dadojović wrote: 06 Jul 2020, 14:34
jelena... wrote: 06 Jul 2020, 14:27
Hvala, hvala...
Pokušaću da shvatim znači li to da ćemo Kekina gledati u Saboru ili ne, ali ima vremena.
Bome, šalu na stranu, desnica dobila jako pojačanje, a ljevica se zeza i pleše - to nikako nije dobro.
Osvojio je mandat, i to znači da ulazi u parlament, ali spominjala se informacija da će, možda svoje mjesto prepustiti nekom sa svoje liste.
Postoje neka unutarnja previranja i nezadovoljstvo u SDP-u, što je rezultiralo slabom izlaznošću njihovih birača. A jedan, veliki dio birača iz tog lijevog bazena, čak sedam mandata, uzela je platforma Možemo.
Iskreno, nisam baš pratila i registrovala sve, samo sam zapamtila zelene zbog Kekina i Raspudiće jer sam gledala NU2 gdje je najavio svoju i Marijinu kandidaturu...ostali su mi već dovoljno poznati.
Ne znam još uvijek šta da mislim, ali mi se sviđa što se politička scena podmlađuje i postaje sve inteligentnija, obrazovanija i pametnija barem u susjedstvu, kad već kod nas i u komšiluku toga nema ni u naznakama. Naravno...to meni tako djeluje kad se gleda sa strane i kad izuzmem ove poznate, velike igrače o kojima ne bih.
Samo još jedno pitanje...vidjela sam onako usput u moru tih ljudi i Nadeždu Čačinović...
gdje je ona i u kojoj stranci? Ili... koga je podržavala na ovim izborima?
Znam samo da je lijevo orijentisana, ali mi to ne sužava dovoljno bezuspješnu potragu.
Pokušavam da izguglam, ali mi ne ide, a ti si vjerovatno sve to pažljivije pratio....