Empirijskih pokazatelja veliš? .....The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.
Zašto je važno biti Bosanac?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1430 times
- Status: Offline
Re: Zašto je važno biti Bosanac?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22189 times
- Been thanked: 20277 times
Ova fina ruralna raja bi gradila građansku državu 
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14023 times
- Been thanked: 23266 times
Pa ako nekad Bosnjaci naguraju na 70%, eto je gradjanska.
Nemre gradjanskija bit.
Kako ces ti praviti gradjansku drzavu, ili drzavu uopste, sa nekim ko nece da te drzave ima ikako?
JaB to sam formalno odrzavo radi stolice u UN-u, a sve para sto imam sam u sebe ulago.
A ne da ti placas porez i finansiras institucije i ljude koji rade protiv tebe.
Kaze onaj Ivanic, mi sve sto uplatimo u zajednicku kasu nama se vrati, ostalo sve finansiraju glupi balijanderi.
Dobro, nije reko balijanderi, al ispalo je ko da tako kaze.
To sad je mlacenje mrtvog konja i gubljenje vremena.
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Upravo tako spejso ... Da bi bio opšteprihvaćen moraš biti Bošnjak, Hrvat ili Srbin .... dakle konstitutivni ... i naravno da neznaš razliku između nacionalnosti i etničke pripadnosti .... ako kojim slučajem (NED'O BOG) kažeš da si Bosanac i Hercegovac .... ili samo Bosanac .... pa ej ... nema te zemzem vode i tog hadža koji će te oprat .... rezervisan ti prvi saf u džehenemu jerbo si izdajnik principa trpanja u torove i ko je tebi dao pravo da ti čuvaš svoja opredjeljenja za sebe i ne busaš se u prsa na sav glas po čaršiji ko si i šta sispacebound wrote: 04 Mar 2021, 12:28 Jesam ja dobro skontala? U drzavi BiH, mozes biti Srbin, legitimno je, Hrvat, isto, Bosnjak najpozeljnijeIzjasnis li se kao Bosanac izdajnik si roda i drzave. Bosanac u Bosni, ma hajte molim vas!
Eh, uz rijec apsurd u leksikone uvesti ovaj primjer, boljeg na dunjaluku nema.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
pa jesi prespavo 30 kuka?edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 12:30Empirijskih pokazatelja veliš? .....The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u funny dude
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Drug, imaš nešto protiv ruralne röje?
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8487 times
Jel bošnjački narod cini vecinu?The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.
Jel se ostala dva konst. naroda 100% - tno izjasnjavaju kao srbi/hrvati?
Plus svi ostali..
Jel ikad iko od bošnjačkih lidera, kojima su puna usta gradjanstva i jedinstvene BiH, nesto konkretno poduzeo po tom pitanju ili iz dana u dan rade samo na jacanju svojih pozicija u svojim torovima?
Slabljenjem manjeg entiteta i nositelja evropskih vrijednosti, slabi i bošnjak. Sto bi onda bošnjačkim liderima bilo u interesu raditi na gradjanskoj državi? Pa nisu budale
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ne nisam, već gledam svih tih 30 godina kako sad osviješteni zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa pljačkaju sve po redu, do jučer partijske knjižice, sve i jedan u CK SKJ bili a sad .... PUF! .... veliki Srbi,. Hrvati i gle čuda Bošnjaci
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Hajd ti to objasni ovim patriotama abroad ....Duminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:36Jel bošnjački narod cini vecinu?The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.
Plus svi ostali..
Jel ikad iko od bošnjačkih lidera, kojima su puna usta gradjanstva i jedinstvene BiH, nesto konkretno poduzeo po tom pitanju ili iz dana u dan rade samo na jacanju svojih pozicija u svojim torovima?
Slabljenjem manjeg entiteta i nositelja evropskih vrijednosti, slabi i bošnjak. Sto bi onda bošnjačkim liderima bilo u interesu raditi na gradjanskoj državi? Pa nisu budale
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa sta konkretno da poduzmu?Duminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:36Jel bošnjački narod cini vecinu?The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.
Plus svi ostali..
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

