Automobili-noviteti
Moderator: Krokodil Behko
Re: Recenzije novih modela automobila u ponudi na trzistu.
Neznam za druge al nikad nisam begenisao VW 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9699 times
- Been thanked: 11434 times
- Status: Online
Novi "Passat B8" dolazi 2014. godine (FOTO)

Novo izdanje Passata nositi će interni naziv B8, te će zapravo biti osma verzija popualrne njemačke limuzine. ali, velika novost biti će upravo kroj koji više neće biti samo klasična limuzina i karavan, već će Passat kupce privlačiti i kao coupe, te kao kabriolet. Dolazi na posve novoj MQB platformi, na kojoj će se kasniji temeljiti i ostali veći modeli koncerna.

Tehnički gledano uz obnovljenu ponudu motora, novi će Passat još bolje pristajati jer je velika pažnja posvećena lakšoj karoseriji, što je direktno povezano s ekonomičnosti. Uz blago povećanje dimenzija, te još bolju iskoristivost očekuje se i do 75 kilograma lakša karoserija. Veća je pažnja posvećena i aerodinamičnosti, čime se Passat također približava vodećim u svom segmentu.

Ponuda motora počinje s 1,4 litrenim TSI strojem od 130 KS, a završava s dvolitrenim TSI-ijem od 250 KS. Dosta se očekuje i od TDI porodice koja će s biturbo tehnologijom dosezati do 204 KS. U pripremi su i hibridi koji kombiniraju benzinske i električne motore.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: Novi "Passat B8" dolazi 2014. godine (FOTO)
Ne možeš svima passat ali možeš golf 
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
nas buduci auto, aBd...jos kad zatamnimo stakla, auuu 
ko je rekao da cu u BIH sa njim?String wrote:Ponesi para kad dodjes u BiH da mozes kaznu platiti.Voljena wrote:nas buduci auto, aBd...jos kad zatamnimo stakla, auuu
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
nisam nesto ljubitelj Passata iako nije lose auto,nekako mi je skroz u sredini,sto bi se u Njemackoj reklo,vjeciti "graue maus"(sivi mis,ni tam ni vam)...nesto kao Wolfsburg u bundesligi
...
,zacudjujuce je kojom brzinom VW izbacuje nove modele auta,ustvari ako se bolje pogleda vecina tih modela je nesto obimniji "FACELIFT" a ne novi model u pravom smislu,iako VW ne voli to da cuje..ovaj trenutno aktuelni model Passata bas mi se nesto i ne svidja,prethodni je nesto bolji bio...
ovaj na slici od Behka gore fino izgleda,mislim da bi mi se mogao dopast bar ono opticki a meni je do sad najljepsi Passat bio i ostao ovaj..
http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0008 ... -2002-.jpg
,zacudjujuce je kojom brzinom VW izbacuje nove modele auta,ustvari ako se bolje pogleda vecina tih modela je nesto obimniji "FACELIFT" a ne novi model u pravom smislu,iako VW ne voli to da cuje..ovaj trenutno aktuelni model Passata bas mi se nesto i ne svidja,prethodni je nesto bolji bio...
ovaj na slici od Behka gore fino izgleda,mislim da bi mi se mogao dopast bar ono opticki a meni je do sad najljepsi Passat bio i ostao ovaj..
http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0008 ... -2002-.jpg
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kompanija Volswagen predstavila R-Line verziju Passata FOTO

Volswagen je predstavio R-Line verziju Passata, a ovaj model karakteriziraju naglašeniji dijelovi eksterijera i enterijera. Tako ovaj model ima R-Line branike, pragove, stražnje difuzore, spojlerna prtljažniku kod sedana, te masku sa R logom, prenosi Bella Macchina.

Unutrašnjost krase sportska sjedišta sa R logom, multifunkcionalni sportski kožni volan te kromirane pedale.

Cijene za Passat sa R-Line paketom u Njemačkoj počinju od 30.225 eura.

