Bašča/vrt
Moderator: spacebound
Re: Bašča/vrt
Malina imam jedno 50 onih sadnica i to nemam pojma od kuda na parceli bilo kad sam kupio....nista im ne radim ali kad kosim dvoriste okolo stabla zasipam tom travom,,,,svake godine ih ima naberem za sebe 30-40kg onda pustim susjede da beru i na kraju nece niko....one kad pocnu to traje mjesec i vise ponekad ih berem dva puta dnevno ,ujutro i navece

- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4552 times
- Been thanked: 4219 times
- Status: Offline
Otava 
Jedva cekam ove godine da pocne, slobodno podijeli neki savjet sa nama.
A maline su jako zahvalne, i lako za odrzavat. Rode bas puno, svake godine. I kod nas. Mi morali izbacit dio jer nismo imali kud s njima, susjedi i mi pune skrinje, a siri se to salje kao...
Sad imamo par crvenih i zutih i to je to.
Jedva cekam ove godine da pocne, slobodno podijeli neki savjet sa nama.
A maline su jako zahvalne, i lako za odrzavat. Rode bas puno, svake godine. I kod nas. Mi morali izbacit dio jer nismo imali kud s njima, susjedi i mi pune skrinje, a siri se to salje kao...
Sad imamo par crvenih i zutih i to je to.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5059 times
- Been thanked: 7026 times
Nema ukusnijeg paradajza za mene
I nikad nisam vidjela tolike mrkve..
A tek maline...
Otava, zaposli me..
Svijest ima sidrište.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
napokon da neko digne normalnu temu ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

evo zutih malina

evo malo i Aronije

pasulj nije uspio ubio ga mraz

evo malo i crnog paradajza a imao sam i crne paprike ali nemogu da nadfjem sliku dje mije a pradajz je u Bosni jer treba malo duzi period sazrevanja

- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Ovih dana sam sadila puno cvjeca, kazem cvjeca jer ne znam kako se kaze ovome sto je u vrecici na slici. Valjda bude se primilo i bude sve sareno. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Desava li se sta kod vas, imal fotki. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Fala bogu jos nista!
Ja sam tek kupila sjemenski krompir i sve ostalo ali jos nista ne sadimo
Jedino bijeli luk raste
I tulipani
Prošli vikend sam posadila bijeli luk, nešto malo. Peršuna jednu kesicu i okopala blitvu.
To sve u plasteniku. Vani je još prehladno.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ja sadim bijeli luk u 12-tom ili eventualno u prvom mjesecuNice try wrote: 02 Mar 2020, 14:55 Prošli vikend sam posadila bijeli luk, nešto malo. Peršuna jednu kesicu i okopala blitvu.
I kod mene je jos rano saditi vani ista drugo
Tek iza 10.3 sadim ako nije kisovito
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
I ja imam ono cudo pokriveno.
Vani nista jos, a i necu imat puno vani sam paprike.
Vani nista jos, a i necu imat puno vani sam paprike.
Da, sadili smo i mi u oktobru, kad smo sadili na veliko. A prošlu jesen smo bili u obavezama, nismo stigli i ono malo što smo htjeli.
Ovo što sam malčice čeprkala je više zaštita od štetočina u i oko plastenika. Posadim jedan red uz zidove, sa vana i iznutra.
Izgleda da je najlon dao sve od sebe, prošle godine unutra je raslo slabo, valjda zbog visokih temperatura.
Na proljeće prekriti bar onim zelenim kao zaštitu ili ne saditi unutra paradajz, paprike i td.
Prošle sezone sam imala super urod vani, a unutra ništa skoro.
Ovo što sam malčice čeprkala je više zaštita od štetočina u i oko plastenika. Posadim jedan red uz zidove, sa vana i iznutra.
Izgleda da je najlon dao sve od sebe, prošle godine unutra je raslo slabo, valjda zbog visokih temperatura.
Na proljeće prekriti bar onim zelenim kao zaštitu ili ne saditi unutra paradajz, paprike i td.
Prošle sezone sam imala super urod vani, a unutra ništa skoro.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
To s paprikama sam i ja primjetila pa cu i ove godine vani posadit. A paradajz i salatu unutra jer paradajz cim mi kisa stigne, ode adijo. 
Unutra, vjeruješ, nisam ubrala skoro ništa. Možda kilu, dvije cherrya, paprike skroz male. Jedino su krastavci bili uredu.
Na proljeće sve ide vani, pa kako bude.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Pametno, da. Kod mene paradajz bude super i salata. Posadim i poriluka unutra i to je to. Nemam puno prostora. A vani paprike i krastavce (prosle i predprosle godine bilo ih je ko u prici). Paprike jako malo bilo prosle godine, trebala sam je vani pustit. Vidjecemo.Nice try wrote: 03 Mar 2020, 08:16 Unutra, vjeruješ, nisam ubrala skoro ništa. Možda kilu, dvije cherrya, paprike skroz male. Jedino su krastavci bili uredu.
S obzirom kakvo je vreme..
- KREMENAC
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 3 times
koliko cesto provjetravate plastenik?Nice try wrote: 03 Mar 2020, 08:16 Unutra, vjeruješ, nisam ubrala skoro ništa. Možda kilu, dvije cherrya, paprike skroz male. Jedino su krastavci bili uredu.
Čim malo otopli, prozor je stalno otvoren, a ljeti i vrata. Nikako ne zatvaram.
Razmišljam da najlon više ne pruža zaštitu kao prvih par godina.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti