njoj. Naravno, za svoje dobro i dobro svoje okoline, a ne na štetu cijelog svijeta, kao što zbog svog silnog neznanja sada živiš. To neznanje je sadržano unutar hiljada različitih svjetskih vjera, sekti, politika, ideologija, filozofija i ostalog svjetskog smeća koje još uvijek vlada svijetoom. Svo to smeće može da se obori i obezvrijedi samo jednim potezom, a to je da se razumije "DA SAMO SVIJEST POSTOJI" i da se razumije ZKON po kojem Svijest postoji. Na žalos to nije moguće, jer ljudi su još uvijk OVCE, a kod ovaca, kao što je poznato SPOSOBNOST RAZUMIJEVANJA NIJE RAZVIJENA.Fazlija wrote: 26 Jul 2019, 11:05Zanemare porodicu i prijatelje, cak nekada i daju otkaz na poslu (ili izgube posao) jer ne mogu misliti o nicem drugome nego dokazivanju te svoje fix ideje... u tvojem slucaju da je sve svijest (sto je ionako vec poznato svima koje to zanima preko par tisuca godina).
Govno ti
Coconuts, ovo što si napisao u vezi tvog poimanja materije, energije i svijesti već stoji napisao u vidu određenih vjerovanja u okviru određenih naučnih teorija i filozofija i to je ono što i u školskim udžbenicima stoji iz kojih ljudi uče. To je inače pokazatelj koliko je svjetsko neznanje u vezi postojanja materije, života i Svemira golemo. To neznanje je još i veće kad se tome pridodaju i razna vjerska učenja i svjetske ideologije i politike. Sve to, naravno, ni blizu nije tako kako u svim tim svjetskim naučnim, filozofskim, religijskim i ideološko-političkim učenima stoji. Uistinu, cjelokupna stvarnost se satoji samo iz sedam fizičkih i psihičkih procesa i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, i osim tih sedam vesta fizičkih i psihičkih radnji i VRŠIOCA koji sve te radnje vrši, a to je ono što zovemo imenom "Svijest", ničeg drugog u Svemiru NEMA. To je neoboriva naučna činjenica i argument, o koju će, kada je ljudi do kraja postanu svjesni, sve dosadašnje svjetske naučne teorije, filozofije, religije, ideologije i politike da se razbiju. Jer svi će tada da shvate da iz činjenice, da samo Svijest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, slijedi sasvim drugačija iSTINA o postojanju materije, života i Svemira, od svih ovih istina koje su nam do sada prezentirale, svjetska nauka, filozofija, psihologija, svjjetske religije, ideologije i poltike.Coconuts wrote: 26 Jul 2019, 11:30 Svijest ne moze postojati bez svoje materijalne verzije. Nasa svijest nastaje kao rezultat nasih iskustava od rodjenja koja se memorisu u mozgu. Prvo sto osjetimo po rodjenju je svijest da postojimo. Zatim postajemo svjesni svijetla i okoline oko sebe. Kad napravimo zijan dobijemo degenek pa postanemo svjesni da nesto smijemo ili ne smijemo. Postajemo svjesni ukusa, zvuka, interakcije i stvaramo nase vlastito iskustvo.
Govno ti
- Fazlija
- Osvježenje foruma

Ali stvar je upravo u tome sto nisi objasnio ama bas nista. Ti si naveo tu nekih 7 osobina i niti jednu nisi objasnio. Nisi objasnio kako i zasto se svijest napreze. Nisi objasnio sta tacno podrazumijevas pod naprezanjem svijesti i tako za svih tih svojih 7 svojstava svijesti.Ljubo wrote: 27 Jul 2019, 09:48 Objasnio sam, Svijest raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretamnja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Posljednja od sedam sposobnosti je RAZUMIJEVANJE. To je najuzvišenija sposobnost Svijesti i možemo je smatrati BOŽANSKOM. I kad je riječ o ISTINI u vezi postojanja materije, života i prirode, ona je u domeni upravo ove sedme, BOŽANSKE sposobnosti, tj. sposobnosti RAZUMIJEVANJA.