Re: Kompanija Volswagen predstavila R-Line verziju Passata
Takođe zanimljiv video od kompanije VW, auto budućnosti koji lebdi
- STrendzer
- Inventar foruma

prije nesto oko mjesec dana BMW je izbacio na trziste najnoviju verziju volumenski gledano "udarnog" BMW-ovog modela BMW 3,auto izgleda jaako lijepo i dimenzionalno je nesto veci od prethodnika sto mu vrlo dobro dodje u prestiznoj utrci sa jakim konkurentima poput Audi 4 ili MB C klase...
auto zbilja dobro izgleda

danas sam pokusao jedan takav BMW 3 dobit za probnu voznju ali nemaju jos u ponudi 6-cilindricne motore pa cu nadam se dobit nekad kasnije sansu da ga malo provozam
...umjesto njega u ponedjeljak cu imat cast vozikat novi BMW 5,xd sa 6 cilindara,258 ks itd,Tourin...
..nastavit ce se...mozda
auto zbilja dobro izgleda

danas sam pokusao jedan takav BMW 3 dobit za probnu voznju ali nemaju jos u ponudi 6-cilindricne motore pa cu nadam se dobit nekad kasnije sansu da ga malo provozam
..nastavit ce se...mozda
- STrendzer
- Inventar foruma

