Sve vijesti u BiH
Moderator: Krokodil Behko
Re: Praznik Dan nezavisnosti BiH se ne prenosi na ponedjelja
Pašaga, ne slavi se tamo. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Julia-Klara
 - Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
 - Has thanked: 14492 times
 - Been thanked: 10020 times
 - Status: Offline

haman pa samo kod nas i postoji taj prenos praznika... praznik je na taj datumi gotovo... cuj da ga prenesu... 
 to sve treba ukinuti

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
						- Pasaga
 - Hadžija

- Has thanked: 3910 times
 - Been thanked: 2946 times

Morbit da prvi put budu slavili....Lebowski wrote:Pašaga, ne slavi se tamo.
...pa neradi se....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
						Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Trebalo bi da se prenosi. Nije stvar u tome hoću li ili neću raditi, stvar je u principu.

- 
				Ciklama

Napokon nešto pametno (mada bi mi dobro došao produženi vikend). 

- Peggy Sue
 - Aktivni forumaš

Gledam na fb statuse..
Djevojka koja je studirala najmanje 9 godina zaposlila se u jednu od najjačiš drz. institucija u federaciji. I neka je. I ja bih da mogu.
Ali ne bih kukala zbog tog jednog radnog dana, koji na kraju i jest radni i treba da bude radni. Ogorcena, tuzna i zalosna. Odmah pomislim na stotine hiljada mladih koji su na birou, a koji bi za njenu platu radili svaki vikend...

Djevojka koja je studirala najmanje 9 godina zaposlila se u jednu od najjačiš drz. institucija u federaciji. I neka je. I ja bih da mogu.
Ali ne bih kukala zbog tog jednog radnog dana, koji na kraju i jest radni i treba da bude radni. Ogorcena, tuzna i zalosna. Odmah pomislim na stotine hiljada mladih koji su na birou, a koji bi za njenu platu radili svaki vikend...
- 
				Ruana

Stvarno gdje to ima da se praznici prenose.?

Ma ljudi moji, nije stvar u tome da se taj jedan dan ne radi. Meni ne bi bio problem ni da ga nadoknadim neki drugi vikend. O drugim ja stvarima pričam. U januaru sam bila na terenu u RS. Nisu radili sve one njihove praznike, nisu radili ni 9. januar - naravno, a ja sam morala da poštujem njihovo radno vrijeme i džaba presjedim u kancelariji, a ovamo gomila posla na terenu i još da napišem šefu zašto kasnim sa poslom. Treba da obilježimo Dan nezavisnosti BiH, a ne da ih puštamo da nas gaze.

- Luna.
 - Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
 - Been thanked: 15 times

ja bi to prenosenje praznika zabranila na drzavnom nivou i tacka... u normalnim drzavama to iz ekonomskih razloga ne pada nikome na pamet.. al´ posto je u nas ekonomija svakako u kur.u, onda to haman dodje jedan dan gore-dole, sta fali

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
						Djole
- Maja
 - Administrator

- Has thanked: 7893 times
 - Been thanked: 18656 times

Svaki put kad je ova tema vi koji ste vani pišete da bi ukinuli prenošenje praznika, da bi ukinuli vjerske praznike i to. Al kladim se kad bi sabrali sve vaše slobodne dane, praznici i odmori i slobodne dane uposlenika u javnim ustanovama kod nas, da bi više slobodnih dana vi imali.
A nevezano za to. Vi radite i znate za što radite - ZA PLATE. Kod nas radiš da ne bi krepo i onda normalno da imaš osjećaj da stalno crnčiš a uvijek si na granici minusa ili u minusu.

A nevezano za to. Vi radite i znate za što radite - ZA PLATE. Kod nas radiš da ne bi krepo i onda normalno da imaš osjećaj da stalno crnčiš a uvijek si na granici minusa ili u minusu.
Više odmora, pravo na pauze, kraće radno vrijeme, plaćen prekovremeni rad...može se toga nabrajati do sutra..Maja wrote:Svaki put kad je ova tema vi koji ste vani pišete da bi ukinuli prenošenje praznika, da bi ukinuli vjerske praznike i to. Al kladim se kad bi sabrali sve vaše slobodne dane, praznici i odmori i slobodne dane uposlenika u javnim ustanovama kod nas, da bi više slobodnih dana vi imali.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- 
				Spanac_113
 - Inventar foruma

UK, svaki se praznik prenosi ili na ponedjeljak ili na petak, bank holidays.Ruana wrote:Stvarno gdje to ima da se praznici prenose.?
ponekad se potrefi i dupli bank holiday gdje se ne radi ni petak ni sljedeci ponedjeljak.
- 
				dacina_curica

U SAD se svi praznici prenose. Ako pada u subotu onda je neradan petak a ako pada u nedlju onda je neradan ponedeljak.

