Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

Post by Nole » 09 Apr 2016, 08:41

LEGENDARNI GOVOR PUKOVNIKA GADAFIJA O JUGOSLAVIJI
Moamer Gadafi oduvek je bio veliki prijatelj Jugoslavije i govor koji je velikim silama uputio o ratu u SFRJ, ostaće upamćen zauvek!
„Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija, izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto je Hitler uništio. A onda je ponovo razbijena, na isti, Hitlerovski način. A kad je umro Tito, vi ste došli u Jugoslaviju i rasturili je, zbog sopstvenih, imperijalističkih interesa“, kazao je jednom prilikom u svom govoru Gadafi, a potom se zapitao:
„Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama, ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona bila pretnja bilo kome? Bilo kada?“

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 09 Apr 2016, 08:46

Koliko ćeš puta to još zalijepiti tu :rol

Ova te mantra izgleda dovodi u nirvanu
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 09 Apr 2016, 08:47

storm wrote:Koliko ćeš puta to još zalijepiti tu :rol

ok od sad ću Marićeve citate...
Deca kominista su postali četnici, ustaše, balije i balisti...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 Apr 2016, 08:51

Nole wrote:
storm wrote:Koliko ćeš puta to još zalijepiti tu :rol

ok od sad ću Marićeve citate...
Deca kominista su postali četnici, ustaše, balije i balisti...
...što će reći, da su djeca komunista strahovito glupa....ali nije ni moglo drugačije :hihi

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung » 09 Apr 2016, 13:58

Mala_Mu wrote:Članovi Udruženja antifašista i boraca NOR-a iz Goražda proveli su dan u akciji uređenja spomen obilježja "Tito" koje se nalazi u naselju Mravinjac nekoliko kilometara od grada. Čine to, tradicionalno svakog aprila kako bi ovaj jedinstven spomenik na prostorima bivše Jugoslavije uvijek bio u odličnom stanju.
Godinama su o njemu brinuli mještani Mravinjca, a postepeno je ovu ulogu preuzelo i Udruženje antifašista.

Antifašisti iz Goražda tako svake godine po uzoru na nekadašnje Omladinske radne akcije okupe članove, detaljno očiste prostor oko spomenika i sam spomenik a planiraju i druge aktivnosti u narednom periodu.

Dobrog druženja ne fali a osim u aprilu, raduju se i prvomajskim praznicima kada će organizirati tradicionalnu logorsku vatru. Svoj dolazak ovom prilikom najavljuju i antifašisti iz drugih bh. gradova.
korisno ...samo sto revati za necim proslim.cem to?

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 19 Apr 2016, 17:06

Sjećati se lijepih stvari, oda(va)ti im dužno poštovanje, učiti (se) od njih, pamtiti ih i nastojati primijeniti u budućnosti sve ono što je pouzdano, provjereno valjalo i koristilo ljudima - revanje je samo za magarca :o Trebalo bi valjda da čovjeku bude svejedno i za nekim bliskim i dragim koga više nema ili je pak daleko...

[ytube][/ytube]

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 20 Apr 2016, 07:50

Tito je bio državnik.

Svi politicari poslije njega na teritoriju bivše Jugoslavije, obična podivljala stoka.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 07:56

Socrates wrote:Tito je bio državnik.

Svi politicari poslije njega na teritoriju bivše Jugoslavije, obična podivljala stoka.
...zar ti se nikad ne učini barem, da je taj državnik, državništvo i njegova država i kreirala tu stoku?
Pola se današnje Europe promijenilo, razdvojilo, spojilo, svašta nešto... Samo se mi poubijati morali?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Apr 2016, 07:57

Zar misliš da je historija počela 1945?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 08:01

Lebowski wrote:Zar misliš da je historija počela 1945?
to i ja vas pitam...

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Apr 2016, 08:03

Gdje si pitao to?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 20 Apr 2016, 08:04

storm wrote:

...zar ti se nikad ne učini barem, da je taj državnik, državništvo i njegova država i kreirala tu stoku?
Pola se današnje Europe promijenilo, razdvojilo, spojilo, svašta nešto... Samo se mi poubijati morali?
Stoka se kreira sama od sebe. Multiplicira se veoma kreativno. Da je Tito htio da kreira drzavu bez stoke, morao je pobiti duplo vise ljudi nego sto jeste. A i onda bi bilo pitanje.

Možda nam je suđeno da budemo stoka, ali, eto, Tito je pokazao da bas i ne moramo tih par decenija.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 08:16

Lebowski wrote:Gdje si pitao to?
A gdje nisam....
loša je to ideja bila, jasno je svima....upravo zbog događaja ispred 1940, jasno je bilo, da je to brak na silu i rezultat trenutne "zaljubljenosti" ....isto momak ii cura koji se bace u brak u ludoj ljubavi a nemaju mnogo toga zajedničkog i epilog je ružan razvod.

Da se malo pametnije pristupilo sa labavom konfederacijom nezavisnih država, nekom ekonomskom zajednicom....dobili bi grupu dobrih susjeda, jer nas povijest često povezivala i jednostavno- tu smo geografski. Često kažem i EU prije EU bi bili.
I ako već....trebala se bazirati na BIH kao kohezivnom faktoru ( često se kaže jugoslavija u malom) a ne Beograd, pa onda svi ostali....a srpska hegemonija nikad eliminirana, a ni hrvatska.....da je neki centar bio smješten u Sarajevu ( i neka geografska i kulturološki tada miješana sredina) ne bi bilo toliko prostora za nečija nezadovoljstva.
Tito je i uvidio grešku, što se vidjelo promjenom ustava 1974- znao je da dovijeka to tako neće ići.
Ja to ne pišem zato što mrzim neke druge narode....da ih mrzim, bio bi mi drag ovakav rasplet...meni je žao naroda i godina....mi smo se 1995 našli na pozicijama 1945....pitaj se gdje bi sad bili :kafa
Malo samo razmišljam na glas...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 08:19

Socrates wrote:
storm wrote:

Stoka se kreira sama od sebe. Multiplicira se veoma kreativno. Da je Tito htio da kreira drzavu bez stoke, morao je pobiti duplo vise ljudi nego sto jeste. A i onda bi bilo pitanje.

