Hm, nasla sam da je iskrenost jako cijenjena specijalno na poslu. Nema svako mooda da misli, govori i radi isto. I pametni poslovni ljudi kad naidju na tako nesto pokusaju i da to zadrze. Lizoguza na svakom cosku, a ovakvih nestasica:)Luna. wrote:dosta je zajebancije na temi, sad ozbiljno
kad je poso u pitanju, onda je snalazljivost na prvom mjestu. naravno, treba imati granicu i ne raditi sve po svaku cijenu bwz obzira na druge i negativne posljedice po njih.
ovdje prvenstveno govori o odnosu unutar firme. svoj poso gledat i ne bit puno iskren. tu me je iskrenost par puta kostala ali sam se i naucila pameti.
kad je privatni zivot u pitanju, onda sam za iskrenost. ali i tu s oprezom. iskrenost samo ako druga strana tu iskrenost zna cijenit. ako ce iskrenost skakat na nos, onda se treba znat snac... koliko to sad sve ima smisla kad je privatni zivot u pitanju, to je vec druga prica...
Uvijek cu radije imati poslovnog partnera koji ce mi tacno reci sto misli, nego onog koji tacno nece dati figu za sopstveni posao:)
A da ne govorim o privatnom zivotu:) Problem je samo sto ljudi bas istinu ne prihvataju, niti je prepoznaju. Go figure

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)