- Zagorka
 - Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
 - Been thanked: 625 times

Ne da se ne prenosi,nego se radi i danas.Svi.Izuzev ovih drzavnih ljencuga što odmaraju vikend i kukaju da im je i ponedjeljak.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
						- 
				Spanac_113
 - Inventar foruma

pa dobro, i ja radim danas i takodjer nerijetko radim i za praznike ali mi to ili placaju extra ili prebacuju na odmor.

- niska grana
 - Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time

Bravoalma75 wrote:Trebalo bi da se prenosi. Nije stvar u tome hoću li ili neću raditi, stvar je u principu.
Ako treba, neka odbiju od godišnjih odmora ili neka se nadoknadi jednom subotom, ali princip je bitan
A u pravu je i Maja....zakleo bih se da smo u Evropi među uvjerljivim fenjerašima po broju slobodnih dana; da se ne govori o bezbrojnim radnim vikendima i prekovremenim satima isplaćenim nogom u dupence ili pak neuplaćenim doprinosima.
Ali to je već tema za sebe.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
						Re: Sve vijesti u BiH
DAN GRBA

NA DANAŠNJI DAN 04.05.1992.
Zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine zvanično su usvojeni 4. maja 1992. godine.Prva zastava nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, zasnivala se na zastavi srednjovjekovne Bosne i bosanske dinastije Kotromanić.
Bijela zastava pravougaonog oblika, sa grbom Republike Bosne i Hercegovine u sredini. Grb je replika grba prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića. Plavi štit, podijeljen na dva polja srebrenom dijagonalnom gredom sa po tri ljiljana zlatne boje u svakom polju.Zastava je prvi put zvanično predstavljena 22. maja 1992. godine ispred zgrade UN-a u New Yorku.Ova zastava i grb, kao i himna "Jedna si jedina", bili su zvanična obilježja Republike Bosne i Hercegovine sve do 1998. godine, kada su odlukom visokog predstavnika zamijenjeni današnjom zastavom i himnom, zbog navodnog "isključivanja" Srba i Hrvata, iako zastava, grb i tekst himne nije sadržavao niti jedan simbol ili ime etničkih grupa u BiH.
Tekst prenosi: AntiDayton Group
:ljiljani

NA DANAŠNJI DAN 04.05.1992.
Zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine zvanično su usvojeni 4. maja 1992. godine.Prva zastava nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, zasnivala se na zastavi srednjovjekovne Bosne i bosanske dinastije Kotromanić.
Bijela zastava pravougaonog oblika, sa grbom Republike Bosne i Hercegovine u sredini. Grb je replika grba prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića. Plavi štit, podijeljen na dva polja srebrenom dijagonalnom gredom sa po tri ljiljana zlatne boje u svakom polju.Zastava je prvi put zvanično predstavljena 22. maja 1992. godine ispred zgrade UN-a u New Yorku.Ova zastava i grb, kao i himna "Jedna si jedina", bili su zvanična obilježja Republike Bosne i Hercegovine sve do 1998. godine, kada su odlukom visokog predstavnika zamijenjeni današnjom zastavom i himnom, zbog navodnog "isključivanja" Srba i Hrvata, iako zastava, grb i tekst himne nije sadržavao niti jedan simbol ili ime etničkih grupa u BiH.
Tekst prenosi: AntiDayton Group
:ljiljani
- 
				alooot.com
 - Na probnom

alooot.com   Bosanski gooogle (search engine )jos u izgradnji.Pomozite Bosni i Hercegovini koristenjem ovog programa.Tu mozete naci najcesce linkove yutube,facebook,twitter...

- Pasaga
 - Hadžija

Ovo vise odgovara za neki naziv....BIZARNO......   

http://www.avaz.ba/clanak/168133/ko-je- ... tih-vozila

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
						Lavlje_srce
- Pasaga
 - Hadžija

Sve troskove koji se pojave i koji su nastali,sve da plati to ministarstvo.Salahuddin wrote:Pasaga wrote:Ovo vise odgovara za neki naziv....BIZARNO......![]()
![]()
I treba. Nisu se mogli dogovoriti koliku ce ko pinku dobiti. Raznim organizacijama, pa i bolnicama fali vozila a oni se dogovaraju sta ce sa njima...pas mater.
Kad ociste te dugove svima nogu u pedu.
Ovo zdrav razum nemoze provarit.
Ipas i cuko....mater......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
						Lavlje_srce