Možda nam je suđeno da budemo stoka, ali, eto, Tito je pokazao da bas i ne moramo tih par decenija.
Ti misliš da se meni sviđa ovo danas?

Osim mahanja tim usranim zastavama i nemamo ništa drugo.
Svako i nasilje svakog tipa i svaka prinuda uzrokuje reakciju....kad tad. Nekad prođe par decenija, nekad samo par dana.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Apr 2016, 08:38

storm wrote:
Lebowski wrote:Gdje si pitao to?
A gdje nisam....
loša je to ideja bila, jasno je svima....upravo zbog događaja ispred 1940, jasno je bilo, da je to brak na silu i rezultat trenutne "zaljubljenosti" ....isto momak ii cura koji se bace u brak u ludoj ljubavi a nemaju mnogo toga zajedničkog i epilog je ružan razvod.

Da se malo pametnije pristupilo sa labavom konfederacijom nezavisnih država, nekom ekonomskom zajednicom....dobili bi grupu dobrih susjeda, jer nas povijest često povezivala i jednostavno- tu smo geografski. Često kažem i EU prije EU bi bili.
I ako već....trebala se bazirati na BIH kao kohezivnom faktoru ( često se kaže jugoslavija u malom) a ne Beograd, pa onda svi ostali....a srpska hegemonija nikad eliminirana, a ni hrvatska.....da je neki centar bio smješten u Sarajevu ( i neka geografska i kulturološki tada miješana sredina) ne bi bilo toliko prostora za nečija nezadovoljstva.
Tito je i uvidio grešku, što se vidjelo promjenom ustava 1974- znao je da dovijeka to tako neće ići.
Ja to ne pišem zato što mrzim neke druge narode....da ih mrzim, bio bi mi drag ovakav rasplet...meni je žao naroda i godina....mi smo se 1995 našli na pozicijama 1945....pitaj se gdje bi sad bili :kafa
Malo samo razmišljam na glas...
Da li stvarno misliš da je posle WWI bilo moguće praviti bilo šta osim kraljevine Jugoslavije....Vojvoda Živojin Mišić je odmah po obilasku zapadnih kasarni savetovao Acu da pušta Hrvatsku i Sloveniju jer oni su nezadovoljni i nisu zaJugoslaviju. Aca mu je ogovorio da se ne pitamo mi....Englezi su izmislili Jugoslaviju....ok nisu je izmislili al su je napravili. Ideja Jugoslovenstva je nastala kada su ovde svi bili u ropstvu. Cilj je bio da se ujedine Srbi i Hrvati u jedan narod....Ideja nije zaživela, po nekom mom shvatanju, zbog različite veroispovesti.
Labava konfederacija nije mogla proći jer nisu svi ušli sa ljubavlju u Jugoslaviju. Videli smo to 1990. Sloba je hteo sve Srbe u jednoj državi , a Franjo i Kučan svoje države.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 08:49

Pa eto vidjelo se prvi puta da to ne hoda....
joj osujem se, kad mi samo spomeneš engleze ili neke pete :rol
uvijek netko drugi kriv...
kakvo ujedinjenje srba i hrvata ...
sve su to samo posljedice a ne uzroci rata...da nije bio slobo, franjo i alija- bio bi miloš, ivan i faruk.....do toga je jednostavno moralo doći.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 20 Apr 2016, 08:50

Ospem se kad neko kaže da je moralo. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 08:53

Bla wrote:Ospem se kad neko kaže da je moralo. :oo
Znam da je to naknadna pamet ...ali ne mogu ne odgovoriti na neka trućanja tipa pao sam i razbio glavu- a jes bilo dobro :zubi

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Apr 2016, 09:00

storm wrote:Pa eto vidjelo se prvi puta da to ne hoda....
joj osujem se, kad mi samo spomeneš engleze ili neke pete :rol
uvijek netko drugi kriv...
kakvo ujedinjenje srba i hrvata ...
sve su to samo posljedice a ne uzroci rata...da nije bio slobo, franjo i alija- bio bi miloš, ivan i faruk.....do toga je jednostavno moralo doći.
Kralj nije mogao napraviti 1918. Srbiju, morao je Jugoslaviju...zato ti pominjem Engleze.
Al Miloš, Ivan i Faruk su legli na spike šovinista. I misliš da i dan danas to nije tako...jbt mene ovde u Srbiji zovu ustaša jer im nabijam na nos ono što čujem od vas, kakva su sranja pravili, ovde na forumu sam četnik, jer jbg moram i svoje braniti...putujem po celoj exyu i nikakvih problema nemam....posle rata prvi put sam bio u Sarajevu za vreme bombardovanja 1999. taksista me vozio na aerodrom , kad je čuo odakle sam stao je u neki kafe da pijemo kafu i psovao je sve od Slobe do Alije, nije mi dao da platim kafu...čovek nije šovinista, takvih ima svugde al ima i onih na žalost i to mnogo.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Apr 2016, 09:04

Ni mene ne obožavaju ni ljevičari ni desničari... Štoviše... Ovdje mi kažu da nemam stav :zubi
I to je dobro.. Dok je tako znam da sam ok ( u sustavu gdje je imati stav biti lijevo ili desno - nema treće)

Post Reply

Return to “EX YU”