Tvoje objasnjenje da se svijest napreze zato jer se naspavala i odmorila je zanimljivo za pocetak rasprave, ali nedovoljno uvjerljivo za kvalitetno dokazivanje. Ko bi ti to povjerovao samo tako na casnu rijec?! Zasto bi se kozmicka svijest uopce zamarala, zasto bi joj bio potreban odmor, i onda kada se do mile volje naspava i odmori da se pocne naprezati... zasto? Zar samo zato jer i ljudi tako spavaju pa se odmaraju pa kada se naspavaju onda se napregnu da se pokrenu?!
Tako da je to cijelo tvoje objasnjenje na jednoj djecjoj razini... a ti ocekujes da time porusis sve druge sisteme vjerovanja?!
Ljubo, to je tvoja sumanuta ideja. Iza toga se krije tvoja podsvjesna zelja da te ljudi slave i prihvate. Da ispadne da si ti taj jedan i jedini veliki mislioc koji je rijesio sve svjetske probleme. Mozes misliti... sve svjetske religije, filozofije i naucne teorije bi pale i onda bi cijeli svijet pljeskao velikom Ljubi, spasitelju svijeta. Iza svakog ludaka i umobolnika se krije jedna takva megalomanska zelja.Ljubo wrote: 27 Jul 2019, 09:48 I kad bi samo to ljudi mogli da razumiju sve religije svijeta bi pale, sve naučne teorije u vezi postojanja svijesti i materije bi takođe pale, sve svjetske filozofije bi postle bezvrijedne, sve ideologije i politike svijeta takođe sa tom činjenivom i ISTINOM mogu da se obore. Ali samo pod uslovom da to ljudi mogu da RAZUMIJU. Ali NE MOGU.
Kada paranoidan bolesnik ima sumanutu ideju da ga progone sve svjetske tajne sluzbe, a uz njih jos i vanzemljaci... iza toga se ustvari krije sumanuta misao da je on ustvari najvaznija licnost u svemiru. Od njega sve ovisi, on je mozda tako vazan da bi mogao unistiti cijeli svemir, tako da se sve tajne sluzbe svijeta i jos vanzemaljske civilizacije trebaju samo njime baviti. A uistinu, on je obicno posve beznacajna licnost, nezaposlen, samoizopcen iz drustva, vrlo cesto usamljenik... a to prikriva svojom megalomanskom manijom.
Tako i ti Ljubo moj tu laprdas budalastine za koje vjerujes da bi mogle spasiti svijet... ali samo na nacin da tebe konacno cijeli svijet prizna i prihvati za najgenijalnijeg mudraca... ali eto nazalost, bas niko te ne razumije. Uh, koja li steta za covjecanstvo.
Pa zar ti nije utjeha to sto si barem ti jedini u cijelom covjecanstvu spoznao konacnu istinu i sada mozes da zivis u miru sa sobom i s cijelim svijetom?Ljubo wrote: 27 Jul 2019, 09:48 Svo to smeće može da se obori i obezvrijedi samo jednim potezom, a to je da se razumije "DA SAMO SVIJEST POSTOJI" i da se razumije ZKON po kojem Svijest postoji. Na žalos to nije moguće, jer ljudi su još uvijk OVCE, a kod ovaca, kao što je poznato SPOSOBNOST RAZUMIJEVANJA NIJE RAZVIJENA.
Zar tebe to ne cini mirnim i spokojnim? Sta te briga za druge koji to ne razumiju. Trebao bi biti sretan i spokojan sto ti sam znas istinu, a za druge bi trebao osjecati saosjecanje i sazaljenje ako ne mogu da shvate...
Mozda ljudi za 1.000 godina nadju tvoje zapise i shvate da si ti bio veliki mudrac. Zar te to ne cini sretnim?
Naravno da te ne cini sretnim, a znas li zasto? Zato sto si bolesni megaloman koji bi htio da ga za zivota slavi cijelo covjecanstvo. I zato nemas mira, zato piskaras te svoje djecje umotvorine po forumima. Zato ti nije dovoljno da istinu znas sam za sebe. I zato ti nije dovoljno da budes priznat nakon zivota. Zelis slavu sada i odmah... mada ces vjerovatno prigrliti i utjesnu nadu da ce te neko priznati makar i nakon zivota.
