Jesam, dobila sam uputstva ali eto volim čuti neka lična iskustvaMutevelija wrote: 09 Jan 2023, 16:49NE smijes jesti prije anestezije određeni period slagat cu 16-18 sati ja sam nazivo radio . Ali oni u čekaoni su morali "postiti" duze od mene sto su anestezijom radili. Čudi me da nisi dobila uputstva ni pitala tu polikliniku.Zana wrote: 09 Jan 2023, 16:24
Hvala ti.
Malo se brinem jer ću ići sama s njom pa ne znam hoće li moći hodati sama, sići niz stepenice, ući u taksi?
Nakon koliko vremena poslije zahvata może ustati?
Imam dvije informacije. Jedna je da je to nakon dva sata a druga da je nakon 10 minuta.
Bolovi u stomaku
Moderator: Krokodil Behko
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9271 times
- Been thanked: 9245 times
- Status: Offline
Re: Bolovi u stomaku
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Ne rad ne bi rekao i ovi su radili gastroskooiju kao i ja, mora ti opet biti jednjak relativno cost nr jednjak želudac kad dole zarovi cijev.biha wrote: 09 Jan 2023, 16:54Muta,obicno to sto ste naveli radi se kod pregleda debelog crijeva?Mutevelija wrote: 09 Jan 2023, 16:49
NE smijes jesti prije anestezije određeni period slagat cu 16-18 sati ja sam nazivo radio . Ali oni u čekaoni su morali "postiti" duze od mene sto su anestezijom radili. Čudi me da nisi dobila uputstva ni pitala tu polikliniku.
Ja sam dva puta povratio sam u sebe , jer ne Mozes povratiti kad ti uguraju ono cudo da dudlaš
Uđe pola metra, kroz grlo pa jednjak i u zeludac ne bi moglbit peder nema šanse
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Radio sam gastroskopiju pod anestezijom,a zatim zbog zacepljenja crijeva ,uradili su MI RCP zahvat pronali zacepljenje izmedju žuci gusterace i jetre, otklonuli zacepljenje malo, rasjekli crijevo i ubacili stent koji ostane nekoliko mjeseci u crijevu a onda se to vadi i ponovo RCP metodom,sve se radi u punoj anesteziji i skoro potpuno je bezbolno.Naj bitnije da se sve radi ulaskom kroz želudac i nema nikakvih vanjskih rezova.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51421 times
- Been thanked: 9130 times
- Status: Online
Gastroskopija medj najgorim pregledima, sreca pa se ne more povratit, zatrasko bih citavu sobu ocam 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8351 times
Ja sam bila tri puta na gastroskopiji.
Prvi put doveli studente na praksu i snimali me duplo duže nego što se inače snima. Kuku kad zavrnu sa onim crijevom počnem rikati kao lav.
A oni studentii pobijelili od muke.
Kažem ja doktoricikada je završila sa mojim pregledom, trebali biste sada i njima uraditi gastroskopiju, tako će bolje naučiti nego samo gledanjem, a oni jadni ionako blijedi od muke samo oči iskolačiše.
Prvi put doveli studente na praksu i snimali me duplo duže nego što se inače snima. Kuku kad zavrnu sa onim crijevom počnem rikati kao lav.
A oni studentii pobijelili od muke.
Kažem ja doktoricikada je završila sa mojim pregledom, trebali biste sada i njima uraditi gastroskopiju, tako će bolje naučiti nego samo gledanjem, a oni jadni ionako blijedi od muke samo oči iskolačiše.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30346 times
- Been thanked: 28066 times
Za pedera treba puno manje. Puno manje.Mutevelija wrote: 09 Jan 2023, 17:52
Uđe pola metra, kroz grlo pa jednjak i u zeludac ne bi moglbit peder nema šanse
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22189 times
- Been thanked: 20275 times
Nije ni kolonoskopija puno bolja. Dva najneugodnija pregleda bez sumnje. Bar za mene.ElTriconi wrote: 24 Jan 2024, 00:10 Gastroskopija medj najgorim pregledima, sreca pa se ne more povratit, zatrasko bih citavu sobu ocam![]()
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6691 times
- Been thanked: 7899 times
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Gastro problemi su veoma složeni problemi i veoma teški za otkrivanje i liječenje.Malo je vrhnskih ljekara ali Hvala Bogu da je Tuzla u tome mnogo dalje od drugih centara otišla.Ja sam imao prije nekoliko dana nesto sto se zahvat koji je u tuzli rutinski zato sto postoje dva tima ljekara jedni rade u Slovniji a drugi u TZ,pa se nakon nekog vremena samo zamijene.
Nazalost prilikom ugradnje stenta negdje izmeđzu žuči i gušterace uzet je uzozak sluzi koji se nakon analize nije pokazao dobar.Slijedi velika operacija od nekih 7 sati,koja se eto opet radi u TZ.Sreca nasa samo što mi imamo naj bolje ljekare....koji rade u naj gorim uslovima.Vjerovatno zato sto se političari lijece po Turskoj i EU,pa i ne znaju kakvo je stanje u zdravstvu.
Nazalost prilikom ugradnje stenta negdje izmeđzu žuči i gušterace uzet je uzozak sluzi koji se nakon analize nije pokazao dobar.Slijedi velika operacija od nekih 7 sati,koja se eto opet radi u TZ.Sreca nasa samo što mi imamo naj bolje ljekare....koji rade u naj gorim uslovima.Vjerovatno zato sto se političari lijece po Turskoj i EU,pa i ne znaju kakvo je stanje u zdravstvu.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 11464 times
Nisu bolovi, al jesu problemi. Ko neko žarenje, stezanje u želucu, obavezno nakon ručka i večere.
Slabo varenje i katkad pomislim hoće hrana da iskoči iz mene. Nebitno šta je bilo za jelo.
Kao da se to u ležećem položaju pogoršava?
Slabo varenje i katkad pomislim hoće hrana da iskoči iz mene. Nebitno šta je bilo za jelo.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2722 times
- Been thanked: 8484 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Duminjo
- Urednik foruma

