Nama je potrebna revolucija, sve sam više ubjeđena u to da je rješenje jedino u državnoj neposlušnosti, da dignemo ustanak protiv vlasti, ali ne onako kao 2014. nego sistematično, planirano, u čitavoj zemlji odjednom.
Potrebna nam je reforma ustava.
Reforma sudske, izvršne, i zakonodavne vlasti.
Potrebno nam je prvo, temeljito čišćenje sudova, a ponajviše opštinskih, gdje svaki veći baja ima svog sudiju.
Prečišćavanje državnog aparata, decentralizacija vlasti je poželjan poredak u normalnim državama, ali mi smo taj pojam doveli do besmisla, gdje ti može državu kočit i zajebavat neki Laktaški međed. Dakle, sasvim novi poredak.
Dobro, nek ostanu 3 člana predsjedništva, parlamentarna skupština, vijeće ministara.
I odmah sa tog nivoa ideš na lokalne samouprave, podjelit Bosnu na prirodne regije sa lokalnim samoupravama sa sjedištem u najvećem gradu regije.
Nama isisa sav život entiteti, kantoni, opštine, pa entitetska uprava, pa kantonalna, pa opštinska, to ne može podnijet V. Britanija, a kamoli ko drugi.
Ovo je "kako mali Đokica vidi svijet oko sebe" i neće se desit nikad, jer i dalje 40% države mašta o nekim Velikim nacionalnim državama, i jednostavno ne možeš maći. Bog nas je kaznio da ovako lijepu, bogatu i prosperitetnu zemlju koja može biti potpuno samoodrživa, nama uvozno ba ne bi trebalon išta, ali djeliš zrak sa neljudima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.