..nastavlje se 
prosli Ponedjeljak imao sam ovoga nekih 5 sati u rukama...
auto je fantastican,ima vazda neke opreme,automatik,sa dva modusa voznje-normalni i sportskiji,head up display bmw,Xdrive(pogon na 4 tocka),sportska sjedala naprijed,ogroman Navi aparat sa svim mogucim stvarima i internetom itd...
tek razradjen nekih 7000 km presao sa cijenom ovakav kakav je 69000€...
prilikom same voznje osjeti se ogroman suverenitet ovog auta na svim putevima a posebno na autoputu pri velikim brzinama,obzirom da ima 6 cil. i 258 ks da se zakljucit da je ovaj auto motorizovan za raznorazne kombinacije,pa cak i veliko brdo,zimi i ljeti,kisa ili snijeg,imajuci u vidu ono.Xdrive...
auto je nevjerovatno stabilan i veoma dobro lezi na cesti/asfaltu sto se od auta ove kategorije i ocekuje,vrlo rado bih ga posjedovao pod uslovom ako bih ga mogao sebi priustiti i da nemam vec jedan vrlo dobar auto...posebno je unutra lijep jer ima vrlo mocan kokpit sto se da vidjet na slici,tu mi se BMW vise svidja od svih drugih pa i od MB-a...
jedino sto mi se nije bas posebno svidjelo je to da trosi mnogo vise nego sto to BMW navodi u katalogu,trosio je prilicno puno i objektivno i subjektivno,slucajno imam C klasu sa 6 cil. i 232 ks AMG pa je automatizam u poredjenju ova dva auta vrlo logican,moj auto trosi prilicno manje(ne mogu sad tako brzo reci koliko,ne tako brzo)...uz to moja C klasa je kud i kamo startnija od ovog BMW-a iako on ima 258 ks na prema 232 ks,mozda zato sto je moj auto laksi proilicno i gradjen je vise sportski(takodje sa dva modusa prenosa snage)a i zato sto je BMW sa 4 pogona,sto znaci sasvim drugacije perfomanse i tezinu...u svakom slucaju na ovom polju nije me odusevio posebno,ocekivao sam malo vise a i dobio potvrdu za moju maKinu
...sto mi je jako drago,naravno...
prosle godine sam vozio E klasu sa 6 cil. diesel(automatik kao i svi ostali)sa ne mogu tacno reci ne sjecam se tacno, 232 ili 265 ks ali limuzina sa zadnjim pogonom na istoj ovoj relaciji,pun ko sibica,4 odraslih i dvoje djece...
...ne znam zasto,ne mogu tacno reci ali E klasa mi je mnogo bolje legla onomad,jednostavno je bila perfektna rakoreci u skoor svim segmentima iako skroz natovarena...mozda i zato sto prosle godine kad sam imao tu E klasu jos nisam probao ovaj auto koji ja sad imam(C klasa) koji je vrlo,vrlo dobar i sportski,samim tim sam kroz ovaj auto podigao "apetit" kod samog sebe,htio ili ne,to je tako kod svih nas,htjeli mi to ili ne..ko ce ga znat..
BMW je ljepsi unutra po mom nekom misljenju ali je E klasa auto koji bih uzeo bez razmisljanja ako bih imao tu cast da biram...onaj osjecaj pod dupetom ima samo E klasa,zaista je tako ali ja volim svu trojicu iz premium segmenta i dalje ce tako ostat(BMW,MB,Audi)...
prosli Ponedjeljak imao sam ovoga nekih 5 sati u rukama...
auto je fantastican,ima vazda neke opreme,automatik,sa dva modusa voznje-normalni i sportskiji,head up display bmw,Xdrive(pogon na 4 tocka),sportska sjedala naprijed,ogroman Navi aparat sa svim mogucim stvarima i internetom itd...
tek razradjen nekih 7000 km presao sa cijenom ovakav kakav je 69000€...
prilikom same voznje osjeti se ogroman suverenitet ovog auta na svim putevima a posebno na autoputu pri velikim brzinama,obzirom da ima 6 cil. i 258 ks da se zakljucit da je ovaj auto motorizovan za raznorazne kombinacije,pa cak i veliko brdo,zimi i ljeti,kisa ili snijeg,imajuci u vidu ono.Xdrive...
auto je nevjerovatno stabilan i veoma dobro lezi na cesti/asfaltu sto se od auta ove kategorije i ocekuje,vrlo rado bih ga posjedovao pod uslovom ako bih ga mogao sebi priustiti i da nemam vec jedan vrlo dobar auto...posebno je unutra lijep jer ima vrlo mocan kokpit sto se da vidjet na slici,tu mi se BMW vise svidja od svih drugih pa i od MB-a...
jedino sto mi se nije bas posebno svidjelo je to da trosi mnogo vise nego sto to BMW navodi u katalogu,trosio je prilicno puno i objektivno i subjektivno,slucajno imam C klasu sa 6 cil. i 232 ks AMG pa je automatizam u poredjenju ova dva auta vrlo logican,moj auto trosi prilicno manje(ne mogu sad tako brzo reci koliko,ne tako brzo)...uz to moja C klasa je kud i kamo startnija od ovog BMW-a iako on ima 258 ks na prema 232 ks,mozda zato sto je moj auto laksi proilicno i gradjen je vise sportski(takodje sa dva modusa prenosa snage)a i zato sto je BMW sa 4 pogona,sto znaci sasvim drugacije perfomanse i tezinu...u svakom slucaju na ovom polju nije me odusevio posebno,ocekivao sam malo vise a i dobio potvrdu za moju maKinu
prosle godine sam vozio E klasu sa 6 cil. diesel(automatik kao i svi ostali)sa ne mogu tacno reci ne sjecam se tacno, 232 ili 265 ks ali limuzina sa zadnjim pogonom na istoj ovoj relaciji,pun ko sibica,4 odraslih i dvoje djece...