Soda bikarbona
Limun, grejp, djumbir, brokula, kefir..
Zeludac i jetra vole kiselo. A ovo usput topi i masti u krvi
Zeludac i jetra vole kiselo. A ovo usput topi i masti u krvi
- Duminjo
- Urednik foruma

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Duminjo wrote: 24 May 2025, 16:40 Soda bikarbona
Zeludac i jetra vole kiselo. A ovo usput topi i masti u krvi![]()
Pa prvo je i počelo s kiselim. Odnosno, sa sokom od narandže, a mogu mislit šta bi bilo s limunom.
A đumbir mi nekako nema ukusa
Ako je zbog tjune imaju orasi brate dragi. Valjda je to ut negdje
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1060 times
meni je pomoglo 2 jednostavna trika
da ne pijem vodu barem 15 minuta prije, poslije i u toku jela
i da uvijek jedem obrok sa sirovom/svjezom salatom, npr zdjelicu kupusa narendat, il crvenu papriku il 200 gr paradajza il tako nesto
jer mjesanje hrane s vodom napravi haos, tijelo ne zna vise sta se desava
a isto tako dodavanje ovih svjezih vlakana i enzima poboljsava varenje, bolja kiselina se luci i organizam bolje i bezbolnije obradjuje hranu i uspjesnije se tijelo hrani s tom hranom
cesto zaboravimo da smo najdominantnije dizajnirani za sirovo voce i povrce i kroz prestanemo to konzumirat, pa onda gastro ovo ono, hormoni odu, ode sve u 3pm
da ne pijem vodu barem 15 minuta prije, poslije i u toku jela
i da uvijek jedem obrok sa sirovom/svjezom salatom, npr zdjelicu kupusa narendat, il crvenu papriku il 200 gr paradajza il tako nesto
jer mjesanje hrane s vodom napravi haos, tijelo ne zna vise sta se desava
a isto tako dodavanje ovih svjezih vlakana i enzima poboljsava varenje, bolja kiselina se luci i organizam bolje i bezbolnije obradjuje hranu i uspjesnije se tijelo hrani s tom hranom
cesto zaboravimo da smo najdominantnije dizajnirani za sirovo voce i povrce i kroz prestanemo to konzumirat, pa onda gastro ovo ono, hormoni odu, ode sve u 3pm
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 1060 times
vidi imas li gdje uradit test na intoleranciju na namirnice, sto vise namirnica to boljeKrokodil Behko wrote: 24 May 2025, 16:46Duminjo wrote: 24 May 2025, 16:40 Soda bikarbona
Pa prvo je i počelo s kiselim. Odnosno, sa sokom od narandže, a mogu mislit šta bi bilo s limunom.
ja kad sam smanjio/izbacio namirnice koje po nalazu ne mogu, puno toga se promjenilo, skro vise nikako nema zgaravice ni gasova, stolica ko u tinejdzera i imam vise energije
a isto tako sam se iznenadio da od nekih uopsteno zdravih stvari skoro pola ne smijem pogledat a ja se trovao s tim, jer znas da je zdravo
recimo badem i ljesnjak mi ne skode, al orah mogu jednom sedmicno, one sjemenke vecinu ne smijem nikako, ne gode mi te masnoce
- Duminjo
- Urednik foruma

Orasi su dobri za prvu pomoci, kratkorocno. Naderes se oraha i on izgleda ko Borusia Dortmund, brz, poletan, uvijek gore a nikako da ostane gore.Krokodil Behko wrote: 24 May 2025, 16:46Duminjo wrote: 24 May 2025, 16:40 Soda bikarbona
Djumbir djeluje malo sporije, uzima se redovno u manjim kolicinama i onda kad tjuna udje u formu, ko Real Madrid. Mozda ne izgleda na prvu kao da bilo šta moze ali kad najvise treba, Liga šampiona.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25698 times
- Been thanked: 26230 times
- Status: Online
Uradi pregled. Gastroenterolog.Krokodil Behko wrote: 24 May 2025, 16:34 Nisu bolovi, al jesu problemi. Ko neko žarenje, stezanje u želucu, obavezno nakon ručka i večere.
Mozda ona heliobakterija . Jel podrigujes..
Gadovi u zeludcu su zlo.
Ako ti se ne ide doktoru.
Espumisan prah potrazi.
Caj od nevena . Ko vodu.
I naravno,inhaliranje duhana..osim udisanja zraka i sam nikotin nagriza stijenku zeludca..
A najsigurnije testirat se i da znas.
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

ironman wrote: 24 May 2025, 19:29Uradi pregled. Gastroenterolog.Krokodil Behko wrote: 24 May 2025, 16:34 Nisu bolovi, al jesu problemi. Ko neko žarenje, stezanje u želucu, obavezno nakon ručka i večere.
Mozda ona heliobakterija . Jel podrigujes..
Gadovi u zeludcu su zlo.
Ako ti se ne ide doktoru.
Espumisan prah potrazi.
Caj od nevena . Ko vodu.
I naravno,inhaliranje duhana..osim udisanja zraka i sam nikotin nagriza stijenku zeludca..
A najsigurnije testirat se i da znas.
Ma ne podrigujem nikako.
Ovo je nešto oko varenja, čim se javi nakon jela i uvijek popodne-uveče, kad je želudac puniji