Time se tjesi megalomanski um svakog takvog poremecenog covjeka...
Ti vrlo dobro znas da nisi Tesla. Da od tvojih bljezgarija nikakva korist za covjecanstvo, ali eto... covjecanstvo te ne razumije!? Ti vrlo dobro znas da usprkos toga sto zivis u Australiji nisi jos niti kvalitetno naucio govoriti engleski da bi mogao pisati na medjunarodnim forumima. Ti vrlo dobro znas da ne bi mogao razgovarati ni sa kime makar prosjecno obrazovanim, a kamo li naucnicima s polja fizike... ali eto, oni te ne razumiju.
Pa sta ako te ne razumiju? Ako ti znas istinu o pravoj prirodi zivota i svemira, trebao bi zivjeti u miru i spokoju. Zar to nije dosta? Zar to nije nagrada za mudraca sama o sebi?
- Melek
- Deer Hunter

Da ponovim: gen je kod, pokretac zivog bica kao individue i njegov "firmware" koji mu odredjuje karakter i vodi ga ka nekom zacrtanom cilju.Ljubo wrote: 13 Jul 2019, 01:58Melek, baš mi se dopada to ime iz turskih serija. Svaka Melek u svakoj turskoj seriji je lijepa.Melek wrote: 12 Jul 2019, 07:01 Vi baš ignorišete teoriju gena i da smo samo prolazne, potrošne mašine koje je neko treći stvorio za jednokratnu upotrebu? Ne kažem da vaša fantazija ne može biti ključ svega, ali pregolemo, brt..
Nego, ša ono reče....aha, nešto u vezi gena ?
Pa, Koliko znam, gen je pametniji i inteligentniji od čovjeka. Gen je sposoban da napravi čovjeka, a čovjek još uvijek nije sposoban da napravi, čak ni gen, a komo li čovjeka. Naravno, pravljenje gena i pravljenje čovjeka pomoću seksa, se ne računa...jer to može i svaki pijetao i svaka kokoš.
Ipak, razmisli malo, da li bi gen bio toliko inteligentan i moćan da nije svjestan, tj. da ne raspolaže sa sedam fizičku i psihičkih sposobnosti, naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, bez kojih nikakve svjesnosti, znanja, inteligencije, niti bilo kakvog stvaranja, ne može da bude. Čak ni bilo kakvog postojanja.
On je osnova inteligencije u svim zivim bicima, otprilike kao operativni sistem jednog kompjutera ili jos bolje jednog robota. Dakle, covjek je
prenosno sredstvo, "vehicle" kojeg taj kod koristi za svoju reprodukciju, sirenje pa cak i usavrsavanje samog sebe pa samim tim i tog svog vehicle,
to jest tog covjeka. To je jedan, za nase pojmove, perfektan program koji ima sve elemente prezivljavanja, usavrsavanja, reprodukcije itd. Covjek ne pravi gen, covjek ga samo prenosi dalje. Ali covjek, instruisan tim genom pravi vjestacku inteligenciju. Dakle, drugim rijecima - gen koristi covjeka da se replicira i usavrsi u bolji i mocniji hardver (i softver) jer covjek kao vehicle ima svoje limite. Covjekov mentalni kapacitet, pamcenje, brzina memorije, podloznost bolestima, krhkost organizma u sredini u kojoj se nalazi itd rezultira u teznji gena da se utjelovi u nesto bolje i stabilnije. Da savlada sve te
prepreke. Zato danas imamo pojam AI (vjestacke inteligencije) koja ide punom parom naprijed a utjelovljuje se u raznim uredjajima, a mozda cak
i u samom covjeku. Buducnost te inteligencije je superiornija u odnosu na onu ljudsku. A jos jednom - inteligencija je program kreiran od strane nekog kreatora sa svim elementima potrebnim da cini jednu individuu koja je nosi samosvjesnom. U principu ste u pravu - svijest je bozanska kreacija, taj program, taj kod je bozanska kreacija. A sta ili ko je bog, e to je vrlo vjerovatno isto tako jedan vid koda, inteligencije koja kreira ovu nasu, vjerovatno s ciljem da se nesto sazna, otkrije itd. U sustini su svi drugi ciljevi svega toga i besmisleni..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.