Bošnjaci + ostali + katolici i pravoslavci koji se izjasnjavaju kao bosanci = 60%Fuddo wrote: 04 Mar 2021, 12:33Pa ako nekad Bosnjaci naguraju na 70%, eto je gradjanska.Duminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:26
Dobro.
Nek onda i druge države slijede komsijski primjer sa odvojenim posjetama i donacijama. Posebno Federaciji i Bošnjacima, posebno manjem entitetu i srbima..
Sve to nekoga jača a nekoga slabi![]()
Nemre gradjanskija bit.
Kako ces ti praviti gradjansku drzavu, ili drzavu uopste, sa nekim ko nece da te drzave ima ikako?
JaB to sam formalno odrzavo radi stolice u UN-u, a sve para sto imam sam u sebe ulago.
Kaze onaj Ivanic, mi sve sto uplatimo u zajednicku kasu nama se vrati, ostalo sve finansiraju glupi balijanderi.
Dovoljno
-
The 51st State
- Inventar foruma

nema filozofije prevelike, sa srbima i hrvatima gradjenje normalne drzave je iluzija, nije tesko skontati sta je remedija.Duminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:36Jel bošnjački narod cini vecinu?The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:29 na osnovu empirijskih pokazatelja nema gradjanske drzave kod druga dva naroda jedino su bosnjaci spremni za taj koncept, sto logicno implicira da samo dominantni bosnjacki faktor to moze sprovesti, nepopularno za cuti ali tako je, fgrovstina koncept je propo i provaljen.
Plus svi ostali..
- Duminjo
- Urednik foruma

Ukinut BošnjakeFuddo wrote: 04 Mar 2021, 12:38Pa sta konkretno da poduzmu?Duminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:36
Jel bošnjački narod cini vecinu?
Plus svi ostali..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ma qratz je dovoljnoDuminjo wrote: 04 Mar 2021, 12:38Bošnjaci + ostali + katolici i pravoslavci koji se izjasnjavaju kao bosanci = 60%Fuddo wrote: 04 Mar 2021, 12:33
Pa ako nekad Bosnjaci naguraju na 70%, eto je gradjanska.
Nemre gradjanskija bit.
Dovoljno
Jest dovoljno na papiricu
Haj na terenu sprovedi
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

aha, ako ne budu vise lopovi politicki predstavnici druga dva naroda ce se nogom u guzicu udarati za suverenu i jedinstvenu. kruske i jabuke, ne iskljucuje jedne druge iz porodice voca ali nije isto.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 12:36Ne nisam, već gledam svih tih 30 godina kako sad osviješteni zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa pljačkaju sve po redu, do jučer partijske knjižice, sve i jedan u CK SKJ bili a sad .... PUF! .... veliki Srbi,. Hrvati i gle čuda Bošnjaci![]()
![]()
![]()
![]()
... a sve pod maksimom bolje ja nego anam oni .... nemoj meni te šuplje života ti .... uživaj tu đe jesi i to je to
![]()
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22189 times
- Been thanked: 20277 times
Nemam nista. Ako neki po cijeli dan ne vade FGR iz usta onda se pitam kakva su oni raja? Gradska sigurno nisu. Ako ti kategoricki odbijas i da su ruralna onda cemo naci neki drugi izraz
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ja nebih vrijeđao ruralnu raju .... npr. ja sam momak sa sela .... seljak kao geografska odrednica i seljak kao karakterna osobina su sva različita pojma ..... ja bi ih najprije nazvao ''delegatima'' pošto ne vidjeh nijednog da se posla latio, sve neki interesi politike, daj guzovače i para ''nako'' da se po mogućnosti qrcom ne mrdne ....MarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 12:41Nemam nista. Ako neki po cijeli dan ne vade FGR iz usta onda se pitam kakva su oni raja? Gradska sigurno nisu. Ako ti kategoricki odbijas i da su ruralna onda cemo naci neki drugi izraz![]()
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Koncept države sa 3 RAVNOPRAVNA NARODA je fail .... šta ćemo s onim koji neće u etničke torove, šta sa manjinama? Njih ko jbe .... potrebni su samo kad je glasanje jelda ....The 51st State wrote: 04 Mar 2021, 12:40aha, ako ne budu vise lopovi politicki predstavnici druga dva naroda ce se nogom u guzicu udarati za suverenu i jedinstvenu. kruske i jabuke, ne iskljucuje jedne druge iz porodice voca ali nije isto.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 12:36
Ne nisam, već gledam svih tih 30 godina kako sad osviješteni zaštitnici vitalnih nacionalnih interesa pljačkaju sve po redu, do jučer partijske knjižice, sve i jedan u CK SKJ bili a sad .... PUF! .... veliki Srbi,. Hrvati i gle čuda Bošnjaci![]()
![]()
![]()
![]()
... a sve pod maksimom bolje ja nego anam oni .... nemoj meni te šuplje života ti .... uživaj tu đe jesi i to je to
![]()
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Oni ce se prikloniti jacim
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.