BMW je ljepsi unutra po mom nekom misljenju ali je E klasa auto koji bih uzeo bez razmisljanja ako bih imao tu cast da biram...onaj osjecaj pod dupetom ima samo E klasa,zaista je tako ali ja volim svu trojicu iz premium segmenta i dalje ce tako ostat(BMW,MB,Audi)...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Špijunski snimak novog Golfa limenoga poda i krova (VIDEO)
Video snimak koji je snimljen na stazi Nirburgring u Njemačkoj prikazuje finalno testiranje nanovije generacije Golfa GTI kojega će pokretati 2.0-litarski turbo benzinac od čak 264 KS.
Prema pisanju britanskog Autocara, ovaj model bazira se na MQB platformi (Modular Transverse Matrix) koja se, osim u Golfu, koristi i kod novog modela Audija A3.
Naime, ova "dugoročna arhitektura", kako je opisuju, je dovoljno fleksibilna da može poduprijeti i mala vozila kao što je Pollo i velika poput Passata, prenosi portal Net.hr.
Osim toga, ova platforma omogućava Volkswagenu da, barem u teoriji, proizvodi više vozila različitijih vrsta, ali uz smanjene troškove.
Platforma je znatno lakša od postojeće arhitekture u Volkswagenovim automobilima, što znači da će i ova verzija GTI-a biti lakša. Za razliku od prijašnjih Golfova, ovaj Golf će imati i lakšu karoseriju jer su inženjeri prilikom konstruiranja krova i poda automobila koristili aluminij.
Očekuje se da će ovaj rasni GTI biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu u septembru ove godine, a na tržištu ga možemo očekivati 2013.
Iako će mnoge zanimati kako izgleda, prave znalce zanimat će kako zvuči novi Golf GTI.
[media]zrCdFwFj7Ok[/media]
Video snimak koji je snimljen na stazi Nirburgring u Njemačkoj prikazuje finalno testiranje nanovije generacije Golfa GTI kojega će pokretati 2.0-litarski turbo benzinac od čak 264 KS.
Prema pisanju britanskog Autocara, ovaj model bazira se na MQB platformi (Modular Transverse Matrix) koja se, osim u Golfu, koristi i kod novog modela Audija A3.
Naime, ova "dugoročna arhitektura", kako je opisuju, je dovoljno fleksibilna da može poduprijeti i mala vozila kao što je Pollo i velika poput Passata, prenosi portal Net.hr.
Osim toga, ova platforma omogućava Volkswagenu da, barem u teoriji, proizvodi više vozila različitijih vrsta, ali uz smanjene troškove.
Platforma je znatno lakša od postojeće arhitekture u Volkswagenovim automobilima, što znači da će i ova verzija GTI-a biti lakša. Za razliku od prijašnjih Golfova, ovaj Golf će imati i lakšu karoseriju jer su inženjeri prilikom konstruiranja krova i poda automobila koristili aluminij.
Očekuje se da će ovaj rasni GTI biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu u septembru ove godine, a na tržištu ga možemo očekivati 2013.
Iako će mnoge zanimati kako izgleda, prave znalce zanimat će kako zvuči novi Golf GTI.
[media]zrCdFwFj7Ok[/media]
Neznadoh gdje da svoj post postiram pa mu nadjoh mjesta na ovoj temi.
Bilo kako da bilo, po predvidjanjima Njemackih strucnjaka automobilizma, kao i drugih Evropljana,
automobilskim markama Opel, Peugeot (pezo) kao i Fiat na vidiku je opsti "gau"...kolaps je na pomolu.
Sve ove marke automobila su ovisne o Evropskom trzistu, a vec dugo godina evropskim trzistem hara recesija.
Kao da im nema spasa, Opel po svim prilikama za relatvno kratko vrijeme mogao bi pod stecaj.
Mercedes, BMW kao i Audi, nemaju nu najmnanji problem, hem kvalitet, hem su se dobro na Americko kao i Azijsko trziste plasirali.
Po pitanju malih automobila i pristupacnih za kupce to trziste vec veliki prozvodjaci (mercedes, bmw, audi) prisvajaju u svoju korist.
Bilo kako da bilo, po predvidjanjima Njemackih strucnjaka automobilizma, kao i drugih Evropljana,
automobilskim markama Opel, Peugeot (pezo) kao i Fiat na vidiku je opsti "gau"...kolaps je na pomolu.
Sve ove marke automobila su ovisne o Evropskom trzistu, a vec dugo godina evropskim trzistem hara recesija.
Kao da im nema spasa, Opel po svim prilikama za relatvno kratko vrijeme mogao bi pod stecaj.
Mercedes, BMW kao i Audi, nemaju nu najmnanji problem, hem kvalitet, hem su se dobro na Americko kao i Azijsko trziste plasirali.
Po pitanju malih automobila i pristupacnih za kupce to trziste vec veliki prozvodjaci (mercedes, bmw, audi) prisvajaju u svoju korist.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Re: Novi Golf 7
Pa sta hoces Zeljko, auto je perfektan, nije kao onaj predhodni.Ban Kulin wrote:jel moguće da će biti ovako ružan
Predhodnjak je imao fizionomiju jednog poveceg hercegovackog magarca, novi golf ide usporedbo sa vremenom,
eurodinamican i jako moderan.
Kao ovakav mogao bi biti konkurent novoj Mercedesovoj A klassi.

"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14460 times
- Been thanked: 10004 times
Re: Novi Golf 7
Julia-Klara wrote:Moja ljubav, A klasaali stara
Klara skromna
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora